Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @serhank Pasaportta basili I-551 ile rahatlikla giris yapabilir.

• @orkunktt merhaba,aynı durumdayiz . Sizin probleminiz çözüldü mü acaba. Hangi asamaalrdan geçtiniz ogrenebilrsem bana da faydası olur

• Merhaba, 23 Temmuzda ABD ye ilk girisimizi yaptik. Greencard ücretini ödedim. Greencard imiz gelmeyince mail attik ve sarı dosyamizin kaybolduğunu ogrendik. Güç bela 28 ocağa randevu aldık yeniden evrak teslimi için. Sorum şu: evrakları topladık yeniden fakat sağlık kontrolü bilgilerimiz yok tabiki; bu sorun olur mu
    _ Ayrıca bir formdan bahsediliyor gönderilen mailde acaba ds260 formu mu isteniyor yoksa yeniden bir form mu doldurmamiz geriyor.
    _ elimizde gerencard imiz yok ama pasaporta basılan mühür var ve vizemiz 1 yol gecerli olduğunu söylemişti mührü basan ABD görevlisi fakat içime kurt dustu ;aktarmalı uçak bileti aldık ve sorun olabileceğini söyleniyor . Sorun olur mu gerçekten bu durumda ne yapabiliriz

• @nasel Turkiye'den cikislarda sorun olmaz.

• Herkese merhaba ,
    Ben de I90 başvurusu yaptım, kartım yanlış bir adrese gönderildi ancak ordaki usps ye gittim ve biz geri gönderdik dediler. Şansıma gerçekten çok kötü bir şubeye denk geldim, onlardan herhangi bir sonuç alabileceğimi düşünmüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
    Şuan için beklemedeyim belki bir değişiklik olur diye.

• @Karagoz sizin bu damgayla giriş çıkış yapma tecrübeniz olmuş muydu. Sıkıntı cikartirlarsa nasıl bir savunma yapmalıyız.

• @nasel ABD bir hukuk devletidir. Pasaportunuza basilan I-551 damgasi, sizin kalici gocmen olduugunuzu gosterir. Suresi icinde rahatlikla giris yapabilirsiniz. Kimse sikinti cikaramaz, 'gercek green cardiniz yok mu" diye sorarlar ama bu sikinti cikarmak amaciyla degil, sizin sahtecilik yapip yapmadiginizi anlamalari icindir. Siz gercegi soylersiniz.
    Endiselenmeyin, zaten sizin kalici gocmen oldugunuzu sistemde goruyorlar.
    Sorun cikmaz.

• @Karagoz teşekkür ederim,içime su serptiniz. Bu gece ucusumuz var ve gerçekten çok gergindim. Durumumuzun akibetini daha sonra buradan paylaşırım inşallah.

• @nasel Pasaportunuzda etiket halinde olan vize degil, yazdiginiz gibi I-551 damgasi, yani muhru var degil mi? ilk giris icin kullandiginiz etiket halinde olan I-551 degildi, ABD'ye girip green card'iniz onaylandiginda o etiket seklinde olan vizeniz gecersiz olur. Ama damga seklinde olan yani "Muhur' dediginiz sey gecerlidir. Muhur dediginiz sey suna benzeyen, uzerinde I-551 yazan damga degil mi? Aman diyeyim, yanlis anlasilma olmasin.

d946831f-f093-420f-855a-f04539920c31-image.png

• @Karagoz hayır etiket halinde olan süresi doldu . Girişte bu etiket gibi olan sayfanın ustendeki boş sayfaya mühür basıldı ve basan görevli tarafından bu mührün greencard gelmese de bir yıl boyunca vizemizi kullanabileceğinizi söyledi . Fakat bizim buhur sizin eklediğinizde pek benzemiyor. Bizim pasaporttaki mühür oval . Asil vizenin üzerinde de onaylandıktan sonra bir yıl geçerlidir yazıyor.

• Bu ileti silindi!

• Oval da olabilir. Uzerinde I-551 yaziyor mu bir yerinde? Yaziyorsa sorun yok, iciniz rahat olsun.

• @nasel Kendi pasaportuma baktim, aynen resmini yolladigim gibi rectangle. Oval olani da var midir bilmiyorum. I-551 yaziyorsa hic sorun olmaz, ama yazmiyorsa ABD'ye giriste sorun cikmasa da, Turkiye'de ucaga bindirmeyebilirler. Sizin oval olanin resmini paylasir misiniz?

• @Karagoz buraya fotoğraf nasıl yükleniyor bilmiyorum, yapamadım da ama uscis gov tr de vize cesitlerine baktım evet bizimki İ551 stamp değil ma geçerli bir mühür ; şu anlama geliyor yazıyor; basılı vize bu olaydan sonra bir yıl boyunca bu vizesi geçerlidir ve onun yasal statüsünü gösterir diyor.

Sayfanın açıklaması şu şekilde:
    I-551, Permanent Resident Card (Green Card)
    Temporary I-551, Machine Readable Immigrant Visa (MRIV)
    The U.S. Department of State (DOS) issues the MRIV to the bearer outside of the United States. The MRIV is affixed directly on a page of the individual’s foreign passport and usually contains the following text: “UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR.” When U.S. Customs and Border Protection (CBP) admits the bearer into the U.S., CBP applies an admission stamp to the passport. The admission stamp includes the date that CBP admitted the MRIV bearer into the U.S. and an endorsement by a CBP officer. A MRIV in a foreign passport, with an admission stamp endorsed by a CBP officer, is evidence that the person is a lawful permanent resident or conditional permanent resident.

I

• @nasel Bu yaziyi bir kagida basip yaniniza alin. Dedigim gibi, ABD'ye giriste sorun yasamazsiniz. Ama turkiye'de ucaga bineceginizi garanti edeme. Oradakiler yeterince bilgili degiller.

• @Karagoz an itibariyle Paris'e giriş yaptık. Türkiye'den çıkışta sorun çıkmadı .Görevliler vize mührünü biliyorlardı. Paris'te uçaktan iner inmez polis kontrolü vardı ,onlar durumu anlamakta zorlandılar ve bizi kenara aldılar. Uçaktan inen tüm yolcuların pasaportunu kontrol edip bitirdikten sonra bize sorular sordular,cevapladik. Kendi aralarinda Fransızca bir şeyler konuştular ve geçebilirsiniz dediler.Washingtin Uçağımızın kalkacağı kapıya geldik, uçağa binmeden önce yapılan kontrolde ise gorevliler gayet bilgilydi. Bu muhurle vizemizin bir yıl uzadığını biliyorlardı ve hiç açıklama bile yapmamıza gerek olmadan uçağa bindik. İstikamaet ABD. Bu şekilde seyahat edeceklere bizim seruevinimiz böyle geçti. Endişe edecek bir şey yokmuş yani.

• Merhaba,
    Daha önce green card'ın elime geçmeden kaybolmuştu. Ardından boarding foil'e başvurup tekrar ABD'ye giriş yaptım. Gitmeden önce bir USCIS ofisinden randevu almıştım, rica minnet aynı gün içinde biyometrik randevusu ayarlayıp pasaportuma I-551 bastırdım. Ertesi gün Türkiye'ye döndüm ve 3 ay kadar sonra Green card'ım belirttiğim adrese gönderildi. Sonrasında kartım elime geçti, şimdi tekrar ABD'ye giriş yapacağım pasaportumda I-551 damgası var, Green card'ım var. Green card mülakatından sonra ilk basılan vize eski pasaportumda, o da yanımda değil. Girişte bir sorun yaşar mıyım? Eski pasaportumu yanıma almalıyım? (Bana dört saat kadar kaybettirecek.)

• @nasel Super!

• @mbk Eski pasaportunuza artik gerek yok. Green card'iniz yeterli. Kaldi ki hala gecerli I-551 stampiniz var. Eski paaportunuza artik hic bir zaman ihtiyaciniz olmayacak. Ama yine de saklayin.

• @Karagoz

Bizde ayni durumdayiz esimi green card inda problem cikti. Elimizde dogum tarihi hatali green cardi var ve pasaportta asagidaki gorseldeki damgadan var. Esim TR ye gidip gelecek.
    Damgada el yazisi ile Class Until: DV2 Jun 25 2025 yaziyor, vize verdikleri tarihten 1 sene sonrasinin tarihi.

Bu damga ile sorun yasar miyiz yoksa I551stampi vurdurtmali miyiz?

(Gorsel googledan alinmistir o yuzden el yazisi ile bir tarih yazmiyor.)

a07cb6bd-4a0f-4818-a86b-7eaa07aec7f3-image.png

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |