Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Selam forum. Ankitor testi sonucunda KKK (Kızamık-Kabakulak-Kızamıkçık) ve su çiçeği aşılarımın eksik olduğunu öğrendim. Bu nedenle eksik olan aşıları eczaneden temin ettim. Ancak sağlık ocağındaki doktor, bu aşıların sistemde görünmesinin (e-Devlet'e yansımasının) 2 aydan önce mümkün olmadığını söyledi. Bunun yerine bana barkodlu bir yazı verebileceğini belirtti. Bu barkodlu yazıyı Nicolson kabul eder mi bilemedim.

Canlı aşılar olduğundan dolayı burada yaptırdığım aşıların Hong Kong'da tekrar talep edilmesi halinde sorun yaşanabileceğinden endişeliyim. Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda fikir verebilecek olan var mı ?

• @blueboy21 bu iletiyi okumuş muydunuz? Bu iletiye cevap olarak yazmıştım.

@sezen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@zge Teşekkür ederim geçen hafta attığım maile cevap bu sabah geldi fakat başka isimle 🫢 bu biz değiliz yanlışlık olmasın diye geri mail gönderdik, anladığım kadarıyla mailleri attıktan sonra sıra ile bakıyorlar kimin sırası geldiyse ona cevap atıyorlar yani panik olmaya gerek yok zaten ne zaman mülakatımız olduğu evrakta belli ona göre ayarlama yapacaklardır

• @Gs1905 Aşıları olduktan sonra tekrar bir antikor testi olabilirsiniz zamanınız varsa. Ben de hepatit B yi olduktan sonra tekrar Devlet hastanesi nin Enfeksiyon bölümünden randevu bularak antikor testi yaptırmıştım. Ancak burda da şöyle bir konu var vücut hemen antikor üretmiyor. Eğer zaman probleminiz yoksa bu şekilde ilerleyebilirsiniz

• Bugün KCC'ye attığımız mail'a yanıt geldi ve dosyamızın Viyana'ya taşındığını bize ilettiler. Umarım doğru bir şey yapmışızdır. Herkese bol şans diliyorum.

• @Gs1905 ek olarak kkk + su çiçeğini muhtemelen çocukken geçirdiniz ya da +30 üzerindeyseniz mutlaka bu aşıları cocukken oldunuz ancak antikor testinde çıkmamış olabilir. Doktorumuz bize bu şekilde söylemişti. Ekstra Türkiye de aşı olduktan sonra alacağınız barkodlu belgeyi klinik kabul etmezse tekrar aşı olmak zorunda kalabilirsiniz. Canlı aşı olduğunuz için de bu sorun olur dediginiz gibi. İmzanızı kontrol ettiğimde çok zamanınız kalmamış yerinizde olsam Nicolson da olurdum kalan aşılarımı.

• Eczacımın benimle paylaştığı bilgiyi paylaşmak istiyorum,
    Adacel: tetanoz-boğmaca-defteri aşısı, canlı değil
    İnfluenza : grip, canlı değil, 1 ay ara ile 2 doz mutlaka dedi, oraya gidince yapacaksa olmaya gerek var mı bilemedim.
    Su çiçeği : canlı

• ⭐⭐⭐⭐

@TuttoSPORT size @Ben-Batur’un tavsiye ettiği durum farklı.

Muscat ABD konsoloslukta işlem yapacağınız göçmen vizenin basılmasını istediğiniz pasaporta ilave olarak her TC vatandaşının hakkı olan 2.pasaportu almanızı tavsiye ediyor size, 10 yıllık olmasını değil.

Muscat konsolosluk mülakat için size randevu verdiğinde Umman e-vizeyi ve tüm Umman gidiş & dönüş seyahatini 2.pasaport ile yapın diyor, 1.pasaportunuz da ABD konsoloslukta işlemde içeride kalır, olası uzama veya olası aksiliklerde Muscat’da sıkışıp kalmazsınız ve rahatça 2.pasaport ile seyahat edebilirsiniz böylece demek istiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@blueboy21 siz ANK dışında başka bir konsolosluğa taşıdınız mı dosyanızı?

• ⭐⭐⭐⭐

@sedat9095, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba Ankara için hiç mülakat deneyimi paylaşma yok yüksek numara olanlar için skıntılı ve mülakat şansı zor deniliyor ama diğer düşük numaralar içinde burda hiç bilgi paylaşımı yok bizde Hong Kong taşıma kararı verdik burda paylaşılan birkaç arkadaşın yurtdışı mülakat deneyimi hariç çok yardımlaşma ve bilgi paylaşımı yok

Dosyanızı taşıma kararı doğru bir adım olmuş. CN’niz 12.000’in üzerinde sanırım. Eğer dosyanızı aktif olmadan önce KCC aracılığıyla taşımak istiyorsanız, hızlı hareket etmeniz gerekiyor.

Bu arada, Mülakat Deneyimleri başlığında Ankara deneyimi var, sanırım henüz görmediniz.

• @Gs1905 aşılar sisteme hemşire tarafından girildiği anda gözükmeye başlıyor. Ancak gözüken aşılar son dönemde devlet tarafından aşı takvimi çerçevesinde uygulanan aşılar şeklinde gözükmüyor. Sadece vurulan aşının adı vurulma tarihi şeklinde çıkıyor.
    Bu arada siz KKK için hangi firma aşısını temin edebildiniz ?

• @busedmrcgl maas bordrosu gelir olsa da kaliciligi yok bu yuzden gozardi edebilirler. gunun sonunda 10-15k+var mi ona bakarlar diye dusunuyorum. Bu arada ilerleyen donemlerde yurtdisi gelirlerinizi belgelemeniz gerekecek, IRS in oyle bir duzenlemesi vardi sanirim.

• @ATS16 Evet, Hong Kong'a taşıdım.

• herkese selamlar benim asker tecilim 12 temmuzda bitiyor temmuzdan önce mesela haziran veya temmuz ilk haftadı mülakat alırsam sorun olur mu? eğer 12 temmuzdan sonra mülakat alırsam ise bedelli ücreti ni ödeyip 2026 ya uzatırım diye düşünüyorum askeri şubeye gittim hangi yıl ödediysen ödediğin yıldan sonraki yılda askere gidersin dediler bilgisi olan var mı 12 temmuz öncesi yakın bir tarihte girsem sorun yapıyorlar mı vize mülakatında ve muscat dan ümidi kesiyorum maalesef … sizce tayland mı kong mu benim cn için daha mantıklı şimdiden cvp lar için teşekkür ederim

• @zge Tamamdır, ben de gerçekten anlamadım ve merak ettim. Kusura bakmayın. Haklısınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@blueboy21 Mülakat yeri diye bir satır ekleyerek imzanıza eklemeniz rica olunur.

• Bugün TEB bankasinda ABD işlemlerinde kolaylık olsun diye hesap açtım ancak söyle bir sözleşme metni var;

US Resident Belgesi
    TEB
    ABD'DE YERLEŞİK SAYILAN KİŞİLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

ABD otoritelerinin ABD'de yerleşik sayılan kişiler için zorunlu tuttuğu düzenlemelere uyum amacıyla, Bankamız kayıtlarında
    ABD adres bilgisi bulunan kişiler ile bankacılık hizmetlerine ilişkin sözleşme ilişkisi tesis etmediğinizi ve yatırım işlemi
    gerçekleştiremeyeceğinizi bildiğimi; halihazırda ABD'de yerleşik olmadığımı; bu beyanı imzaladığım tarihten sonra ABD'de
    yerleşik sayllmam halinde ya da adres bilgilerimde bu yönde değişiklik olması halinde Bankanızı derhal bilgilendireceğimi ve Bankanız nezdindeki yatırim ürünlerimin satışı için gerekli talimatları derhal Bankanıza ileteceğimi, aksi takdirde Bankanız nezdindeki yatırım ürünlerimin ayrıca bir talimatım aranmaksızın Bankanız tarafından satılarak nezdinizdeki hesabıma
    geçirilmesine peșinen muvafakat ettiģimi; mevcut yatırım ürünlerinin satışı dolayısıyla Bankanızdan herhangi bir zarar tazmini
    talebinde bulunmayacağımı, eksik / yanlış / geç bilgilendirme dolayısıyla ortaya çıkabilecek tüm zararlardan sorumlu olacağımı ve bu beyanı imzaladığım tarihten sonra ABD'de yerleşik saylmam ya da adres bilgilerimde bu yönde değişiklik olması halinde bu durumun Bankanız açısından ve Bankanız ile akdetmiş olduğum tüm sözleşmeler için haklı bir fesih nedeni teşkil edeceğini bildiğimi, Bankanızca gerçekleștirilecek feshi takiben Bankanız nezdindeki tüm hesaplarımı derhal kapatacağımı ve Bankanızdan kullandığım tüm ürünleri derhal iptal ettireceğimi, aksi takdirde Bankanızca alınacak tedbirlere hiçbir itirazım
    olmayacağını ve Bankanızdan bu nedenle herhangi bir zarar ya da tazminat talebinde bulunmayacağımı kabul, beyan ve
    taahhüt ederim.
    ADI SOYADI:
    TCKN:
    TARİH:
    24/11/2024

Bu konudaki fikriniz?

• @halildnrts34 hocam benim de sağlık muayenem 28 Ocak ve mülakatım da 30 Ocak saat 1'de.

Merak ettiğim mülakat günümüz Perşembe, ola ki ertesi gün pasaportumuzu alamaz isek Pazartesi'ye kalacağız. Bu nedenle ben tek gidiş uçak bileti almayı düşünüyorum. Girişte sorun olur mu emin olamadım...

• ⭐⭐⭐⭐

@blueboy21 buna ilave olarak bilgileriniz "2025 DV Talihlileri Takibi" excel dosyasında da bulunmuyor. @Serapp Hanım'ın belirttiği imza güncellemesine ilave olarak excel'de de bilgilerinize yer vermeniz forum kuralları gereği ricadır.

• ⭐⭐⭐⭐

@gdv25 Böyle bir sözleşme hatırlamıyorum. Belki daha önce vardı, belki de yeni bir uygulamadır. Ancak ABD’ye gittikten sonra konsolosluktan adres bildirimi yapmanızın ardından bankanızı bilgilendirmenizde bir sakınca yok.

Biz TEB’e 3000$ yatırmıştık ve bunu günde 300$ çekerek 10 işlemde bitirdik. Bu oldukça zahmetli oldu. Bankanın günlük çekim limiti 10.000 TL ve şimdi dolar kuru yükseldiği için artık 300$ bile çekemeyebilirsiniz. Hesabınızda daha büyük bir meblağ varsa, çekmek çok uzun sürebilir ve gereksiz bir dert olur.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @Serapp merhaba teşekkür ederim mülakatı 2025 yılı olarak ve hangi numaralar giriyor yada tarih verilen oldumu onların paylaşımlarını göremiyorum

Benzer Başlıklar

• 57
  • 12173
  • 180
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |