Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @fatmakoc, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@Ben-Batur Merhaba,
    Güzel, yol gösterici bilgiler için teşekkür ederim. DS260 formunu konsolosluk mu açıp düzeltmenizi istedi. Yoksa sizin düzeltmek istediğiniz bilgiler mi vardı? Biz de taşıma isteği gönderdik KCC'ye Muskat için. Bu nedenle sormak istedim. Sizden sonra kimseye randevu vermemişler, endişelendik biraz 13 bin'e sıra gelir mi diye?

Merhabalar, konsolosluk kimseden ds260'ını düzenlemesini istemez, ben talep edip açtırmıştım mülakat tarihim belli olduktan sonra.

Muscat konsolosluğu gördüğüm kadarıyla kendi rızasıyla dosya kabul edecek gibi görünmüyor. Zaten bizim mülakat sürecimizde gördüğümüz kadarıyla personel sayısı az, yeri küçük ve oldukça yoğun bi konsolosluk. Fakat KCC ile taşınan dosyalara da bakıyor (Bana baktı en azından yani). endişelenmek için henüz erken olsa da yedek planlarınızı da değerlendirmeyi bırakmayın kesinlikle. Muscat özelinde demiyorum, her konsolosluğun ne zaman ne yapacağı belli olmaz, bu sizin kalan hayatınızı tamamiyle etkileyecek bir iş, Her şey gönlünüzce olsun 🙂

• @okiti hayırlı uğurlu olsun. Ev tutma sürecinizde bilgilendirme yapmanız çocuklu aileler için önem teşkil ediyor, müsait zamanınızda tecrübelerinizi okumak isteriz ☺

• @sezen Bu ileti altına sıcağı sıcağına yazayım o halde 🙂

Biz önce okulu seçip sonra o okulun bağlı olduğu bölge sınırları içerisinden daire bakıp tuttuk. Okul seçimi için Niche.com sitesini kullandık sonrasında daire tutmak için apartments.com sitesini kullandık. Apartments.com sitesinde okul ismini search ederseniz o okul bölgesindeki daireleri filtreleyip getiriyor zaten, çok detaylı bir aramaya gerek kalmıyor böylelikle.

Okulu belirleyip daire için imzaları attığınız an okula bir mail ile gerekli evrakları sorabilirsiniz. 1 iş günü sonrasında bize başvuru yapacağımız internet sitesini ve oraya upload etmemiz gereken evraklarla birlikte döndüler. Bu evraklardan bir tanesi daire kontratı bir diğeri ise herhangi bir abonelik (elektrik, su, gaz) sözleşmesiydi, dolayısıyla bunların önceden hallolması lazım.

Okula online başvuruyu yaptıktan sonra başvuruyu yaptığımızı ve ne zaman gelebilecağimizi sorduk, isterseniz hemen yarın gelebilirsiniz öğleden sonra biz servise bindiririz kızınızı dediler, öyle de yaptık.

Daireyi tuttuktan sonra gerisi geliyor aslında, daire tutmanın zorlukları ise herhangi bir history olmamasından kaynaklı güvensizlik. Bizim garantörümüz vardı ve sözleşmede onun da imzası var, garantör haricinde yüksek depozito ya da birkaç peşin kira ile de hallolurdu belki o da daireyi kiralayan şirketin insiyatifinde oluyor.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Ben Batur Ben Batur 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Herkese Merhaba ;

10.12.2024 Tarihin’de UNGANLAR deneyimi paylaşacağım.

Mülakat mailini aldıktan sonra vakit kaybetmeden Unganlar resmi sitesin’den Ben , Eşim ve 3 çocuğum için önce çocuklar’dan başlayarak 5 kişilik ailemiz için sağlık randevumuzu aldık.Daha sonra istenilen belgeleri toparladım.

• Pasaport
    • 2 nl mülakat mail çıktısı
    • Kronik hastalık ve ameliyat epikriz
    • Düzenli kullanılan ilaç
    • Çocukların doğum raporları
    • Unganlar randevu onay çıktısı
    • Ds-260 onay çıktısı
    • Covid 19 Aşı kartı ( E-nabız )

Çocuklarımın Aşı belgelerini bağlı bulunduğum il sağlık müdürlüğüne giderek dilekçe ile talep ettim.Ertesi gün aşı belgerini aldım.Büyük kızım EPİLEPSİ rahatsılığı var tedavi gördüğü doktorun’dan durumu izah edip bize bir durum bildirir raporu vermesini istedim.Raporu ve kızımın düzenli kullanıdığı ilacın reçetesini’de istenilen evrakların arasına koydum.
    Ayrıca Eşimin ( Astım , Şeker ) rahatsızlığı var bu durum için’de doktora giderek düzenli kullandığı ilaçların reçetelerini aldık.Mutlaka ilaç reçetelerini ve ilaçları yanınıza almanızı tavsiye ediyorum sorup isteniyor orada.

10.12.2024 saat 09.20’de olan randevumuz için Biz bir gün önceden gitmeyi tercih ettik.Konaklama için Başkent Öğretmen Evin’den 2 gece sabah kahvaltısı dahil 5 kişilik aile için 4.400 TL ödeme yaptık.

Sabah 09.20 randevumuz için yola çıktık aracımızı kuğulu parkın yakının’da olan KARAKAYA otoparkına bıraktık. 5 dk yürüdük’ten sonra Unganlar ofisinin olduğu 4.kata çıktık 09.00 oradaydık aşırı kalabalık vardı.Çoğu İran vatandaşıydı bize beklememizi söylediler. 09.50 bizden pasaport ve aşı belgelerini istediler sadece aşı belgeleri verdik. Daha sonra sırayla hepimizin fotoğrafını çektiler. Eşim ve ben kan tahlili vermek için önce 5.katta bulunan Düzen laboratuvarına çıkıp kan verdik burada bizden 2 yetişkin için 95 dolar ücret çıktı.
    Kredi kartı ile 3.302 TL ödeme yaptıktan sonra 3.kata akciğer röntkeni çektik daha sonra tekrar 4.kata unganlar ofisine çıktık. Ve beklemeye başladık 15 dk sonra ilk beni çağırdılar.Sekreter muayaneye girmeden önce Düzenli kullandığınız ilaç veya hastağınız var mı diye sordu.Muayane için odaya girdim ilk boy ve kilo ölçümü yapıldı.Daha sonra siyah önlük verildi üstümde sadece iç çamaşırı kalacak şekilde çıkardım ve hırka gibi giyİlen siyah önlüğü giydim.Muayane için Mehmet UNGAN bey geldi sedyeye uzandım rutin karın bölgesine kontrol yaptı muayane sırasında herhangi bir hastalığın rahatsızğın varmı dedi. Bende yok cevabını verdim.Tansiyonumu ölçerken ne iş yapıyorsun Amerikada ne iş yapacaksın tarzında sohbet ettik sohbet sırasında 2 aşı yaptı kolumdan geçmiş olsun dedi ve benim muayanem bitti.

Ben çıktıktan sonra eşimi muayane için çağırdılar sekreter düzenli kullanılan ilaç ve hastalık varmı diye sordu eşim’de olduğunu söyledi ilaçları ve reçetelerini alıp Mehmet beye götürdü.Eşime’de muayane sırasında 2 aşı yapıldı.

Daha sonra sırayla ;

7 yaşındaki çocuğuma 2 aşı ( su çiçeği , Infulanza )

5 yaşındaki çocuğuma 2 aşı ( suçiçeği , Infulanza )

15 aylık çocuğuma 3 aşı yapıldı (Hepatitis A ,su çiçeği Infulanza )

İşlemlerimiz bitti Bizden 5 Kişi için toplam 44.628 TL Kredi kartı ile ödeme yaptık. Ertesi gün saat 15.00 evraklarımız teslim aldık.

• @ahope Detaylar için teşekkür ederim.

Kendi ülkemizde kendimiz kalabalık oluşturamıyoruz. Buna artık diyecek bir şey bulamıyorum.

"09.00 oradaydık aşırı kalabalık vardı. Çoğu İran vatandaşıydı bize beklememizi söylediler."

• @minnesota Maalesef öyle iki tercüman vardı. Sırayla İranlı ailelerin evraklarını düzenleyip işlemlerini yapıyorlardı.

• Arkadaşlar herkese tekrardan merhaba,
    Sağlık sorunları nedeniyle bir süre güncelleme giremedim. Bu sürede Filipinler için gönderdiğimiz parmak izinde eşimin parmak izi okunmadığı için tekrar istediler. Tekrar Ankara'ya gidip parmak izi verdik. Irak için maille police clearance istediler. Bu konuyla alakalı ABD Elçiliğine mail attım ve bulunduğum yıllarda sivil bir otorite olmadığını ve alacağım belgemin geçersiz olacağını ve yine 1 yıldan fazla kalmadığım için vermem gerekmediğini belirten bir mail attım. Elçilikten bu mailime "Concular Officer" in inceleceğine dair bir geri dönüş yaptılar. Fakat aynı zamanda forumdaki @warmgrey Beyin yardımıyla Irak Büyükelçiliğine gidip parmak izi ve vekaletname onayını yaptırdık.
    Tiran'a döndüm ve bugün DHL den mail aldım. Aşırı gerilmiş ve heyecanlanmıştım. Çünkü ne Filipinler için NBI clearance ı göndermiştim ne de Irak için olumlu bir mail almıştım. Mesai saati bitimine doğru DHL'e gittim ve paketlerimi teslim aldım. Hemen paketleri açtım ve sağlık kontrolüne girdiğimiz tarihi baz alıp 6 aylık vize verildiğini gördüm. daha önceki B1/B2 vzemi de iptal etmişlerdi. En yakınlarıma haber verdikten sonra buraya yazmak istedim. Gerilimli stres dolu ve çok bilinmeyenli bu yolda umarım herkes umduğuna hayırlısıyla kavuşur. Artık 2 küçük çocuklu bir aile olarak yolculuk planlamasına başlayabiliriz 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Mustafa-Bayram tebrikler ve gözünüz aydın. Yolunuz açık olsun, bol şans 🍀

• @ATS16 Çok teşekkürler. Bu kadar gerilim ve stresten sonra üzerime müthiş bir rahatlık çöktü. Forumun insanların psikolojisine etkisi çok ama çok fazla. Yardımsever arkadaşlara çok teşekkür ederim.

• @Mustafa-Bayram tebrikler, yolunuz açık olsun.

• ⭐⭐⭐

@Mustafa-Bayram Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @Falcon-1 Teşekkürler, darısı başınıza

• @Flight101 Teşekkürler, Darısı başınıza

• @Mustafa-Bayram Hayırlı olsun, sizin deneyiminiz de başta oldukça çıkmaza girmiş gibiydi. Ne derler, olacağı varsa olur. Bu haberle bir çok forum üyesini de sevindirdiniz. Yeni kıtada da şansınızın devamını dilerim. 👏

• @Ertan-Turgun Aynen, Önce sponsor gerekiyor dediler, sonra Filipinlerden NBI clearance, onla uğraşırken Irak için belge istediler, 10 aylık para cezasına çevrilmiş saçma bir suç kaydı vs. Gerilimli stresli bir süreçti. Herkese stressiz gerilimsiz bir süreç ve hayırlı sonuçlar dilerim

• @Mustafa-Bayram Tebrikler 🍀🙏

• @TuttoSPORT Teşekkürler, darısı başınıza

• @Mustafa-Bayram Mustafa bey çok sevindim. Hayırlı uğurlu olsun. Selamlar.

• @warmgrey Çok teşekkürler. İçten desteğiniz ve yardımlarınız için. Darısı orada görüşmemize olsun

• Şuan ankarada hangi numaralara randevu verildi bilenler var mı

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |