@azim Merhabalar. b1b2 başvuru yaptığınız için vize memuru ilk sorusu neden gitmek istiyorsunuz diye sorduğunda turistik ziyaret olduğunu belirtin nereye gideceksiniz dediğinde direk new york demek yerine bir plan doğrultusunda söyleyin ben şu şekilde söyledim 10 günlük bir miami seyahat düşünüyorum 4 gün orada alış veriş yapıp ikonik Art Deco sokaklarında eşimle gezeceğiz daha sonra florida'dan gemi turu satın alıp bahamaları gezeceğim tropikal bir tatil yapacağım gibi bir cümle kurdum bence sizde söylerken bir plana bağlı kalarak söyleyin
Daha önce yurt dışına çıktınızmı diye soracaktır eğer çıktıysanız evet çıktık demek yerine kısa ve detaylı cevap vermenizi tavsiye edeirm ben bu soruya şöyle cevap verdim italya fransa ve ispanya cruise turu yaptım dedim
Eğer sizin yurt dışı deneyiminiz yoksa sormasa bile çocuklarınızın kalacağını 18 yaşından küçükse bence yaşlarınıda söyleyin derim çünkü ben oradayken ret yiyenlerin çoğu daha önce hiç yurt dışına çıkmamış bireylerdi
Bunu söylerken şu şekilde cümle kurardım ''Çocuklarımızın yaşları .... olduğu için onar burada kalacak eşimle birlikte başbaşa bir tatil planladık'' gibi belirtmeniz iyi olur
Bir kaç deneyimde okuduğumda taşınmazları sorduklarını duymuştum bana sormadı ben sormadan memura şunu söyledim mart ayında evimizi aldık eşimle kutlamak için gitmek istiyoruz dedim memur tebrikler dedi evi aldık dedikten sonra
Çalışıyormusunuz diye sorduğunda evet demek yerine 10 yıldır aynı firmada ....... alanda çalışıyorum dedim eşimi sormadan eşimde 6 yıldır çalışıyor 3.5 yıldır ..... pozisyonda dedim
kararını etkileceğini düşündüğünüz şeyleri kısa bir şekilde söyleyin
diğer sorularınız için bende new york gideceğim için araştırmaları yaptığımda paylaşırım henüz plan yapmadım mayıs ayında gc sonucuma göre tatile gidip gitmeyeceğim belli olacak gc kazanırsam AOS yapacağım Kazanamazsam Haziran temmuz gibi gideceğim