Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Beklenen oldu. Harris'in adaylığı neredeyse kesin gibi görünüyor. Şimdi merak edilen, Harris'in kaybedildi olarak görülen seçimi tekrar rekabetçi hale getirip demokratları arkasında toplayıp tekrar bir heyecan yaratıp yaratamayacağı.


  • @MySea, içinde söyledi: 2024 Başkanlık Seçimi

    @bekindtoyourself Goreve baslayinca, tahminimce ilk icraatlarindan birisi baskanlik kararnameleri ile gocmenlik ve yasadisi gocler konusundaki yurutmeleri durdurmak olacaktir. Daha onceki doneminde yapmisti.

    Tarihin en büyük sınır dışı operasyonunu başlatıcağı en büyük vaadi

  • ⭐⭐⭐⭐

    @alfio, içinde söyledi: 2024 Başkanlık Seçimi

    Beklenen oldu. Harris'in adaylığı neredeyse kesin gibi görünüyor. Şimdi merak edilen, Harris'in kaybedildi olarak görülen seçimi tekrar rekabetçi hale getirip demokratları arkasında toplayıp tekrar bir heyecan yaratıp yaratamayacağı.

    Açıkçası sanmıyorum. Biden’ın yardımcısı olarak seçim kampanyasına katıldığında oyların çoğunu Kamala’nın topladığı ya da en azından swing state oylarının çoğunu Kamala sayesinde aldıklarını hatırlıyorum. Ama yardımcılığı döneminde çok silik kaldı.

    Ayrıca Amerika’nın henüz hem kadın hem siyahi olan bir başkanı seçmeye hazır olmadığını düşünüyorum (Burada yanlış anlaşılma olmasın, seçilmez, seçilmesin falan demiyorum, ırkçılık/cinsiyetçilik değil, Amerikalıların seçmeye olumlu bakmayacağını düşünüyorum). İlk siyahi başkanın üstünden daha 2 dönem geçti. İlk siyahi kadın başkandan önce beyaz bir kadın başkan olur gibi düşünüyorum. Tabi ekonomi çok iyi durumda olsa insanların kararları da farklı olur.

    Kamalanın tek şansı yanına çok güçlü bir orta yaşlı beyaz erkek başkan yardımcısı alması. Zamanında Kamala’nın oyları topladığı gibi, alacağı yardımcının da Kamala için oy toplaması gerek.

    Ama şu an Amerika’da başkan olabilecek kadar güçlü bir kadın varsa o da Micheal Obama’dır. First Lady olduğu dönemde de çok seviliyordu ve popülaritesi çok yüksekti, hala yüksek. Başkanlık düşünmediğini söylemiş ama belli mi olur 🙂


  • @EzgiLera Kamala Harris sizin de belirttiginiz gibi son 4 yildir cok silik ve sessiz bir vice presidentlik yapti. Secime 3 ay kaldi. Henuz adayligi kesin degil. 19-20 Agustosdaki convention da eger baska guclu rakip cikmazsa, kesinlesecek. Yani bu durumda geriye 2 aylik bir donem kalacak kampanya icin. Bu arada bazi eyaletlerde posta ile oy verme islemi Eylul ayinda basliyor. Demokratlar icin oldukca zorlu bir donem olacak.


  • Bu arada, Harris'in California da savcilik yaptigi donemde cok olumsuz uygulamalari olmus. Cumhuriyetciler bunlari kendisine karsi kullanacaklardir.

    Mesela, idama mahkum bir tutuklunun idamini engelleyecek son dakika delilini mahkemeye sunmamis. Yargic bu delili karsi tarafin avukatindan ogrenip, talimatla dava dosyasina ekletmek zorunda kalmis. Eger bu soylenti degil de dogruysa, bunu kesinlikle kullanacaklardir aleyhine olacak sekilde.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Harris’in adaylığı 5 Ağustosta kesinleşmiş. Yardımcısı Minnesota Valisi Tim Walz olmuş. Henüz Tim’i araştırmadım ama epey yaşlı göründü benim gözüme. Yaşı 60mış. Kesinlikle daha yaşlı duruyor. Tahmin ettiğimiz gibi bir beyaz erkek seçmiş (hem de beyaz nüfusun ağırlıkta olduğu bir eyaletten) ama ben daha orta yaşlı biri olur diye düşünüyordum.

  • ⭐⭐

    Trump dove dove alacak.


  • Sadece asagidaki video bile Harris secilirse, ekonomi olarak hapi yutacagimizi gosteriyor.




  • @MySea, içinde söyledi: 2024 Başkanlık Seçimi

    Bence ikisinin de secimde aday olmamasi lazim. Daha genc birisi secilse, daha iyi olabilir.

    "Daha genc birisi secilse, daha iyi olabilir." Hocam ben buna inanmıyorum. Daha genç birisi seçilirse daha iyi olucagını düşünmüyorum. Zira siyaseti ve ülkeyi öyle herkes yönetemez bakın bugun ukrayna da sözde genç biri yönetiyordu. Siyasetinin s sinden ülke yönetiminin y sinden bile anlamayan birisi koca ülkeyi bitirdi.

    Biden gibi yolunda yürüyemiyen birisi zaten başkan olmasin 😁

  • ⭐⭐⭐⭐

    Kapitalist duzenin dorugunda olan Amerikada , Demokrat Partinin politikasi ve icraatlari tamamen sisteme ters. O acidan Cumhuriyetcilerin kazanmasini istiyorum. Ilk defa oyumu Turkiyeden Primary Election icin Cumhuriyetcilere kullandim. Kamala yetkisiz etkisiz bir Baskan adayi. Eger zamaninda Anayasanin 25 maddesi geregi Biden'in sagligi bu kadar ayyuka cikmadan teslim alsaydi. Bir cok kisi ve bir cok Demokrat ona oy verirdi. Kamalanin gelisi basta Afro Amerikanlar olmak uzere turkleride dahil ederek issizlik anlami tasiyacak. Hispaniklerin sesini fazla duyabiliriz. Is konusunda oncelik Hint ve Hispaniklere gecebilir. Ayrica VP ve Kamalanin gelisi Turkiye acisindan buyuk sikintilar acabilir. Orta dogu haritasinda hizli degisim olabilir.


  • Secime 5 gun kala tahminleriniz neler ve hangi aday kazanırsa, iyi veya kotu yonde neler yasanmasini bekliyorsunuz?


  • Koskoca ABD’nin iki adayının da bu kadar yetersiz olması ABD için düşündürücü. Trump tarihin görmüş olduğu en yetersiz başkan, Biden’da onu takip ediyor. Kamala’nın da pozitif hiçbir yanı yok. Kim kazanırsa kazansın, sonuç Amerika için kötü olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Ekonomistlerin ve iş çevrelerinin söylediği en önemli husus kim kazanırsa kazansın iki adayın aldığı oy sayısı arasındaki farkın tartışmaya veya soru işaretine yer vermeksizin bir sayıda çıkması, aksi takdirde iki taraf da itirazlar ile süreci uzatarak belirsizlik oluşmasından endişe ediliyor.

    Yanan oy sandıkları da işin cabası…

  • ⭐⭐

    trump döve döve çatır çatır alacak.
    öyle böyle değil ama. Rekor kırabilir.


  • Bugun 5 Kasim secim gunu! Bazi eyaletlerde erken oy kullanimi zaten haftalar oncesinde baslamisti. Vatandas olanlar oy kullanmayi unutmasinlar.

    Tum ulkeye simdiden hayirli olsun!!

  • ⭐⭐

    Türkiye’de yerel seçimlerde oy kullanmadım hatta adaylara bile bakmadım ama bu seçim için alarmımı sabah 4’e kurdum kalkıp sonuçlarını takip edeceğim.

    İnşallah şu Ortadoğu coğrafyasından kurtuluruz da bir gün biz de oy kullanırız Amerika’da…


  • Baskanlik secimlerinde ilk kez oyumu kullaniyorum. ABD icin en iyisi olsun.


  • TRUMP alacak gibi gözüküyor. 21yy yeni başlıyor bence 🤶


  • Konudan bağımsız, seçimi Trump alması durumunda, amerika'ya gitme sürecinde nasıl bir sorun yaşayabilirim? ne farklar değişir dostlar? 18 Yaşındayım ya çekilişle, ya da vize başvurusunda bulunup gideceğim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum