Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 914.1k 953

• @SEYMENOGLU Merhaba ben pasaport başvurusunda bulunurken çok acil elime ulaşması gerektiğini belirtmiştim ve oradaki yetkili hanımefendi yardımcı olacağını söyledi ertesi gün pasaportum gelmişti başvurumun üstünden 24 saat bile geçmemişti. Orada durumunuzu anlatırsanız yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

• ⭐⭐

Selamlar herkese, sorunsuz bir sekilde atlantaya vardim. Valit buldugum zaman detayli giris deneyimini yazacagim.

• Hong Kong sabahından herkese günaydın. Kendi tecrübelermiz ve yolculuğumuzla ile ilgili kısa bir güncelleme yapmak istiyorum. Cuma sabahı Anadolu jet ile izmir den istanbula uçuşumuzu gerçekleştirdik. İstanbul uçağının aktarma yapması vb gibi riskler için biraz erken saatte gelen bir uçuş tercih ettik. Sabiha gökçen havalimanında iner inmez burda bulunan yurtdışı çıkış pulu otomatlarından kişi başı 500 TL ödeyerek çıkış pulu aldık. Daha sonrasında doha aktarmalı Qatar Airways uçağımızı bekledik. Excange ofislerinden bir miktar HK doları ve abd doları aldık. Ülkeye ilk girişte HK doları lazım olabilir bir miktar almanızı tavsiye ederim kur farkı çok olmuyor. Doha ya toplam 4 saat süren bir uçuş gerçekleştirdik. istanbul da verdiğimiz valizleri Hong Kong da geri alacaktık. Doha da 9 saatlik bir beklemenin ardından bu sefer 7 saat sürecek olarak Hong Kong uçağına bindik ve cumartesi gecesi yerel saat 21:30 civarlarında hong kong a vardık. Size verilen bagaj kartlarını saklayınız hong kong da indiğinizde valizinizi nereden almanız gerektiğini söyleyen deskler bulunuyor o desklere kartlarınızı verdiğinizde size direkt yerini söylüyorlar havalimanında aranmanıza gerek kalmıyor. Hong kong havalimanına ulaştığınızda önce pasaport kontrolünden geçiyorsunuz. @onuru bey in kendi tecrübesinde belirttiği immigrant formunu ne uçakta bize dağıttılar ne de havalimanına indiğimizde doldurmamızı istediler. Sanırım bu günden güne değişebiliyor. Biz öyle bir form doldurmadık ve direkt kontrolden geçtik. Pasaport kontrolünde bizden dönüş bileti otel rezervasyonu vb gibi hiç bir belge istenmedi. Valizlerinizi aldıktan sonra çıkışa doğru ilerliyorsunuz ve karşınıza exchange ofisleri çıkıyor bu ofislerden HK içerisinde kullanacağınız toplu taşıma için Octopus kartı ve Sim kartı satın alabilirsiniz. Bu işlemlerde hallettikten sonra çıkışta yeşil ve kırmızı taksiler bulunuyor. Bu bölümde sizi karşılayan görevlilere otelinizin yada gitmek istediğiniz adresi gösterdiğinizde size ortalama bir fiyat çıkarıyorlar bizim havalimanından Bishop lei İnterntional oteline tam 380 HKD tuttu ve bu bölgeye kırmızı taksilerle geliyorsunuz. Otelimizde geldiğimizde ise bizi epey dar iki kişinin bile zor hareket ettiği kişileri bırakın valizleri açmaya bile alan olmayan bir oda karşıladı. Eşimle birliklite uzun süre burda kalacağımızdan dolayı odayı değiştirmek zorunda kaldık. Gece başı 1.000 TL ek ücret ödeyerek 1 + 1 suit odaya geçiş yaptık. Bu odalar ev gibi gayet geniş ve gerçekten çok keyifli bir manzarası var. Biz manzara vb lüks için tutmadık tabii ki ama standart odaları gerçekten küçük özellikle aile olarak gelenlerin bilgisine. Ben tek başıma gelseydim kalırdım. Otelimize de bu şekilde yerleştikten sonra dışarıyı keşfetmeye çıktık. Şehrin ulaşım ağı üst düzey seviyede hiç sorun yaşamazsınız fakat biraz karışık zamanla çözmek gerekiyor. Otelin belli saatlerde merkeze giden shuttle servisi bulunuyor merkezden de otele 12 numaralı otobüsler geliyor. Biz burda hava sıcak olur diye düşünmüştük fakat izmirin 19 derecesiyle burasının 19 derecesi bir değil mutlaka kalın şeyler de alın yanınıza. Hava biraz dengesiz. Bugün bir kaç saat içinde ise yarın randevumuz bulunan Dr.Nicolson a önceden gidip hem randevumuzu teyitleyeceğiz hem de otelden oraya nasıl gidildiğini tecrübe edip ertesi gün geç kalmayı önleyeceğiz. Deneyimlerimizi yaşadıkça yine burda paylaşırım. Şimdilik bu kadar arkadaşlar.

• @basakkk merhaba, bildiğim kadarı ile pasaport bilgilerinin güncel olması gerekiyor, o sebeple mülakat aldıktan sonra konsolosluk aracılığı ile ds260 formunu açtırıp bilgilerinizi güncellemeniz gerekiyor, hazır açılmışken adres bilgisini de güncellersiniz. Sadece adres eksik olsa idi o bilgiyi ABD ye gidişte de güncelleyebiliyorsunuz. Forumda arama yi kullanarak birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

• Aynı durum bende de var ama ben de mülakat esnasında güncelleyebiliriz diye düşünüyordum, doğrusu nedir acaba?

• Merhabalar, birkaç sorum olacaktı. Eşimin pasaportu değişti ds260 formunda eski pasaportu kayıtlı şekilde duruyor. Forumda okurken yanımızda yeni pasaportla gitmemiz yetiyor şeklinde bilgi aldım fakat bu tüm konsolosluklar için geçerli mi? Ben Viyana’da mülakata gireceğim. Bir de Abd adresi de değişecek, sağlık randevumuzda bizden adres istenirken yeni adresi mi vermeliyiz, yoksa ds260 formunda belirttiğimiz adresi mi? Bilgisi olan ve daha önce bunu Viyana özelinde yaşayan birisi yardımcı olursa sevinirim

• Şu anda formül A belgesini almak için ilçe nüfus müdürlüğüne geldim e-Devletten aldığımız belgenin aynısını verdi anne kızlık soyadı yine yok sadece kaşe imza var şefe sordum sadece kadınlarda anne kızlık soyadı yazıyor dedi var mıdır aslı astari bu işin

• @Gs1905 vakit ayırıp yazdığınız için teşekkür ederiz. Başarılar diliyoruz.

• ⭐⭐⭐

@yck06 Selamlar keşke sorsaydınız.
    , "e-devletten aldığım ile bu belge arasında anne soyadı bakımından niye fark oluyor?" bu bir tek bana mı garip geliyor...

• @cemal1153 Rica ederim fırsat buldukça ve süreci ilerlettikçe daha fazla yazarım.

• ⭐⭐⭐

Selamlar...
    FAQs başında gelen "dosyamı açtırsam mı" sorusu için mülakat tarihi aldıktan sonra açtırıp istediğiniz, gerekli gördüğünüz, içinizi rahat ettirecek her türlü değişikliği yapabilirsiniz. İkinci olarak Amerika'daki adresinizi son olarak Amerika'ya giriş esnasında bile değiştirebilirsiniz...
    @basakkk @Dada7

• @ugursway Buna ben ekleme yapabilirim (denendi onaylandı) ; nüfus işlerini telefonla arayarak durumunuzun aciliyetinden bahsediyorsunuz. Onlarda sizin pasaportunuzu acil koduyla önceliklendiriyorlar. Ben ve bir kaç arkadaşım bu şekilde bir gün sonraya pasaportumuzu teslim almıştık.

• Arkadaşlar selamlar,

Bir süredir herhangi bir şey yazmıyordum ama takipteydim. Şimdi siz değerli dostlarıma şu sorum var;
    Malumunuz Erkek vatandaşlarımız sigortalı yada bağkur olarak çalışmadığını sürece GSS adı verilen bir borçla 25 yaşından sonra borçlandırılıyor. Durum şu ki Amerikaya gitmemiz durumunda bu borçlandırma devam edecek mi? Bunu durdurma gibi işlem yapan oldu mu?

• @Physicus yeniden talepte bulunun.

• @Dada7 evet, bütün konsolosluklar için geçerli.
    sağlık muayenesinde de yeni adresi verin, güncel olan neyse onu.

• @evrentnrkl yurtdışında ikamet ettiğinize dair evrağı bir sonraki TR ziyaretinde yanınızda getirerek, SGK müdürlüğüne vereceğiniz dilekçe bu evrakı beyan ederek yurtdışında olduğunuz dönemde tarafınıza yansıtılan GSS borcunun kayıtlarınızdan silindiğine dair ben SGK’dan bilgi aldım

• @merlin sorun olmaz, rahat olun.
    evraklarınızı teslim ettiğiniz görevliye durumu anlatın, manuel olarak düzeltir ya da gerek olmadığını söyler.

• @Flight101 sordum hocam hiçbir fark yok dedi sadece ben kaşeli imzalı veriyorum geçerli olan bu dedi

• @ATS16 Harika çok teşekkür ederim.

• @gucarslan Teşekkürler

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    542k Bakış
    G
    @Murat-Dündar aylarca burayı güncelleyelim diye herkesten rica ettim doğru düzgün cevap yazan ve excelli düzenleyen olmadı, umarım aradığınız cevabı bulursunuz. Güncelemelerle destek verenlere teşekkür ederim
  • 6 Oy
    316 İleti
    21k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.4k