Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ugursway Hocam ABD'ye yerleşince en ufak bir bilginin bile ne kadar değerli olduğunu ve karşısındaki kişilerinde bu ücreti beklediklerini görünce anlarlar 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@İlker-Bulak

Aslında DV2024 aşamaları başlığı hala aktif ama sizin gozunuze çarpmadi herhalde. Sağlık muayenesi tarihiniz olan 22.08.24 itibariyle en geç 6 ay içerisinde (en geç 22.02.25 olsa gerek) ilk girişi yapmanız gerekiyor, aksi takdirde hakkınız yanacak. (size iletilen zarf üzerinde en son ne zaman giriş yapabileceğiniz açıkça yazıyor)

Yeni ABD Başkanı Trump 20.01.25 Salı günü yemin edecek ve resmi olarak göreve başlayacak. Bu tarih itibariyle göçmenlik ile alakalı ne kararlar alır kimse bilemez, sizin gibi henüz yasal göçmenlik süreci başlamamış kişilerin bu tarih sonrasına girişi sarkıtmasi kendi takdiri ve tercihi. Bol şans

• ⭐⭐⭐⭐

@Jumper

Mülakatınız hangi ülkede olacak, imzanizi dosyanızı tasidiginiz konsolosluk bilgisi doğrultusunda güncellemek ister misiniz?

Mülakat esnasında göçmen vizenizin hangi pasaporta uygulanmasını istiyorsanız, mülakat öncesi evrak teslim esnasında bu durumu ve umuma mahsus bordo pasaportunuzu beyan etmeniz yeterli olacaktır. Bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@ahmet-buğra-ulubay

30.09.25 tarihine kadar geçerli mümkünse çok girişli Schengen vizeniz var ise, DS260 formunuzda bir değişiklik yapma ihtiyacınız yok ise (medeni durumu değişikliği vb), açıklanacak bültenlerde dosya numaranızin current olmasını ve sistemden VIE’dan dosyanıza mülakat tarihi atandığına dair güncelleme olduğuna dair emaili bekleyeceksiniz bundan sonra. Bol şans 🍀

• Herkese selamlar. Yine bir güncelleme yapmak istiyorum. 17 aralık tarihinde Nicolson da sağlık randevusuna girmiştik. Biraz önce sağlık zarfımızı sorunsuz bir şekilde aldık. 2 tane beyaz zarf verildi biri bana biri de eşim için hazırlanmıştı ayrıca bu zarfları mülakata götürmemiz istendi ek olarak 2 adet aşı kağıdı verildi bunları da amerika ya giderken yanımızda götürmemiz gerektiği söylendi üzerinde diğer dozlarının tarihleri yazıyordu. Hepsini topluca bir sarı zarfa koydu ve teslim etti. Çok stresli ve kaygılı olarak beklediğimiz bu sağlık süreci hiç bir sorun çıkmadan atlatılmış oldu. Dilerim ki diğer arkadaşlarım da sorunsuz şekilde atlatır. Sağlık randevusuna götüreceğim evrakları hazırlarken deneyiminden faydalandığım @onuru ve kullanıcı adını hatırlamadığım bir çok kişiye çok teşekkür ederim. Umarım mülakatımız dan sonra da buraya yine güzel şeyler yazmak hepimiz için nasip olur.

• ⭐⭐

@Gs1905 guzel haberlerinizi bekliyoruz, bol sanslar.

• Dostlarım,

Bir çoğunuz sayesinde bu süreçle alakalı bilgiler öğrendim ve bildiklerimi çevreme aktarmaya çalıştım. 2025 Yılınızda hepinizin sağlıklı ve huzurlu bir yıl geçirip mutlu olmanızı diliyorum. 🎄🎄🎇

• @Gs1905 Merhabalar hocam gözünüz aydın öncelikle. Belgelerinizi aldığınızda hiç bir sorun olmadığını size bildirdiler mi ? malum dosya kapalı biz göremeyeceğiz.

• @yck06 Daha önce sonuçlarımız nasıl diye sorduğumuz da bir sorun yok Hong Kong un tadını çıkarın demişlerdi. Zaten sorun olunca çağırıyorlar genelde.

• @ATS16 evet ungan family practice başlıklı appointment confirmation maili de aldım

• Merhabalar, dosya numaram 17XXX. Viyana'ya dosya taşıma ile ilgili mail attım olumlu dönüş aldım. Dosyam henüz current olmadığı için taşımayı KCC aracılığıyla mı gerçekleştirmem gerekiyor.

• @ATS16 cevap için çok teşekkürler. Yeşil pasaportumun süresi Şubat 2026'da bitiyor. Ekstradan şunu sormak isterim. Mülakattan onay almak için en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaport gerekli olduğunu duydum. Eğer bu durum doğruysa en geç 2025 temmuz ağustos gibi mülakat sıramın gelmiş olması gerekli değil mi?

• Unganlardan daha önce Cumartesi gününe randevu alan oldumu ? Çalışma saatleri 09:00-13:00 arası görünüyor cumartesi günü için. Bu süreçte tüm işlemler tamamlanıyor mu bu durumdan endişeleniyorum. Şehirdışından gideceğim Ankara eğer cumartesi yetişmez Pazartesi tekrar gelin demeleri durumunda baya zor durumda kalmış olurum. Daha öncesinde böyle durumla karşılaşan ve ya bilgi sahibi olan var mı ?

• @yck06 Herhangi bir sorundan bahsetmedi kimse sıkıntı olunca genelde belge verilmeden söyleniyor yada belge verilmiyor diye biliyorum. Balgam testi vb süreç uzuyor.

• Selam ahali, öncelikle mutlu yıllar. Şuan Hong Kong'tayım. 30 Aralık'ta Dr Anderson'da medical check'imizi tamamladik fakat report'u 8 Ocak'ta ki interview tarihimize yetiştiremeyeceklerini, konsolosluğa bilgi ilettiklerini ve bizim yeni bir interview date talep etmemizi tavsiye ettiler. Lakin konsoloslukta backlog olabilir ve yakin bir tarihe reschedule edilmeyebilir. 2 Türk arkadaşla Dr Anderson'da tanışmıştık, onların durumuda aynı.
    Bunun yerine önceki yıllarda interview date'ini reschedule etmeyip, mülakata girip bir kaç gün içerisinde sağlık sonucuna konsolosluğa iletebilen arkadaşlar olduğunu biliyorum. Bizim de böyle yapabilmemiz mümkün gözüküyor. Şöyle ki kan testinin 10 gün de çıktığı bilgisini aldım bu da 9-10-11 Ocak'a denk geliyor. Sağlık kuruluşu 13'une kesin çıkacağını belirtti fakat 9-10-11'i için söz vermek istemiyor, çıkabilir diyor.

Bu durumda bu iki yoldan hangisi daha mantıklı? Daha gerçekçi ve güvenilir?

• ⭐⭐⭐⭐

@Zi-Hikari dönüş uçak biletinizin iptal/değişiklik şartları nedir? Buna ilave olarak ilk sağlık muayenesi randevu alma esnasında 30.01.24 tarihinde sağlık muayenesi olmanız halinde 08.01.25 vize mülakat tarihinize raporunuzun yetişip yetişmeyeceği ile ilgili bilgi vermişler miydi?

• @ATS16

Dönüş tarihim 16 Ocak sabahı. Uçak biletimde değişiklik mevcut değil. Yeni bir tek yön bilet almam gerekecek eğer reschedule edersem.

İlk sağlık randevusu aldığımda sağlık kuruluşu yetişmeyeceginden hiç bahsetmedi. Bunu da onlara examination esnasında söyledim, kem küm edildi, yer yoktu dendi.

• ⭐⭐⭐⭐

@Zi-Hikari

HKN konsolosluk ile yazılı irtibata geçerek sağlık raporu olmaksızın mülakata katılmak istediğinizi, mülakatta vizenizin onaylanması halinde mülakat sonrası sağlık kuruluşu tarafından raporun konsolosluğa iletilmesi doğrultusunda vize basim sürecinde sorun olup olmayacağı hususunda yazılı teyit almak ister misiniz konsolosluktan?

• @ATS16 selamlar ve ilginize teşekkür ediyorum.

Bu durumla karşılacak birçok arkadaş olacak sanırım bunlardan biri de ben olacağım konuyu baştan okudum aynı durumla karşı karşıyayım

Sizin en son yazdığınız yazıda Konsoloslukla iletişime geçip durumu bildirdikten sonra Konsolosluk ve Dr Anderson arasında iletişime bağlı olarak böyle bir evrak iletme durumu mümkün mü acaba ?

Ben konsolosluk ile iletişime geçtim ve mail attım zaman kazanmak adına geri dönüş bekliyorum

• sizce bu ayın bülteninde CN kaça kadar current olur? tahminleri alalım…

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |