Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @T-C-Kubilay-Dikici sancılı bir süreç, insan uyuyamıyor bazen ne olacağını kestiremediğinden. Zaman gösterecek herşeyi dilerim bu süreçte herkes vizesini alır. İnşallah seneye siz de burada geçirdiğiniz vakitleri vizeyle taçlandırırsınız. Fakat sadece kazanmayı değil de düşük case ile kazanmayı dilemekte çok fayda var değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum 🙂

• Endişelenecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bu senenin geçen seneye kıyasla yavaş olduğunu gösteren hiçbir veri yok. Geçen senenin aynı ayında current olan numara sayısı ile şu anda current olan numara sayısı hemen hemen aynı. Yine 30k civarı kapatan bir sene olacak bence

• ⭐⭐

@ruzgaroglu Ben kendim için şöyle bir exccell hazırlamıştım buna göre avrupa bölgesi için mayıs gibi sürekli bir artış olmuş yüksek numaralar tahminimce mayısdan sonra akitf olacaktır.

a75f91eb-5458-4adf-9241-383d4b55af53-image.png

• @Stoic-Turk 2021-2022 ve yillarini da listeleyip ekleseniz faydali olurdu
    Elinize saglik.

• @Stoic-Turk güzel bir analiz olmuş, her yılın birbirine benzer diye bir şey yok insanlar kıyas yapıyor bu yanlış gecen seneki talihli dosya taşımak için konsolosluklara yalvardı ama nafile şimdi ise herkes cok rahat taşıyor daha foruma yeni katılıp dosya nasıl taşınır diyenler var evini arabası sattı herkes taşımak için çünkü herkes son sans diye düşünüyor olay sistemsel değil beşeri daha 8 ay var ama eu bölgesi vizesi 9 bin insnılmaz rakam zaten kota 20 bin ab için en korkuncu zaten mülakata çağırılıp yüzümüze kota doldu üzgünüz demeleri umarım senaryo yasanmaz 🫠

• @mymuyi 2021 ve 2022 pandeminin etkilerinin hala surdugu yillar. Bu yillarda konsolosluk kapasiteleri kisitliydi ve insanlar vize randevusu alamiyordu dogru duzgun. gunumuzun sartlarini, konsolosluk davranislarini ve kazanan davranislarini yansitmayan yillar. O yuzden 2019, 2020, 2021 ve 2022 yillarini herhangi bir analize dahil etmekten cekinirim acikcasi.

• @istalin Evet, ben de bu ihtimali dusunuyorum. Yani gectigimiz yillara gore bu yil daha fazla kazananin surece devam etme ihtimali var. Hatta Orta Asya'daki durumu buna bagliyorum biraz; ama bu dusunceyi destekleyebilecegim herhangi bir veri yok elimde. 9 bin ciddi bir sayi. Bu sebeple bultenin mevcut mulakatlari eritmek icin bir kac ay yavas gidecegini ongoruyorum. Bakip gorecegiz.

• @istalin 2024 ve 2023 yillarinda ocak ayinda kac vize verilmisti? 2025 yılı icin 9000 vize neredeyse yarisi demek…

• @mymuyi 3 bin civarı

• Şu anda issued 3.5k civarıyken total 9.1k civarı EU için. Geçen sene bu zamanlarda issued 3.2k iken total 8.5k civarındaymış

• @mymuyi şuan basılmış 9 bin vize yok 3.5k var, mülakat tarihi belli kişilerle bu sayı aşağı yukarı 8-9k arasında olacak EU için. Cumartesi yeni veriler yayınlandığında net basılmış vize sayısını görebilirsiniz.

• Yeni veriler güncellendi. EU’da 1 haftada 700 dosya işlenmiş ayda yaklaşık 2600-3000 arasında değişkenlik gösterir demek oluyor bu. Geçen hafta total sayıyla bu hafta total sayısı arasında da 300 küsür fark var yani bu demek oluyor ki 13k’lık bültenin yansıması olarak 300 mülakat görüşmesine tarih verilmiş. Önümüzdeki bülten açıklanana kadar bu hızda devam edilirse ellerinde 2k’lık bi görüşme kalmış olacak önceki verileri bilmediğimden herhangi bir tahminde bulunamıyorum ama 2k’lık görüşme kaldığında bültende bi tık daha fazla açılış yapabilirler gibi bir beklentim oldu.

• @cagrii yüksen cn ların durumunu etkiler mi en son kaç cn olur tahmini

• @istalin bir tahminde bulunmak güç bende siz gibi sabırla bekliyorum

• Herkese önerim NVC de bekleyen dosya sayılarını dikkate alarak hareket etmeleridir.
    DV2025 için DV2024 e göre daha sıkça numara verildi. DV2024 te DV2025 e göre daha seyrek numara verilmişti.

2 örnek

01/01/2025 tarihinde 2025EU13000 için 4135 dosya NVC de bekliyordu.
    01/01/2024 tarihinde 2024EU13001 için 3289 dosya NVC de bekliyordu.

01/01/2025 tarihinde 2025EU5001 için 1119 dosya NVC de bekliyordu.
    01/01/2024 tarihinde 2024EU5000 için 796 dosya NVC de bekliyordu.

KISACASI DV2025 numaranızın eş değeri DV2024 e göre aslında daha büyük çıkar. En az %25 lik bir sapma var yeri geliyor %40 lık bir sapmaya bile uğrayabilir. DV2025 te ki dosya numaranız 5000 ise aslında DV2024 e göre 6250 civarıdır. DV2025 te ki 13000 li bir rakam DV2024 e göre 18000 lere eş değer olabilir. DV2024 te şu tarihte aynı numaraya randevu gelmiş diyorsanız yanılırsınız.

Sıralanmış NVC dosyalarını tek seferde tarih bazılı görmek isteyenler için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz. https://cancer.info.tr/csv-index.html

• @minnesota bence insanların umutlarını kırmayın. Zaten ne olacağını göreceğiz. Keza analizinizin çokta doğru olduğuna inanmıyorum.

• @omerko Umut kirmakla ilgisi yok durumun. Yayinlanan ayni tarihli Ceac verilerinin 2024 ve 2025 karsilastirmasi bunlar. Herhangi bir kisisel yorum icermiyor.

• @omerko olay ne bu analiz biraz karışık 😏

• ⭐⭐⭐⭐

@Stoic-Turk Hesaba katmayı unuttuğunuz en önemli değişken: Sürece devam oranı.

En az boşluklar kadar önemli. Bunu hesaba katınca 2018 ile ne kadar benzer olduğunu göreceksiniz.

• @minnesota slotların doluluğu ayrı problem dosya başına düşen aile kişi sayısı apayrı problem bence. Genel ortalama 13k’ya 2.45 oran şuan avrupa için.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |