Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese selam, anlık olarak benimde yolculuğum başlamıştır. İstanbula doğru hareket halindeyim, yarın ki uçak için. Umarım hepimiz için hayırlısı olur.

• ⭐⭐⭐

@10urdmn Güzel haberlerinizi bekliyoruz..Emniyetli uçuşlar...

• Arkadaşlar selamlar, Ben 5 şubatta mülakata gideceğim çok önemli bir sorum var. Birincisi diploma aslı mı gerekiyor çünkü üniversitede pasif öğrenciyim işimden dolayı dondurmak zorunda kaldım diplomayı lise olarak gösterdim Asıl diplomayı almam için kaydı iptal etmem gerekiyormuş galiba nasıl yapabilirim yada e devletten alınan lise öğrenci belgesi yeterli olur mu ? 2. en Ama En önemli konu işim gereği ben Yurt dışında çalıştım 2 sene Dominik cunhuriyetinde. ds260 formunu gönderdikten sonra toplam 8 aydır yurt dışındayım dominikte. Yani komple yeni dönüş yaptım en son girişim 6 ay önce. Benim buradan belge almam gerekiyor mu sicil belgesi nasıl alabilirim ? Mülakat yerim ankarada

• @envergulsah Evet, dediğiniz gibi mülakata girmeden önce hazır olması gerekiyor. Mülakat deneyimimde ve sürecimde bahsetmiştim bundan isterseniz göz atabilirsiniz.

• @gucarslan bey 4 saat sonra nicolson da sağlık randevumuz var fakat aklıma andersondan da aldığımız sağlık randevusunu iptal etmediğim geldi bu herangi bir sorun yaratır mı direkt nicolsonda girsek ?

• Hong konga giden arkadaşlara bir sorum olacak. Otel rezervasyonunuzu kaç günlük yaptınız?

• Arkadaşlar selamlar, Ben 5 şubatta ankarada mülakata gideceğim çok önemli bir sorum var. Birincisi diploma aslı mı gerekiyor çünkü üniversitede pasif öğrenciyim işimden dolayı dondurmak zorunda kaldım diplomayı lise olarak gösterdim Asıl diplomayı almam için kaydı iptal etmem gerekiyormuş galiba nasıl yapabilirim yada e devletten alınan lise öğrenci belgesi yeterli olur mu ? 2. en Ama En önemli konu işim gereği ben Yurt dışında çalıştım 2 sene Dominik cunhuriyetinde. ds260 formunu gönderdikten sonra toplam 8 aydır yurt dışındayım dominikte. Yani komple yeni dönüş yaptım en son girişim 6 ay önce. Benim buradan belge almam gerekiyor mu sicil belgesi nasıl alabilirim ?

• @Baran-Soylu tamam inceleyeceğim teşekkür ederim..

• @basakkk lise diplomasının orjinalini kaybeden kişiler dediğiniz şekilde ilçe milli eğitimden yada e-devletten aldıkları evraklar ile ilerliyor, Hong Kong özelinde geçen sene kazananlarından @Hanhun arkadaşımızın mülakat deneyimini okuyabilirsiniz referans olması açısından

• Herkese merhaba, Katar büyükelçiliğinde greencard mülakatına girebilir miyim ? Şuan en mantıklı 3 mülâkat yeri sizce hangi yerler ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@metinbeci konsolosluk çalışanı olmadan kcc ile taşıyanlara mülakat verecektir gibi bir kesin yorum yapmanız çok yanlış, farkında olmadan bir çok kişinin hayatını etkileyecek bir yorumda bulunuyor olabilirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@yusaomers

1 yildan fazla yasadiginiz ulkelerden, veya su an yasadiginiz ulkede 6 aydan fazla suredir yasıyorsanız bu belgeyi mülakatınız öncesi temin etmeniz gerekiyor

Police Records I Dominican Republic

Fees:  $600 Dominican pesos as of March 2018
    Document Name: "Certificate of No Judicial Records" (Certificación de No Antecendentes Penales)

Issuing Authority: Procuraduria General de la Republica
    Special Seal(s) / Color / Format: There is no special seal(s)/color/format

Issuing Authority Personnel Title: There is no issuing authority personnel title if the document is acquired over the official website. If the person requests the document in the local office, the person in charge of the center will sign the document.

Registration Criteria: There is no registration criteria
    Procedure for Obtaining: Dominicans and non-Dominicans 18 years or older who permanently reside in or have resided in the Dominican Republic  may apply for the certificate through the Attorney General website: https://portal.servicios.pgr.gob.do/Home.  They may also apply in person at any office of the Attorney General of the Republic (Procuraduria General de la Republica) throughout the country. They must present a Dominican national identification card (cédula) and a photocopy of both sides and the receipt showing the corresponding fee has been paid. The certificate is usually ready the same day and is handed directly to the interested party for presentation during the visa interview.

Certified Copies Available: None

Alternate Documents: There are no alternate documents
    Exceptions: None

Comments:   Send a copy of the police certificate to the National Visa Center.

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/DominicanRepublic.html#:~:text=Police Records&text=Procedure for Obtaining%3A Dominicans and,.gob.do%2FHome.

• @ATS16 Acunmedyada çalıştığım için daha yeni geldim Türkiye’ye ve geri dönmeyeceğim mülakattan dolayı. Nasıl alacağımı inanın bilmiyorum. Daha nerdeyse 50 gün var ama ben hemen halletmek istiyorum aradan çıkartmak istiyorum. Bana destek sağlayabilir misiniz ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Gs1905 bilmem. dv sürecimde hiç sağlık muayenesi yapacak kadar ilerleyemedim.

• Arkadaşlar selamlar ben yaklaşık 2-3 senedir üniversiteden pasif öğrenciyim işim nedeniyle yurt dışına çıktım. Ds-260 formunda bitirmiş olarak sadece lise olduğu için sadece liseyi gösterdim diplomanın aslını mı götürmem gerekiyor yoksa e devletten aldığım diploma öğrenci belgesi yeterli olur mu ? Ekstra olarak lise diplomamın aslı üniversitede onu almam için kayıt silmem gerekiyormuş nasıl bir yol izleyebilirim ?

• @gucarslan ah be hocam üzdün be dv26 inşallah senin olsun

• @ATS16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yusaomers

1 yildan fazla yasadiginiz ulkelerden, veya su an yasadiginiz ulkede 6 aydan fazla suredir yasıyorsanız bu belgeyi mülakatınız öncesi temin etmeniz gerekiyor

Police Records I Dominican Republic

Fees:  $600 Dominican pesos as of March 2018
    Document Name: "Certificate of No Judicial Records" (Certificación de No Antecendentes Penales)

Issuing Authority: Procuraduria General de la Republica
    Special Seal(s) / Color / Format: There is no special seal(s)/color/format

Issuing Authority Personnel Title: There is no issuing authority personnel title if the document is acquired over the official website. If the person requests the document in the local office, the person in charge of the center will sign the document.

Registration Criteria: There is no registration criteria
    Procedure for Obtaining: Dominicans and non-Dominicans 18 years or older who permanently reside in or have resided in the Dominican Republic  may apply for the certificate through the Attorney General website: https://portal.servicios.pgr.gob.do/Home.  They may also apply in person at any office of the Attorney General of the Republic (Procuraduria General de la Republica) throughout the country. They must present a Dominican national identification card (cédula) and a photocopy of both sides and the receipt showing the corresponding fee has been paid. The certificate is usually ready the same day and is handed directly to the interested party for presentation during the visa interview.

Certified Copies Available: None

Alternate Documents: There are no alternate documents
    Exceptions: None

Comments:   Send a copy of the police certificate to the National Visa Center.

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/DominicanRepublic.html#:~:text=Police Records&text=Procedure for Obtaining%3A Dominicans and,.gob.do%2FHome.

Bu konuyla alakalı bana yardımcı olanilir misiniz ben türkiyedeyim türkiyeden bunu nasıl halledebilirim ?

• az önce Hong Kong elçiliğinden böyle bir mail aldım başka kimseye geldi mi bir tek bana mı geldi acaba.

Dear Mr. KARAKELLE, Yusuf Cem,

We received your Diversity Immigrant visa (DV) file, you will process your DV case in Hong Kong.

For DV case, each DV Principal Applicant must meet the education/work experience requirement. Please provide copy of your High School Diploma and the barcoded/QR coded graduate document from Turkish e-state system. You can apply by yourself through the website: https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezun-belgesi-sorgulama. Once you had, please email to us first and presented the confirmation during the interview in Hong Kong.

Thanks.

Consular Section
    Consulate General of the United States of America
    Hong Kong and Macau
    Fax: (852)2801-4151

• ⭐⭐⭐

@yck06 Hong Kong ta sevenlerini e-devlet belgelerini kabul edeceğini bildirerek selamlıyor.... Lise diploması arayışında olan talihli dostlarım adına sevindim..🍀

• Viyana'ya dosya taşıma sürecine başladım. Ancak birkaç sorum olacak. Benim CN numaram current oldu. Ben öncelikle Viyana'ya mil atacağım. Ancak sonrasında dosya taşıma işlemimi için bana olumlu dönüt verirse, Ankara konsolosluğundan, yoksa KCC'den mi dosya taşıma talebinde bulunacağım? Bu kısım kafamı çok karıştırdı. 😞

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |