Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @brkkrmz27 Benzer sorun bizde de mevcuttu. 12 Şubat günü mülakatımız var. Sayfa güncellenmiş. Şuan kontrol ettim. Mülakat ile ilgili bilgiler sayfada görüntüleniyor.

• @Burak3445 Rezervasyonu yapıyor ama ödeme seçeneğine tıkladığımda "your card is empty" diyip tekrar alış verişe yönlendiriyor, rezervasyonun çıktısını alıp Virtus ta ödeme yapacağım gibi gözüküyor

• @yenidunya35 nerden kontrol ettiniz tam olarak

• @brkkrmz27 https://dvprogram.state.gov/ sitesinde mülakat bilgilerimiz görüntüleniyor. Mülakat saatinde ve gününde bir değişiklik yok. Bilgiler olduğu gibi aynı.

• Selamlar. ABD'de kendi alanımda iş bulana kadar 5-6 ay arkadaşımın yanında çalışmayı düşünüyorum. Vize görüşmemde pozitif etki yaratması adına (konsolosluk memuruna, orada kimseye muhtaç olmadan geçimimi sağlayabileceğimi gösterebilmek adına) job offer'ın avantaj sağlayacağını düşündüm ve arkadaşımdan bana bir job offer düzenlemesini istedim. Job offer'da hangi bilgiler yer almalı? Ya da istediğim belgenin adı "job offer" değil de başka bir şey mi? 🙂 Bana dedi ki "I-9 formu doldurup bana at, onu business owner'ın accountant'ına vereceğiz job offer'ı onun hazırlaması gerekiyormuş" - bu doğru mu? Nasıl ilerlemeliyiz? Standartlara uygun bir job offer mı olmalı (öyleyse bunun nasıl bir prosedürü/standartı var) yoksa basit bir dokümana beni davet eden, pasaport bilgilerimin yazdığı, yapacağım işin ve iş yerinin detaylarının yazılı olduğu bir letter yeterli olur mu? Konsolosluğa ABD'ye gittiğimde işimin hazır olduğunu nasıl kanıtlayabilirim? Çok teşekkürler herkese. @gucarslan

• ⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi Merhaba.
    Hong Kong ABD Konsolosluğu'nda mülakat sırasında genellikle klasik 3-5 soru soruluyor. Orada nasıl geçineceğinizi sormuyorlar, hatta banka dökümü bile istemiyorlar. Bu yüzden iş teklif mektubu sunmanızı önermem, gereksiz detaylarla süreci karıştırmamak daha sağlıklı olabilir bence.

• @Serapp aa, daha kolay uyum sağlayacağımı gösterme fırsatım olur diye düşünüyordum. Haklı olabilirsiniz, yorumunuz çok kıymetli teşekkür ederim. @gucarslan sizin fikriniz nedir? Daha önce konsoloslukta böyle bir sponsorluk/job offer sunan oldu mu?

• @ugurbocegi
    Merhabalar, lutfen forumun arama ozelligini kullaniniz, “job offer” kelimesi ile arama yaparsaniz, konu hakkinda aklinizda herhangi bir soru isareti kalmayacak.

• İyi forumlar,sürece devam ederken birkaç soru takıldı kafama.Bilgisi olup paylaşan olursa sevinirim.
    *Pek çok mülakat deneyiminde "Daha önce evlilik yaptın mı?" Sorusuyla karşılaşıldığını gördüm.Eski evliliğe dair boşanma belgelerinin ibrazı dışında bu sorunun bir kriteri veya dikkat etmemiz gereken bir durumu var mıdır?
    *Almanya doğumluyum oradan uluslararası doğum belgesi (Formul A) almaya çalışıyorum ancak süreç pek iyi ilerlemiyor,yedek plan olması adına,elimde orjinal doğum belgem(Formul A formatında değil) ve edevletten alacağım Formul A ile gitsem işe yarar mı?
    *Greencard ve ssn aldıktan sonra Türkiye'ye geldiğimizde kısa bir süre tutuklanmamız,hapis cezası almamız veya bu hapis cezasının para cezasına çevrilmesi Amerika'daki oturum iznimizi tehlikeye atar mı?(TSK'da zorunlu hizmetimi bitirmediğim için küçük de olsa böyle bir risk var🫡)

• @Burak3445
    iletişim bilgileri
    WhatsApp: +85225071075
    Email: [email protected]

• @umarimarmy merhaba, elinizdeki pasaportu iptal ettirmeden yeni pasaport çıkartabiliyorsunuz nufus müdürlüğünden, 2 pasaportun da aktif olmasını istediğinizi belirtin buna dair dilekçe alacaklardır.. ds260 formunuzu eski pasaport numaranız ile doldurmanızda sakınca yok, yeni pasaport geldiğinde ise mülakatta sunarsınız yetişir ise.. sadece hemen randevu alın herhangi bir nufus müdürlüğünden kısa sürede de geliyor..

• arkadaslar selamlar oncelikle 🙂
    Garip bir sorum var.
    case num. malum yuksek kota dolmazsa eger nasipse hk ya gidicez.
    bu ay esimle Küba Hawanaya turistik bir gezi planliyoruz ancak esim sagda solda kuba ya giris yapanlarda abd vize problemi falan olabiliyormus diye bir duyum almis .ama GC kazananlarda bu sekilde bir yaklasim olurmu konsolosluklarda ona gore gitmeyi planliyacagim.@EzgiLera @Serapp

• ⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp aa, daha kolay uyum sağlayacağımı gösterme fırsatım olur diye düşünüyordum. Haklı olabilirsiniz, yorumunuz çok kıymetli teşekkür ederim. @gucarslan sizin fikriniz nedir? Daha önce konsoloslukta böyle bir sponsorluk/job offer sunan oldu mu?

Size ve mülakata girecek tüm adaylara önerim:

Lütfen sadece size sorulan sorulara kısa ve net cevaplar verin ve gereksiz detaylara girerek karşı tarafın yeni sorular sormasına fırsat vermeyin.
    Ayrıca, sizden talep edilmeyen bir belge sunmayınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

arkadaslar selamlar oncelikle 🙂
    Garip bir sorum var.
    case num. malum yuksek kota dolmazsa eger nasipse hk ya gidicez.
    bu ay esimle Küba Hawanaya turistik bir gezi planliyoruz ancak esim sagda solda kuba ya giris yapanlarda abd vize problemi falan olabiliyormus diye bir duyum almis .ama GC kazananlarda bu sekilde bir yaklasim olurmu konsolosluklarda ona gore gitmeyi planliyacagim.@EzgiLera @Serapp

Merhaba, sorunuz hiç garip değil 🙂 İyi ki sordunuz.
    Küba'ya giriş yapanların ABD turist vizesi alırken bazı kısıtlamalarla karşılaşabildiği doğru. Ancak GC sürecinde bu durumun ne kadar etkili olacağı konusunda benim bir bilgim yok.
    Önerim, risk almamak adına seyahati ileri bir tarihe ertelemek daha sağlıklı olabilir.
    Umarım en yakın zamanda current olur ve mülakat alırsınız. Bol şanslar..

• @Serapp tesekkurler 🙂 Umarim beklemedeyiz

• Arkadaşlar merhaba, öncelikle istemsizce heyecanım tavan. Bu gece Viyana'ya uçuyorum, yarın Viyana'dayım. Evraklarımı sıralıyorum, Viyana'dan gelen maile göre. Muhtemelen istemeyecekler ama tonla belge götürüyorum, sorularım olacak;

1- Banka dökümü olayı, 2 farklı banka + borsa hesabımın imza sirkülü şekilde. Üçü de ingilizce ama sadece Vakıfbank TL olarak verdi, önceden döviz karşılığı oluyormuş, şimdi sadece TL yazılı. Bu sorun olur mu? Diğer bankada gösterdiğim 40bin $ üstünde yazılı. Ve bunların fotokopileri de gerekli mi ? (mailde fotokopiden bahsetmemiş).

