Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri


  • @loremipsum Cepteteb dolar hesabımızdaki doları bofa atm'lerinden günlük şu an için yaklaşık 270 dolara kadar sıkıntısız çektik biz hocam. TL hesaptan çekmesine gerek yok. Cepteteb banka kartına usd hesabını bağlamak yeterli.


  • @onuru Evet doğru anlamışsınız. TEB'de bulunan TL ya da USD hesabınızdan BOFA ATM'sinden USD olarak çekebilirsiniz. İlla TL hesabı olacak diye bir şey yok. Bu bilgiyi resmi web sayfasında bulabilirsiniz. Ayrıca ben de bu şekilde çokça kullandım.

    https://www.teb.com.tr/yurt-disinda-ucretsiz-para-cekme/

    Yanlış yönlendiren kişiler için söylüyorum, lütfen emin olunmayan bilgi paylaşımında en azından küçücük bir "ben böyle biliyorum" ya da "emin olmamakla birlikte" gibi bir ibare koyunuz.

  • ⭐⭐

    @Ceycey-0 hocam selamlar, cevap icin tesekkurler. bende onceki sayfalari okudugum sizin iletmis oldugunuz gibi islem yapildigini ileten kisilerin oldugu hatirliyordum tekrardan emin olmak icin sormustum. diger islem bana cok masrafli gelmisti hic olmadi abd de banka hesabini actiktan sonra butun tutari swift yapacaktim. tesekkurler tekrardan.


  • @Ceycey-0 Ben Kanadada bu sekilde kullaniyorum ancak cad icin hesap acilmasina ragmen yurtdisi cekimini cad hesaptan cad olarak vermiyor. tl-cad donusum yapiyor. usd icinde bir ara boyle islem yapmistim sanki aklimda o sekilde kalmis. kusura bakmayin. duzeltme icin tesekkur ederim.


  • @eeken haklisiniz oyle imis. gunluk 10bin tl karsiligi usd cekim limiti var galiba

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Enpara ile yaptığım swift işlemi ile ilgili bir güncelleme yapmak istiyorum.

    Son swift işlemi tarihinden 10 iş günü geçtikten sonra sistem tekrar herhangi bir evrak beyan etmeksizin USD 50.000’e kadar işlem yapmamı izin veriyor. Bu her bir işlem için de max limit TL 999.999 karşılığı USD olacak yine


  • @mister Tavsiye ve uyarılarınız için teşekkür ederim. Öncelikle green kartım var, Amerika'da yaşıyorum ve çalışıyorum.

    Yaşadığım şehirdeki Türk emlakçıyla konuştum geçen sene ev alma işini ama fazla detaya girmedim gerçi çünkü para hazır olmadığı için ama lender ile görüştük üçümüz bana borç veriyor lender. Lender'a geçen Türkiyedeki banka hesabımdaki parayı ve amerika'daki 2 yıllık banka hesap özeti ve vergi bildirimlerini göndermiştim.

    Lender ve emlakçıya, paranın kaynağı mevzusunu da sordum. Eğer kaynağını kanıtlamakla uğraşmak istemiyorsan, para banka hesabında 2 ay bekledikten sonra kullanabilirsin dedi.

    Yine de kaynağını sorarlarsa gösteririm. Ev ve arsa satıldı, daha sonra Türkiye'deki bir bankada uzun yıllar altın ve gümüş hesabında durdu para. Sadece kağıt işleriyle uğraşmamak için emlakçı dedi ki parayı hesabına yatır 2 ay dursun. Sonra sorun olmazmış. Kısmet olur ev alabilirsem buraya yazarım.


  • @ATS16 Bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Cuma günü 25.000 dolar daha gönderdim Bofa hesabıma. Ben de 10 gün sonra tekrar işlemleri tekrar edeceğim.

    Size bir şey sormak istiyorum izninizle. Bofa sizden bu gelen paraların kaynağını soruyor mu ? Sormasa bile ileride sorar mı ? Bana emlakçı ve lender söylemişti ki, para hesapta 2 ay bekledikten sonra kullanabilirsin. Erken kullanmak istersen kanıtlaman gerekir, evrakla belgeyle uğraşmak istemiyorsan 2 ay beklersin dedi.

    Bu arada swift yaparken annemden bana gönderiyorum. Orada aile bireyleri araasında transfer gibi bir şey vara onu seçiyorum açıklama kısmında.


  • 2 sene önce ben de teb banka kartı ile bofa'dan dolar çekiyordum. Şimdi hatırlamıyorum günlük limiti ama 500 dolar kadar çekebiliyordum. Günlük tl limitiniz var onun dolar karşılığı neyse o kadar çekebiliyorsunuz. Ben limiti artırmaları için tebi aramıştım ve tl limitimi artırmışlardı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Razer-Mamba BofA henüz paranın kaynağı ile ilgili bir bilgi sormadı, sorarsa uzun süredir birikimim yaptığıma dair Türkiye’deki banka hesap hareketini kanıt olarak sunabilirim. Yaşayıp göreceğiz süreci, bende sizin seçtiğiniz aynı sekmeyi kullanarak transferi yapıyorum. Türkiye’deki hesap benim adıma, BofA’daki hesap ben ve eşim adıma ortak hesap 👍


  • Merhabalar ABD’de garanti kredi kartımı kullanıyorum fakat garanti bankasında halihazırda kart ekstremi ödeyecek param yok. Türkiye’den başka bankada da param yok sadece yanımda dolar var. Bu kart ekstresini şuan yanımda olan dolarlar ile ödemek istiyorum nasıl yapabilirim yardımcı olabilecek biri var mı?


  • @misha90 amerikadan türkiyeye transfer yapmanız lazım ben bunun için remitly uygulamasını kullanıyorum.
    Limki bırakıyorum isterseniz inceleyip kayıt olabilirsiniz linkle kayıt olursanız ilk işleminizde transfer ücretide almıyor ve 20$ indirim kuponu veriyor

    https://remit.ly/1jd2vym0


  • @Emre-Kurtulmuş Yanımdaki nakiti nasıl yatıracağım bi atm gibi bir şey mi var acaba?


  • @misha90 banka hesabı açmadınız mı henüz eğer öyleyse tek seçenek galiba western union kalıyor.
    Bazı ofisler western union işlemi yapıyor safewaydede gördüm büyük ihtimalle elden nakit alıyor olabilir bir bakın isterseniz


  • @Emre-Kurtulmuş Bu uygulama için banka hesabı gerekli anladım. Hesabı açınca linke girip deneyeceğim teşekkürler :)

  • ⭐⭐

    @misha90 western union subesine gidiyorsunuz,parayi elden verip banka hesabina yatiracagim ediyorsunuz.
    Trdeki banka hesabinin detaylarini veriyorsunuz.


  • Merhaba, son günlerde Teb kartıyla para çekmeye çalıştığımda BOA atmlerinin bazıları kartı kabul etmezken bazıları kabul edip parayı veriyor. Böyle bir deneyim yaşayan oldu mu?


  • Güzel bir konuya değinmiş arkadaş.

    Ben bir süre (2-3 ay) ABD de olacağım orada nakit ve kart işlemlerim olacak.

    Nakit için yanımıza bildirmeden para alabiliyoruz sanırım bildirime gerek olmadan, sınır miktar sanırım 5.000 dolar. Doğrulayabilirseniz sevinirim. Nakit olarak bu miktarın yanında TR’den TEB bankasından hesap açıp USD atacağım ve orada bofa atm den günlük çekim limitim dahilinde çekim yapabilirim.

    Peki kredi kartı harcamalarımı nasıl yapmam lazım?
    Her kredi kartı geçerlidir ama orada avantaj sağlayacak bir kredi kartı var mı? Varsa o kart ile gelebilirim. Genelde USD hesap özeti ile hesaba USD yatırıp o şekilde ödeme yapıyorduk yurt dışında.

    O süre boyunca kredi kartı ekstresini nasıl ödeyebilirim? Kartımın ekstresi TR’den kesilecek bunu nasıl kısayoldan halledebilirim?


  • @aysenalkan

    Yanınızda fiziken götürebileceğiniz tutar USD 10,000 maksimum. Amerika'ya yanınızda getirdiğiniz para miktarı 10,000$'ın üstünde ise bu miktarı beyan etmeniz gerekmektedir, götürmenizde sorun bulunmamakta. Yalnız veya biriyle birlikte seyahat ediyorsanız ve iki kişi birlikte 10,000$'ın üstünde para getirdiyseniz bu miktarı da beyan etmeniz gerekmektedir.


  • @aysenalkan Kredi kartı visa veya mastercard olduğu sürece sorun yok yurtdışına açık olması yeterli ve uygulama ayarlarından ekstreyi dolar olarak da seçebilirsiniz. Trdeki kredi kartını ABD’de banka hesabı açtıktan sonra wise vs yapabilirsiniz tl olarak gönderdiğinizde para almıyor dolarda ise 45 dolar alıyor bofa.


Benzer Başlıklar

  • Türkiye'deyken ABD'de Banka Hesabı Açmak

    Taşındı Bankacılık
    6
    1 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    HandanH
    @crazycells Teşekkürler, eskiden de Bank of America ile çalışıyordum, tekrar bu kurum ile çalışmaya karar verdim. Büyük ve güvenilir banka, başka soranlara da tavsiye ederim.
  • Abd ye cepte nakit para götürürken limit (Resim)

    Kilitli Bankacılık
    10
    1 Oy
    10 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @pakaji bir daha forumda gereksiz bir baslik acarsaniz, forumdan kalici olarak cikarilacaksiniz. Madem forumu okumaya basladiniz, bilgileri de okudugunuz basliklarda vermelisiniz. Sizin foruma aktaracaginiz her bilgi icin yeni bir baslik olusturamayiz, zaten halihazirda var olan seyleri soylemek disinda bir sey de yapmiyorsunuz zaten.
  • ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak

    Bankacılık
    132
    0 Oy
    132 İleti
    14k Bakış
    serelS
    @okokok merhaba. bahsettiğiniz tutarla girişte sorun yaşadınız mı ? form vermek yeterli oldu mu ?
  • Türkiyedeki Banka Kartıma Abd'den para yatırabilir miyim?

    Kilitli Bankacılık
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    caglarorC
    Şu konuda sorunuzun cevabı olabilir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/115/para-transferleri-ve-bankacılık-hakkında
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum