Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @minnesota, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@trd Mulakat gelmiyor. Aylar bos geciyor. Ben 4000 lere bile zor geleceginiz dusunuyorum. Endiseliyim.

Ben de endişeliyim Her şeye erişimi kısıtlı ilkel afrika talihlisi bile dosya taşıdı C9D53E88-6824-4401-9FF9-90CC061F3D60.jpeg

• @istalin 2 Ocak ta verilen mülakat sayıları, basılan vizeler vs gibi datalar ortaya saçılır.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

1 ocak'ta ceac verilerini beklerken, bize biraz da olsun fikir verecek, gidişatı az da olsun anlamamızı sağlayacak bir diğer veri(ler) de elbette aylık vize istatistikleri.

buna göre ekim 2024, yani 2025 mali yılının ilk vize istatistikleri yayınlandı;

ekim ayı'nda ankara; toplamda 673 göçmen vizesi bastı ve bunlardan sadece 90 adedi dv. (aile üyeleri yani dv2, dv3 dahil)
    bunu da ortalama iki kişiden hesaplarsak toplamda 45 mülakat demek. (ilgili oranı ocak ayı'nda daha net göreceğiz)
    bu sayılara göre dv, en çok basılan ikinci göçmen vize statüsünde.

0c4c9d5f-1829-4d94-be05-a7f1dfdc33a5-image.png

peki bu bir başarı mı?
    elbette değil..

neden mi?

çünkü verdikleri bu 90 vizenin (aile üyeleri dahil) sadece 47 tanesi türk vatandaşlarına verilmiş.
    kalanının kimler verildiğini sanırım az çok tahmin ediyorsunuzdur.
    bu da oranın neredeyse %50'sini türklere ayırdıklarını gösteriyor ekim, yani DV2025'in ilk mülakat ayı'nda.

1f5d7e8a-3cb6-4edc-95ee-3ed9ae6c872c-image.png

peki bu neyi etkiler?
    ilk olarak ankara gibi ciddi bir kapasiteye sahip konsoloslukta 90 adet dv mülakatı komik bir sayı.
    ayda 22 iş günü çalıştıklarını varsayarsak günde 4 (dört) mülakat demek ki dünyanın en kısa mülakatı olan dv için bu rakam minimum çift basamaklı sayılarda olmalı.
    biliyoruz ki dv için ayda 1 yada 2 günü sadece dv'ye ayırıyorlar ve kalan günler dv mülakatı yapmıyorlar.
    bu da demek oluyor ki günde 40-45 dv mülakatını rahatlıkla kadırır bu konsolosluk, isterlerse elbette.

bu arada ankara, dünyada ekim ayı'nda en çok vize basabilen 9. konsolosluk durumunda.
    diğerleri ise aşağıdaki gibi. dosya taşırken bu listeye bi' daha bakmanız sanırım işinize yarayacaktır..
    unutmadan, ekim ayı'nda 2396 vize verilmiş.. 50.000 vizeden düşersiniz artık, kalan vizeyi öğrenmek için..

92ae67c4-febc-4ea2-9f26-51d702629db8-image.png

kasım ve aralık istatistiklerinin de ortalama bu rakamlarda olacağını var sayarsak, ankara'dan beklenmesi gereken şeyin koskoca bir hiçlik olduğunu daha net anlamış olursunuz.
    savunduğum tezin doğru çıkmasından sıkılsam da, bunu dile getirmekten vazgeçmeyecek oluşum az da olsa mutlu ediyor beni.

eğer siz de bu mutluluğa ortak olmak ve mülakat alabilmek istiyorsanız çok geç olmadan adımınızı atın ve mümkünse aos, değilse dosyanızı başka konsolosluklara taşıyın.

bu vesileyle bütün YeşilKartForum ailesine başta sağlıklı, huzurlu, mutlu ve sonucunda vize olan bir 2025 mali yılı diliyorum.

ışık sizinle olsun
    namaste

• 2024 Ekim verileri 2023 Ekim den daha iyi görünüyor. (Ekim 2023 te durum 22 Türk ve 29 Ankara şeklindeydi.) Ancak Ankara 2024 Aralık ayını boş geçerek durumu geçen yıldan daha kötü hale getirdiler.

Umman sadece 11 vize basmış. Yerevan geçen yıla göre coşmuş. İran lılarda Ankara dan ümidi kesip Yerevan a yönelmiş olabilirler. Toplam tüm konsolosluklar IRAN vatandaşı DV vizesi alan 78 kişi var. Ermeniler 116 almış. Yerevan 125 basmış. Hong Kong sadece 1 DV vizesi basmış. Hong Kong lular hiç vize almamış. O 1 kişi de bizim forum da ki arkadaşımız sanırım. hiçbir Umman lı DV vizesi almamış. Ama Muscat 4 DV bize basmış. 2 si ni zaten forumdan tanıyoruz. Azerbaijan dan 140 vatandaş vize almış. 101 Gürcü vize almış. Tiflis 262 vize basmış.

• Bu ileti silindi!

• @gucarslan sadece ekim ayı için bu rakam öyle mi ? Kahirenin bu kadar çok olması şaşırttı

• @istalin Geçen yıl 150 basmışlar. Bu yıl 282.

• ⭐⭐⭐

Selamlar...Ekim ayında 47 Türk vatandaşı vizesini almış...Sanırım bu rakam Ankara ve diğer postların bastığı vizeyi gösteriyor..Şayet bu şekildeyse sadece bizim excel tablomuza göre 5 kişi Ankara dışında vizesini almış..Buna göre Ankara'nın verileri daha da düşük diyebiliriz diye düşünüyorum..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Flight101 evet, bu şekilde baktığınızda bu doğru ama şunu da biliyoruz ki tc doğumlu kişilerin vize aldığı konsoloslukların en başında ankara var.
    elbette diğer konsolosluklarda da vize alanlar olmuştur ancak; ben tabloyu daha olumlu okuyabilmek için bu şekilde yorumladım.
    yoksa ankara hariç elbette dünyanın x ülkesinde de vize alan tc doğumlu insanlar olmuştur, olacaktır da.
    bunu 1 ocak'taki ceac verilerinde daha net göreceğiz.

• ⭐⭐⭐

@gucarslan Kesinlikle size katılıyorum..Özellikle bu noktaya değinerek sizin Ankara konusundaki yorumlarınızın ne denli önemli olduğuna vurgu yapmak istediğim...🤝

• @gucarslan cok sagolun çok degerlı bilgiler

• @minnesota evet kota erken dolar bizi yerler

• Selamlar,
    merak ettiğim bir konu var şimdi türkiyenin vize kotası örnek olarak 100 adet bu 100 adet vize için 45 kişi mülakat aldı 45 kişide bu 45 kişinin ailesi aldı toplam 90 kişi,
    Soru şu aile üyeleride mi bu kotaya dahil oluyor ?

• @istalin Evet tabikide. Total vize sayısı o demek zaten.

• @gucarslan merhaba bu verilere göre benim gibi cs numarası yüksek kişiler için iyi haber mi yoksa kötü mü fikriniz nedir

• @istalin bu kadar umutsuz olma , 27500 e kadar kota sorunu olacağını zannetmiyorum.

• @gucarslan Merhabalar ben listede varşovayı göremedim ama bu hiç basmadıkları anlamına mı geliyor

• ⭐⭐⭐

@ahmeterol1912 Varşova ekim ayında DV basmamış...
    Sıralı tam liste için adres...

• @Flight101 varşova listede hiç yok o zaman ekim ayında konsolosluk hiç vize basmamış çalışmamış yani doğrumu anladım

• ⭐⭐⭐

@ahmeterol1912 Hayır konsolosluk çalışmış ve diğer vize türlerinde işlem yapmış, DV basmamış..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |