Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.0k 953

  • @Beyza-0

    Beyza hanım sizi gayet iyi anlıyorum umudunuz var umudunuzu kaybetmek istemiyorsunuz süreci geriye dönük araştırırsanız burada yazan herkes sizin umudunuzu kırmak için değil tam tersine süreci yıllardır takip ettikleri için fırsatı kaçırmamanız için size tavsiyede bulunuyorlar.

    DV24: İlk başvurduğumda kazanınca gc alınıyor sanıyordum sonra bu forumda gördüm sıra numarası çok önemli olduğunu gördüm süreç bitmeye yakın sıra numarası kadar ankaranın performansının önemini gördüm bir çok kişinin dosyasını başka ülkelere taşıdıklarına şahit oldum sebebi ankara 12ile 13k kadar mülakat verdiğini görünce hemen dv25 için adım atmalıyım dedim
    DV25: Sürecine hazırlık için kazanır sıra numaram 10k altında olursa ankarayı beklerim 10k üstünde dosya taşırım diyordum bu yüzden hemen schengen vizesine başvurdum daha sonuçlar açıklanmadı ama hazırlığım olması adına gc kazanrsam dosya taşırım kazanamazsam ise tatile giderim dedim sonuç kazanamadım eşimle temmuzda italya fransa ispanya yaptık süreci yine çok takip ettim dv24 nazaran ankara daha kötüleşti ankara 7k anca sıra vermişti geçsen sene göre yüzde 50 performansı düşüktü forumda ne yapabilirim derken dv26 kazanırsam 4k altında olursam ankarayı beklerim 4k üstünde olursam dosya taşırım demeye başladım dv26 hazılık sürecine geçtim
    DV26: Avrupa vizesi yanına olurda konsolosluklar onay vermezse dosya taşımaya hazırlığım olması adına B1B2 vizesine başvurdum AOS yapmak için daha vizemi almadım aralıkta vize görüşmem var vizemi alırsam dv26 hazırlığımı yapmış oldum kazanırsam AOS yaparım kazanamazsam eşimle amerikaya tatile gideriz dedim inanın ankara 5bini görürse çok iyi derim bu sene için

    https://www.youtube.com/watch?v=bKj3fO_cf60


  • Cutoff olan arkadaşlara bol şans dosya numarama baktığımda ve forumdan edindiğim bilgilere göre dosya taşıdığım taktirde de işim zor bu nedenle sadece mülakat veren bir konsolosluk dışında hızlı ilerleyen bir konsolosluğu seçmeliyim. Deneyimlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum 🙏🏻


  • Ankara maalesef öyle bir durumda ki, ben bile endişelenmeye başladım.🙂


  • @gucarslan Hocam ve herkese merhabalar,

    Aralık Ocak bülteninin de yayınlanması ile birlikte bir şey sormak istiyorum. Mülakat tarihi ile ilgili planlamayı KCC mi yapıp büyükelçiliğe bilgi veriyor, yoksa büyükelçilik kendisi mi yapıyor?

    Büyükelçiliğe mülakat tarihi planlaması ile ilgili mail attım, KCC yapıyor diye bilgi verdiler. Sorumu doğru anladılar mı bilemediğimden teyit için size sormak istedim. Gelen cevap:

    "KCC is responsible for interview scheduling. Once your case is current, KCC will contact you with the interview date.
    Once your case has been transferred to our office, we will contact you as well. This will be approximately 3-4 weeks before the interview date."

    Eğer bilgi doğru ise, KCC Ocakta current olacak dosyaların scheduling ini ne zaman yapıp bize bilgi verir acaba tahmini? Mesela Kasım ayı içerisinde onlardan bir cevap almam mümkün müdür?

    Bir de eğer sorulursa dosyanı niye taşıdın diye, ne tür bir cevap vermemiz uygun olur?


  • @TuttoSPORT, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Ben-Batur ben 8 kasımda mail attım navigator ile
    M67 - NON-RESIDENT TRANSFER başlığı altında
    Banada dönüş yok henüz, dosyamı KCC ile muscata taşıdım ülkenizde fiziki olarak turist vizesiyle mülakata katılmam mümkün mü diye mail attım bekliyorum bakalım

    15-16'sı gibi cevap gelir tahminen fakat bu şekilde suyu bulandırmasanız daha iyiydi hocam 🙂


  • @T-C-Kubilay-Dikici 😂😂😂😂


  • Bu ileti silindi!

  • @gucarslan Merhaba son vize bülteninden sonra ben şuan da mulakat mail i alabilecek durumdamıyım merak ettim ?


  • İyi akşamlar sayın forum sakinleri dosyamı taşımak için mail atmıştım fakat ilk mailde adres belirtmedim. Dönüş yapıldığında kalacağım yerin adresini istediler bir otelin adresini cevap olarak onlara ilettim. Bu mailde ds-260 ı açıp düzeltebileceğim söyleniyor sanırım. Bunu yapmalı mıyım yoksa tekrar mail atıp onların mı yapmasını istemeliyim? cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden.

    Thank you for your inquiry.

    When filling out your Form DS-260 you will have the opportunity to update your physical address and to select the consular section at which you would like to be interviewed. Generally speaking, this must be the consular section that is closest to where you will be living, in the country of your residence, when you are interviewed. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)


  • @Falcon-1 Aynı soruyu merak ediyorum


  • Merhabalar, dosya tasima sürecinde Hong Kong mu Bangkok mu daha kolay olur sizce, yani oradaki süreç, maliyet, güvenlik, vize alma süreci vb. konularda, bir de yakın ülkelere(Makedonya, Bosna vb.) dosya taşımak zor ve oradaki süreç de zor diye duydum, bu konuda bilginiz var mı acaba? Herkes için hayırlısı olsun inşallah, sabır sebat gerektiren bir süreç, herkese kolaylıklar diliyorum🌸


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @TuttoSPORT, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Ben-Batur tesekkür ederim, su bulanmaz bence bir mailden ya 🤗

    Sorduğunuz soru sizi ve orada mülakata girecek bir çok kişiyi zora sokabilir. Bu tarz sorular bazen ek incelemelere ve randevu düzenlemelerinde değişikliklere yol açabilir. Dolayısıyla işleri kolaylaştırmak adına, konsolosluğa yalnızca en gerekli konularda başvurmak en güvenli yol olur.



  • Herkese tekrar merhabalar,

    Açık kredilerimin olduğu X bankasından 6 aylık hesap dökümümü alıp, içerisindeki bakiyeyi "Transferring my balance in X Bank to my new bank account in Y Bank because of the change of the bank I work with" açıklaması ile Y bankasında açtığım yeni hesaba aktardım.

    "6 aylık hesap dökümü" isteme konusunda;

    • "e bu Y bankasındaki belge 6 aylık değil ki" diye sorun çıkarırlarsa diye X bankasından 6 aylık belge aldım ama Ocakta tekrarını alamayacağım (Kasım Aralık ödemelerini yapmayıp bekleteceğim için), o yüzden X bankasından Kasımda aldığım belgeyi Ocak mülakatına götüreceğim. "o hesabım artık yok, kapattım, o yüzden kaparkenki belgeyi getirdim" dediğimde "ya X ya Y, 6 aylık belge isteriz" derler mi?
    • ya da "X bankasında kredi ödemelerin varmış, sen o hesabı kapadığına emin misin?" diye Y bankasından gösterdiğim hesap 2-3 aylık diye, 6 ayı tamamlamak için mesela X bankasındaki belgenin güncelini ister mi?

    Bir de Ocakta Y bankasından alacağım güncel belge ile ilgili;

    • en geç kaç gün önceden alınmış bir belge sorun yaratmaz?
    • güncel belgeyi almadan önce hesapta para minimum kaç gün kalması faydalı olur?

    Şimdiden çok teşekkürler, herkese sürecinde bol bol şans!


  • @samikayhannn mulakatta gösterilen hesap dökümünün 6 ay şartı mı varmış ? Ben çeşitlilik vizesi için belli bir miktar para göstermek dışında o paranın geçmişiyle alakalı herangi bir bilgi verme veya kanıtlama zorunluluğu olmadığını biliyordum. Söylediğiniz şey normal abd vizesi için sanırım. Yada VNN konsolosluğu böyle bir talepte bulunuyorsa bu konuda bilgim yok. Eğer bir şey kaçırdıysam bilgili olan arkadaşlar lütfen beni uyarsın. Teşekkür ederim.


  • @gucarslan Merhaba Bizim CN numaramız 16xx dolayısıyla sürecin başından beri, özellikle forumdan okuduğumuz bilgiler çerçevesinde, geç de olsa Ankara' dan kesin mülakat alırız diye düşündük. Ancak gerçekten çok yavaş ilerleyen süreç ve sizin mesajınız sonrası merak ediyorum sizce beklemekle hata mı ediyoruz.


  • Herkese merhaba, Anlamadığım bir konu var, daha önce de sorulmuş ancak cevaplanmamış. Ankara Aralık ayı için kesin olarak mülakat vermeyecek mi? Bundan sonraki ilk mülakatlar Ocak ayına mı kaldı? Bu konuda kesin bir bilgi var mıdır yoksa forum üyeleri tahminlerini mi yazıyorlar?


  • Arkadaşlar mülakat mailini aldığımı sevinçle bildiriyorum 😃


  • @cemciftcioglu Tebrikler, umarım vizenizi alabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah
  • 17 Oy
    8k İleti
    916k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum