Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 551.2k 685

• @arnblt cok tesekkur ederız bu bılgıler cok degerlı bunlarla ılgılı bilgimiz yoktu 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

• @arnblt haklısınız aslında.San Fransisco,Los Angeles,New york ve Miami de bulunduk ve çok beğendik.Houston’da akrabalarımızın bulunması,sağlık sektörünün merkezi olması(eşim doktor) ve vergi oranlarının düşük olması şimdilik bize cazip görünüyor.Ancak oğlumuzun üniversite seçimine göre de olay farklı şekillenebilir.Teşekkürler

• Herkese selamlar 10 Aralık 2024 tarihinde Abd'ye sorunsuz giriş yapmıştık fakat bugün ucsis'e girdiğimde 22 Ocak 2025 tarihine benim adıma planlanmış bir biyometrik randevusu gördüm bu randevuda sadece benim adım geçiyor eşim ve oğlum için bir şey görmedim. Eğer onlar ile ilgili bir şey planlanmış olsa oda ucsis'te gözükürmüydü (ana talihli benim)? Benim sorunum planlanan randevumun yerini nasıl değiştirebilirim çünkü şuan Teksas'ta yaşıyorum planlanan randevu Florida'da ne yapacağımı bilemedim

• @Caner-Urker, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Herkese selamlar 10 Aralık 2024 tarihinde Abd'ye sorunsuz giriş yapmıştık fakat bugün ucsis'e girdiğimde 22 Ocak 2025 tarihine benim adıma planlanmış bir biyometrik randevusu gördüm bu randevuda sadece benim adım geçiyor eşim ve oğlum için bir şey görmedim. Eğer onlar ile ilgili bir şey planlanmış olsa oda ucsis'te gözükürmüydü (ana talihli benim)? Benim sorunum planlanan randevumun yerini nasıl değiştirebilirim çünkü şuan Teksas'ta yaşıyorum planlanan randevu Florida'da ne yapacağımı bilemedim

Merhaba, biometric randevusu kişilere ayrı ayrı verilir, sadece size randevu planlamışlardır. Erteleme veya diğer sorularınız için USCIS ile iletişime geçmelisiniz.

https://www.uscis.gov/forms/filing-guidance/preparing-for-your-biometric-services-appointment#:~:text=Alert%3A If you need to,Do not mail your request.

• @DenizMaths Merhaba. Eşim doktor dediniz. Doktor olarak çalışmak için pek çok sınavı geçmek ve asistanlık gerekiyor. Eşiniz bu aşamaları göze aldı mı yoksa daha kısa başka bir yol var mı doktor pozisyonu için? Ben de hekimim ve doğrusu USML sınavlarına girmek için kendimi hazır hissetmiyorum, kendime uygun başka bir pozisyon arıyorum. Başarılar.

• ⭐⭐

@Caner-Urker
    Bizimde çocuklar için ayrı ayrı randevu göndermişlerdi. Sadece foto çekip gönderiyorlar. Mümkün olduğunca gitmeye çalışın ertlemeyin.

• @Tracy merhaba.Çok zor bir süreç haklısınız,o da bu yaştan sonra böyle bir şeyi göze alamıyor.Sağlık turizmine yönelecek büyük ihtimalle,saç ekimiyle ilgileniyor,Amerika’dan ve Kanada’dan buraya gelen çok hastası var son bir yıl içinde.

• Arkadaşlar merhaba ben los angeles aktarmalı new yorka gideceğimde sarı zarfı los angelesa mı teslim ediyoruz yoksa new yorka mı

• @atilla-04
    Merhabalar, Amerika’ya ilk giris yaptiginiz eyaletteki sinir polsine teslim ediyorsunuz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@atilla-04

Valizinizi de Los Angelas’da teslim alacaksınız, @ugursway’in söylediği üzere sarı zarfı Los Angelas’da pasaport kontrolde geçerken teslim edeceksiniz. Daha sonra uçacağınız terminale geçip valiziniz varsa New York uçağına vereceksiniz. İki ucus arasındaki transfer süresine dikkat etmenizi tavsiye ederim.

• @ATS16 green kart ücretini yatırıp case tracer uygulamasını indirdim green kartımın basılıp postaya verildiğini nasıl takip edebilirim

• @atilla-04

USCIS & NIV case tracker’i ara ara güncelleyip basım ve adresinize postalandığını takip edebilirsiniz uygulamadan. Postaya verildikten sonraki süreci takip edemiyorsunuz, postalandigina dair mesajı gördükten sonra beyan ettiğiniz adresteki arkadaşınızı uyarmanız ve posta kutusunu sıklıkla kontrol etmesi faydanıza olacaktır. 20-30 iş gününden önce permanent resident kart ile ilgili, 7-10 iş gününden önce de SSN ile ilgili bir gelişme beklemeyin bence.

• Ssn 1 haftada gelirde gc 1 ay sürer

• ⭐⭐⭐

@Revolter Gecikmeli oalrak rica ederim, tekrar hos geldiniz.

• Selamlar, 17 ocak 2024 tarihinde göcmen vize ile istanbul-chicago ucagiyla yaptigim ilk giris tecrübemi paylasmak istiyorum. Normalde vizemin bitmesine az bir süre kala girmeyi planliyordum fakat bu konuyu @gucarslan ‘a sordugumda direkt beklemek ile cok büyük hata yapiyorsun yanitini aldigim icin en azindan statüm olussun diye trumpun olasi bir vize yasaklamasindan etkilenmemek icin 1 haftaligina girisimi yapmak istedim. Henüz göc etmeye hazir olmadigim icin 7-10 gün sonra trye geri dönecegim.

Erkenden havalimanina gelip rutin kontrollerden gectim daha sonra otomatik pasaport okutulan kisimdaki polis harc pulu sordu, ben de yurtdisinda oturuma sahip oldugumu söyledim. Bana edevlette ne olarak gözüktügünü sordu ben de pasaportumdaki immigrant visa yazan kismi gösterip henüz statümün olmadigini söyledim vizeyi inceleyip tamam gecebilirsiniz dedi forumda edindigim bu bilgi sayesinde 750tl gibi sacma bir ücret ödemekten kurtulmustum :D Ucusum 17 ocak saat 15.40 ta idi, ancak rötar yedigi icin 17.40 ta binebildim, thy personel yakini oldugum icin pass bilet ile geldim bundan dolayi ucaga alinmama durumum oldugu icin bir hayli heyecanliydim. Gözen güvenligin kontrollerinden gectim göcmen vize oldugu icin yanimda sari zarfimin olup olmadigi soruldu harici bir soru yöneltilmedi. Daha sonra ucaga alindim ve 11 saatlik ucus serüvenim basladi. Thynin ucusu gayet konforluydu sadece 11 saat yolculuk bir tik bana uzun geldi onun haricinde herhangi bir sorun yasamadim. Türkiye saatiyle 18.14‘te bindigim ucaga chicago saati ile 20.21 ile indim. Burada eklemek istedigim bir bilgi var ucakta ve havalimanindaki anonsta pasaport kontrolüne valizinizi almadan girmeyin denildi. Dolayisiyla ucaktan indigimde valizimi nereden alacagimi aradim ve bulamadim, meger valizler pasaport kontrolünden sonra aliniyormus yani chicago o‘hare havalimanindan girisinizi yapacaksaniz anonslari dikkate almayin dogruca pasaport kontrol sirasina girebilirsiniz.
    40dk ya yakin sira bekledikten sonra cbp memuruna pasaport+sari zarf+güncel adres bilgisini uzattim. Bana bakip lottery right? Dedi ben de yes dedim. Daha sonrasinda kacinci basvurundu ne kadar masraf yaptin gibi sorular sordu. Cevapladiktan sonra yaninda yiyecek var mi kac paran var gibi sorular sorduktan sonra l-551 stampi basip bu vizenin 1 sene greencard gecerliligi oldugu bilgisini verdi tesekkür edip ayrildim daha sonra valizimi aldim disarida beni bekleyen arkadasimla beraber kalacagim eve yerlestim. Genel olarak O‘hare cbplerinin sert bir mizaci yoktu eger uzun süre abd disinda kaldiysaniz jfk alternatifi olarak da kullanilabilir diye düsünüyorum.

Simdilik deneyimim bu kadardi, umarim sorunsuz sekilde 2.giris tecrübemi de paylasip henüz benim gibi göc etmeye hazir olmayanlara bir nevi fikir olabilirim(benim durumuma benzer durumu olan @ATS16 ’nin deneyimlerinizi de okumanizi tavsiye ederim sahsen ben kendisinin deneyimlerinden cok yararlandim) herkese iyi günler diliyorum :)

• Merhabalar,

Amerikaya ilk girişimi yapacağım ve konsolosluktan aldığım bütün belgeleri kaybettim, bulamıyorum. Sadece vizemin basılmış olduğu pasaportum yanımda. Bir sorun yaşar mıyım? Ne yapmam gerekli? Mülakata Viyana üzerinden girmiştim.

• @Emre-Kurtulmuş ya Türkiyeye dönmüş olsak ve üç gün sonrasına böyle bir mektup gelse? Konuyu anlamadığım için soruyorum zarfları teslim ettiğimiz polis parmak izi ve foto işlemlerini havalimanında yaptırmıyor mu? Sonradan neden istenildiğini anlamadım.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@rezanclz

Hoşgeldiniz 🧿🍀 Deneyimlerimiz bir nebze sizin ve diğer forum kullanicilarinin işine yarıyorsa ne mutlu bize.

Bölgede bu hafta sonu ve hafta başı (19-20-21 Ocak) yaşanacak arctic soğuklara dikkat edin, Chicago ve Indiana çevresinde beklenen tahmini hava sicakliklari -20ºF (-28ºC) civarı.

Rüzgarla birlikte hissedilen -25ºF (-32ºC) civarı olabilir. Stay warm 🤗

(2d2c91d8-7293-49f5-819f-98df645716db-image.jpeg

• @ATS16, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@rezanclz

Hoşgeldiniz 🧿🍀 Deneyimlerimiz bir nebze sizin ve diğer forum kullanicilarinin işine yarıyorsa ne mutlu bize.

Bölgede bu hafta sonu ve hafta başı (19-20-21 Ocak) yaşanacak arctic soğuklara dikkat edin, Chicago ve Indiana çevresinde beklenen tahmini hava sicakliklari -20ºF (-28ºC / -30 ºC) civarı.

Rüzgarla birlikte hissedilen -25ºF (-32ºC / -35 ºC) olabilir. Stay warm 🤗

(2d2c91d8-7293-49f5-819f-98df645716db-image.jpeg

Minnesota da normal bir gün :)

• @A-Y-K konsolosluğun verdiği belgelerden kastınız sarı zarf mı?

Benzer Başlıklar

• Boşanılan Eş ile Beraber ABD'ye Turistik Ziyaret

Taşındı Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    260 Bakış
    gucarslanG
    @muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim. evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
  • Avrupa’dan ABD'ye Uçuşların Durdurulması

Yolculuk
    66
    2 Oy
    66 İleti
    3k Bakış
    Z
    @crazycells evet yeni vize alan gruptayız. Avukat Curtis'in önerisini dikkate alarak 1 Ocak'ta girişimizi direkt ABD'ye yapmak bizim için riski en aza indirecek gibi görünüyor. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
  • ABD'ye İlk Giriş

Kilitli Yolculuk
    3
    6 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @mhepekiz su konuyu ilk giris icin: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris Su konuyu da sonrasi icin kullanabilirsiniz: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri Yorumu oraya aktarin isterseniz, sadece orada konusulsun diye ben burayi kilitliyorum.
  • Abd'ye DV ile ilk giris/valize konulmaması gerekenler

Kilitli Taşındı Yolculuk
    14
    1 Oy
    14 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    basligi duzelttim arkadaslar, uyari icin tesekkurler. ama bu konudaki bilgiler sadece tek bir baslikta biriksin diye konuyu kilitliyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/128/bavul-hazırlama-yeni-hayat-yeni-bir-başlangıç
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k