Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar ANKARA MÜLAKATI için gerekli belgeleri türkçe ingilizce olması gerekenlerle birlikte herkesin işi kolaylaşsın diye yazıyorum.
    EKSİK YA DA FAZLAM VARSA LÜTFEN BELİRTİNİZ.

1. Doğum kayıt örneği (formül a) (e-devlet) (türkçe)
    2. Adli sicil kaydı (arşivli) (e-devlet) (türkçe)
    3. Nüfus kayıt örneği (aile) (e-devlet) (türkçe)
    4. Askerlik durum belgesi (e-devlet) (türkçe)
    5. Pasaport
    6. Banka hesap dökümü (son 1 yıl) (ingilizce)
    7. Akademik diploma ve transkript (orijinal belgelerin çıktısını okuldan ıslak imzalı şekilde alın ve noterden ingilizce olarak onaylatın. apostile gerek yok. orijinal belgeleri de mülakata götürün. )
    8. Evliyseniz evlilik cüzdanı ve çıktısı
    9. AİS belge onayı e-postası çıktısı
    10. Mülakat davet e-postası çıktısı
    11. Unganlar tarafından aldığınız dosya ve e-posta ile gönderilen aşı fotokopisi çıktısı
    12. 2 adet 5x5 fotoğraf
    13. ABD adres bilgisi
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@3rdcaptain ilgili konu için bu başlık uygun değil ancak; yine de cevaplayalım cevapsız kalmasın sorunuz.
    mülakatınız olmasının ne yazık ki hiçbir önemi yok, olmuyor randevu bulabilmeniz için.
    mümkün olan bütün schengen ülkelerini denemelisiniz. bol şans..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@merlin herkesin işi kolay zaten merak etmeyin.
    sadece ilgili başlığı okumalısınız, yanlış başlıkta arayıp cevap bulmaya çalışıyorsunuz.
    lütfen forumun ilgili başlıklarının ilk iletilerini gözden geçirin.
    merak ettiğiniz bütün soruların cevaplarını bulacaksınız.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gizemctr hayıtlı olsun.

genel bir hatırlatma!

mülakat sonrası aldığınız vizelerdeki bilgileri (ad-soyad, cinsiyet, doğrum tarihi, ülke bilgileri vs) hepsini tek tek kontrol edin.
    her sene bir çok konsoloslukta vizlerin hatalı basıldığına (özellikle cinsiyet, ülke adı) şahit oluyoruz.
    hatalı basılan vizelerle abd'ye giriş yapamazsınız, lütfen bunu unutmayın.

vizesini alan herkese güzel bir abd'de hayatı diliyorum.

• @gucarslan bey turkey yerine TRKY yazılması normal mi ?

• @atilla-04 evet

• Herkese merhaba lise diplaması hakkında bir sorum var. 2008 öncesi mezunu olduğum için ve diplomam kayıp olduğu için okulumdan mezun bölgesi çıkardım ve bunu kare kodlu e imzalı şekilde olmasını istedim müdür de yaptı. Şimdi sorun bu belgeyi tercüme ve apostil vaptırmam gerekiyormu. Yoksa sadece apostil yeterlimi?

• Merhaba arkadaşlar. Yine harika bir sorun yaşadım. Bilgi almam gerekiyor. Ais kaydı ile alakalı, konsolosluktan gelen mailde her aile bireyi için ayrı ayrı kayıt yapılması gerektiği yazıyordu. Bu arada Ukrayna'da yaşıyorum ve kaydı buranın sistemine göre yaptım.

Benim eşim greencard talihlisi. Ama ben ilk hesap açılışını kendim adına açtım ve DV2 değil de DV1 seçerek devam ettim. ileri sekmelerden birinde aile bireylerini ekleyin yazıyordu. eşimi ve çocuğumu da ekledim ve onayladım. Yazdırılması gereken evrakı indirdim.

Sonrasında eşim adına hesap açıp aynı uygulamayı yaptığımda, sizin zaten kaydınız var yazısını gördüm.(jeton burada düştü). Sonra tekrar kendi hesabıma girdiğimde, kendim için DV2 (talihlinin eşi) seçeneğini seçmem gerekirken DV1 (asıl talihli) kısmını seçerek devam edip belge oluşturduğumu gördüm.

Bunu değiştirmem mümkün mü? Değiştirmeden bu indirdiğim kayıt evrakıyla yoluma devam etsem sorun yaratır mı? Cevaplarınız benim için çok önemli. Mülakat için az bir zamanım kaldı, nasıl çözüme ulaştırabilirim, yardımcı olursanız memnun olurum. Herkese sevgiler.

• @emrebu89 panik yapmayın. İlk sayfada güzelce açıklanmış zaten görselleride var yanlışlık yapı ca şifrenizle birlikte tekrar giriş yapıp düzeltebiliyorsunuz. İlk sayfadaki linklere bakarsanız çözeceksiniz.

• @emrebu89 düzeltiyorum Dv2025 mülakat aşamaları sayfasının ilk sayfasında sorunuzun cevabı.

• @Nazımm çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Hemen kontrol ediyorum.

• @Mehmet-ynd
    Selamlar, diplomaniz Turkce/Ingilizce olarak yazilmamis ve Ankara disinda bir ulkede mulakata girecekseniz eger tercume ettirmeniz gerekiyor. Bu tarz sorulariniz icin dosyanizin hangi ulkede oldugunu belirtmeniz ya da imzanizi guncellemeniz daha uygun olacaktir. Noter onayi ya da apostil gerekliligi konusunda ise ilgili konsolosluk ozelinde paylasilan gecmis deneyimlere goz atmalisiniz.

• Merhaba, Hong Kong mülakatıma maalesef özel nedenlerden dolayı gidemedim. Ve mülakat tarihi gelmeden önce iptal ettirdim ileride farklı bir tarihe alabilmek adına. Aşağıdaki maile göre farklı aylar içinde mülakat tarihi alabilmek mümkün olur mu ? Hiç bu süreçten geçen var mı merak ediyorum ?

Please be informed that upon receipt of your email, the visa interview on January 07, 2025 has been cancelled. By law, your Diversity Visa (DV) must be approved and printed by September 30, 2025, which means visa applicants must have all their required documents submitted to the consulate prior to that date, including the medical examination and police certificate(s). Under no circumstances can a Diversity Visa be issued after the end of the day on September 30, 2025. The approval to have your visa interview in in Hong Kong does not guarantee that your case will be processed prior to the September 30, 2025.

Please note that you are the beneficiary of Diversity Visa (DV), which has a numerical limitation. The number of Diveristy visa availability could be exhausted prior to September 30,2025, selectees should act promptly in submitting their materials and pursuing their application. Once all diversity visas have been issued, the program will end.

In addition, we are not able to guarantee that by the time you wish to reschedule your appointment, your DV regional lottery rank number for your DV application is current. You may visit the Department of State’s Visa Bulletin at https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html to check whether the rank number is current for your application when you are ready to reschedule online.

You may now reschedule your interview appointment when you are ready. The Consulate General uses CGI Federal (CGI) for all scheduling services. You should go to https://www.usvisascheduling.com/en-US/ to create your profile and schedule your appointment in the category “All IV.” You must present an appointment confirmation sheet, printed from the CGI website, upon your arrival at the Consulate General on the day of the interview. If you have any scheduling questions, you should direct your inquiries to the CGI call center at +852 5808-4666, or by email at [email protected].

Please be advised that as of today, only visa appointments for January 2025 have been allotted. Please check periodically for future visa appointments for February and onwards.

** If your medical examination is not complete, your interview appointment will be cancelled. You must have a completed medical examination to be allowed entry to the consulate for your appointment. **

• arkadaşlar herkese iyi akşamlar. şuan üniversite 3.sınıf öğrencisiyim ve alttan aldığım dersleri de sayarsak mezun olmama daha çok var 🙂 bu ayın sonunda viyana'da vize görüşmem var ve amerika'ya giriş yapmam gereken tarihe kadar mezun olma ihtimalim söz konusu değil. sizce halihazırda öğrenci olmam vize görüşmesinde bana bir sorun çıkarır mı? okulu ne yapmayı düşünüyorsun gibi bir soru sorulduğu takdirde nasıl bir cevap vermem daha uygun olur? şimdiden teşekkürler.

• @halildnrts34 lise mezunu olman yeterli bir iki giriş yapıp okulunu bitirirsin.Göreceksin hepsi çok yardımsever ve anlayışlı.

• @brucewayne sizi garanti kabul etmeyebiliriz basılan vize ve müsaitlik durumuna bağlı diyor anladığım kadarıyla.

• @ugursway merhaba uğur bey. ankara mülakatı için diplomanın tercümesi gerekmiyor mu?

• @ugursway Ankara yazmayı unutmuşum pardon. Cevap için teşekkür ederim.

• @Mehmet-ynd Türkiye'den girecekseniz evrak vs çevirtmek yok.

• @merlin
    Selamlar, size bir onceki gonderinizde @gucarslan ne yapmaniz gerektigini soylemis zaten. Bir sekilde kacirmis olabilirsiniz diye ben de belirteyim, forumda akliniza gelecek her sorunun cevabi mevcut, sadece dogru yere bakmaniz gerekiyor. Evraklarla ilgili sormus oldugunuz butun sorularin cevabi bu basligin ilk iletisinde hali hazirda var. Ayni basligin sonraki sayfalarinda ise sizinle ayni sureci yasayan bircok talihlinin deneyimleri de mevcut. Cay kahve esliginde okundugunda ise daha keyifli bir hale geliyor.

Benzer Başlıklar

• 180
  • 2688
  • 16399
  • 57
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |