DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Selamlar...
FAQs başında gelen "dosyamı açtırsam mı" sorusu için mülakat tarihi aldıktan sonra açtırıp istediğiniz, gerekli gördüğünüz, içinizi rahat ettirecek her türlü değişikliği yapabilirsiniz. İkinci olarak Amerika'daki adresinizi son olarak Amerika'ya giriş esnasında bile değiştirebilirsiniz...
@basakkk @Dada7 -
@ugursway Buna ben ekleme yapabilirim (denendi onaylandı) ; nüfus işlerini telefonla arayarak durumunuzun aciliyetinden bahsediyorsunuz. Onlarda sizin pasaportunuzu acil koduyla önceliklendiriyorlar. Ben ve bir kaç arkadaşım bu şekilde bir gün sonraya pasaportumuzu teslim almıştık.
-
Arkadaşlar selamlar,
Bir süredir herhangi bir şey yazmıyordum ama takipteydim. Şimdi siz değerli dostlarıma şu sorum var;
Malumunuz Erkek vatandaşlarımız sigortalı yada bağkur olarak çalışmadığını sürece GSS adı verilen bir borçla 25 yaşından sonra borçlandırılıyor. Durum şu ki Amerikaya gitmemiz durumunda bu borçlandırma devam edecek mi? Bunu durdurma gibi işlem yapan oldu mu? -
@Physicus yeniden talepte bulunun.
-
@Dada7 evet, bütün konsolosluklar için geçerli.
sağlık muayenesinde de yeni adresi verin, güncel olan neyse onu. -
@evrentnrkl yurtdışında ikamet ettiğinize dair evrağı bir sonraki TR ziyaretinde yanınızda getirerek, SGK müdürlüğüne vereceğiniz dilekçe bu evrakı beyan ederek yurtdışında olduğunuz dönemde tarafınıza yansıtılan GSS borcunun kayıtlarınızdan silindiğine dair ben SGK’dan bilgi aldım
-
@merlin sorun olmaz, rahat olun.
evraklarınızı teslim ettiğiniz görevliye durumu anlatın, manuel olarak düzeltir ya da gerek olmadığını söyler. -
@Flight101 sordum hocam hiçbir fark yok dedi sadece ben kaşeli imzalı veriyorum geçerli olan bu dedi
-
@ATS16 Harika çok teşekkür ederim.
-
@gucarslan Teşekkürler
-
Universite Diplomasi varsa, Lise mezuniyyet swertifikasi yine gerekiyor mu?
-
@mnamiz Honkongsa Evet isteniyor
-
Merhabalar, Medeni durum ve eşimin ds260 formunu doldurmak için Ankara konsolosluğunun sitesinde ds260 formumu açtırmak için mail göndermiştim.
"Dear Sir/Madam,
Please send us your spouse's passport copy and marriage certificate copy by replying this email."
Bu şekilde bir mail dönüşü oldu. Passport ve evlilik cüzdanının kopyalarını göndereceğim. Acaba süreç doğru işliyor emin olamadım. Yardımcı olabilir misiniz ?
-
@Burakhan-Bircan evet, bu şekilde olmalı.
istenen evrakları gönderin lütfen. -
@gucarslan Çok teşekkür ederim cevabınız için.
-
@gucarslan Arkadaşlar selamlar, Ben 5 şubatta mülakata gideceğim çok önemli bir sorum var. Birincisi diploma aslı mı gerekiyor çünkü üniversitede pasif öğrenciyim işimden dolayı dondurmak zorunda kaldım diplomayı lise olarak gösterdim Asıl diplomayı almam için kaydı iptal etmem gerekiyormuş galiba nasıl yapabilirim yada e devletten alınan lise öğrenci belgesi yeterli olur mu ? 2. en Ama En önemli konu işim gereği ben Yurt dışında çalıştım 2 sene Dominik cunhuriyetinde. ds260 formunu gönderdikten sonra toplam 8 aydır yurt dışındayım dominikte. Yani komple yeni dönüş yaptım en son girişim 6 ay önce. Benim buradan belge almam gerekiyor mu sicil belgesi nasıl alabilirim ?
-
@yusaomers öncelikle öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
mülakata nerede gireceksiniz? -
kcc ile dosyamızı muscata taşımıştık @Ben-Batur vizesini aldığını görünce ancak 2 aydır current olmamıza rağmen her yer randevu dağıtırken muscattan hiç ses yok. mail attım ona da cevap yok. ilerleyen günlerde mülakat maili alma ihtimalimiz nedir sizce? yoksa direk hongkong'a taşımalı mı dosyayı? ne zaman panik olmaya başlayalım :)
-
@Grimoir3 :-) panik olacak birşey yok. KCC ile taşıyanlara geçte olsa mülakat verecektir. current olup taşımak isteyenlere olumsuz dönüşler yaptı. ABD ye bir an önce gitmek gibi bir durum varsa HK ya hemen taşı hiç düşünme. Fakat acelem yok diyorsan ocak bültenine kadar bekleyip duruma göre BANGKOK'a taşıyabilirsin maliyet açısından.
-
@onuru her işiniz rast gitsin
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum