@ebruaras, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi
@erenotti Cevabiniz icin tesekkurler. Tabiki referans konusunu dusunmemistim bile, profesyonel ve kisisel bir konu o.
Turk grubu var mi, yardimcilar mi veyahutta is olanaklari var mi diye merak etmistim oil&petrol sektorunde. Esim ariyor, ama suana kadar sansimiz yaver gitmedi. Acaba arama yontemimizi mi degistirmemiz gerekiyor, bunu danismak icin birilerini ariyordum acikcasi.
Oraya taşınıp aktif olursanız birçok insanla tanışırsınız bende onu demek istiyorum. Türk iletişim gruplarında olsun, ATA Houston gibi derneklerde olsun, Turkish Community Houston, Oil and Gas sektör çalışanlarının grupları, benim duyduğum her hafta toplanıyorlar. Uzaktan size kimse, sizi tanımadan hemen gelin demez, hazır bilgi vermez, söylediklerimi yanlış anlamayın ancak bir tavsiye gibi alın, lakin şansınız yaver gitmiyorsa yanlış yerdesiniz demektir. Her şey network ve bireysel ilişkidir, özellikle de Amerika'da. Örneğin ben o bahsettiğim 10 küsür senedir Amerika'da Houston'da yaşayan Oil and Gas sektörü çalışanı arkadaş ile, bir InterNations org eventinde tanışmıştım. Mesela kendi şehrinizde hiç bu tarz siteleri denediniz mi, üye oldunuz mu, etkinliklerine katıldınız mı? Mesela veyahut LinkedIn'den eşiniz o kişilere (Türk olup Oil and Gas sektöründe çalışan, Houston'da yaşayan) ulaşmayı hiç denedi mi?