Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• BDV is ilanlarina bakarken sunu farkettim, ayni adrese kayitli 2 farkli isimde sponsorlar oluyor. Bu sponsorlar ayni marka franchise magazalara sahipler. Muhtemelen sahipleri de ayni. Neden boyle bir yol deniyorlar bilen var mi? Beni biraz suphelendiriyor boyle seyler 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@loremipsum hangi sponsor bilmiyorum ama farklı ortaklıklara sahip olabilirler. İş seçiminde lokasyon / sponsorun detayları önemli ama diğer ve en önemlik kriter ise LC girişi başlamış işleri tercih etmek. Bu hızlıca LC girişi yapılmasını ve sıraya girmenizi sağlayacaktır. ( PD almak bu işin en kritik kısmı ) Hangi işlerin LC girişi başlamış takip edebiliyoruz.

• @tufank Bulabildigim kadariyla sahipleri de ayni. Hatta 3 farkli sponsor farkli isimle ayni adreste gorunuyor. Beni biraz huzursuz etti acikcasi. Detaylarini size ozel mesaj ile gonderdim. Bu konu hakkinda BDV'den bilgi alabilirseniz cok iyi olur.

• @serel kesinlikle doğru.. hatta 30K bile yetersiz olabilir. seçilen lokasyon ve maaşlara göre ilk yıl zorunlu görevi icra ederken kazanılacak paranın 3/4'ü zaten sağlık sigortasına gidebilir. tutulacak evin kirası, faturaları, mutfak harcamaları derken (sosyal ve keyfi harcamaları saymıyorum bile) sürece harcanacak para dışında bence minimum 30K ilk sene için ancak işleri kolaylaştırabilir.

• ⭐⭐

@berkibirdinc Bence de ve arttırıyorum eşin de çalışması durumunda bile 30K anca yeter gibi bence. Gizli masrafları küçümsememek lazım :))

• @berkibirdinc @Riethian daha fazla yazacaktım da çok olumsuz bir tablo çizmek istemedim açıkçası :)) arabayı sağlık sigortasını da katarsak zaten @emre911 beyin yazdığı rakamlara geliyor. Sağlam sermaye ve sağlam bir ruh sağlığı lazım EB3 için...

• ⭐⭐

Takip ettiğim yasa tasarısı (H.R.1535 ) ile ilgili güncelleme maili gelmiş (1992-2021 arası kullanılmayan GC'ların kullanılması). Yeni sponsor eklenmiş. İki partiden de toplam 14 sponsor var.
    118. kongrede görüşülmesi planlanıyor ama sanırım 3 Ocak 2025 118.kongrenin son günü. "The 118th Congress convened on January 3, 2023, and will conclude on January 3, 2025."

Bir umut :))

https://www.congress.gov/bill/118th-congress/house-bill/1535/text

• ⭐⭐⭐⭐

@loremipsum Bu konu ile ilgili gerekli cevabı özel mesajla verdim fakat burada da paylaşmak ve bazı noktalara dikkat çekmek istiyorum. Sizin de yaptığınız araştırmanın doğru bir yol olduğunu vurgulayarak, bu sürece girmek isteyen adaylara bazı bilgiler vermek istiyorum.

Bu arada bahsedilen firmalara baktım, farklı agent'lar altına kayıtlı ama aynı ofisi kullanıyorlar. soyisimleri aynı, kardeş veya amcaoğlu olabilirler 🙂 Bir sıkıntı görünmüyor. Sponsorun adresi ile çalışma lokasyonu aynı olmayabilir, birden fazla işletmeye sahip firmalar ana ofis olarak başka eyalette bile yer alabilir. Yine kafanıza takılan bir konu olursa mutlaka aracı firmanın kendisine sorarak bunu teyid edin.

Aracı firma ve sponsor seçimi yaparken detayları incelemek bence çok doğru ve önemli. Bir sürü paralar yatırdığımız ve uzun bir yolculuğa çıktığımız aracı firmalar güvenilir mi, bizi yarı yolda bırakır mı, bunlar önemli detaylar. Para yerine koyulabilir belki ama geçen zamanı geri getiremiyoruz. Kontrat imzalamayı düşündüğünüz aracı firmaları, isimleri ile eyalet database'lerinde sorgulamak, kuruluş tarihi, firma yetkilileri, belge / işlem geçmişi, vergi vs. gibi detayları incelemek hatta imkanınız varsa fiziksel olarak kendilerini ziyaret etmek, bu mümkün değilse en azından telefon / video konferans ile görüşme yapmak önemli. Ben BDV Solutions'ı seçerken firmanın detaylarını araştırdım, online görüşme yaptım. İşlemleri başlattıktan sonra da fiziksel olarak ofislerini ziyaret ettik. CEO'larının Forbes dergisinde 50 yaş üstü başarılı 50 kadın listesine de girdiğini bildiğim, bir sürü green card almış aday olduğunu da okuduğum için zaten içim rahattı. Firmaların sadece google yorumları, izlediğiniz tanıtım videoları ile sınırlı kalmayın. Orada çok fazla rakip firma ya da sürece hakim olmayan kişilerin yaptığı olumsuz yorumlar olabilir. Ya da tam tersi firmanın kendi kendine yaptığı olumlu ama fake yorumlar da yer alabilir. Mutlaka araştırmanızı kendiniz yapıp, teknik detaylara hakim olun. Birilerinin size söylediği bilgilerden yola çıkarak hareket etmeyin, mutlaka resmi kaynaklardan kanıtları talep edin ve siz de bu bilgileri araştırın.

Sponsor seçimi yaparken de elbette lokasyon, işin türü, sponsorun büyüklüğü gibi kriterlere önem verebilirsiniz. Ama hep vurguladığım gibi bu kriterlerin en üstüne "LC ( ETA 9089) formunu en önce girecek sponsoru seçmeyi" koyun. Çünkü sıra numarası almak her şeyden önemli bu süreçte. Diğer bir kriter ise ikinci kere alım yapan firmalara odaklanmak. Demek ki bu programı faydalı bulmuşlar (geçmiş senelerde) ve yeni adayları dahil etmek istiyorlar.

Bu sürece girmiş sponsorlar zaten yeterince büyük firmalar. Küçük firmalar kriterleri karşılamıyor. 50-100 işçi kotası ile ilana çıkıyorsa, çok küçük firmalar olamaz zaten. Fakat bazı özel durumlar olabilir bunlar da sizin kontrolünüzde değil ve hayatın olağan akışı içerisinde gerçekleşebiliyor. Geçerli maaş belirleme ve sonrasında ilan sürecinde gerçekten ABD'li veya greencard'lı adaylar başvurabiliyor. Bu durumda firmaların süreci devam ettirmesi mümkün değil çünkü yabancı işçi alımı yapılabilmesi için önce ABD iş piyasası test edilmeli ve buradan gelecek sonuca göre ilerlenmeli. Dolayısıyla LC girişi başlamış işleri seçmemizdeki önem bu yüzden kaynaklanıyor. 2. konu ise, sürece başlarken firma finansal olarak yeterli olabilir fakat ilerleyen süreçte ( I-140 formu doldurulmadan önce) finansal zorluklar çekiyorsa, bu yeterliğini kaybettiği için süreci sonlandırması gerekebilir. Örnekse covid zamanı zarar eden veya kapanan işletmeler. Bu durumda yapabilecek bir şeyimiz yok. Biz gerekli araştırmaları yapıp doğru adımları attıysak, geriye beklemek, süreci takip etmek ve duruma göre aksiyon almak kalıyor.

• @tufank bey yürüdüğümüz bu yolda bizler için ışık tutuyorsunuz dersek size haksızlık etmiş oluruz. Bizler için adeta projektör görevini üstleniyorsunuz. Çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@trivolley rica ederim. Bu başlık altında paylaşım yapan, sürecine dair bilgiler veren her aday çok kıymetli bir şey yapıyor. Bu sayede süreci, aşamaları, sorunları görebiliyoruz ve buna göre hareket etmeye çalışıyoruz. İleride başvurmayı düşünen arkadaşlara adına da bir rehber niteliği taşıyor. Bu yüzden size ve katkı veren herkese çok teşekkür ederim.

• @Riethian Bilgi için teşekkür ederiz. Eğer bu yasa tasarısı geçerse nasıl bir fayda sağlar kısaca bahsedebilir misiniz ?

• @xkira7

Other Workers kategorisi için 10.000 kişilik yıllık üst limit mevcut. Bu değişmediği sürece pek bir yararı olmaz. Sadece EB3 Professional'daki dosya yükünü biraz alacağından belki bültende kıpırdanma olabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@emre911 evet katılıyorum. Ek bir madde ile bu sınıra düzenleme getirmedikleri sürece bizim kategoriye doğrudan bir faydası olmayacak.

• @emre911 bütçe lazım evet ama arkadaşlar abartmayın ne 100 bin doları yahu ?

4 kişilik aile başvurusu doktor raporları vs dahil 30K civarı ( bu eb3vize için geçerli BDV de daha yüksek tabiki )

30K sonrasında tamamiyle sizin hayat beklentinize bağlı. bana kalırsa evli bir kişi için 15-20K arası başlangıç için yeterli bir miktar.

1 sene önce Kanadaya geldim cebimde toplam 15K CAD para vardı. Evi tutum eşyaları aldım üstüne birde ayağımı yerden kesecek araba aldım.

40-45 K arası beklentilere göre değişmekle beraber yeterli bir miktar.

• @emre911 100 bin dolar çok abartılı bir meblağ olmuş bence. Şu an aktif olarak sürecin içinde olan çok az insanın 100 bin dolar garantisi vardır. Süreçte harcanan hariç 20-30 bin dolar arası para ile gitmek yeterli olacaktır bence. Ayrıca evli olarak gidenlerin eşlerinin de çalışma imkanı olduğunu düşünürsek ''bekarların 50 bin, evlilerin 100 bin garanti parası olması gerek'' söylemi biraz havada kalıyor.

• Merhabalar benim bügün 10 Aralık mülakat randevum geldi , umarım herkesin bir an önce mülakat mailleri gelir bu yaşadığımız sevinci heyecanı sizlerinde yaşamasını diliyorum, bu süreçte bana en çok desteği veren bu süreçte her daim destek olan tufan abi sana minnettarım 🙏@tufank bu arada desteğine hala ihtiyacım olucak abi 😁🙏 süreçle ilgili gelişmeleri paylaşacağım sizlerle

• ⭐⭐⭐⭐

@yunus-karataş hayırlı olsun. Amerika biletlerinizi almaya az kaldı, son düzlüğe girdiniz artık 🙂 ne zaman lazım olursa destek vermeye hazırız.

• @yunus-karataş Yüzümüzü güldüren haberlerden biri,çok sevindirici.Şimdiden hayırlı olsun.Vizenizi alıp sağ sağlim amerikaya gitmenizi temenni ediyoruz.Ayrıca hepimiz mülakat deneyimlerinizi dört gözle bekliyoruz.Bol şans 🙂

• Herkese merhaba, Tabi herkesin CASE durumu farkli. EB3 profesionel kategorisi icin Merak ettigim bir konu var yardimci olabilirseniz cok sevinecegim. NVC den DQ onaylanip hala bekleyen cok mu ? Yani DQ 2021, 2022, 2023 ve 2024 onaylanip hala ANKARA konsoloslugu icin randevu bekleyen var mi ?

• ⭐⭐⭐⭐

@ersinbicil aynı soruyu farklı başlıklar altında sormanıza gerek yok aslında. bir başlık altında da sorsanız cevaplanacaktır.

Randevu alabilmeniz için vize kategorisinin A tablosunda sizi kapsaması / current olmanız gerekiyor.DQ olmak randevu almak için yeterli bir kriter değil. EB3 skilled & professionals için Kasım 2024 bültenine göre 15NOV22 tarihi ve öncekiler, DQ durumdalarsa, randevu alma ihtimalleri mevcut.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |