Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @datanist çok teşekkürler 🙂 ev değiştirirken depozito konusu nasıl oluyor. iade mi ediyorlar evin durumuna göre ?

• @serel ilk kaldigim yerde ev sahibi iceride bir sey birakmayin, aksi halde onlari cope attirip parasini depozitodan keserim demisti. Cop olan esyalari her yere atamadiginiz icin dikkatli olmaniz gerekiyor 🙂 Icerisini hasarsiz birakirsaniz iade ediyorlar.

• @datanist teşekkürler cevap için. bir paylaşımda depozitoyu her türlü alıyorlar onu gözden çıkarın gibi bir uyarı gelmişti MA da durum nedir merak etmiştim sağolun. umarım yeni eviniz size şans ve huzur getirir 🙂

• @serel Tesekkurler. Ciktigim 2 evden de sorunsuz geri aldim. Emlakci ozellikle sunu onermisti: Evden cikarken video kaydi yapin. Hatta ikinci evden ciktigimda deposito icin gonderdikleri check postada kayboldu. Sorun yapmadan ikinci check'i gonderdiler

• ⭐⭐⭐⭐

@datanist Deneyimleriniz için teşekkürler. Güle güle oturun, iyi günlerde.

• ⭐⭐⭐⭐

Merhabalar. Boston'daki geçirdiğim güzel günlerden kısa bir video yaptım. Çok amatörce biliyorum ama paylaşayım dedim😊

• @Serapp elinize sağlık Serap hanım keyifli bir video olmuş 👏🏻 green line o kadar yavaş mı gidiyor yoksa durağa falan mı giriyordu 😅

• ⭐⭐⭐⭐

@serel, içinde söyledi: Massachusetts

@Serapp elinize sağlık Serap hanım keyifli bir video olmuş 👏🏻 green line o kadar yavaş mı gidiyor yoksa durağa falan mı giriyordu 😅

Merhaba, teşekkür ederim.
    Bu videoda durağa giriyor ama maalesef çok yavaş yalnız greenline değil hepsi 🙂 yeraltında biraz daha hızlı gibi ama açık alana çıkınca iyice tramvay gibi tın tın gidiyorlar. Zaten çok eskiler. Bazen duruyor ve bekliyor, anons yapıp özür diliyorlar. İnsanlar şikayet etmiyor, alışmışlar cep telefonunda takılıyorlar 🙂 Bazen de belli duraklar arasında çalışmayacağı duyuruluyor ama o zaman da ücretsiz shuttle servis koyuyorlar.

• @Serapp teşekkür ederim kiraladığımız evlerin biri green line üzerinde ön bilgilendirme çok iyi oldu çocuk için yanımıza oyalayıcı bir şeyler alsak iyi olacak 😊

• 2 sene once tasindigim bu eyaletten ay sonu itibariyle Virginia'ya temelli tasiniyorum, tabi askeri birligim burada oldugu icin her ay 2-3 gunlugune buraya gelip geri donecegim, belki duruma gore ilerki yillarda Virginia'daki bir birlige transfer talebinde bulunabilirim.

Ben sahsen MA eyaletinin eski albenisini giderek kaybettigini dusunuyorum, zaten Vermont, Rhode Island, Maine ve New Hampshire gibi cevre eyaletlere cok goc vermeye basladi, eyalet bunu onlemek icin bir sey yapmiyor, zaten Best States siralamalarinda yavas yavas geriliyor. Insanlar buraya gelip universitesini okuyup veya is tecrubesi kazanip baska eyaletlere goc ediyor. Evet burada saglik ve egitim sistemi ABD ortalamasinin cok ustunde. Suc orani dusuk. Dogasi gercekten guzel. Insani soguk gibi gorulse de samimi ve canayakin, sahte degil. Yasam kalitesi yuksek bir eyalet. Yasam maliyetleri konusuna girmeyecegim, buranin Amerika'nin en pahali eyaleti oldugunu cogunuz zaten biliyordur.

Fakat burada yasadikca buranin benim hayat goruslerime ve is planima uygun bir eyalet olmadigini fark ettim, ozellikle son zamanlarda eyaletin izledigi politikalardan acikcasi cok da memnun degilim, bunun detayina girmeyecegim. Isci haklarininin kati olmasindan dolayi mavi yaka olarak gelmeyi dusunenler burayi tercih edebilir fakat ilerde is kurmak gibi bir hedefi olanlar icin acikcasi burasi gelinebilecek son eyaletlerden birisi.

Virginia'nin bana daha cok hitap ettigini dusunuyorum, zaten daha once egitim nedeniyle orada 2 ay bulunmustum ve gayet de hosuma gitmisti. Acikcasi burada mutluydum, fakat orada daha da mutlu olacagimi dusunuyorum.

• @Serapp çok faydalı bilgiler yine 🙂 Eskişehir e benzettim anlattığınız kadarıyla. Benimde yaşamayı düşündüğüm yerlerden biri peki Beden eğitimi öğretmenliği veya spor alanında tenis yelken gibi iş olanakları nasıl yalnız geleceğim orta seviye bir ing var tavsiyelerinizi dinlemek istiyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@TuttoSPORT, içinde söyledi: Massachusetts

@Serapp çok faydalı bilgiler yine 🙂 Eskişehir e benzettim anlattığınız kadarıyla. Benimde yaşamayı düşündüğüm yerlerden biri peki Beden eğitimi öğretmenliği veya spor alanında tenis yelken gibi iş olanakları nasıl yalnız geleceğim orta seviye bir ing var tavsiyelerinizi dinlemek istiyorum

Spor alanında çalışmak elbette mümkün.
    Kiralar yüksek olduğu için tek olduğunuza göre oda tutmak çok uygun olur.
    İlk geldiğinizde ya direk mesleğinizde işe başlarsınız ya da bulamazsanız günü kurtarmak amacıyla saatlik ücretle çalışabileceğiniz herhangi bir işe girer, hem de bu arada ingilizcenizi geliştirirsiniz.
    Şimdiden iş arama sitelerinden açık pozisyon var mı bir bakın.
    İş ararken Boston'la sınırlı kalmayın tabi. Nerede iş bulursanız oraya yerleşmek en iyisi.

• @Serapp aynen dediğiniz gibi yapıyorum aslında önce yaşanılabilecek uygun yerleri araştırıp zillowdan kiralarına bakıyorum ve iş ağına bakıyorum bostonda çok yoğun öğretmen ilanı var
    California da aynı şekilde ayrıca Austin Texas da sporla ilgili özellikle tenis eğitmenliği otel yoğunluğu mudur yoksa spor centerlar mı bilemiyorum yoğun, çok şanslı olursam 3 branşı yapabileceğim yer California gibi ama bilemedim
    İl hedefim diplomaları uluslararası bir denklik kuruluşundan öğretmenlik yapabilir onayı almak daha sonrasında onay belgesiyle eyaletlerin education centerlarından sertifika almak ondan sonrası işim daha kolaylaşacak gibi hepsi bir süreç ilk hedefim bu olacak public school tarzı okullarda beden eğitimi öğretmeni olarak çalışmayı çok istiyorum 🤗 umarım herkesin işleri yolunda gider

• Boston merkeze yakın 2 günlüğüne kiralık oda arıyoruz. Yardımcı olabilecek biri varsa dm atabilir🙏🏻

• Herkese merhaba, Oğlumun eğitimi için Massachusetts e yerleşmeyi düşünüyoruz şu an ortaokulda, okul puanı yüksek olması iyi olur önerebileceğiniz kirası çok yüksek olmayan, merkeze çok uzak olmayacak güvenilir ve önerebileceğiniz bölgelerin isimlerini paylaşmak isteyen olursa siz tecrübeli arkadaşlardan okumak isterim bir arayış içerisindeyiz nereye odaklanacağınızı belirleyebilirsek daha hızlı aksiyon alabiliriz diye düşünüyorum, şimdiden teşekkürler

• @sezen Merhaba öncelikle hayırlı olsun sizin gibi o bölgede yaşayan bir aile var YouTube da greencardve üç çocuk olması lazım çocukları orada okuyor ve çok memnunlardi

• @sezen Merhaba, okul puanlarını gösteren bir kaynak paylasiyorum sizinle. Okul puanı yüksek olan city veya town lar genelde kira açısından da yüksektir. Bu listedeki yerlerin bir çoğu ya Boston’ın kuzeyinde yada batısında. Boston’a en yakın yer ise Brookline. Daha önce yaşadım orada. Güzel ve merkezi bir yer, ancak arac parki için biraz zorlanabilirsiniz. Bir de oraya vereceğiniz kira ile biraz daha uzakta hem daha büyük hem de daha iyi bir yer bulmak mümkün.

https://www.niche.com/k12/search/best-school-districts/s/massachusetts/

• @sezen merkeze uzak olmayan, kirasi yuksek olmayan ve okul puani yuksek olan yer malesef cok zor, hatta yok.
    Boston'un guneyine gitmeyin. Batisina, kuzeyine, kuzey batisina gidin. Dogusu zaten deniz.
    Benim onceki mesajlarimi okumanizi tavsiye ederim.
    Bol sans.

• @sadriabi, içinde söyledi: Massachusetts

@sezen merkeze uzak olmayan, kirasi yuksek olmayan ve okul puani yuksek olan yer malesef cok zor, hatta yok.
    Boston'un guneyine gitmeyin. Batisina, kuzeyine, kuzey batisina gidin. Dogusu zaten deniz.
    Benim onceki mesajlarimi okumanizi tavsiye ederim.
    Bol sans.

Çaba şans kapılarını zorlarmış, çocuk için çabalayacağız iletilerinizi okudum sizinle hem fikir olduğum pek çok nokta var, ev kiralama sitelerini aylardır inceliyorum fakat vakıf olmadığım bir konu var mesela Türkiye’de ev kiralama sitesinde gördüğünüz evi sorduğunuzda “taze bitti” lafını çok duyuyoruz, (müşteri çekmek için olmayan bir ilan verilmiş.) Yine gördüğünüz başka bir ilanı yerinde görmek istediğinizde resimlerde görülenle hiç alakası olmayan bir yerle karşılaşabiliyorsunuz, konumlar ve evlerin bakısı muhakkak yanlış lanse ediliyor, tabi artık Türkiye’de yaşayan vatandaşlar olarak bu reklamlara çok aşinayız. Amerika da incelediğim bilindik ev kiralama sitelerinde böyle bir sorun yaşar mıyız ve sormak istediğim başka bir konu var 2 oda okul puanı yüksek bir bölgede yaşamak istesek kiralar ortalama ne fiyatlarda? (tabi değişiyordur ama şu fiyattan aşağıda kiralık ev bulamazsınız denilecek bir rakam var mı?)

• @datanist teşekkür ederim 🙏🏻

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |