Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
2.7k 479 202.4k 516

• @dehaningizemi tebrikler, vizeniz hayırlı olsun yeni kıtada başarılar..

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• @dehaningizemi vizeniz hayırlı olsun o kadar güzel bir video çekmişiniz ki izlerken dur videonun sonunda şu soruyu sorayım diyorum hop 1 dk geçmeden cevabı geliyor. çok bilgilendirici bir video olmuş şimdiden oradaki hayatınızda mutluluklar diliyorum herşey gönlünüzce olsun kanalınıza abone oldum amerika videolarını sabırsızlıkla bekliyor olacağım :)

• Herkese Selamlar

Bugünün ilk vize mülakat sonucu ile karşınızdayım :)
    DV2025 Talihlisi olduğumu öğrendikten yaklaşık 1 saat sonra keşfettiğim bu foruma sonsuz teşekkürlerimi sunmakla başlamak en güzeli olur sanırım. Forumun kurucuları başta olmak üzere süreç içerisindeki tüm bilgi ve deneyimlerini paylaşan, yardımda bulunan yada bulunmaya çalışan herkese çok çok teşekkürler.

Bugün sabah saat 07:30 mülakat randevum için saat 07:05 te elçiliğin yanındaki parka aracımı ve içeri alınmayacak eşyalarımı aracıma bırakarak sıraya girdim. Forumdan habersiz olan bir çok kişi çanta, telefon, akıllı saat gibi eşyaları ile aynı sıradaydı. Tabikide güvenliklerin uyarıları ile hepsi dışarı çıkıp eşyalarını bir yerlere emanet etmek zorunda kaldı. Hemen yan taraftaki cafe vb. yerlere eşyalarınızı emanet olarak bırakabiliyorsunuz. Lütfen dokümanlarınız ve araba anahtarınız dışında bir şey ile sıraya girmeyin, sizler için vakit kaybı olur. Sıradan geçip içeri girdikten (ağır denilen o güzel kapı :) ) sonra soldaki bankodan işlemler başladı. Ben bugün mülakata giren 8. kişiydim. 330 dolarımı kredi kartı ile ödeme yapıp sol taraftaki bankoların oraya geçtim ve evrak tesliminde bulundum.
    Telim edilen evraklar;
    *Pasaport
    *2 adet fotoğraf
    *Diploma Aslı ve Fotokopisi
    *Askerlik Belgesi
    *Adli Sicil Kaydı
    *Nüfus Kayıt Örneği
    *Sağlık Raporu
    *Banka Hesap Dökümü
    *Yeni Adres Bilgim (Burada @omerfarukuysal beye ayrıca teşekkür ederim)

Bu evrakların tesliminin ardından tekrar ilk noktaya geri döndüm ve 3 dk kadar sonra mülakat için numaram yandı. Mülakatımın Türkçe olarak yapılmasını istemiştim ancak gelen sarışın gözlüklü hanımefendi tercümansız olarak bekliyordu. Hem Türkçe hem İngilizce olarak mülakatı yaptık, Neler sorduğunu aşağıda yazacağım ancak önce bu hanımefendiden bahsedeyim. Kendi Türkçesini de geliştirmeye çalıştığını ve tercümansız devam etmemizi istedi :) Yemin kısmını İngilizce hallettikten sonra bazen Türkçe bazen İngilizce soru sordu, bende Türkçe sorduğuna İngilizce İngilizce sorduğunu hem İngilizce hem Türkçe cevap verdim :D Bunun için 5 soru için biraz fazla vakit harcadık ama sabahımız şenlendi. Şimdi sorulan sorular;

1- Hangi şehirde yaşamayı planlıyorsun?
    -Houston
    2- Orada tanıdık varmı, arkadaş, akraba? (Türkçe bu şekilde sordu)
    -Evet bir kaç arkadaşım var
    3- Ne yapmak istiyorsun ? (Türkçe bu şekilde sordu)
    -Kimyagerlik yapmak istiyorum
    4-Yurtdışında hiç yaşadın mı?
    -Evet, Karadağ'da 5 ay kadar yaşadım
    Tamam o sorun değil.
    Sorunların ardında Teşekkür edip onayladığını söyledi ve 4-5 güne ptt den pasaportumu alabileceğimi bildirdi. Tekrardan birbirimize teşekkürlerimizi ilettik ve bankodan ayrıldım.

Böylece bu sürecinde şimdilik sonuna gelmiş bulunuyorum :) Bir iki hafta içerisinde Houston'a da giriş yapacağım ve ABD yaşantıma başlayacağım.
    Tüm foruma tekrardan sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Mülakata girecek herkese bol şans dilerim :)

• Merhaba bugün vize görüşmemize girdik maalesef geçici olarak Red yedik hesabımızdaki parayı yeterli bulmadılar.

Görüşme şöyle oldu; İngilizce biliyor musunuz dedi biraz dedim gülümsedi tercümanı çağırdı
    İlk önce yemin ettik benim parmak izim ve sonra eşimin parmak izi alındı
    Hangi eyalete gitmek istiyorsunuz?
    -NC, Charlotte
    Amerika’da tanıdıklarınız var mı

• eşimin arkadaşı var 2 3 kişi
      Nerede
      -Virginiada
      Neden Charlotte
    • Linkedln üzerinden araştırma yapıyoruz ve bizim için iş imkanı olan bir şehir rahatlıkla uyum sağlayabileceğimizi düşünüyoruz
      Ne iş yapacaksınız
    • ilk etapta hizmet sektöründe çalışmayı düşünüyoruz daha sonra kendi mesleklerimizde çalışmayı hedefliyoruz (İç mekan tasarımcısıyım eşim de elektrik elektronik teknisyeni)
      Başka evlilik yaptınız mı
      -Hayır
      Başka bir ülkede yaşadınız mı
      -Hayır
      Bir evrak verdi Amerika’daki arkadaşlarınız sponsor olsunlar dedi (O an beni görmenizi isterdim 🤦🏽‍♀️😅 şok, hayal kırıklığı, sinir, üzüntü, anlık kendini sorgulama bende her şeyyy var)
      Önce evrağa baktım sonra memura baktım döndüm tercümana peki arkadaşlarımız sponsor olmazsa? Olabileceklerini düşünmüyorum ne yapmam lazım dedim (ben bunları söylerken görüşmeyi yapan memur biraz sinirlendi gibi yani hiç bir şey demeden tamam dememi bekledi sanırım bilemiyorum belki de ben öyle anladım)
      O zaman hesabınızdaki para miktarını yükseltin dedi üni diplomamı, evlilik cüzdanımızı, pasaportlarımızı verdi teşekkür ettik gittik..

Görüşmeyi yarı İngilizce yarı Türkçe gerçekleştirdik.

Hesabımızda 24.280$ vardı yani bu yeterli değil dedi biz 2 kişiyiz çocuğumuz falan yok inanılmaz modum düştü. Ve tanıdıkların sponsor olabileceğini de düşünmüyorum. Ne yapmalıyız?

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@merve34 parayı yeterli bulmamaktan ziyade sizden sponsor talep edilmiş. lütfen bu başlığı okuyun..
    süreciniz devamındaki işlemler için lütfen benimle özelden iletişime geçin.
    merak etmeyin, alacaksınız vizenizi.

• @gucarslan başlığı inceliyorum, mesaj attım çok teşekkür ederim

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@merve34 parayı yeterli bulmamaktan ziyade sizden sponsor talep edilmiş. lütfen bu başlığı okuyun..
    süreciniz devamındaki işlemler için lütfen benimle özelden iletişime geçin.
    merak etmeyin, alacaksınız vizenizi.

Sponsor talep edilmesi durumu zaten gösterilen mal varlığının yeterli bulunmamasi durumu için geçerli değil mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@oktay156 öyle olsa 1000$ ile mülakata girenden istenmezken, 500.000$ ile mülakata girenlerden de istenmemesi lazımdı ama isteniyor.
    burada süreç farklı, sadece sponsor isteme kotasını doldurmak isteyen bir konsolosluk çalışanına denk gelmişler.
    ki muhtemelen bugün bir çok kişiden istemiştir o hanımefendi.. her sene aynısını yapar çünkü.

(edit: 3 farklı kişiden de istemiş..)

• @oktay156 Bir oto kontrol mekanizmasi olabilir. Hong Kong vs banka evraki bile istemiyor.

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@oktay156 öyle olsa 1000$ ile mülakata girenden istenmezken, 500.000$ ile mülakata girenlerden de istenmemesi lazımdı ama isteniyor.
    burada süreç farklı, sadece sponsor isteme kotasını doldurmak isteyen bir konsolosluk çalışanına denk gelmişler.
    ki muhtemelen bugün bir çok kişiden istemiştir o hanımefendi.. her sene aynısını yapar çünkü.

(edit: 3 farklı kişiden de istemiş..)

Gerçekten nasıl bir mekanizma çalışıyor anlamak çok güç😯 tam süreç yerine oturmusken böyle bir durum ile karşılaşmak dediğinize göre çok büyük bir şanssızlık hatta dv çekilişini kazanmaktan bile daha düşük bir ihtimal...
    Bu durumda kredi falan çekerek banka hesabına yüklemek de fayda etmeyecek anladığım kadarı ile illa ABD den sponsor bulunması mi gerekiyor?

• @gucarslan Merhabalar bende sponpor talebi bugün Ankara'da aynı memurdan AP ye kaldım.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ahmet-Balcı sizden de mi sponsor istendi ?
    ilgili süreciniz için bana özelden ulaşın lütfen.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k