2 sene once tasindigim bu eyaletten ay sonu itibariyle Virginia'ya temelli tasiniyorum, tabi askeri birligim burada oldugu icin her ay 2-3 gunlugune buraya gelip geri donecegim, belki duruma gore ilerki yillarda Virginia'daki bir birlige transfer talebinde bulunabilirim.
Ben sahsen MA eyaletinin eski albenisini giderek kaybettigini dusunuyorum, zaten Vermont, Rhode Island, Maine ve New Hampshire gibi cevre eyaletlere cok goc vermeye basladi, eyalet bunu onlemek icin bir sey yapmiyor, zaten Best States siralamalarinda yavas yavas geriliyor. Insanlar buraya gelip universitesini okuyup veya is tecrubesi kazanip baska eyaletlere goc ediyor. Evet burada saglik ve egitim sistemi ABD ortalamasinin cok ustunde. Suc orani dusuk. Dogasi gercekten guzel. Insani soguk gibi gorulse de samimi ve canayakin, sahte degil. Yasam kalitesi yuksek bir eyalet. Yasam maliyetleri konusuna girmeyecegim, buranin Amerika'nin en pahali eyaleti oldugunu cogunuz zaten biliyordur.
Fakat burada yasadikca buranin benim hayat goruslerime ve is planima uygun bir eyalet olmadigini fark ettim, ozellikle son zamanlarda eyaletin izledigi politikalardan acikcasi cok da memnun degilim, bunun detayina girmeyecegim. Isci haklarininin kati olmasindan dolayi mavi yaka olarak gelmeyi dusunenler burayi tercih edebilir fakat ilerde is kurmak gibi bir hedefi olanlar icin acikcasi burasi gelinebilecek son eyaletlerden birisi.
Virginia'nin bana daha cok hitap ettigini dusunuyorum, zaten daha once egitim nedeniyle orada 2 ay bulunmustum ve gayet de hosuma gitmisti. Acikcasi burada mutluydum, fakat orada daha da mutlu olacagimi dusunuyorum.