2- Eğitim; 1 lisans, 1 önlisans, 1 de lise diplomalarımın asılları, transkriptleri (lise transkriptim yok) ve fotokopileri mevcut.

3- Sabıka kaydı, en sıkıntılı olan kısım. Daha önce de burada sormuştum, 2014 yılında bir eşeklik yaparak birkaç bira içerek direksiyona geçmiş ve polis kontrolünde ehliyetimi vermiş ve mahkemeye "Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak" suçu ile sevk edilmiştim ama bir kaza vs olmamıştı. Mahkeme de bana 1 ay 20 gün hapis cezası vermiş ve bu ceza da ertelenmişti. Ama sabıka kaydımın arşiv bölümünde bu görünüyor. Ben o mahkemenin gerekçeli kararını yeminli tercümana tercüme ettirdim ve hatta yargılandığım kanun maddelerini de tercüme ettirdim. Ayrıca e-devlette sonradan öğrendiğim bir belge daha varmış; son 5 yıl içerisinde karıştığın trafik kazalarını gösteren bir belge, onu da tercüme ettirdim kaza yapmadığıma dair.

Bu belgelerde gözden kaçırdığım birşey var mı ? Ya da eklemem gereken başka destekleyici bişey ?

Ayrıca ben kamu personeliyim. SGK hizmet dökümü, hitap dökümü, görev yeri belgelerini barkodlu alabiliyorum, isterler mi ?

Herkese teşekkürler ve selamlar.

• @hDundar Tavan yapmış heyecanın vize ile süslensin inşallah, evraklarınız fazlasıyla mevcut başarılar diliyorum.

• Arkadaşlar abiler ablalar selamlar bilgili kişiler lütfen yardımınıza ihityacım var. Ben çok tereddütteyim ve çok heycanlıyım. Ben Miamide yaşamak istiyorum hem iklimden dolayı hemde işim gereğiyle ama geçebileyim diye texas austine gitmek istediğimi söyleyeceğim. Sizce 15 bin dolar + 4000 euro miami florida için yeterli olur mu mülakat sırasında ? Geçmiş mülakat deneyimlerini okudum fakat bilgi sahibi olamadım Yoksa riske atmadan direkt texas austini mi söyleyeyim ?

2 soru -) eğer ki texas austin e gideceğimi söylersem ve vize basıldıktan sonra miamiye geçersem bir sorun olur mu ?

3-) SSN ve greencard adresi için benden adres istendiğinde benim daha gidecek yerim belli değil tekim ve tanıdığımda yok ben nereyi yazacağım ? Yani texas austine gitmek istiyorum diyip başka adres mi yazayım yoksa miamide bi adres yazıp texas austine gitmek istiyorum mu diyim ? Çünkü tanıdık kimsem yok. Kafam inanılmaz karışık ve çok heycanlıyım. Şimdiden Destekleriniz için teşekkür ederim

• @deebee , onerdiğiniz sayfada evark gonderme kısmını bulamadım. AİS kaydı konsolosluk bazlı ola bilirmi? https://ais.usvisa-info.com/ sayfasında Tiflis konsoloslugu gormedım. Ayrıca gorevli de bana oyle sey soylemedi. Bu konuda daha net bilgiyi nasıl ala bilirim. Benim case-ım statusu AP

• @mnamiz
    Selamlar, size vermis olduklari AP belgesinde eksik evraklarinizi onlara hangi yol ile nasil gondermeniz gerektigi yaziyor olmasi gerekiyor, kontrol ettiniz mi?
    Yani sira bu linkten de nasil gondermeniz gerektigine ulasabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |