Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 890.4k 953
  • ⭐⭐⭐⭐

@busedmrcgl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@envergulsah ceac'tan bakıyordum aslında buradan mı kontrol etmek daha doğru olur?

Mülakat almadığınız sürece oradaki bilgiler değişmez.

Ayrıca merak edenler için mülakat maili de şöyle olacak:

Gönderen : [email protected]

Soyad, ad
    You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://dvprogram.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing.

Bu yazı gelir gelmez girince de hemen bir şey görmezsiniz. En az yarım saat kadar bekledikten sonra girdiğinizde mülakat bilgilerinizi göreceksiniz.

Çok heyecanlı :D

• @Serapp Çok teşekkür ediyorum

• @Serapp Peki örnek bir maili var mıdır acaba?

• @Serapp çok teşekkürler bilgi için, ben olur da maili kaçırırsam diye her gün girip bakıyorum siteye yine de :D

• @gucarslan çok teşekkür ederim.

• Merhaba @gucarslan hocam, size sormak istediğim iki soru var bana daha öncede yardım etmiştiniz, şimdiden bu konu içinde yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim. (full name in native language kısmında türkçe alfabeden harfleri Ç ve İ yazamadığımda, ds260 ı böyle submit etmiştim ve büyük bir sorun teşkil etmediğini bu yüzden dosyamı açtırmam gerekmediğiyle ilgili) Şimdide şöyle sorularım var, were you issued Alien registration number a YES diyip number sorusuna DO NOT KNOW işaretlemek oldu. Bu numberdan aldım mı hatırlamıyorum, evet dememin doğru olmadığını düşünmeye başladım (abd ye WAT için gitmiştim, SSN var ama bundan emin değilim), bir tane daha hatam var anne kızlık soyadını şuanki soyadı yazmışım, totalde bu 3 hata için (dosyamı viyanaya taşımıştım, mülakat tarihi belli olunca, dosyamı açtırıp düzeltme yapmalı mıyım? (şimdiden çok teşekkürler)

• Merhaba arkadaşlar. Bir danışmanla görüşmüştük conf numaramı ve case numaramı verdim. Bugün işlemlerin karşılığını ödeyip danışmanlığı sonlandırmak istediğimi söyledim, sert bir cümle kurup engelledi. Sürecime olumsuz bir şey yapmaması için neler yapabilirim hangi önlemleri alabilirim bilginiz var mı

• Merhaba Arkadaşlar,
    Dosya taşımaya uğraşıyorum. İkidir denedim fakat aşağıda ki gibi bir yazı aldım KCC'den bu yazı hakkında bilgisi olan var mıdır?

Thank you for your inquiry.

Records indicate you have submitted a complete and valid DS-260 application for each family member to the Kentucky Consular Center. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Please refer to the visa bulletin at https://travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check dvprogram.state.gov.

For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.

• Selamlar herkese. Vize bülteni büyük bir ihtimalle ptesi açıklanacak. Ben current olursam Ocak için mülakat maili gelme ihtimali var mı yoksa en erken şubata mı atarlar. Bu ay current olsamda mail kesin gelmez denilebilir mi? Ona göre ümitle bekleyeceğim 😅

• Aşılarla ilgili sorum var, forumda aradim ama bulamadım ya da beceremedim tam.
    Birden fazla olacağımız aşılarda, yani 0-1-6. aylarda yapilmasi gereken asilar için ABD ye girdiğimiz sırada eksik kalan asi olursa eğer girişte problem oluyor mu? Sonrasında takibini nasıl yapıyorlar bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mertype add applicant dediğinizde yeni bir DS260 formu çıkacak, yapmanız gereken formu doldurup submit etmek.

Merhaba @gucarslan , yanıt için teşekkürler. Aslında sormak istediğim add applicant hangi başlığına altında yer alıyor. Yanlış bir yerde login olup sürecimi etkilemek istemem.

d4e293c6-7d45-4975-9372-75c3096e65df-image.png

• @Falcon-1
    Selamlar, hangi asilari birden fazla olmaniz gerekiyor? Asilar ile ilgili ilisiginiz mulakatinizdan once saglik raporunuzu alacaginiz sirada olacak, saglik raporunuz olmadan da vizenizi alamayacaksiniz. Giriste sorun olacak durum tam olarak nedir?

• @Mertype
    Merhabalar, DS-260 formunuzu doldurdugunuz sayfaya girip kontrol ediniz, formunuzun completed yazan kisminin sag ust tarafinda add applicant kutucugu olmasi gerekiyor, giris yapip kontrol saglayabilirsiniz, yanlis bir yerde login olup sureciniz etkilenmez merak etmeyin.

• @ugursway merhaba, bildiğim kadarıyla mesela hepatit-b asisi 0-1-6 aylarda oluyor, Amerika’ya girise kadar bu asilar bitmemiş olacak, sorum bu bitmemiş asilarin sonrasındaki takibi nasıl yapılıyor, girerken bu kalan asilar problem yaratıyor mu? Yanlış biliyorsam söyleyin lütfen. Ya da bütün asilardan tek doz yapilmasi yeterli midir?

• @Falcon-1
    Evet yanlis biliyorsunuz, vize sureciniz icin olacaginiz hicbir asinin ekstra bir dozu daha gerekli olmayacak. Gerekli olan butun asilarinizi saglik kontorulunuz sirasinda olacaksiniz(covid asisi haric), bu durumda bile belirtilen butun asilari olmaniz gerekmeyebilir. Mulakata giriceginiz ulkenin saglik muayanesi prosedurlerini arastiriniz, bazi ulkeler antikor testlerini kabul etmektedir, bu sekilde var olan asilarinizi tekrar olmaniz gerekmeyecektir. Amerika’ya girisinizden sonra herhangi bir sebeple asilarinizi yenilemeniz gerekirse, CDC’nin yetiskinler icin asi oneri listesine bu linkten ulasabilirsiniz.
    Yani sira onceki senelerin mulakat deneyimlerini dikkatlice okumanizi tavsiye ederim, bol sanslar.

• @Serapp burda onay numarasi dedigi ne

• ⭐⭐

@atilla-04 ilk kazandigimiz sayfaya girerken kullandigimiz numaralar

• @onuru bey ds260 formunu doldurup gönderdikten sonra verdikleri numara değil mi

• ⭐⭐

@atilla-04 yok hayir. basvuruyu tamamladiktan sonra size bir numaraya veriyor. asagiya ornek bir gorsel yukluyorum. buradaki numarayi kullanmaniz gerekiyor ESC sayfasina girerken.

dvLotterySuccess.jpg

• @onuru o conformation ve digital signature yazan numaralar mi yaziyoruz onur bey

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    526k Bakış
    HALİT OzgurH
    Merhabalar değerli arkadaşlar. Daha önce mülakat sonrası doğan bebeğimizi dosyaya ekletip mülakat tarihi almıştık ama sadece gününü söylemişlerdi. Dün tam tarih ve evrak için mail atmıştım bugün mülakat maili geldi. [image: 1784633893798-screenshot-2026-07-21-at-14.36.43-resized.png] Süreç oldukça uzadı ve ümitlerimiz tükendi. Ama yine de keşke dememek adına elimizden geleni yapacağız. Süreç boyunca maddi ve manevi olarak oldukça yıprandık. Maddiyat bir şekilde telafi edilir ama manevi anlamda ertelenen planlar kaçırılan fırsatlar ve geçen zaman telafi edilemez. Dilerim ki bu süreçten geçen herkes er ya da geç hak ettiği vizeyi alıp hayallerine kavuşur.
  • 17 Oy
    8k İleti
    922k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

62

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k