Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@ugursway, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@Serapp
Vizeniz basilmis olmasi vizenin gecerli oldugu anlamina gelmiyor mu? Bence konu hakkinda anlam karmasasi yasiyorsunuz.
LPR statusu icin evet, greencard basim ucretini yatirmis ve Amerika’ya ilk girisinizi yapmis olmaniz gerekiyor. Gucarslan’in harc pulunu odemek istemeyenlere, hayir henuz LPR olmadiniz odemeniz gerekiyor gibi bir yonlendirme yaptigini dusunmuyorum.Beni suçlamanız hiç doğru olmadı. Size özelden ilgili mesajı yolladım.
-
@ugursway vizenin basilmis olmasi abdye girebileceginiz anlamina gelmez. Immigrant vize de dahil Buna.
Cbp sisteme girip damgayi vurdugu anda PR olursunuz.Cbpnin vizeyi iptal etme hakki var ama Green cardi iptal edemez.
-
Sonuç olarak, anladığım kadarıyla harç pulu almadan da geçme şansımız var; eğer kontrol noktasında savunma ve tartışma enerjimiz varsa harç pulu almaya gerek yok. Ancak, bu stresi çekmek istemiyorsak, ya gitmeden önce harç pulunu alalım ya da talep edilirse doğrudan gidip alıp işlemi tamamlayalım diye anlıyorum.
-
Telefona Dışişleri bakanlığının yazısını çekip sorulduğu zaman hem yazıyı hem de pasaportta oturum izni yazsının gösterilerek hakkın aranmasından yanayım. Ödemek en basit yol , memurların da öğrenmesi açısından gidecek olan herkesin itiraz ederek hakkını aramasını tavsiye ediyorum.
-
göçmen vizeye sahip olmak > 500tl'lik harç pulu :)
takılmayın bunlara arkadaşlar. ödeseniz bile ödeyeceğiniz son harç pulu vergisi olur..
başımızın gözümüzün sadakası olsun deyip ödeyin gerekirse ;) -
@gucarslan 1 Ocak itibari ile 720 TL :)
-
Arkadaşlar harç pulu ve oturumlar hakkında çokça deneyim sahibiyim. Başka ülkelerden de oturumlarım oldu, on yılın üzerinde. “Vize oturum kartı yerine geçmez” bu cümleyi bizatihi Türk Pasaport polisimizden duydum. Pasaport üzerine basılı olan herhangi bir vize ister göçmen vizesi, ister oturum vizesi olsun ister aile birleşimi vs ne tür vize olursa olsun oturum olarak kabul edilmiyor, pasaporttan ayrı bir “oturum kartı” görmek istiyorlar. Hatta bir keresinde oturumumun süresi dolmuştu (benim hatam), tekrar ilgili ülkenin (Amerika değil) Türkiye’deki başkonsolosluğundan oturum vizesi almak durumunda kalmıştım, dönerken polisimiz sağolsun, bana zorla harç pulu aldırmıştı, süresi dolan oturumumu ve vizemi yenilediğimi görmesine rağmen. Kimi polisimiz de hiç bakmıyor bile, tamamen ilgili polisin inisiyatifine kalmış bir durum bana göre.
Harç pulu ödemek istemeyen arkadaşlarımız, tabiki de şanslarını denesinler, en doğal hakları.
-
@fahriakc ve green card sahibi olsa her ay bu tutarı ödemek için can atan yüzbinler..
hayat ne garip böyle harç pulları filan. -
@gucarslan Benim de umrumda değil o parayı ödemek veya ödememek ülkemizdeki zam gerçeğine dikkat çekmek istedim.
-
@gucarslan Green Card ı bırakın sadece oturum alabilemek için E2 vesaire yoluyla Amerika'da bulunmaya çalışanlar 10.000 lerce Dolar ı danışmanıydı, avukatıydı, muhasebecisiydi vs harcayıp aylarca kazançsız beklemeyi göze alıyorlar. Hatta red edilme ihtimali varken bu masrafları göze alıyorlar. Burada boş kaleyle karşı karşıya olan ve ayaklarına top gelmiş sadece topu kaleye vuracak olan GC talihlilerinden bazıları ( 330$ Vize, 285$ Green card basım ücreti, 300-500$ muayene vs) den dert yanıp üstüne 500TL çıkış ücreti nasıl ödemeyiz vs tartışmasıyla kafa yoruyorlar.
-
@minnesota 500 TL yi ödememek için kafa yorulmuyor, Belki de Dünyada örneği olmayan Çıkış vergisi gibi deli dumrul vergisini konuştuk , konuşmayalım ödeyelim sesimizi çıkarmayalım itiraz etmeyelim mantığında olduğumuz için bu vergilere maruz kalıyoruz. Ses çıkarılınca geri adım atıldığını da çoğu kez gördük.
-
@fahriakc evet yaklaşık %44 yeniden değerleme oranı ile. 4 kişilik bir aile için 2880 TL eder.
-
@fahriakc 85.000.000 nüfus var. 5 Milyon aktif pasaport var. 3 Milyonu Hacca gitmek için alınmış. Hac için olanlar genelde 1 kez kullanılıp tekrar kullanılmıyor. Kısacası Türkiye'den aktif olarak girip çıkan kişi sayısı 2.000.000 civarı bu da iyi tahmin. Çoğuda AB de vs oturum izni sahibi. Durumdan şikayetçi olanların sayısına bakılınca iptal edileceğini hiç sanmıyorum. Ortalama 250.000 kişinin şikayet ettiği veya edebileceği bir durumdan bahsediyoruz. 85 milyonda 250.000 kişi için hükümet parmağını oynatmaz.
-
Hesaplama konusunda size katılıyorum, lakin etik olarak doğru bir vergilendirme aracı değil, dünyada eşi benzeri örneği yok bildiğim kadarıyla, sizde aynı görüştesiniz biliyorum. Devletin kesesinden, yani bizlerin parasıyla beleş yaşayanları görünce bu tarz vergilendirmeler insanın zoruna gidiyor. Telsiz vergisi, ötv’si vs o kadar çok kalem var ki, doğru yerlere harcansa içimiz yanmayacak. Geçen aylarda da kredi kartı limiti “yüksek” olanlara bir harç/vergi modeli düşünmüşlerdi, kanuna uyduramayınca ve tepki çekince şimdilik kaldı. 2 sene milletvekilliği yapan birisi, ömür boyu kallavi milletvekili maaşı alıyor, bir yerden tasarruf yapılacaksa buralardan yapılmalı, ki bu milletvekillerinin çoğu iş güç sahibi, zengin kesim. Neyse özetle konuyu siyasi bir tartışmaya çevirmek de istemiyorum, affınıza sığınıyorum, burda birçok forumdaşımın benimle yakındığım konularda aynı fikre sahip olduğunu biliyor, herkese iyi günler diliyorum.
-
@okokok
Harç pulu internet bankacılığı üzerinden de alınabiliyor. Şahsen ben ilk etapta almadan şansımı deneyeceğim. Olmaz derlerse de hiç münakaşaya girmeden hızlıca internet bankacılığı üzerinde. Almayı düşünüyorum. -
@fahriakc 1990lardan beri olan bir har(a)ç bu. Kimse sesini falan çıkarmadı.
bundan sonra da kalkmaz.trdeki anlayış; sen yurtdışına çıkıyor? sende para boldur, bize de attir bakalım biraz şeklinde. Devletten tut havalimanı fiyatlarina kadar böyledir :)
-
merhaba arkadaslar ben 15 aralikta vize basili sekilde pasaportumla cikis yaptim pasaport gorevlisi sordu vizenin oturum (green card ) oldugunu soyledim ve benden istemedi tamam diyip kase basip yolladi. bilginize almayin bosuna alman gerekiyor derse ise yoneticinizle gorusmek istiyorum diyin .
-
Elbette 500 tl umrumuzda değil ama bazılarına bu parayı vermek can sıkıcı
-
@istalin tam tersini düşünüyorum. 500 tl çok umurumda valla benim :) Hiç kolay kazanmıyoruz bazıları gibi. Hayatımızda bir çok şeyden feragat ediyoruz.
-
@Didem-G 500 tl 12 dolar civari eder. bir uber fiyati.
eger 12 dolar çok umurunuzda ise abdde evden dışarı çıkamazsınız.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum