@alfio, içinde söyledi: 2024 Başkanlık Seçimi
Beklenen oldu. Harris'in adaylığı neredeyse kesin gibi görünüyor. Şimdi merak edilen, Harris'in kaybedildi olarak görülen seçimi tekrar rekabetçi hale getirip demokratları arkasında toplayıp tekrar bir heyecan yaratıp yaratamayacağı.
Açıkçası sanmıyorum. Biden’ın yardımcısı olarak seçim kampanyasına katıldığında oyların çoğunu Kamala’nın topladığı ya da en azından swing state oylarının çoğunu Kamala sayesinde aldıklarını hatırlıyorum. Ama yardımcılığı döneminde çok silik kaldı.
Ayrıca Amerika’nın henüz hem kadın hem siyahi olan bir başkanı seçmeye hazır olmadığını düşünüyorum (Burada yanlış anlaşılma olmasın, seçilmez, seçilmesin falan demiyorum, ırkçılık/cinsiyetçilik değil, Amerikalıların seçmeye olumlu bakmayacağını düşünüyorum). İlk siyahi başkanın üstünden daha 2 dönem geçti. İlk siyahi kadın başkandan önce beyaz bir kadın başkan olur gibi düşünüyorum. Tabi ekonomi çok iyi durumda olsa insanların kararları da farklı olur.
Kamalanın tek şansı yanına çok güçlü bir orta yaşlı beyaz erkek başkan yardımcısı alması. Zamanında Kamala’nın oyları topladığı gibi, alacağı yardımcının da Kamala için oy toplaması gerek.
Ama şu an Amerika’da başkan olabilecek kadar güçlü bir kadın varsa o da Micheal Obama’dır. First Lady olduğu dönemde de çok seviliyordu ve popülaritesi çok yüksekti, hala yüksek. Başkanlık düşünmediğini söylemiş ama belli mi olur