Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @berkayy Hangi faktörlerin daha öncelikli olduğunu belirleyip, ailenizle birlikte bu süreçte en rahat edeceğiniz yere karar vermelisiniz. Bu süreçte sizin enerjinizi yüksek tutacak etkenlerden bazıları İngilizce dil seviyeniz ve cebinizdeki para diyebilirim. Aile bağlarınız çok güçlü ve özlem çekerim ve başarısız olurum kaygınız varsa NJ de akrabalara yakın olabilirsiniz. Güvenlik, İklim, Sakinlik, İş bunlardan hangileri sizin için öncelikli (hepsi dimi 🙂 ). Bizde 3 kişilik aile olarak aynı duyguları yaşıyoruz. Az çok kafamızda birşeyler şekillensede geçmiş deneyimleri dikkate almak gerekiyor sırf arkadaşlara yada akrabalara yakın olayım diye belkide yanlış karar verebiliriz. Önerim başlangıç için pahalı şehirlerden uzak durun. İklim ve aile yaşamını ön planda tutuyorsanız NC diyebilirim. Fakat bu kararları almadan önce cebinizde paranızın hesabını yapın belki 6 ay belki 1 sene sizi ayakta tutacak kadar bir bütçe planı yapın malum işlerde bir süre çalışıp adaptasyon süreci aşıldıktan sonra iş bulmak zor olmayacaktır. Paranızı pahalı evlere, arabalara ve yüksek giderli şehirlere kaptırmayın. ABD taşınma kültürü yaygın olduğu için belki bir süre sonra yaşadığınız yeri beğenmeyip taşınmak isteyeceksiniz o yüzden başlangıçta tutunabileceğiniz bir yer seçin.
    Unutmayın tek dostunuz cebinizdeki paranız!

• @metinbeci 1930-1940 yillari arasinda Fransa da yasamis 1955 te de diger akrabalari Avustralya, Kanada ve Amerika ya göç ederken o 48 yasinda 5 cocuk ve esiyle Turkiye ye göç eden dedemin sürekli söyledigi sözü burada okumak güzel oldu. O da bana gurbette ki tek dostun cebin ki parandir derdi.

• Chatgpt ye bu durumu anlattığımda uygun şehir olarak 1. Sıraya austin yazdı arkadaşlar. 2. Seattle 3. Raleigh

• Chatgpt ye bu durumu anlattığımda uygun şehir olarak 1. Sıraya austin yazdı arkadaşlar. 2. Seattle 3. Raleigh

• ⭐⭐

@berkayy hocam iklime gore degisir.
    Austin Ve Seattle pahali yerler,ozellikle kira.

3 bolgenin de iklimi degisik. Ama Texas ekonomi olarak baya baya dover.

• @berkayy Raleigh de yaşayan arkadasim var büyüyen teknoloji bölgesi sakin bir yaşam varmis kendisi orada muhasebeci olarak çalışıyor 3 yıldır orada ve evli oradan gayet memnun. Fakat kişiden kişiye değişir tabi. austin herzaman favori olabilir ama aileler için başlangıç bekarlara göre daha zor olabilir. Ben olsam kolay baslangici seçip kaynaklarimi verimli kullanarak bir giris yapardım. Tutunmak çok önemli herşey iklim değil herşey parada değil yaşadığınız yeri sevmeniz gerekiyor psikolojik mücadeleyi kazandıktan sonra gerisi çokta önemli değil para bir şekilde kazanılır önemli olan ayakta durmanız. Peki neresi ? Bunları en kolay gerçekleştireceğiniz yerden başlayın önce emekleyin sonra yürümeye başlarsınız.

• Raleigh benim de radarımda. Hatta çok sayıda iş başvurusu yaptım. Bazıları red edildi oturum ve çalışma iznim olmadığı için bazıları hala beklemede.
    Diğer hani olur da greencard çıkarsa yerleşmek istediğim yerler ise Denver, New York, Houston, Austin,
    New York City ve New Jersey City de tanıdıklarım var. İlk oraya giderim sanırım.

• Raleigh youtuber Gökhan Öner'den sonra herkesin ilgisini çekmeye başladı. Özellikle doğası güzelmiş ayrıca güvenli olduğu söyleniyor.
    Austin için ise başlangıçta mantıklı olduğu söyleniyor. İş imkanlarının yoğun olduğu bir şehirmiş.
    Ben Indiana'yı da merak ediyorum. Özellikle sakin ve güvenli bir eyalet olduğu söyleniyor.

• Daha yeni apartman kiralayan birisi olarak emlakçının söylediği şeyi olduğu gibi Türkçe aktarıyorum “Austin’de kiralar önceki senelere göre %10-15 daha düşük ve düşmeye de devam ediyor”

Konuşmanın devamında da özellikle covid sonrası talebin çok fazla olduğunu, buna oranla inşaatların çok arttığını ancak şuan göçün eskisine oranla yavaşladığını ve bundan dolayı fiyatlarda düşüş yaşandığını belirtti.

• @AhmetGS17 Hocam lottery’e başvurdunuz ve taşınacak gibi işlere mi başvuru yaptınız ? Doğru mu anladım ?

• @eyuphanyl teksasa gocte dusus oldugunu ben de okuyorum. Soyle bir ingilizce link birakayim. Turklerin degil amerikada yasayanlarin gozundende bir bakin isterseniz.
    https://www.reddit.com/r/Residency/comments/1d7i8vg/best_place_to_move_to_in_20252026/?chainedPosts=t3_1d77dxp

• ⭐⭐

@burakshop redditte basligi acan kisi hayati boyunca texasta yasamis bir demokrat. Eyalet kendisine ters zaten.
    Texas deli gibi goc aliyor. Austine goc azaldi covidden sonra ki beklenen birseydi bu.

• Amerika'da bazi sehirler yukselir ve bir sure sonra duser... Houston , Austin ve Dallas'in orta vadede dusecegini sanmam ama nitelikli gocmen cekme noktasinda handikaplari oldugu acik. Ispanyolcanin neredeyse ingilizce kadar yaygin oldugu ve guney sinirinda bulunan bir eyalette her zaman 'yeni gelmis ve tutunmaya calisirken beklentileri en dipte' olan bir gocmen akini olacaktir.

Daha noktya atisi yatirim ve sektorlerle buyumeye calisip, yatirim ve is gucu cekmeye calisan sehirleri tekip etmek her zaman iyidir.

Ben geleli 8 sene oldu ve bu 8 sene icinde 'buralar dutluktu' diyebilecegim yerler ev vs doldu...

Yanliz Teksas'in orta vadede sorun yasamama ihtimali ekonomisinin petrolden , sagliga kadar cok yonlu olmasi ve spesifik krizleri bu cok yonlu eknomisinin sayesinde atlatabilmesi... Yani ornek olarak Houston bir Detroit cokusu asla yasamaz eger arabalar su ile calismaya baslamazsa... Petrol sektoru yavaslasa, saglik var, o olmadi tarim o olmadi hayvancilik vs vs ...

• Biz 2018'de ABD'ye tasinirken https://www.niche.com/ sitesinden cok yararlandik.
    Turkiye'deki islerimiz nedeniyle saat farkinin en az oldugu dogu yakasinda bize en uygun yeri secmeye calistik. Onceliklendirme yaptik ve oglumuzun egitimi ve kaliteli bir yasami tercih ettik. Bu ikisi birlesince otomatik olarak pahali sehirler cikti karsimiza. Amerika kapitalizmin dogdugu yer, pahalilik arttikca daha kaliteli okullar, daha guzel bir cevre ve yukek guvenlikte yasiyorsunuz. Mesela Paterson NJ'ye girdiginiz anda kendinizi Uskudar'da hissediyorsunuz, her yer pislik icinde, egitim kalitesiz ama evler daha ucuz. Egitim kalitesi yuksek bir sehir sectiginizde hem kiralar hem satin alma degerleri yukseliyor.
    Ozetle; cebinizdeki paraya gore, yasamak istediginiz hayata gore bir secim yapmalisiniz. Biz NJ'de kaliteli bir sehirde yasiyoruz, egitim guzel. Ama ben daha iliman iklimi olan bir yerde yasamayi istiyorum, esimi ikna edebilirsem guneye dogru inmek istiyorum. Bir de anlasabileceginiz turkler olmali. Maalesef cok yalniz hissedeceksiniz, siz istemeseniz bile beyaz amerikalilarla koklu dostluklar kuramayacaksiniz. Bu yuzden size benzeyen turkler arayacaksiniz etrafinizda, bunuu da iyi dusunmeniz lazim. Benim tanik oldugum 3 ana kategoride turk var ABD'ye gelen. Fetoculer, Giresunlular ve monşerler. Tabirimi hos gorun lutfen. Kimseye hakaret etmek niyetinde degilim. Fetoculer diyerek ne demek istedigim belli. Giresun'lular derken ise Turkiye'deki yasam tarzini, Anadolu kulturunu aynen yasamaya devam eden/etmek isteyen turkler. Ve universite egitimi veya sonrasinda gelen yuksek egitimli, kurumsal isleri olan, hirsli, ihtirasli ve egosu yuksek turkler. Biz maalesef, kendimiz de oyle olsa gerek, son gruba yakin insanlarin yasadigi bir yerdeyiz. Cocuklar icin degil belki ama ne kadar ingilizceniz iyi olursa olsun, insan kendi dilinde iki laf edecegi insan istiyor yakinlarinda. Nereye yerlesirseniz yerlesin, cebinize uygun bir yer olsun ve etrafinizda kirpi mesafesinde yaklasacaginiz turkler olsun.

• @eyuphanyl, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@AhmetGS17 Hocam lottery’e başvurdunuz ve taşınacak gibi işlere mi başvuru yaptınız ? Doğru mu anladım ?

Sponsorluk koşturdum önce. Ama greencard başvurusundan sonra bunu tecrübe kazanmaya dönüştürmüş oldum. Nedir nasıl olur öğrenmiş oldum.

• Gecen hafta ailecek Atlanta ve Savannah sehirlerini gezdik. Izlenimlerim su sekilde:

Atlanta'da Alpharetta bolgesinde birkac gun gecirdik. Bu arada Marietta ve Cumming bolgelerini de gezdik. Atlanta downtown'da birkac saat gecirdik. Aquarium ve Coca Cola Museum ile Olympic Park bolgesinde.

Alpharetta ve cevresi anladigim kadariyla yasamak icin en cok tercih edilen bolgeler. Zaten her yerinde apartment siteleri, evlerin oldugu siteler ve shopping centers var. Biz aslinda ailecek o bolgeyi cok begendik. Yeni yapilan birkac ev bile gezdik. Ev fiyatlari, yerine ve sitesine gore degisiyor. Bizim gezdigimiz evler townhouse cinsindendiler ve fiyatlari $240k ile $360k arasinda degisiyordu. 3 bedrooms ve 2.5 bathrooms seklindeydiler. Kiralar ise $1800 ile $2400 arasindaydi.

Yeme-icme konusunda fiyatlar bazinda Delaware'den sanki biraz daha pahali geldi bize. Mesela, birkac degisik restaurantta kahvalti deneyimimiz oldu ve fiyatlar hemen hemen ayniydi ama ek olarak eyalet vergisi vardi. Mesela, Alpharetta'de bir Turk restaurantinda aksam yemegi deneyimledik ve Delaware'dekilere gore oldukca fazla fiyat farki vardir. Ortalama $6-7 daha pahaliydi. Birkac yerde kahve deneyimlerimiz de oldu ve fiyatlar hemen hemen ayniydi.

Atlanta buyuk sehir oldugu icin, malesef trafik sorunu var, yollar hep kalabalik. Ozellikle downtown bolgesine giderken veya oradan ayrilirken cok fazla trafik jam vardi diyebilirim.

Savannah sehirini cok begendik. Tipik bir turistik sehir. Ozellikle Waterfront bolgesi cok guzel, Avrupai bir havasi var, ve cok fazla turist var. Yasamak icin nasil bir yerdir bilemiyorum ama gezmek icin guzel bir yer. Eski binalari ve arnavut tasli yollari ile guzel bir deneyimdi. Oradaki yeme-icme tecrubelerimiz de gosterdi ki biraz daha pahali bir yer. Bunun en buyuk sebebi ise turistik bir yer olmasi sanirim. Bir de sehir merkezinde Waterfront'a yurume mesafesindeki tum park yerleri ucretli.

• @AhmetGS17 anlamadım ama kolay gelsin hocam. Yazdıklarınızdan çekilişe başvurduğunuz ve eyalet baktığınızı anlıyorum bu durumda hayal kırıklığı yaşamanız matematiksel olarak %99.5

Umarım şansınız bol olur

• @burakshop Kesinlikle doğru sebeplerden dolayı serzenişte bulunmuşlar, benim Texas’da 1.5 senem yeni doldu ben bile ya arada kış mı görsek diyorum ki bunu 30 sene yaşayan insanın söylemesine oldukça hak veriyorum.

• @berkayy Ben tamamen en başta bana yardımcı olabilecek arkadaşım olduğu için onun olduğu eyalete gidiyorum bu size bağlı biraz da.

• @charon demokratliktan daha ziyade hava sartlari iklimden cok dert yaniyor. O kisim tercih ettigi eyaletler icin demokrat olmasindan kendisininde demokrat oldugu fikrinden yola cikiyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |