Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD yolculuğunda ilaç götürmek

Taşındı Yolculuk
106 47 27.1k 51

  • Arkadaşlar selam ilaç getirme muhabbetinin sıkça olduğunu tahmin ediyorum ama durumumu anlatmak isterim; benim yanına gideceğim aile dostum türkiyeden 50-60 kutu (bunların bazıları reçeteli bazıları reçetesiz) ilaç getirmemi istiyor ilaçları aldım, çok fazla olduğu için tedirginim acaba problem çıkar mı?


  • @R-Mutt Merhaba, ben gecen yil buyuk valizde (kabin boy degil) 4-5 kutu antibiyotik, 4-5 kutu agri kesici ve kontak lens, lens solusyonu vs. goturdum. Sorun olmadi ama 50-60 kutu cokmus. Dikkat cekebilir eger bir arama olursa. Kutulari azaltmak adina soyle yapabilirsiniz; eger kutulara ihtiyaciniz yoksa bir kutunun icindekileri cikarip digerine sigdirabilirsiniz. Ben bu sekilde yaptim. Iki kutuyu bir kutuya dusurmustum.

  • ⭐⭐⭐

    Merhaba arkadaslar, ABD'ne gelirken yanimda getirdigim ilaclarla ilgili bir tecrube paylasmak isterim. Oncelikle receteli ilaclarinizin recetelerini yaninizda bulundurun, bana bugune kadar soran olmadi ama buradaki saglik kontrolleri icin hayatini kolaylasacaktir.

    Ben tipik ilaclarin otesinde bir durumdan bahsedecegim. Yanimda surekli adrenalin otoenjektoru bulundurmam gerektigi icin, bir adet yanimda ve bir adet de bagaja verdigimiz valizde olmak uzere bu kalemlerle seyahat edebildim. Kimse bir sey sormadi, ve gorduklerine eminim malum 25 cm bir igneli kalem. Yine de elimin altinda enabizdaki recetem (bunlar raporlu oluyor) vardi, sorsalardi gosterebilirdim.

    Bilginize,
    Saglikli gunler,

  • ⭐⭐

    @lumos, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek

    Merhaba arkadaslar, ABD'ne gelirken yanimda getirdigim ilaclarla ilgili bir tecrube paylasmak isterim. Oncelikle receteli ilaclarinizin recetelerini yaninizda bulundurun, bana bugune kadar soran olmadi ama buradaki saglik kontrolleri icin hayatini kolaylasacaktir.

    Ben tipik ilaclarin otesinde bir durumdan bahsedecegim. Yanimda surekli adrenalin otoenjektoru bulundurmam gerektigi icin, bir adet yanimda ve bir adet de bagaja verdigimiz valizde olmak uzere bu kalemlerle seyahat edebildim. Kimse bir sey sormadi, ve gorduklerine eminim malum 25 cm bir igneli kalem. Yine de elimin altinda enabizdaki recetem (bunlar raporlu oluyor) vardi, sorsalardi gosterebilirdim.

    Bilginize,
    Saglikli gunler,

    Benim 3parça ilacım var sadece, bilgi için teşekkürler


  • Selamlar bu sorulara ek olarak 112 acil de paramedik olarak çalışıyorum eğer nasip olurda vize onaylanırsa giderken valizimde ilaç götüreceğim fakat bu ilaçlar IV yollarla verilebilen ilaçlar olacak malum sağlık sistemi çok pahalı olduğu için ve eşiminde gastrit tanısı olduğu için türkiyede ayda 1 serum takmak durumunda kalıyorum.Ampul formda ilaçlara sorun yaratırlar mı ? Yada ABD de bunları yine bir eczaneden reçetesiz temin edebilirmiyim ? Buscopan Avil Arveles Redox C vs vs. deneyimleyen varsa yardımcı olursa sevinirim.


  • @Prm-oguzhan merhabalar ABD ye hangi vize Ile gideceksiniz? Eger is vizesi ise ABD de denkligi biraz anlatir misiniz? Ben de anestezyenim ve oraya tasinmayi dusunuyorum ondan sordum. Tesekkurler.


  • @Onur-Kürekçi Dv2024 kazananıyım hocam diğer vize türlerini bilmiyorum kendi işimide yapmayı düşünmüyorum


  • @Prm-oguzhan, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek

    Selamlar bu sorulara ek olarak 112 acil de paramedik olarak çalışıyorum eğer nasip olurda vize onaylanırsa giderken valizimde ilaç götüreceğim fakat bu ilaçlar IV yollarla verilebilen ilaçlar olacak malum sağlık sistemi çok pahalı olduğu için ve eşiminde gastrit tanısı olduğu için türkiyede ayda 1 serum takmak durumunda kalıyorum.Ampul formda ilaçlara sorun yaratırlar mı ? Yada ABD de bunları yine bir eczaneden reçetesiz temin edebilirmiyim ? Buscopan Avil Arveles Redox C vs vs. deneyimleyen varsa yardımcı olursa sevinirim.

    Reçetesi ve varsa doktor raporu ile birlikte getirirseniz bir sorun olacağını düşünmüyorum. ABD'de bunları reçetesiz alamazsınız. Hatta bazı ilaçlar ABD'de bulunmuyor olabilir. Arveles mesela burada yok.

    Ücreti karşılığında evde serum takan firmalar var. Örneğin: https://lonestarivmedics.com/iv-therapy-packages/


  • merhaba,
    ben de yanımda neredeyse bir bavul ilaç getirdiğim için yazma ihtiyacı hissettim.
    İlaçları kutularından cıkartıp buzdolabı poşetlerine koydum. hem yerden hem de bavulda görünme ihtimalinden tasarruf ettim.
    bana hiçbir şey sormadılar açıkçası. gümrük memurları kedimi cok sevdi onla meşgul oldular belki de ondandır bilmiyorum :)


  • Mantar kremi ppi diabet ilaclari kolestrol ilaclari hatta Ativan gibi kirmizi receteli ilaci da getirebiliyorsaniz getirin.OTC hem pahali hemde Rx kadar etkili olamayabiliyor.


  • @dpdemir size ilaçlar hakkında birşey sordular mi veya reçeteniz var mıydı. Ben de vitamin götüreceğim kafama takildi


  • @nashville merhabalar ilaçlar sorun oldu mu ilk girişte

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @begumm

    Girişte kontrolünüzü yapacak ve denk geleceğiniz CBP memurunun yaklaşımına göre durum değişebilir. Önemli olan ticari/satis amaçlı ilaç getirilmemesi, tohum vb içeriği olan bitkisel olup ticari ambalajlanmamış ilaçların getirilmemesi, kişisel ihtiyacı karşılayacak sayıda olması ve olası sorulması halinde reçetelerinin çıktısı/ekran görüntüsü olan ilaçları getirmeniz riskinizi azaltacaktır. Son karar giristeki CBP memurunun takdiri.


  • @ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @begumm sorun olmayacaktır, olası sorulması halinde net ve kısa bir cevap ile yanıtlamanız yeterli olacaktır.


  • @begumm Doktordan yazdırdıklarımızın reçetelerini ilaçların yanına koymuştuk biz gelirken. Ve Vitamin, takviyelerle ilgili herhangi bir şey sormadılar. Biz de büyük bir çanta ilaç ve takviye ile götürdük. Buradaki ilaçların etken madde dozajları sanırım farklı. Yukarıda arkadaşlardan biri bahsetmiş sanırım evet, özellikle kremler, mantar, hemoroid, cilt yanık, antibiyotikli krem gibi ürünler sanki bizimkiler daha efektif. Hala migren için tam aradığım etkide ilaç bulamadım. TR den getirtiyorum.


  • @begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek

    @ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim

    Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.

    Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.

    Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim :)

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

  • B1/B2 Vizesi ile ABD'ye Seyahat & Deneyimler

    Yolculuk
    26
    16 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    mesut1905M
    teşekkür ederim arkadaşlar @T-C-Kubilay-Dikici @gizemk @MySea
  • İki pasaport ile seyahat (Türk+ABD)

    Yolculuk
    19
    4 Oy
    19 İleti
    4k Bakış
    O
    @Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
  • ABD'ye meyve/sebze tohumu getirmek

    Taşındı Yolculuk
    35
    1 Oy
    35 İleti
    4k Bakış
    MySeaM
    Su anda hic yaprak, cicek yok. Birkac hafta sonra cekip paylasirim.
  • GC Vizesi ile ilk ABD girişi

    Yolculuk
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    Tayfun YildirimT
    GC ile Türkiye'ye seyahat ederken hangi belgelerin olması gerekir. Yada sadece gc yeterlimi detaylı bilgi verirseniz sevinirim Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum