@Ryker_0
Hayır, kendimi kimsenin yerine koyduğum yok. Bunlar ABD'nin kendi koyduğu yasaları ve yönetmelikleri. Siz direkt miktara takılmışsınız sanırım. Bu tutarlar ABD enflasyonuna göre değişiyor. Aileniz kaç kişiyse ona uygun belirlenen yoksulluk sınırı var her yıl. Örneğin bu yılkine baktım 3 kişilik bir aile için 26 bin, 4 kişilik bir aile için 32 bin dolar;
Yönetmelikler bu tutarın minimum %125'i kadar gelirin teminat gösterilmesi gerektiğini söylüyor ve bu tutarın altına inilirse red verilebileceğini belirtiyor;
Sponsordan kazanacağınız maaş, asgari ücret düzeyi ve haftada 40 saat çalışırsanız bu tutarların yarısı ile üçte ikisi arasında değişiyor. Bunu tek başına teminat göstermek yetersiz. Ayrıca işveren-sponsor size bir sigorta-tazminat vs vadetmiyor. "At-will" konseptiyle sizi 40 saatten az çalıştırabilir, ya da istediği zaman işten çıkarabilir. Bu sebeplerle bu tutarları sizin kendi finansal varlık olarak gösterebilmeniz, bu maddelerden red almamanızı garanti altına alıyor. İkinci konu da gittikten sonra gerekecek masraf kalemleri, zaten yukarıda detaylı bahsettik.
Evet fikrimi savunuyorum, çünkü yüzlerce arkadaş buraları okuyup bir karar veriyor ya da önden bilgi/fikir sahibi olup ona göre hazırlığını yapıyor. Halihazırda sürecin içindeyiz ve yönettiğimiz 80 kişilik South Carolina grubumuz var. Burada konuyla ilgili daha en ufak bir bilgi sahibi olmadan, doğru olan bir bilgiyi yalanlamaya çalışmak, sonra da takıntılı vs diyerek "ad hominem" yapmak gülünç bir durum. Daha önce de dediğim gibi; önden 25-30 bin dolar sayıp en az 4 yıl beklediğiniz bir sürecin sonunda, isterseniz hayatınızla kumar oynayarak cebinizde metalik olmadan gidin konsolosluğa veya onay alabilirseniz ABD'ye; kimseyi ilgilendirmez. Fakat faydalı ve altı bilgiyle dolu bir fikre karşı çıkmayın. Ben orada tahmini ne kadar bütçe gerekeceğini soran bir arkadaşa makul ve sürecini mali açıdan garanti altına alacak bir yanıt verdim. Ne eksik ne fazla. Size göre farklıysa kendiniz istediğiniz gibi ilerleyin.