Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri


  • @kenankulll Türkiye içinde evet şuan QNB şubelerini kullanıyor Enpara müşterileri. Yüklü miktarda hesabiniza para yatirma islemini QNB şubelerinin gişelerinden yapabilirsiniz. Amerika içinde nasıl işliyor sistemleri bilmiyorum. Enpara uygulamasi üzerinden yazili destek alabilirsiniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zge @kenankulll ABD içinde aynı şekilde, tüm para birimlerinde QNB Finansbank şube ve ATM’leri Enpara için gişe hizmetine aracılık ediyor


  • @ATS16 Merhaba öncelikle deneyiminizi buraya yazdığınız için çok teşekkür ederim. Bir sorunum var ve sanırım sizin deneyimlerinizden sonra enpara ile swift yapmayı deneyeceğim. Sorunuma gelirsek, umarım okur akıl verirsiniz bana. Türkiye'de Kuveyt Türk bankasında 150 bin dolar param var. Bu parayı babam verdi, Amerika'da ev almam için.

    2024 bitmeden 50-50 bölüp gift adı altında annem bofa hesabıma swift yapacak. Kalan 50'yi ise 2025'e girdikten sonra gönderecek.

    Sorunuma gelirsek. Kuveyt Türk hesabımdaki 50 bini annemin Kuveyt Türk hesabına aktardım. 1 hafta bekledik, bugün şubeye gittik swift yapmak için. Oradakiler swift yapamadılar. Güya geçen hafta yeni kanun çıkmış, paranın hesapta 1 ay durması gerekiyormuş. Bu bana hiç inandırıcı gelmedi, bence şubedekiler Amerika'ya swift yapmasını bilmiyorlar diye bunu söylediler. Cepten tekrar kendiniz deneyin dediler. Ayrıca genel müdürlüğe bunu ilettiler, cevap bekliyoruz şimdi.

    Uzattım kusura bakmayın. Yarın annemin enpara hesanına 50bin dolar yatırsam bunu tek seferde veya ikiye bölüp bofa'ya swift yapabilir miyim ? Yoksa Kuveyt Türk'ün dediği gibi 1 ay beklemesi mi gerekiyor paranın ? Bu hala bana çok mantıksız geliyor.

  • ⭐⭐

    @Razer-Mamba Swift 2 dakikalık bir işlem.
    miktar büyük oldugunda evrak isteyebilirler paranın kaynağı hakkında ama tam bilmiyorum.
    bofa 50bin dolara kaynak ister mi ona da bir bakın.

    150bin dolara abdde nasıl ev alacaksınız onu asıl merak ettim ben.


  • @charon Teşekkür ederim. Evrakla da denedik şubede ama olmadı. Bana 1 ay paranın hesapta beklemesi gerekiyor dedi orada çalışan ama bence bilmediği için öyle söyledi.

    Ev konusuna gelirsek, Amerika çok büyük, Fiyatlar çok değişik bu yüzden. Benim kaldığım eyalette 2-3 odalı, ne çok yeni ne de çok eski ortalama evler 250-350 bin dolar civarı. Bu parayı peşinat olarak kullanacağım, kalanını krediyle kira öder gibi öderim. Birazda Amerika'da kendi birikimim var.

    Bu arada çok daha ucuza ama tamir isteyen evlerde var.

    Araştırıp gördüğüm kadarıyla kimse bu kadar peşinat verip ev almıyor, ufak bir miktar verip kalanını mortgage ile ömür boyu ödüyorlar.


  • @Razer-Mamba

    Yarın annenizin enpara hesabına USD 50.000 yatırıp, annenizin enpara telefon aplikasyonundan bu tutarı her bir swift transferi maksimum TL 999.999'e denk gelecek şekilde (USD 25.000 + 24.999) iki farklı mesai günü içerisinde BofA hesabınıza swift transferi yapabilirsiniz. Sizden de muhtemelen TL 247 Enpara komisyon alacak, USD 15 BofA işlem ücreti ve USD 18 muhabir banka komisyon ücreti = USD 33 kesinti olacak.

    Ben 48 saat ara ile bu şekilde işlemi yaptım, işlem tarihinden 1 gün sonra para BofA hesabıma geçti.

    Enpara hesabınıza parayı fiziken yatırmadan önce Finansbank şubesinin veznesine uğrayarak ülkenin mevcut gündeminde olan (sahte USD söylemleri) USD 100 ve USD 50'lik banknotları kabul edip etmediklerini, kabul ediyorlarsa hangi kupürleri kabul ettiklerini sorarak paranızı başka bankadan o şekilde teslim almanızı tavsiye ederim.


  • @akara Para gonderme deneyiminizle ilgili " 4 ncü gönderme geri döndü ölüm ve mirasçılık belgesini yükleyince gönderebildik. " demissiniz. Nereye nasil yukluyorsunuz bu belgeleri?

    Ben Amerikadayim ama Turkiyede bir satis sonrasi elime gecen parayi Amerikaya gondermek istiyorum. Satis bilgilerini SWIFT sayfasina ekleyebilir miyim diye baktim. Akbank web bankacilikta boyle bir secenek goremedim.

    Ozetle sorum: Paranin kaynagiyla ilgili aciklayici belgeleri (miras olur, satis olur) sisteme nasil yukluyorsunuz acaba eger Amerikada iseniz?

    Cevaplayabilecek herkese cok tesekkurler simdiden!


  • @ATS16 Çok teşekkür ederim. Sahte 50-100 doları yüzünden direk Kuveyt Türk hesabımdan, annemin enpara hesabına dolar havalesi de yapabilirim ama bakayım masraf çok alırlarsa dediğiniz gibi yaparım.


  • @Razer-Mamba Turk bankalari arasinda dolar transferi islemi yapmaniz da swift islemidir. Dolarin bankalar arasi elektronik olarak hareket etmesi swift sistemi ile olmaktadir. Digerine sadece swift islemi diye izin vermiyorlarsa buna da vermeyeceklerdir.


  • @hennecik bunu siz değil de banka görevlisi yükleyebilir. Eger imkanınız var ise bankadaki temsilciye gönderin bu belgeyi o sizin bu swift işleminiz için bunu yüklediğinde para gönderme işlemi yapabilirsiniz.


  • Bugün Kuveyt Türk'e gidip 50k çıkardım. Yarın annemin enpara hesabına yatırıp,bofa'ya swift yapmayı deneyeceğim. İlk gün 25, diğer gün 25 şeklinde göndermeyi deneyeceğim. Eğer bir sorun çıkmazsa, 10 gün sonra tekrar 50 bini ikiye bölüp göndereceğim. Kuveyt Türkten enpara'ya swift yapmak istedim ama 50k için 105 dolar masraf çıkardılar, ben de gittim şubeden parayı çıkardım.

    @loremipsum Bence banka çalışanı bilmiyor diye böyle bir şey söyledi. Enpara ile yapabilirsem, Kuveyt Türkle uğraşmayacağım. İki gündür hala müdürlükten cevap gelmedi.


  • Bu arada 50 bin doları şubeden enpara'ya yatırmak için önceden telefonla randevu almak gerekiyormuş. Saçma ve mantıksız geldi bu uygulama bana.


  • @Razer-Mamba bahsettiginiz sey nakit usd çekim olabilir mi kasalarini musait hale getirmek için her subenin yaptigi bir islem


  • @Razer-Mamba olabilir bugun bankada 2000 bin Euro için bile bir hafta önceden haber verin döviz giriş çıkışı bu aralar sıkıntılı dediler.


  • @zge @akara Usd çekimi için değil, usd yatırmak için önceden şubeye haber vermek gerekiyormuş. Eğer kasada yer yoksa randevu veriyorlarmış. Bugün sabah annem qnb finansbank'ın şubesine gitti 50 bin dolar yatırmak için. Randevu gerekmedi.

    Öğlen 2 civarı enpara'dan 25 bin doları bofa'a hesabıma swift yaptık. 1 saat içinde processing'de para gözükdü. Enpara 247 tl komisyon kesti, 33 dolarda bofa kesti. Bir gün ara verip, kalan 25 bini de göndereceğim. 2 hafta sonra tekrar 50'yi 25 e bölüp göndereceğim. Kalan 50 bini de 2025'e girdikten sonra gönderip bitireceğim. Umuyorum ki bir sorun çıkmaz.

    3 gündür Kuveyt Türk'ten haber yok. Yarın arayıp, gerek kalmadığını söyleyip parayı çekeceğim oradan.

    @ATS16 Tekrar teşekkür ederim. Siz buraya yazmasanız hala kuveyt Türk'ü bekleyecektim. Ya da Teb'e gidecektim, enpara aklıma gelmezdi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Razer-Mamba rica ederim 😉🙏🏻👍


  • @noyz Merhabalar, ben de TEB USD hesabımdan BofA hesabıma USD transferi yapacagım. İşlemi yaparken; Alıcı Hesap No'ya kendi hesap numaramı yazacağım. Alıcı Ad Soyad'a kendi adımımı yazacağım yoksa banka kurumsal ismini mi yazacagım? Ek olarak Alıcı adres için de yine aynı sorum geçerli? Aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @kkaya 3 gun once yaptim

    1. alici ad soyad sizinki
    2. alici adres BofA'daki kayitli abd adresi. BofA app'ine girip profildeki kayitli adresi gideceksiniz.
    3. account number appdeki profilde yazar.

  • @charon bankanın kendi adresi ile ilgili bir sey girmiyoruz o halde. cok tesekkur ederim.

  • ⭐⭐

    @kkaya bankanin adresiyle alakasiz yok.


Benzer Başlıklar

  • Apple Pay’i Turkiye’de kullanmak.

    Bankacılık
    1
    2 Oy
    1 İleti
    888 Bakış
    Z
    Benzer bir konu bulamadim biraz ters olacak ama amerikadan turkiyeye gelislerdeki nakit tasima ve alisveris problemiyle ilgili bir durumu paylasayim dedim. Uzun zamandır amerikada apple pay kullaniyorum ama turkiyeye her geldigimde apple pay türkiyede kullanılmıyor diye bildigimden ya nakit para getirmekle ugrasiyordum ya da turk kredi kartimi kullaniyordum. Boyle yapmamin sebebi de bu sayfada belirttiği uzere türkiyenin apple pay kullanılan ulkeler arasında adinin gecmemesindendi. Neyse sonuc olarak apple pay alisverislerde pos cihazinin temassiz odeme kismina telefonunuzu dokundurarak kullanilabiliyormus. Ayrica exchance orani da bankalarin online cevirme fiyatiyla ayni gorunuyor (garanti bankasiyla karsilastirdim) . Bunun yaninda her temassiz islemde de %2 cash back almak ve yurtdisi kullanim feesinin olmamasi da isin cabasi. Apple ile herhangi bir işbirliğim yoktur tecrübe ettigim bir kolayligi paylasmak istedim arz ederim :) alis verisler ornek alis veris ayrintisi
  • ABD Mevduatlı Hesap Faiz Oranları Nedir - Nasıl Hesaplanır?

    Bankacılık
    13
    0 Oy
    13 İleti
    3k Bakış
    MySeaM
    @forester Son bir yildir FED'in faiz oranlarini arttirmasi ile birlikte banka faizleri de yukseldi.
  • ABD'den bilgisayar alırken...

    Bankacılık
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @vikki77 ABD'den bilgisayar alırken... içinde söyledi: Merhaba, bilgisayarimda bir çok orijinal olmayan programları kullanıyorum, ABD'de bu konuda sorun olur mu. Olursa bu kadar maliyete nasıl katlanır? torrent ya da diger korsan icerikleri indirmediginiz surece sorun olmuyor.
  • abd de bankaların faiz oranı nekadar

    Bankacılık bankacilik banka
    17
    1 Oy
    17 İleti
    31k Bakış
    F
    @yalta Incelemekte fayda var. Fakat ufak tefek miktarlarda sanirim sorun olmuyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum