Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba arkadaşlar, herkese sürecinde başarılar dilerim. Dosyamı Viyana’ya taşımıştım ve de randevu aldım. Merak ettiğim bir sorunum var;

Ünv yıllarım 2005 Ankara’dan Amerikan turist vizesine başvurdum ve 10 yıllık vermişlerdi, aynı sene JFK havalimanından Amerika’ya giriş yaparken durduruldum, vizemin Ankara tarafından iptal edildiğini ve bu durumun bizimle alakası olmadığını söylemişlerdi. Hatta orada sorguya da çekilmiştim, Türkiye’de can güvenlik sorunun var mı ? Amerika’da kalmak istiyor musun tarzında, sanırım iltica etmek isteyip, istemediğimi sormuşlardı. Bende hayır Türkiye’de sorunum yok ve dönmek istiyorum demiştim, ilk Türkiye uçağı ile vizem iptal edilerek geri gönderilmiştim. Geçen yıla kadar Amerika defterini kapamıştım ki 2023’te tekrar turist vizesine başvurdum ve ds160 formunda hiç Amerika vizen iptal edildi mi diye soru vardı ve bende 2005 olayından bahsettim ve vize görüşmesinde o yazdığımı sordular ve nedenini bilmiyorum dedim ve ret almıştım. Arkadaşlarım keşke 2005’ten bahsetmeseydin, o kayıtlar yoktur onlarda demişti. Neyse ds160’a bu durumdan bahsettiğim için ds260’a da da bahsettim ve gerekçe olarak bilmiyorum nedenini yazdım, çünkü bilmiyorum yani. Ama şüphelendiğim birşey var, o zamanlar okuldan bir arkadaşla başvurmuştum, ona ret vermişlerdi bana onay. Arkadaşlar diyor ki kesin o konsolosluğu aradı/mail attı ve seni kalacak diye şikayet etmiş olabilir diyorlar, bilemiyorum tabii.

Sonuç olarak beni bu durum şu an çok tedirgin ediyor, elbet kimse sonucu bilemez ama sonuçta ben vize aldım ve onlar iptal etmiş, benlik bir durum yok.

Ve son sorum; ingilizcem konuşacak kadar var, mülakatta sorun yaşamam gibi geliyor ama şimdi 2005 olayı ile ilgili çok farklı sorular sorarlar, yanlış anlarım ve yanlış cevap veririm diye çekiniyorum, tercüman tutsam daha iyi olur sanıyorum? Ve tercümanı Viyana için nereden temin edebilirim, teşekkürler.

• Merhaba, dün case’imizin Viyana’ya taşındığına dair konfirmasyon mail’ı almıştık ancak esc sitesinden baktığımda post olarak hala Ankara görünüyor. Bu durum normal mi yoksa KCC’ye tekrar mı sormam gerekir?

• @mbaris79 mülakat verilesiye kadar böyle görünmesi normal.

• @nvrgbck
    Selamlar, gocmen olmayan vize turleri ile gocmen olan vize turleri birbirinden tamamen farkli olan sureclerdir, turist vizesinde sizin ulkeden ayrilacaginizdan, gocmen olan vize surecinizde ise ulkeye yerleseceginize emin olmak isterler. Onceki senelerde sizinle benzer durumlari yasayip vizelerini alan kisiler oldu. Siz arkadaslarinizi dinlemeyerek formunuza gercek olan bilgilerle doldurarak en dogru olani yapmissiniz. Mulkatanizda rahat bir sekilde kendinizi ifade etmekten cekiniyorsaniz, tercuman ile katilabilirsiniz, bol sanslar.

• @brccc Merhaba bende eşimle beraber bugün covit aşısı randevumuzu aldık. Virtus u tercih ettik. İnternet siteleri üzerinden ödeme yaptık.

• Merhaba, Daha önce Hongkongdan marina’dan covid aşısı randevusu alam veya almayı düşünen var mı? Bana yazıp, ulaşabilirseniz çok sevirim. Teşekkürler.

• @ATS16 Nickname olarak güncelledim, Mülakat yerini de ekledim. Teşekkürler.

• Merhabalar
    Talihli benim ve bugun evlendim, nufusa tescil gecti.
    8 Ocak mulakat tarihim.
    Esimin kizlik soyadiyla olan pasaportu var yarin ilk is yeni pasaporta basvurmak olacak ancak DV260 formunu actirabilirmiyim esimin yeni pasaportu olmadan ? bunu yapabilirsem ornek mail var mi paylayasabileceginiz ? vakit cok azaldigi icin heyecan ve stres olmaya basladi. simdiden yardimci olan arkadaslara tesekkurler.
    Ayrica suanda saglik muayenesi randevusu alabilirmiyiz esimle birlikte ?

• ⭐⭐⭐⭐

@sedat9095, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp merhaba teşekkür ederim mülakatı 2025 yılı olarak ve hangi numaralar giriyor yada tarih verilen oldumu onların paylaşımlarını göremiyorum

Bu başlığın ilk iletisinde yazdığı üzere bu konuların takibi için bir excel dosyası var. Kimin dosyasına nerede ve ne zaman mülakat tarihi verilmiş bilgileri görebilirsiniz.

Lütfen siz de en alt satıra bilgileri giriniz, yetkililer sıralamayı düzeltir.

Excel tablosu: https://bit.ly/4b6swID

• Merhaba 2 yıl önce oldugum sezaryen ameliyat için epikriz raporu almalımıyım?Bunun bir standart varmıdır

• Merhaba,
    Aranıza bugün katıldım. Forumda epeyce bir vakit geçirdim. Sorularım daha sorulduysa affola. Viyana, Muskat ve Hong Kong oturum izni soruyor mu? Henüz current olmadım. KCC üzerinden mi dosya taşımak daha mantıklı, yoksa current olmayı bekleyip konsolosluklara mail mi atmalıyım. Bir de turist vizesi ile ABD'ye gidip orada işlemleri yaptırmak mümkün oluyor mu? Bebeğim ve eşim ile birlikte gideceğim. Hong Kong biraz gözümü korkutuyor. Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

• @zeynepk3535 ben aldım bu gün

• @hDundar esnek bilet diye bir şey var, uçuş saatinden belli bir süre öncesine kadar bilette saat ve tarih değişikliği yapabiliyorsunuz diye biliyorum. çok bilgim olmadığı için ben de iyice araştırıp ona göre bilet ayarlamaya çalışıcam.

• ⭐⭐

@nvrgbck göçmen olmayan vizelerle göçmen vizeler tamamen farklıdır.
    en önemli konu yalan söylememek. Yalan beyan verdiğiniz anda abd defteriniz kapanır. Ondan dürüst olun.
    2005teki kayıtlar vardir, hatta herşey database'de artık. Milletin 1950lerdeki kayıtları bile varmiş.
    ds260'a yazın, sorarlarsa başınıza geleni net bir şekilde anlatırsınız. arkadaşım beni ihbar etmiş olabilir vs muhabbetine girmeyin çünkü elinizde kesin bir delil yok. Sadece başınıza geleni anlatın.

• @fatmakoc Merhaba,

1. Sorunuz için hayır oturum istemiyorlar.
    2. KCC ile 1-2 maille direk taşıma gibi imkanınız varken neden current olmayı bekliyorsunuz? Bu başlıkta nası yapılacağı defalarca paylaşıldı. Arama butonunu da kullanabilirsiniz. Yeni bülten açıklanmadan araştırmanızı yapıp gidebileceginiz bi ülkeye taşımalısiniz eğer göçmen vizesini gerçekten istiyorsanız.
    3. AOS ile yapabilirsiniz. Maliyetli bir süreç. Bunu da arama butonunu kullanarak araştırıp kararınızı ona göre verebilirsiniz.

• Merhabalar,

Ben 2025 Greencard Talihlilerindenim, acaba sayının kaçta olduğunu takip edebileceğim bir konu var mı, yönlendirebilirseniz sevinirim,

Şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐

Selamlar....Aşı konusunda güncelleme yapmak istiyorum..Tdap+Polio içerikli Tetraxim aşısı il/ilçe sağlık müdürlüklerinden aile hekimliklerine az sayıda da olsa sevkiyatı bulunmaktadır. Aile hekiminize durumu anlatıp ücretsiz uygulamasını yaptırabilirsiniz.

Edit: İçeriğindeki Polio yüzünden hekimlerden "Bu aşıyı biz 4 yaş altı çocuklara yapıyoruz yetişkinlere yapılmaz, bir yanlışın var" derse cdc.gov/immigrant-refugee-health/hcp/panel-physicians/vaccination.html sayfasındaki aşı ve istenen yaş aralıkları tablolarını gösterip ikna edebilirsiniz..

• Bu ileti silindi!

• @Flight101 çok güzel bilgi teşekkürler bizde şimdi yaptırdık aşıyı kendi aile merkezinde yok ise diğer ilçelere sorup misafir olarak yaptırabilirsiniz

• @halildnrts34, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@hDundar esnek bilet diye bir şey var, uçuş saatinden belli bir süre öncesine kadar bilette saat ve tarih değişikliği yapabiliyorsunuz diye biliyorum. çok bilgim olmadığı için ben de iyice araştırıp ona göre bilet ayarlamaya çalışıcam.

24 saat evet. Ben de Muscat'a gidiş-dönüş (Dönüşü esnek olarak) bilet almıştım, uçuş tarihi yaklaşınca bileti açığa aldım ve dönüş biletimi alırken sadece yeni uçuş ile eski uçuşun arasındaki farkı ödedim hocam

Benzer Başlıklar

• 7344
  • 57
  • 180
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |