Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @sezen çok teşekkür ederim bilgilendirme yapacağım.

• Herkese Merhaba. Nicolson ile mailleşme sürecimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Öncelikle [email protected] hatasına bende düştüm. İlk mailimi 17 Kasımda yanlış adrese yolladım. Aynı zamanda andersona da yazmıştım. Andersondan otomatik dönüş mesajı 24 saat içinde geldi.
    19 Kasımda yanlış adrese nicolson'a tekrar attım. Forumda uyaran bazı arkadaşlar sayesinde onlara buradan teşekkürlerimi sunuyorum @gizemctr . Adresi düzeltip 23'ünde tekrar attım. Fakat yine dönüş olmayınca @Serapp Hanımın tavsiyesi ile Tr saati ile 04.30 sularında tekrar mail atıp Dr. Nicolson Kliniği'ni aradım. Burayı arama sayım 30 dk aralıklarla 4-5 kez oldu ve en sonunda tr saati ile 07.00 sularında son bir çağrı daha derken telefona birisi yanıt verdi. Görevliye mail attığımı belirttim ve mail adresimi heceleyerek söylememe rağmen bir türlü anlaşamadık. Telefonu kapattım maile dönüş bekledim. Hala dönmeyince tekrar aradım haliye biraz sinirlendi,mailin gelmediğini belirtti ama orta yolu bulduk. Benden numaramı istedi. Bende söyledim. Burada da bir kez yanlış söyledim düzeltirken fırça kaydı. Sonra telefonumu verdim ufak bir sessizlik oldu ve arama devam ederken herhangi bir mesaj gelmedi diye sözlü beyanda bulundum. Telefonu kapattıktan sonra gelir şu an işim var gibi birşey söyledi. Bende tamam dedim. Mesajı beklemeye koyuldum. Forumda randevu alanlar olduğu için ısrarcı oldum. Gerçekten bu süreçte en ufak birşey için beklemek çok zorluyor insanı. Sonra whatsapptan mesaj geldi. Ama forumdaki tecrübeleri okuduğumda normali hep mail üzerinden ilerlemesiydi. Birkaç whatsapp mesajından sonra mailde yazdığım bilgileri ilettim ve sonrasında 11 Aralığa muayene tarihi verdiler Whatsapp üstünden. Ben 18'i gibi isterken bu da ayrı bir karın ağrısı oldu benim için. Ne hikmettir ki daha sonra bana Nicolson'dan otomatik dönüş mesajı geldi. Bende fırsat bu fırsat dedim ve 18 Aralık olması için tüm evrakı bu maile yanıt olarak ilettim. Sonunda eşim ve kendim için 18 Aralık'taki randevuyu olluşturdum. Şimdi en son pasaport fotoğraflarımızı istediler. Onları ilettikten sonra süreç tamamlanıyor sanırım randevu aşaması için. Bu süreç bitti sıra diğer süreçlerde.

• ⭐⭐⭐⭐

@samedt İşte azmedip sonuca ulaşmak böyle olur👏👍
    Sağlık muayenesinde ve mülakatta kolaylıklar dilerim.

• @samedt hayırlı olsun vizenizin onaylanmasını temenni ediyorum.

• @samedt hayırlı olsun işte azmin sonu 💪🏻

• @samedt, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese Merhaba. Nicolson ile mailleşme sürecimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Öncelikle [email protected] hatasına bende düştüm. İlk mailimi 17 Kasımda yanlış adrese yolladım. Aynı zamanda andersona da yazmıştım. Andersondan otomatik dönüş mesajı 24 saat içinde geldi.
    19 Kasımda yanlış adrese nicolson'a tekrar attım. Forumda uyaran bazı arkadaşlar sayesinde onlara buradan teşekkürlerimi sunuyorum @gizemctr . Adresi düzeltip 23'ünde tekrar attım. Fakat yine dönüş olmayınca @Serapp Hanımın tavsiyesi ile Tr saati ile 04.30 sularında tekrar mail atıp Dr. Nicolson Kliniği'ni aradım. Burayı arama sayım 30 dk aralıklarla 4-5 kez oldu ve en sonunda tr saati ile 07.00 sularında son bir çağrı daha derken telefona birisi yanıt verdi. Görevliye mail attığımı belirttim ve mail adresimi heceleyerek söylememe rağmen bir türlü anlaşamadık. Telefonu kapattım maile dönüş bekledim. Hala dönmeyince tekrar aradım haliye biraz sinirlendi,mailin gelmediğini belirtti ama orta yolu bulduk. Benden numaramı istedi. Bende söyledim. Burada da bir kez yanlış söyledim düzeltirken fırça kaydı. Sonra telefonumu verdim ufak bir sessizlik oldu ve arama devam ederken herhangi bir mesaj gelmedi diye sözlü beyanda bulundum. Telefonu kapattıktan sonra gelir şu an işim var gibi birşey söyledi. Bende tamam dedim. Mesajı beklemeye koyuldum. Forumda randevu alanlar olduğu için ısrarcı oldum. Gerçekten bu süreçte en ufak birşey için beklemek çok zorluyor insanı. Sonra whatsapptan mesaj geldi. Ama forumdaki tecrübeleri okuduğumda normali hep mail üzerinden ilerlemesiydi. Birkaç whatsapp mesajından sonra mailde yazdığım bilgileri ilettim ve sonrasında 11 Aralığa muayene tarihi verdiler Whatsapp üstünden. Ben 18'i gibi isterken bu da ayrı bir karın ağrısı oldu benim için. Ne hikmettir ki daha sonra bana Nicolson'dan otomatik dönüş mesajı geldi. Bende fırsat bu fırsat dedim ve 18 Aralık olması için tüm evrakı bu maile yanıt olarak ilettim. Sonunda eşim ve kendim için 18 Aralık'taki randevuyu olluşturdum. Şimdi en son pasaport fotoğraflarımızı istediler. Onları ilettikten sonra süreç tamamlanıyor sanırım randevu aşaması için. Bu süreç bitti sıra diğer süreçlerde.

Bende sizinkine benzer tecrübe yaşadım. Muhtemelen yoğunluktan dolayı maillere geç dönüş yapıyorlar.

Dr. Nicolson & Associates dan randevu alacak olan arkadaşlar, aşağıdaki şablonu kullanarak [email protected] mail adresine randevu talebinizi iletin. Süreci biraz hızlandıracağını düşünüyorum;

Interview Date:
    Number of Applicant:
    Applicant name:
    Date of Birth:
    Case Number: 2025EU000XXXX
    Contact number:
    Last Covid dose vaccination date:
    Preferred Week & Time:

Eğer muayeneye tek gitmeyecekseniz diğer kişiler için de aynı şablonu doldurup altına ekleyin. Gönderdiğiniz mailde ESC sayfasını ekran görüntüsü ya da PDF şeklinde eklemenizde fayda var.

Ek olarak ulaşabildiğim WhatsApp destek hattı numarası: +852 6011 8607
    (Buradan randevu talebimi ilettim, bana yukarıdaki şablonu gönderip bu bilgileri mail adresine gönderin dediler)

• Arkadaşlar birşey kafama takıldı. Uçak biletlerini gidiş dönüş mü alıyorsunuz. Değiştirebilir aldığımızda fiyat çok artıyor. Gidiş alıp sonradan dönüşü değiştirebilir alsak bir sıkıntı çıkar mı? Böyle yaparsak pnr lar farklı oluyor diye biliyorum.

• @Koray85, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar birşey kafama takıldı. Uçak biletlerini gidiş dönüş mü alıyorsunuz. Değiştirebilir aldığımızda fiyat çok artıyor. Gidiş alıp sonradan dönüşü değiştirebilir alsak bir sıkıntı çıkar mı? Böyle yaparsak pnr lar farklı oluyor diye biliyorum.

Ben sağlık muayenesine giderken dönüş tarihim net belli olduğundan direkt gidiş-döbüş almıştım ama mülaka giderken gidişi sabit dönüşü esnek bilet aldım. Gidiş dönüş almanın esprisi bazen gideceğin ülkeye girerken ''Ne kadar kalacaksın? dönüş biletin var mı?'' diye soruluyor olması. Bize sormadılar mesela ama biz sırada beklerken başka turistlere sorulduğunu gördüm

• @Ben-Batur teşekkürler Batur bey cevabınız için.

• @mehmetgreen hayır istemediler özellikle sorduk

• @gloria Banka dökümü için çeviri yapmanıza gerek olmuyor genelde. Boş yere masraf yapmamak için konsoloslukla iletişime geçebilirsiniz. Bankaların verdiği İngilizce döküm + konsolosluklara yazdıkları imzalı kaşeli evrak + imza sirküleri yeterli oluyor

• Merhaba Türkiyede covit aşısı yok hong kong araştırıyorum ama sadece cuma günleri randevu veriyor diğer günler seçilmiyor.Aranızda randevu alan varmı?

• arkadaşlar iyi akşamlar, geçen dr.molnar’a mail atarak 30 ocakta vize görüşmem olduğunu, en yakın hangi tarihe randevu verebileceklerini sormuştum, 28’i sizin için uygun mu dediler. sizce tıbbi muayene sonuçları iki gün içerisinde yetişir mi yoksa muayene randevusunu daha erken bir tarihe mi ayarlamalıyım ne dersiniz?

• ⭐⭐⭐

@halildnrts34 Selamlar...Şu ana kadar Viyana dan vizelerini alan talihlilerin muayene ve vize mülakatı arasında 3-4 gün ara varmış...İmzaları öyle diyor 😉

• Arkadaşlar merhaba ds260 da abd de ne iş yapacaksınız kısmını ben military seçmiştim sizce mülakat günü bundan ötürü sıkıntı olur mu

• @halildnrts34 bir gün de alan da oldu rapor benim de iki gün var.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ahmet-Sarıkurt Merhaba,
    DS-260 formunda military seçeneğini işaretlemiş olmanız ABD konsolosluğu açısından bir sorun teşkil etmez tam tersi vatana hizmet etmeyi tercih ettiğinizi gösterir.

Ayrıca bu kadar endişelenmenize gerek yok. Konsolosluk görevlileri, formda belirttiğiniz mesleklerden çok, mülakat esnasında belirteceğiniz planlarınıza odaklanır.

• @Serapp Serap hanım çok teşekkür ederim. Sıkıntıya girmiştim bi kaç kişi tarafından yanlış yapmışsın felan dediler o yüzden forma yazayım dedim tekrardan sağolun 😊🙏🏻

• @gloria, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Burayı biraz güncellemek istedim. Son dönemde yaptığım işlemleri aktarayım. Dosyamı Bangkok'a taşıdıktan sonra 8 Ocak 2025 tarihine randevu maili almıştım. Daha sonra dosyama eşimi ekletmek için mail attım. Pasaportlar (eski ve yeni) evlilik cüzdanı Formul B denilen belgeyi mail attım . Konsolosluk dosyamı açarak bana geriş dönüş sağladı. Eşimi daha önce add application kısmından eklediğim için onun bilgilerini sabit tutarak benim dosyamı açtı ve Soy isim değişikliği pasaport numarası değişikliği derken bütün DS-260 formunu tamamını yeniden doldurttu. Hemen ardından 29 aralık 2024 tarihine konsolosluğun işaret ettiği hastaneden randevu oluşturduk. Randevu sonrası ön kayıt formu denilen online bir form yolladılar. Onu da doldurmak için bir adres istediler. hemen otel rezervasyonumuzu yaptık. 6 gece 6 bin TL gibi bir ücret ödedik. Bunların hepsini yapabilmek için uçak biletine ihtiyacımız vardı (bunu başta yazmalıydım) 27 aralık 2024 tarihine Türkmenistan hava yollarından 21 bin TL ye uçak biletlerimizi aldık. 7 kasım 2024 tarihinde şehir hastanesine giderek antikor testlerimizi olduk. Eksik aşıları 26 kasım salı günü tamamlayacağız. Geriye evrakları toparlayıp İngilizceye çevirmek kaldı. Hemen hemen hazır sayılırız. Bir sonraki güncelleme hastane randevusu ve mülakat görüşmesi olacaktır diye düşünüyorum. Herkese sürecinde başarılar ❤

Şimdilik mi 6 gece rezervasyon yaptırdınız yoksa 6 günde mülakat süreci bitecek o yüzden mi?

• Herkese iyi akşamlar iyi forumlar. Bildiğim kadarıyla her ülkenin prosedürleri farklı ve istedikleri belgelerde farklı bunları nasıl öğrenebilirim.
    Tiran'a dosyamı tasimistim fakat bir kaç prosedürü halledemeyecgime karar verdim acilen değiştirmem gerekiyor yardımcı olursanız çok memnun olurum..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |