Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
763 252 114.7k 167

• @onursevgi Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

@gkhanfeez Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

@onursevgi Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

aynı iş gücünü sarf edip daha iyi şartlarda yaşamak istemem.
    gelecek nesillerime yeni ufuklar açmak

Saygılarımla,
    FUTURE İN THE SKY

:) aynı gücünü bırakın şuanda tam iki mislini çalışıyorum 6 ay oldu geleli ama umut var düzeltmeye çalışıyorum. Aynı işi yapmak baya zor artık meslek değiştireceğim. Aynı işi yapabilecek olanlar şanslı. Bende hanımda yapamıyoruz :)

benim çalışma şeklim vardiyalı sistem ve havacılık sektörü stresli bir iş kolu o yüzden daha ağır bişeyle karşılaşcağımı sanmıyorum :D

Elbette sektörler arası fark vardır fakat;
    Türkiye’deki uzun süre çalıştığım otomotiv sektörüne ABD’de devam ediyorum. Hatta aynı şirkette. Türkiye’de 1 kişinin yaptığı aynı işi burada 6 kişi yapıyor.

• -KIRMIZI İBİKLİ ĶÜÇÜK TAVUK-

ABD ve İngiltere’de ilkokul çocuklarına okutulan, Rus kökenli bir halk masalı var.
    Kırmızı İbikli Küçük Tavuk.

Kırmızı ibikli küçük tavuk, gezinirken buğday tanesi bulur, o buğdayı tarlaya ekebilmek için çiftlikteki öbür hayvanlardan yardım ister, hiçbiri yardım etmez, kırmızı ibikli küçük tavuk mecburen iş başa düştü der, kendisi eker, kendisi büyütür, kendisi hasat eder, kendisi değirmene taşır, kendisi un yapar, neticede ekmek yapar. Mis gibi ekmek kokusu etrafa yayılır. Kırmızı ibikli küçük tavuk “beraber yiyelim mi?” diye sorar. O hiç yardım etmeyen öbür hayvanların ağzı sulanır, “eveeeet yiyelim” derler. Kırmızı ibikli küçük tavuk acı acı gülümser, “yok öyle yağma” der, bir lokma bile vermez.

Bu masalı okuyan Amerikalı, İngiliz ve Rus çocuklar kıssadan hisse çıkarırlar, ders alırlar, çalışmayana, üretmeyene, karnını doyurmak için başkasından medet umana ekmek mekmek olmadığını kavrarlar.

E herkes çocuk değil tabii.
    Büyüklerin de okuması için bu masalın bir başka versiyonu var.
    Küreselleşme karşıtı aktivistler tarafından revize edildi, UNICEF’in sitesinde yayınlandı... Ki, büyükler de anlasın!

Kırmızı ibikli küçük tavuk, gezinirken buğday tanesi bulur, o buğdayı tarlaya ekebilmek için çiftlikteki öbür hayvanlardan yardım ister.
    Ördek “sen buğdayı filan boş ver, sana kahve tohumu satayım, acayip para kazanırsın, istediğin kadar buğday alırsın” der.
    Domuz “sen buğday yerine kahve ek, nasıl satarım diye merak etme, ben senin adına pazarlarım” diye seslenir.
    Fare iyice cesaretlendirir, “buğdayla uğraşma, kahve ekebilmen için istediğin kadar borç vereyim, ufak ufak ödersin” diye akıl verir.

Kırmızı ibikli küçük tavuğun aklına yatar.
    “Kahve üretiminden anlamam ki, nasıl yapacağım” diye sorar.
    Ördek “sana gübre satayım, çok çabuk büyür” der.
    Domuz “böceklerden korumak için ilaç satayım” diye seslenir.
    Fare gene finansal açıdan yaklaşır, “gübre ve ilaç alabilmen için sana istediğin kadar borç vereyim, ufak ufak ödersin” diye akıl verir.

Neticede hasat vakti gelir.
    Kırmızı ibikli küçük tavuk “şimdi ben ne yapacağım bu kahveyi” diye sorar.
    Ördek “paketlemek için benim fabrikama getirebilirsin” diye akıl verir.
    Domuz “kusura bakma, herkes kahve ekti, fiyatlar acayip düştü, senin kahve beş para etmez” diye seslenir.
    Fare ise “borcunu öde artık” der!

Kırmızı ibikli küçük tavuk, ibiğini kaptırdığını fark edince...
    “Aç kaldım, ekmek verecek yok mu” diye ağlar.
    Ördek “ekmek kolay da, alacak paran var mı” diye sorar.
    Domuz “herkes kahve ekti, buğday karaborsaya düştü, kusura bakma, istersen ekmek yapman için sana ithal buğday tohumu satayım” der.
    Fare ise avukatıyla gelir, “borcuna karşılık tarlanı haczetmek zorundayım, uslu tavuk olursan artık benim olan tarlamda yevmiyeyle çalışıp buğday yetiştirmene izin veririm” diye akıl verir.

Şimdilerde maalesef, kırmızı ibikli küçük tavuk, eskiden kendisine ait olan tarlada ırgat olarak çalışıyormuş.
    Yevmiyeyi almaya gittiğinde, ördek, domuz ve farenin aslında senelerdir şirket ortağı olduklarını öğrenmiş.

Böyle bu işler.

Dünyanın en bereketli topraklarına sahip olan, kendi kendine yeten yedi mucizevi ülkeden biri olan Türkiye’yi, kırmızı ibikli küçük tavuğa çevirdiler...

Alıntıdır....

• forumda ilk yorumum.
    37 yaşında , evi barkı olan, ortalamanın üstünde kazanan biri olarak. ilk kez greencard çekilişine eşim ve ben ayrı olarak katıldık.
    hayatım da yurt dışına taşınan yada taşınmak isteyen arkadaşlara 3. dünya ülkesi vatandaşı muamelesi görürsünüz , ön yargılı davranılır diyen biri olarak. bir çocuk babası olduktan sonra mı değişti dünya görüşüm tam olarak ne zaman değişti bilemiyorum ama onun geleceğini kurtarmak adına 3. dünya ülkesi vatandaşı muamelesi görmeye hazırım. çok sevdiğim ülkemden , ve vatanımdan ayrılmak zorunda olduğumu hissediyorum.

• Ben doktora derecemi bitirip gitmeyi düşünüyorum. Yetişmezse de tezi yazma aşamasını oraya bırakacağım. Eğer bir terslik çıkar da planlanan tarihte bitmezse gider gelirim bir süre. Türkiye'de akademinin hali malum, bakkal yönetemeyecek insanlar üniversite yönetiyor... Green card sahibi olmayı sadece alanımdaki en iyi üniversitelerde post doc. sahibi olup, sonrasında akademisyen olarak kalabilmek için istiyorum. Son açıklanan numara da bu yolda büyük bir umut oldu, umarım sonu güzel biter.

• @skarkopali Farklı bir çok tecrübe de mevcuttur eminim ama benim 3 tam haftalık yerleşik hayat denemem de, sivil-resmi pek çok görevliyle görüşmelerimde kesinlikle yabancı olduğumu bile hissettirmediler. Hatta ben İngilizcem sınırlı diye özür dilediğimde, "dert etme", "hiç problem değil" dediler sürekli. İşlemlerimde normalden daha fazla bir çaba ile yardımcı olduklarını hissettim.
    O yüzden burada tek dert ilk gelindiğinde iş veya iş bulacak süre içinde geçirilecek zamanda gereken para. Gerisi son derece sistematik bir şekilde kolayca ilerleyen işlemler.

• @skarkopali Illaki dediginiz sekilde bir muamele goreceksiniz diye bir sart yok. Kisa sureli bir alisma surecinin ardindan kendinize rahat bir yasanti kurabilirsiniz.

• ⭐⭐

@skarkopali Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

forumda ilk yorumum.
    37 yaşında , evi barkı olan, ortalamanın üstünde kazanan biri olarak. ilk kez greencard çekilişine eşim ve ben ayrı olarak katıldık.
    hayatım da yurt dışına taşınan yada taşınmak isteyen arkadaşlara 3. dünya ülkesi vatandaşı muamelesi görürsünüz , ön yargılı davranılır diyen biri olarak. bir çocuk babası olduktan sonra mı değişti dünya görüşüm tam olarak ne zaman değişti bilemiyorum ama onun geleceğini kurtarmak adına 3. dünya ülkesi vatandaşı muamelesi görmeye hazırım. çok sevdiğim ülkemden , ve vatanımdan ayrılmak zorunda olduğumu hissediyorum.

Öyle bir muameleyi -büyük olasılıkla- size kimse göstermeyecek. Hatta kendi ülkenizde gördüğünüzden daha fazla saygı göreceksiniz. Çünkü herkesin birbirine saygılı olduğu bir yere geleceksiniz. Gelince daha iyi anlayacaksınız.

• @caglaror teşekkürler sizin gibi arkadaşlar forumda olduğu sürece insanlar umutsuzluğa düşmeyecektir .

• @caglaror Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

@skarkopali Farklı bir çok tecrübe de mevcuttur eminim ama benim 3 tam haftalık yerleşik hayat denemem de, sivil-resmi pek çok görevliyle görüşmelerimde kesinlikle yabancı olduğumu bile hissettirmediler. Hatta ben İngilizcem sınırlı diye özür dilediğimde, "dert etme", "hiç problem değil" dediler sürekli. İşlemlerimde normalden daha fazla bir çaba ile yardımcı olduklarını hissettim.
    O yüzden burada tek dert ilk gelindiğinde iş veya iş bulacak süre içinde geçirilecek zamanda gereken para. Gerisi son derece sistematik bir şekilde kolayca ilerleyen işlemler.

@sadriabi Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

@skarkopali Illaki dediginiz sekilde bir muamele goreceksiniz diye bir sart yok. Kisa sureli bir alisma surecinin ardindan kendinize rahat bir yasanti kurabilirsiniz.

@saulgoodman Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

@skarkopali Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

forumda ilk yorumum.

Öyle bir muameleyi -büyük olasılıkla- size kimse göstermeyecek. Hatta kendi ülkenizde gördüğünüzden daha fazla saygı göreceksiniz. Çünkü herkesin birbirine saygılı olduğu bir yere geleceksiniz. Gelince daha iyi anlayacaksınız.

teşekkür ediyorum destekleyici ve cesaretlendirici yorumlarınızdan dolayı.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

amerikaya istanbuldan izmire yada yurtiçinde adres değiştireceksin gibi bakmayın. Eğer gerçekten de sadece Türkiyeden kaçmak için bu işe girdiyseniz çok zorluk çekersiniz. Şu anda hayatının düzenini kurmak için uğraşan insanlar bence bir gün boyunca ne yapıyorlar. Nasıl bir ingilizce gerekiyor ruh durumu gerekiyor. Bunlardan bahsederlerse ozaman çok daha net olacak insanların kafasındaki düşünceler. Şu anda yazdığım durumda olan @sash @saulgoodman var @redsat2000 şu anda döndü Türkiye de.

• ⭐⭐

@mindi Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

Ben doktora derecemi bitirip gitmeyi düşünüyorum. Yetişmezse de tezi yazma aşamasını oraya bırakacağım. Eğer bir terslik çıkar da planlanan tarihte bitmezse gider gelirim bir süre. Türkiye'de akademinin hali malum, bakkal yönetemeyecek insanlar üniversite yönetiyor... Green card sahibi olmayı sadece alanımdaki en iyi üniversitelerde post doc. sahibi olup, sonrasında akademisyen olarak kalabilmek için istiyorum. Son açıklanan numara da bu yolda büyük bir umut oldu, umarım sonu güzel biter.

Ben de doktora tezimi bitirmeden geldim. Burada bitireceğim. Gerçi ne işe yarayacak emin değilim. Türkiye'deki akademinin hali malum. Türkiye'den alınan derecenin buradaki geçerliliği ise soru işareti... Gerçi Türkiye'deki geçerliliği de soru işareti... :)

• ⭐⭐

@ayvalik10 Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

amerikaya istanbuldan izmire yada yurtiçinde adres değiştireceksin gibi bakmayın. Eğer gerçekten de sadece Türkiyeden kaçmak için bu işe girdiyseniz çok zorluk çekersiniz. Şu anda hayatının düzenini kurmak için uğraşan insanlar bence bir gün boyunca ne yapıyorlar. Nasıl bir ingilizce gerekiyor ruh durumu gerekiyor. Bunlardan bahsederlerse ozaman çok daha net olacak insanların kafasındaki düşünceler. Şu anda yazdığım durumda olan @sash @saulgoodman var @redsat2000 şu anda döndü Türkiye de.

Eğer kendi ayaklarınızın üzerinde duracaksanız, kimseden yardım almadan işlerinizi halledecekseniz tabii ki biraz İngilizce şart. Hiç İngilizce bilmeden gelenler Türklerin yoğun olduğu yerlerde, Türklerin arasında burada hayata başlarlarsa daha iyi olabilir.

İlk günler temel düzeni kurma çalışmaları ile geçiyor. Ev, araba, ev eşyası, iş arama vs. Moral olarak ben bir sorun yaşamıyorum, iyiyim. Gelme imkanı olanlar bence cesur olsunlar. Türkiye'den büyük büyük işler gibi görünen meseleleri halledip yeni hayatlarına başlamaları muhtemelen öyle sandıkları kadar uzun sürmeyecektir.

• Bu ileti silindi!

• @saulgoodman bence geçerlilik alana göre değişiyor. Hatta mezun olunan üniversiteye göre, tez konusuna göre bile değişiyor. O yüzden genellemeleri doğru bulmuyorum. Bekleyip göreceğiz.

• ⭐⭐

@mindi Ben Türkiye'den alınan bütün dereceler yurt dışında geçersizdir gibi bir genelleme yapmadım aslında. "Soru işareti" dedim, bazı durumlarda bu soru işaretinin cevabı olumlu olur, bazı durumlarda olmaz. Size başarılar diliyorum.

• @saulgoodman estağfurullah, ben de üzerime alınarak cevap vermedim. Sadece ne kadar göreli olduğunu anlatmak istemiştim. Benzer durumda olup da gitme kararı alanlar kendi durumlarını öznel olarak değerlendirmeli, iyi/kötü örneklere aldanmamalı demek istemiştim aslında. Soru işareti kısmında kesinlikle hak veriyorum size.

• Benzin, market fiyatları bahane. İşte böyle nedenler insanı esas gelmeye iter;

(Eğer gerçekse)
    Cumhurbaşkanı için kapatılan yolda, Ambulansın geçişine izin verilmemesi görüntüleri;
    https://www.facebook.com/738175486258629/posts/2069316936477804?sfns=mo

(Gerçi seyir halinde araçlarında çok defa Ambulanslara yol vermediğine şahit olmuşluğum vardır, o da çok başka bir mesele)

• @freeworld Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

Benzin, market fiyatları bahane. İşte böyle nedenler insanı esas gelmeye iter;

(Eğer gerçekse)
    Cumhurbaşkanı için kapatılan yolda, Ambulansın geçişine izin verilmemesi görüntüleri;
    https://www.facebook.com/738175486258629/posts/2069316936477804?sfns=mo

(Gerçi seyir halinde araçlarında çok defa Ambulanslara yol vermediğine şahit olmuşluğum vardır, o da çok başka bir mesele)

Tepki gösteren yürekli arkadaşı sakinleştirip tepkisine ortak olamayan vatandaşı Allah ıslah etsin ne diyeyim. Polis memuru için duygularımı nasıl ifade edeceğimi bilemedim, sırf vazifeni yerine getirebilmek için bir masum vatandaşın hayatının sona erebilecek olmasına göz yumuyor ve o vazifeyi yerine getirdiği için devlet vatandaşın cebinden çıkan vergilerle (ambulanstaki vatandaşta dahil) polis memuruna maaşını ödüyor. Polis memuru o maaş ile evine alış veriş yapacak çoluğu çocuğu o para ile alınan ekmeği yiyecek...Benim kelime haznem buna yetersiz kalır.

• Onceki isyerimde uzun sure eskisehir yolunu goren bir noktada oturdum, ev olarak da 3 yil Konya yolunu. Ambulances TR soforu iliskisi berbat. Duyarsizlik budur. Hatta empatide kokusmusluk. Toplumdan bozunuk bireylere ayrisma. Konta yolu Gazi Hastanesi girisi ve eskisehir yolu ambulansa verilen tepkileri incelemek icin yeterli. Ve toplum demek cogunluk demek benim icin. Istisnalarla toplumu degerlendiremem.

• @freeworld türkiyeye gelirseniz iş yerime bir uğrayın misafir edeyim sizi burda kaç kişilik hatta kaç lokasyonun işini yapıyorum bir görün hatta bir açıklama yapayım size

tunusda iki havalimanı
    suudi arabistan yarım adasında 3 havalimanı
    türkiyede 5 havalimanı
    makedonyada 2 havalimanı
    gürcistanda 2 havalimanı

bu havalimanı sahalarının bilgi işlem departmanlarının kullanıcı yönetimini ve sistem yöneticiliğini yapıyorum merkez ofisten ve vardiyalı çalışıyorum ve işimin detaylarını ve entegre olduğumuz firmaları yazsam bitmez :D

ben kaç kişilik iş yapıyorum saymadım ama 6 dan fazla olduğuna eminim :D

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    B
    @waterman abd kesinlikle yasal giriş yapılmasıngereken bir ülke..zaten facebook gruplarında inanılmaz bir sekilde sınırdan geçenlerin işssiz evsiSiz yardım çığlıkları var..birine yardım etsen diğeri var..o kadar çokki çoğu da deport yemeyi bekliyor borçla geliyorlar üstelik..abd ilticaya red veriyor zaten.abd eski amerika değil bugun bostonda yasayan bir amerkalıyla konustıum iki çocuğuda cornell üniversitesinde okuyormuş..kendiside çocukları adına endişeliydi o bile çocuklarının rekabette zorlanacağını iş imkanının azaldığını söyledi..dolayısıyla tr kötü olanilir ama abdede rüyalar ülkesi değil artık..imkanınız varsa avrupa diyeceğim ama ondada hollanda almanya gibi değil balkanlara yakın yerlere bakmak daha mantıklı.abdede koç mezunu kuzeni M bilgisayar mühendisi olmasına ragmen hayal ettiğim gibi değil deyip istanbula dönüp avrupa baglantılı çalışmaya basladı..
  • Lise mezuniyetinden sonra Amerika'ya gitmek icin tavsiyeler

14
    0 Oy
    14 İleti
    5k Bakış
    yavuzustausaY
    Arkadaşlar, merhaba. Ben 1. sınıf teknik elektrik-elektronik öğrencisiyim. Amerika'ya gitmek istiyorum. Dil yok, para yok. Nasıl yapacağımı kafayı yiyeceğim. Meslek öğrenmeye İdris Usta sayesinde başladım. İngilizcemi nasıl geliştiririm? Bide para nasıl kazanacağım? Yazın inşaata girmek gibi bir düşüncem var? Nasıl gideceğim?
  • 27 Oy
    153 İleti
    15k Bakış
    Cibali_KarakoluC
    İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum. Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım. İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni. Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım. Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum. İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
  • Amerika'da göçmen olmalı mıyım? (Kararsızlıklar / Artılar ve Eksiler)

242
    3 Oy
    242 İleti
    47k Bakış
    S
    Selamlar değerli yeşil kart forum sakinleri, konuyu yanlış yere açtıysam affola yeni üye oldum :) Türkiyede kurumsal bir şirkette çalışan, üç senelik tecrübeli bir yazılım mühendisiyim. Ancak ülkenin bilindik şartlarından dolayı ABD'ye bir şekilde gelmek istiyorum bu yönde tavsiyeleriniz nelerdir? Doğru bir karar olur mu? Seçenekler arasından baktığımda en kolay şekilde gelmek (GC çıkmadığı sürece tabi) yüksek lisans gibi duruyor ancak ücretler güncel dolar kuruyla fazla oluyor. İlerde oralarda kendi işimi kurma gibi bir hayalim de var. Teşekkürler şimdiden.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k