Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• her ne kadar baska kaynaklardan daha garanti bilgiler alinsa da PERM sayfasi yenilendi.

image.png

sureler beklendigi ve bilindigi uzere uzamis gozukuyor.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   kngslyr06 kngslyr06 
  • ⭐⭐⭐⭐

@btek14 örnek olarak benim dosyam 449. günde, henüz onaylanmadı 🙂 L harfine başladılar ama sıra gelmedi henüz. M ve N harfine de başladılar. Önceki harflerden kalanları da incelemeye devam ediyorlar. Sabırla bekliyoruz..

• ⭐⭐⭐⭐

@Riethian evet mutlaka organize edelim uygun bir zamana , forum buluşmaları kısmında da duyururuz. 🙂

• @tufank hocam benim de ortalamanin 15-20 gun ustundeki zamanda gelmisti 🙂 eli kulaginda senin de belli ki

• ⭐⭐⭐⭐

@btek14 umarım öyle olur, beklemedeyiz. yarın 15. ayımızı kutlayacağız. Bir bebek gibi büyüttük LC dosyamızı 🙂

• @tufank

Valla sorma ya, çok dramatik oldu cidden. Seninki bu kadar uzun sürdüyse bizimki 20 ay sürer eski dönem askerlik gibi. Fil hamile kalsa doğurmuştu şimdiye.

• @tufank "Uzun boyunlarıyla dikkatleri üzerine çekebilen bir canlı zürafalar. 15 aylık bir gebelik süresinde yavrularını dünyaya getirmektedir."

umarim askerlik suresi kisaliyor geyikleri gibi bu sureler de kisalir...

• @emre911 benzer seyi dusunmusuz 🙂 filler 2 seneyi buluyor aman diyim hocam.

• ⭐⭐

Aralık'23 dosyalarının erimesine ne kadar var diye tekrar baktım da 66972 dosya var sırada :)) Haftalık ortalama 1700 civarı dosya sonuçlandırıyorlar. Ocak'25 gibi sonuçlanması gereken LC şu andan itibaren ortalama 40 hafta sürecek. Bu da Ağustos-Eylül'25 civarı yapıyor sanırım. Anormal bir yavaşlık değil mi bu ya?

• ⭐⭐⭐⭐

@Riethian maalesef çok yavaşlar ve umursadığı yok kimsenin. ABD'ye yerleşip zorunlu görevi tamamlayınca ilk işim DOL memurluğu için başvuruda bulunmak olacak. Keyifle yavaş yavaş dosyalara bakacağım 😃

• @tufank

Bana verseler keşke tüm flowları ve wireframe'i. Bir ayda bütün süreçleri tam otomatize ederim. Gelen her dosya saniyeler içinde process edilip %100'e yakın accuracy ile sonuçlanır. Daha zorlarını yapıyoruz mevcutta. Para da almayacağım, hayrına proje tamamen. Ulaşanınız olursa iletsin 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@emre911 gerçekten öyle. millet isyanlarda, bütçe yoksa bağış yapmaya hazırız diyenler var. ama tabii öyle bir yapı yok, devlet kurumu olduğu için 🙂 Sistemi iyileştirdik dediler bir işe yaramadı. Bir dosyayı incelemek ne kadar zor olabilir bilmiyorum. Supervisor manuel olarak imza atıyor ve tekrardan inceliyor sanırım. yine de süreçler iyileştirilebilir, artık şu çağda hele ki ABD'de böyle yavaş çalışan bir sistem olmamalı.

• @Riethian SC da 2 aileyiz bildiğim kadarıyla. diğer bölgelerden destek almamız gerekecek :))

• @emre911 Hmmm anladım. Kendinizi konsolosluk memurunun yerine koyup madde üzerine kendi yorumunuzu yapmışsınız. Ben de bildiğiniz bir şey vardır öğreniriz belki diye düşünmüştüm.

Kesinlikle çok uzadı konu. Aynı şeyler tekrar tekrar yazılmaya başlandı. Zaten yetişemiyorum size, işim gücüm var. Vatanı savunur gibi savunuyorsunuz fikrinizi. Çok fazla düşünceniz, argümanınız, yorumunuz var. Her söylediğim şeye paragraflarca cevap veriyorsunuz. Konu çok uzadı dedikten sonra bile konu üzerine durup durup ileti yazmışsınız. Karşıdakine kendi düşüncenizin doğru olduğunu kabul ettirene kadar durmama gibi bir takıntınız var sanırım.

Neyse ben burada bitiriyorum konuyu kendi açımdan. İnsanları daha fazla sıkmaya gerek yok aynı konuyla. Daha fazla cevap veya ileti yazmayacağım bu konu hakkında. Güzel oldu, insanlar farklı görüşlerin olduğunu gördü. Herkes kendi düşünür taşınır kendi şartlarına göre kararını verir.

Kim kaç parayla giderse gitsin umarım herkesin gönlünce olur her şey.
    Tabii her şeyden önce gidebilmek önemli 🙂 Olabilecek en kısa zamanda gider herkes umarım.
    Herkese sorunsuz, sıkıntısız bir süreç diliyorum.

• ⭐⭐

@serel EB3vize üzerindeki Charleston, SC pozisyonunda 40-50 civarı başvuru yapıldı diye biliyorum. Bir çoğu da aile. Aracı firma bakmaksızın forum üzerinden bir buluşma olması çok sağlıklı olur bence 🙂

4b1c142e-1bd3-4f0a-9cd6-dcf1bcc273cd-image.png

• @Ryker_0

Hayır, kendimi kimsenin yerine koyduğum yok. Bunlar ABD'nin kendi koyduğu yasaları ve yönetmelikleri. Siz direkt miktara takılmışsınız sanırım. Bu tutarlar ABD enflasyonuna göre değişiyor. Aileniz kaç kişiyse ona uygun belirlenen yoksulluk sınırı var her yıl. Örneğin bu yılkine baktım 3 kişilik bir aile için 26 bin, 4 kişilik bir aile için 32 bin dolar;

Yönetmelikler bu tutarın minimum %125'i kadar gelirin teminat gösterilmesi gerektiğini söylüyor ve bu tutarın altına inilirse red verilebileceğini belirtiyor;

Sponsordan kazanacağınız maaş, asgari ücret düzeyi ve haftada 40 saat çalışırsanız bu tutarların yarısı ile üçte ikisi arasında değişiyor. Bunu tek başına teminat göstermek yetersiz. Ayrıca işveren-sponsor size bir sigorta-tazminat vs vadetmiyor. "At-will" konseptiyle sizi 40 saatten az çalıştırabilir, ya da istediği zaman işten çıkarabilir. Bu sebeplerle bu tutarları sizin kendi finansal varlık olarak gösterebilmeniz, bu maddelerden red almamanızı garanti altına alıyor. İkinci konu da gittikten sonra gerekecek masraf kalemleri, zaten yukarıda detaylı bahsettik.

Evet fikrimi savunuyorum, çünkü yüzlerce arkadaş buraları okuyup bir karar veriyor ya da önden bilgi/fikir sahibi olup ona göre hazırlığını yapıyor. Halihazırda sürecin içindeyiz ve yönettiğimiz 80 kişilik South Carolina grubumuz var. Burada konuyla ilgili daha en ufak bir bilgi sahibi olmadan, doğru olan bir bilgiyi yalanlamaya çalışmak, sonra da takıntılı vs diyerek "ad hominem" yapmak gülünç bir durum. Daha önce de dediğim gibi; önden 25-30 bin dolar sayıp en az 4 yıl beklediğiniz bir sürecin sonunda, isterseniz hayatınızla kumar oynayarak cebinizde metalik olmadan gidin konsolosluğa veya onay alabilirseniz ABD'ye; kimseyi ilgilendirmez. Fakat faydalı ve altı bilgiyle dolu bir fikre karşı çıkmayın. Ben orada tahmini ne kadar bütçe gerekeceğini soran bir arkadaşa makul ve sürecini mali açıdan garanti altına alacak bir yanıt verdim. Ne eksik ne fazla. Size göre farklıysa kendiniz istediğiniz gibi ilerleyin.

• ⭐⭐⭐⭐

Emre hocam yalnız aşağıda paylaştığınız yasal metin, bizim adımıza sponsor olacak kişi ile ilgili gereksinimleri anlatmış. ( maddi olarak yetersizsek ABD de bir sponsor göstermemiz talep ediliyor ) Konsolosluk görüşmesinde yasalarla belirlenmiş bir maddi yeterlilik limiti yok. İçinde bulunduğumuz şartlara, yerleşeceğimiz eyalete, üzerimize kayıtlı taşınır / taşınmaz varlıklara göre değerlendiriyorlar. Yani zaten görüşmeyi riske atmamak için makul bir miktar göstermek mantıklı olanı. Bu tutarı ne kadar yüksek tutabilirsek o kadar iyi olur. Bence korkulması gereken bu kısım değil, asıl konu hepimizin bahsettiği gibi ABD içerisindeki yaşam maliyetleri..

@emre911

Yönetmelikler bu tutarın minimum %125'i kadar gelirin teminat gösterilmesi gerektiğini söylüyor ve bu tutarın altına inilirse red verilebileceğini belirtiyor;

• ⭐⭐

@tufank haklısınız Tufan Bey, mülakat tecrübesi yaşayanlar oldu bunlara maddi birikimler sorulmadığını gördük. Burada ki maliyet hesapları tamamen kişilerin hayat şartları beklentileri ve konforlarına göre değişir. Son olarak bu maddiyat konusu bu başlığın amacından şaştı biraz bence.

• @tufank Tufan Hocam lütfen paylaştığınız bu bilgiyi tekrar gözden geçirin zira Emre Bey yanılıyor olamaz. Kendisi 80 kişilik koskoca Charleston grubunu yönetiyor. Yanlış bilgi vermiş olabileceğini düşünmüyorum. Buraya gelip Emre Bey'in mesajlarını okuyacak yüzlerce kişi sürece girip girmemeye karar verecek. Biz ise burada konuyla alakalı en ufak bilgisi olmayan insanlar olarak Emre Bey'in faydalı, altı dolu ve doğru bilgilerini yalanlamaya çalışarak insanları yanlış yönlendiriyoruz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ryker_0 karşılıklı tartışmalara, doğrudan kişileri yargılamaya gerek yok bence. Paylaşılan bilgi de eksik hatalı kısımı gördüğüm için vurgulamak istedim. Ben de eğer hatalı paylaşım yaparsam ya biri uyardığında ya da kendim farkettiğimde düzeltmeye çalışıyorum. Burada tartışılan konu için kimse kimseyi ikna etmemeli bence, doğru olmaz. Çünkü herkese göre değişkenlik gösteriyor, daha önce benim ve diğer arkadaşların da yazdığı gibi.

Bu başlık altında herkes sürecini, deneyimlerini ve fikirlerini paylaşsın ve hep beraber bunlardan faydalanalım istiyoruz. Benim forumda resmi bir görevim olmadığı için ancak bu konuda ricada bulunabilirim sizlerden. Lütfen bu tartışmayı sonlandıralım ve bize faydalı olacak şeylere odaklanalım.

Beğenmediğiniz, doğru bulmadığınız iletileri oylama özelliğini kullanarak değerlendirebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 2
  • 70
  • 5
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |