Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.2k 953

• Merhaba Nicolson 16 kasımda yazdığım mülakat talebime şimdi dönüş yaptı. 17sine sağlık muayenesi için randevu verdiler.

• @Serapp teşekkür ederim dediğinizi yaptım cevap geldi onaylandı

• Merhaba oncellikle sizleri cok tebrik ederim. DS260 formunu guncelleme konusunda ben de ayni sorunu yasiyorum. ben buyuk bir hata yaparak formu danisman ile doldurdum aceleden ve toylugumdan bu para tuzagina dusmus bulundum. ve annem kizlik soyismini kullanmamasina ragmen israrla annemin kizlik soyismini de yazdi anne isim soyisim kismina ayrica city kismina istanbul yazdi state kismina tekrar turkiye. ben normalde city e ilce state e istanbul yaziyorum hep adreslerde. Sizce ne yapmaliyim? daha dosya transfer etmedim, current olmadim daha var numarama sizce acip duzenlemeli miyim? normalde en dogru yol hangisi? (ankaradan girmeyecegim)

• @gucarslan bey önemli bir sorum olacaktı. Viyana ile mülakat mailim sonrasında mailleştim ve bu süreçte doğan bebeğimi ds260 formuma eklettirdim. Ancak hala esc de eşimi görüp oğlumu göremiyorum. Viyana sorun olmadığını iletti ama göremediğim için endişeliyim. Mülakat maili öncesi add applicant yapmıştım zaten. Yapmam gereken başka bir işlem var mı? ESC de görmek için zaman mı geçmeli ?

• @yuzu anne kızlık soyadı soruluyor ds260 formunda, siz hem günceli hem kızlık soyadını kullandıysanız mülakat tarihiniz belli olduktan sonra açtırıp düzeltebilirsiniz şu an için bir şey yapmanıza gerek yok, hatta ankarada sadece sözlü beyan ile düzelten bir arkadaşımız vardı anne kızlık soyadını. Genelde pasaportta ne yazıyorsa onu girmenizi öneriyorlar city kısmında ancak ufak bir sorun onu da mülakat tarihiniz belli olduktan sonra düzeltebilirsiniz.

• @aress şu an green cardı olan biri neden siz N400 doldururken deport edilsin anlamadım?

• Çok özür dilerim , bir yerde var mı ? bilemiyorum bu navigatör nedir ? ilk kez duydum

• @Gs1905 sanırım sizi bir süre forumdan uzaklaştırmam lazım, diğer türlü siz bu süreci yönetemeyeceksiniz.
    bu kadar gereksiz konular için de başlığı meşgul etmeniz sadece sizin için değil, diğer forum kullanıcıları için de ciddi bir sorun.
    lütfen, adınızı, soyadınız, cinsiyetinizi, doğum ülkenizi ve doğum tarihinizi yanlış yazmadıysanız diğer konular için forumu meşgul etmeyin.
    bol şans.

• @Asiye-Akgül merhaba,

Viyana sorun olmadığını iletti

bu cümleden sonra telaş edecek hiçbir konu yok, mülakatınızda bol şans.

• @omerko konsoloslukların bazen websitelerinde ya da mail ile bildirdiklikleri iletişim formu.
    onlarla iletişim kurmanız için kullanılan bir sistem.

• Herkese selamlar arkadaslar bu ay alinan 2nl sahiplerini ilk once tebrik ediyorum umarim vizelerinize ulasirsiniz 🙏
    Arkadaslar esimin cn si 22k larda ,Gecen sene Subat gibi current olmus .
    dosyamiz HK da bizde farm yasasiyla tasimanin kolaylasmasindan dolayi vize sayisinin sinira dayanma durumu gibi bir sey olabilirmi belli bir limitten sonra ne kadar randevuda alsak verilicek vize sayisi dolma durumu nedir .cekinmeye basladik .tabiki sureci takip edip anlayicagiz ama .mart nisan gibi randevu alirmiyiz bilemiyorum dusunceleriniz nedir

• @aress
    Merhabalar, vereceginiz adrese Greencard ve Ssn’leriniz postalanacak. Eger adresini kullanacaginiz kisi sizin postanizi bir sekilde saklar, size geldigini soylemez vb. gibi kaygilariniz varsa o kisinin adresini kullanmamalisiniz. Bunun disinda kisinin statusune, ne yaptigina, background check vs yapmayacaklar. Ayrica kisinin GC sahibi oldugunu belirtmissiniz, deport edilececegi kanisina nasil vardiniz? Amerika’da elinizi sallasaniz her yerde kacak calisanlarla karisilarsiniz, siz adresini kullanacaginiz kisinin isinizi gorecek, guvenebilir olup olmamasina dikkat etmelisiniz, birakin geri kalanini Jugde dusunsun.

• @Cansu-mer son iki yılda vize yasal sınıra geldi ve verecek vize kalmadığı için bir çok dosya Ready statüsünde kaldı.
    bu yıl, yasal verilebilecek vize sayısı da azaltıldığı için bu sınırın dolması çok olası.
    bu da yüksek cnlerin vize almasını elbette zorlaştıracak.
    ancak bülten hızlıu ilerler ve dosya taşıdığınız konsolosluk mülakat verirse orası ayrı konu tabi.

bunun değerlendirmesini 1 ocak'ta daha net yapabileceğiz.
    sabırla beklemelisiniz.

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@aress şu an green cardı olan biri neden siz N400 doldururken deport edilsin anlamadım?

Daha önce ssn'i vardı ve turist vizesiyle gidip 2 yıl o ssn kullanarak çalıştı. Daha sonra bir avukatla görüşüp iltica etti. İltica edince green card geliyor ve mahkeme süreci başlıyor. Mahkeme çalışma izni olmadan ssn kullanıldığını tespit edince yüksek ihtimal ilticayı red ediyormuş. Şimdilik her redden sonra bir üst mahkemeye giderek süre 6-8 yıl kadar uzatılabiliyor.(Trump bunu da sonlandırıyor.) O yüzden tahminen benim vatandaşlık işlemleri sıralarında o çoktan ülkeden gönderilmiş olacak.

• @gucarslan Çok Çok teşekkür ederim .

• @gucarslan Haklısınız son zamanlar da bütün gelişmeler üst üste yaşanınca insan bilmediği konularda panik olabiliyor. Bunu foruma yansıtmış olabilirim. Özür dilerim kime ne rahatsızlık verdiysem.

• @ugursway, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@aress
    Merhabalar, vereceginiz adrese Greencard ve Ssn’leriniz postalanacak. Eger adresini kullanacaginiz kisi sizin postanizi bir sekilde saklar, size geldigini soylemez vb. gibi kaygilariniz varsa o kisinin adresini kullanmamalisiniz. Bunun disinda kisinin statusune, ne yaptigina, background check vs yapmayacaklar. Ayrica kisinin GC sahibi oldugunu belirtmissiniz, deport edilececegi kanisina nasil vardiniz? Amerika’da elinizi sallasaniz her yerde kacak calisanlarla karisilarsiniz, siz adresini kullanacaginiz kisinin isinizi gorecek, guvenebilir olup olmamasina dikkat etmelisiniz, birakin geri kalanini Jugde dusunsun.

bu konuda en ufak endişem yok. Sadece daha sonra sen bu adamı tanıyormuşsun sana vatandaşlık vermeyiz gibi bir sorun olabilir mi diye düşündürüyor. Yasallığını hiç kaybetmedi ama yinede sonunda geri gönderileceği için emin olamıyorum.
    Posta kutusu kiralamayı da düşündüm ama geçmiş senelerdeki yorumları okudum ve benim analizim şu şekilde oldu. Çok az bir kısmı olsa da posta kutusu kiralayanlarda bazen green card bazen ssn kaybolmuş. Eğer posta şirketinden biri alıp kullanıyorsa oradaki hayatın başlamadan biter.

• @Gs1905 galatasaray bile uefa kupasını alırken bu kadar stres yapmadı, sakin olun ;)

• @aress
    Vizenizi alamadan vatandaslik kaygisina dusmeyiniz, sonraki etaplari simdiden dusunerek zaman kaybedip, gereksiz stres yapmayiniz, vizenize odaklaniniz, adresini kullanacaginiz kisiye guveniyorsaniz hicbir sorun olmayacaktir, merak etmeyin. Kartlarinizi bir baskasi kullanmasi durumunda, sizi epey bir ugrastirirlar ancak kendinizi kanitladiktan sonra ki bunun cok zor olacagini dusunmuyorum, her turlu hakkinizi geri alir, o ilgili sahis/sirketten yuklu bir tazminat bile alabilirsiniz. Burada ki hayatiniz o kadar kolay baslamadan bitmez merak etmeyin. Bu stresli sureci, kendinize daha karmasik hale getirmeyin lutfen.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yuzu aos yapacaksanız da, cp yapacaksanız bu bilgilerin zerre önemi yok.
    buna telaş etmeye değmez.. siz bence bu sürecin devamında bu kadar bilgisiz danışmanla nasıl devam edeceksiniz onu düşünün ;)

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    518k Bakış
    ömer28kÖ
    2026 talihlileri tablosuna baktığımda ankara hala yeni mülakat dağıtmamış niye dağıtmıyor bilen varmı sadece tarih alıp dosyasını taşıyanlara vermiş tahmini ne zaman yeni mülakatlar dağıtılır
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k