Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Gonderdigim ilac adrese nihayet ulasmis ama teslim sirasinda 570 TL gumruk vergisi odenmesini istemisler. Adresdeki alici "param yok, odeyemem" deyince, ilac geriye gonderilecekmis 😒

• @MySea, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Eşya Kargolamak (gümrük işlemleri)

Gonderdigim ilac adrese nihayet ulasmis ama teslim sirasinda 570 TL gumruk vergisi odenmesini istemisler. Adresdeki alici "param yok, odeyemem" deyince, ilac geriye gonderilecekmis 😒

Kiyafetler de gumruk vergisine dahil oluyor mu acaba

• @benjaminblacks Bilgim yok ama cok sacma bir gumruk olayi var. Gonderdigim ilac hala geri gelmedi. Bekliyorum...

• merhabalar abd usa post ile turkiyeye oyuncak gondermek istedim . paket bana geri geldi . ustunde gumruk beyannamesi uyarisi yaziyordu . nasi gonderebilirim bilen var mi komuda

• Usps ofislerinden birine gidip, orda bulunan custom declaration formunu doldurarak gonderebilirsiniz. Formda, alicinin ve gonderenin bilgileri girdikten sonra, paket icerigindekileri beyan ediyorsunuz.
    Ticari degil ise, gift i secip, altina listeyi yapip, fiyatini beyan ediyorsunuz. Postane calisani geri kalan islemi yapiyor. Kargo genelde 5-6 gun icinde turkiyedeki gumruge variyor.ordan sonrasi biraz zaman aliyor

Ticari gonderiyorsaniz, o biraz daha detayli bir islem. Urunun HS kodunu bulup, formu o kod ile eksiksiz olarak dolduruyorsunuz. Formda parca isim, numarasi mensei vs herseyi giriyorsunuz.Usps den ticari gondermedim. DHL in online sisteminden kolayca yapiyorsunuz. Fedex de ne kadar doldurursaniz doldurun, mutlaka birsey eksik diye gece yarisi sizi geri ariyorlar.

• ⭐⭐

trye kargo yaptığınızda gümrük limitlerine bakın derim.

• evet formu doldurdum hatta gif diye belittim ; a new costums declarition is needed for re-mailling 'diye sari etiket yapistirmislar

• evet formu doldurdum hediye yazdim a new costums declaration is needed for re-mailling diye sari etiket yapistirmislar

• Arkadaslar merhaba. Bir konu hakkinda bilgi rdinmek istiyorum, belki bilen vardir. Amerikaya ticari amacli hediyelik esyalar goturmek istiyorum. Normal ucuşum ile valizle, faturasi ile birlikte gotursem olur mu? Gumrukte de ticari amacli goturdugumu beyan etsem ne olur? Bilgisi olan var mi acaba?

• Annemize hicbir sekilde ticari olmayan/olamayacak bir kac kiyafet ve evrak yolladik. $137 gonderi maliyetini $10 lik gift degerinin uzerine ekleyip 30 Eur u geciyor diye gumruk musaviri bulup vekalet verdikten sonra gumruk beyannamesi vermemizi istediler. Vekalet masrafi, beyanname masrafi ve vergi (%60) olunca geri gönderin dedik. Dusunun evrak yollasak sadece onun da kargosu $60-70 civarinda tutacak ve bunun icinde bu işlemleri isteyeceklerdi. Turkiyem adina cok ama cok utandim. Kim vesile olduysa hakkim helal degildir. Oyle bir prosedur koymuslar ki inanilmasi zor. Ne amaclanmis belli degil. Abd den TR ye birsey göndermeyi unutun hele hele acil ve onemli evrak falan olursa sizi perisan edebilirler beni ettikleri gibi. Insallah insafli ve akli olan biri cikar da bu boyle olmaz diyerek bu iai duzeltir. Resmen kacakci muamelesi gordum iki uc tane bagis yapilacak urun icin. Icinde birde konsolostan aldigim ikamet belgesi var SGK borclarimi sildirmek icin. Evrak elime geri gelirse nasil gonderirim bilmiyorum.

• ABD'de kullandigim elektirili bisikletimi istanbul'a gondermek istiyorum. Bisikleti 2 ay once aldim, 2 aydir kullaniyorum. hem faturam var, hem de kullanilmis oldugu belli. pili yuzunden ucaga almiyorlar. Bunu nasil gonderebilirim? Gonderdigimde Turkiye tarafinda ne gibi gumruk islemleri ile karsilasirim?

• @Manushaqe proseduru tam olarak bilmiyorum fakat ticari amacli getirdigin urun/urunler var ise, bunu giriste beyan ediyorsun. gumrukteki memur ilgili yere sizi yonlendiriyor ve urun/urunlerin deger tespiti ve vergilendirmesi yapiliyor.

• @aliilker SGK borclarini konsolostluktan sildirebiliyorsunuz.

turkiyeye esya gondermek icin uygulamalar var. onlari tercih edebilirsiniz. giden birisinin bagajinda ucret karsiligi gonderiyorsunuz.

• @aliilker evrak ile eşyaları ayrı konşimentolarla yollayınız (ayrı gönderi gibi), evraklarda herhangi bir gümrük işlemi olmuyor.

• Amerikadaki kliniğimize hem Türkiye hem İtalya’dan ürünler göndermiştik. Bu Amerikan şirketi ile çalışarak göndermiştik. Belki lazım olur diye bırakıyorum https://falconglobalfreight.com/ sahibi çok yardımcı olmuştu Türk bir firma. Ben de keşke konteynerlara binip gidebilsem demiştim az kaldı inşallah ben de gideceğim uçakla🥳🍀

• Merhabalar. Yakın zamanda başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Çocuğum ve eşim için Amerika'dan Türkiye'ye 1 koliyi USPS de gift olarak hazırladım ve gönderdim. Fakat TR de kolinin içinde oyuncak ve giyim eşyası olduğu halde, ve bir üründen iki adet olmadığı halde, ve kargo eşten eşe yani aynı soyadını taşıdığı halde ticari sayıldığını iddia edip bizi gümrük müşavirlerine yönlendirdiler. Tabi gümrük müşavirleri.. ağzımı bozmayacağım siz anladınız hislerimi.. 27 bin tl masraf çıkardılar. Sorduğumda dilekçe ve uygulama bedeli adını vermişler. içinde en fazla 200 dolarlık hediyelerimi mecburen iade edilmesini istedim ve bekliyorum hala. Eğer benim gibi bir hata yapıp TR yi buraya benzetip iyi niyetle birşey göndermeyi düşünürseniz bu yazımı okuyun. Ve eğer birinin bagajının yanında ücreti mukabilinde gönderim yapabilirsem yapacağım. Sanırım başka da bir yolu yok.

• @akerm, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Eşya Kargolamak (gümrük işlemleri)

Merhabalar. Yakın zamanda başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Çocuğum ve eşim için Amerika'dan Türkiye'ye 1 koliyi USPS de gift olarak hazırladım ve gönderdim. Fakat TR de kolinin içinde oyuncak ve giyim eşyası olduğu halde, ve bir üründen iki adet olmadığı halde, ve kargo eşten eşe yani aynı soyadını taşıdığı halde ticari sayıldığını iddia edip bizi gümrük müşavirlerine yönlendirdiler. Tabi gümrük müşavirleri.. ağzımı bozmayacağım siz anladınız hislerimi.. 27 bin tl masraf çıkardılar. Sorduğumda dilekçe ve uygulama bedeli adını vermişler. içinde en fazla 200 dolarlık hediyelerimi mecburen iade edilmesini istedim ve bekliyorum hala. Eğer benim gibi bir hata yapıp TR yi buraya benzetip iyi niyetle birşey göndermeyi düşünürseniz bu yazımı okuyun. Ve eğer birinin bagajının yanında ücreti mukabilinde gönderim yapabilirsem yapacağım. Sanırım başka da bir yolu yok.

Ne yazikki ne yollarsaniz yollayin ürünün çok üstünde gümrük çıkıyor. Eğer gift alacaksanız Türkiyedeki amazon vs kullanip oradan alabilirsiniz (şayet ürünler türkiye dede var ise) onun dışında dediğiniz gibi ya birisi bagajında götürüp teslim edecek yada siz. Artik kargo ile ticari olmasa dahil uçuk vergiler mevcut. Vergiyi hesaplarken ürünün kargo ücretininde vergisini çıkartiyorlar düşünün ne kadar saçma bir sistem...

Benzer Başlıklar

• 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |