Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kivooo DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar, ingilizceye yeminli tarafından çevrilen belgeleri noter onayı yaptırıyormuyuz mülakatta

    Noter onayina gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pashalp DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    AİS e hak sahibi herkes için ayrı ayrı mı kayıt yapırmak gerekli ?

    Hayir, o sekilde yapmaniz sart degil. Bir hesap acip, diger aile uyelerini oraya ekleyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pistolstar DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @pistolstar DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar ben case numaram 6000 ile bitmesine rağmen hala mülakat tarihi alamadım. Gerekli ek belgeleri KCC'ye Kasım ayında göndermiştim, işlendiğine dair otomatik bir mail aldım ancak onay maili gelmedi. KCC'ye bunu sorduğumda ''Your DS-260 has been processed. You should have received, or will soon receive, an email from the Kentucky Consular Center giving you instructions to complete in order for your case to continue processing.'' şeklinde yanıt alıyorum. Acaba bir aksilik var mıdır? Belgeleri tekrar göndermeli miyim? Israrla belgeleri soruyorum ancak onlar DS-260'ın işlendiğinden bahsediyorlar 😞

    Bugün belgelerle ilgili bir mail aldım. Sadece pasaport, doğum belgesi ve adli sicil kaydını Türkçe olarak göndermiştim. Eksik yada görünmeyen dosyalar olabileceğini ve tekrar göndermem gerektiğini söylediler. Tüm belgeleri Türkçe göndermiştim. Hiç suç işlemediğim ve askerlik yapmadığım için diğer iki belgeyi göndermedim. Acaba belgeler Türkçe olduğu için mi yoksa diğer iki belgeyi göndermediğim için mi bu yanıtı almış olabilirim?

    Tamamdir, simdi oldu... Zaten cevaplarda bir gariplik oldugu belliydi.

    Belgelerinizi nasil gonderdiniz? Fotografini mi cektiniz? Pasaportunuzdaki yazilarin gorundugune emin olun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gunesdogdu hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.


  • @gkhn-clkkn sen yeniyi ve eskiyi götür abi


  • @crazycells daha önce pasaportun fotoğrafını çekip göndermiştim. Diğer dosyalar pdf formatındaydı. Şimdi pasaport dahil hepsini Türkçe olarak pdf formatında gönderdim. Açık ve netler. Daha önce suç işlemediğim için onunla ilgili bir belge göndermedim. Bunu not düşücektim ama sonra hiçbir şey yazmadan gönderdim.


  • @crazycells yeni bir hesap olusturmaniza gerek yok demistiniz sanki? olustursam bir sikinti olur mu?

  • Yasaklı

    @gunesdogdu gözünüz aydın darısı başımıza


  • Mülakatta göstermemiz gereken banka hesabı sadece talihlinin mi olmalı? Eşi talihli olup da mülakatta kendi banka hesap dökümünü gösteren oldu mu? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pistolstar DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells daha önce pasaportun fotoğrafını çekip göndermiştim. Diğer dosyalar pdf formatındaydı. Şimdi pasaport dahil hepsini Türkçe olarak pdf formatında gönderdim. Açık ve netler. Daha önce suç işlemediğim için onunla ilgili bir belge göndermedim. Bunu not düşücektim ama sonra hiçbir şey yazmadan gönderdim.

    Belki fotograf sorun cikarmistir. Simdi sonucu bekleyelim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dearosemary DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells yeni bir hesap olusturmaniza gerek yok demistiniz sanki? olustursam bir sikinti olur mu?

    Evet, normalde gerek yok; ama siz AIS'ten yapamadiginizi soylediginiz icin o sekilde cevap verdim. Yeni bir hesap olusturmanizda tabii ki sikinti yok. Bu surecte onemli islemlerle, onemsiz islemleri birbirinden ayirt edebilmeniz lazim 🙂 Sizin durumunuzda en onemli sey sizin bu pasaportu konsolosluga bir sekilde ulastirmaniz 🙂 AIS araci bir kurum sadece, resmi bir birim degil. Eger hesabinizla yeni bir gonderim yapamiyorsaniz, ben yerinizde olsaydim ya yeni bir hesap acip gonderim yapmayi denerdim ya da AIS'in musteri hizmetlerine ulasip sizin icin yeni bir gonderim olusturmalarini isterdim. Iki turlu de amaciniza ulasabilirsiniz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sefa DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Mülakatta göstermemiz gereken banka hesabı sadece talihlinin mi olmalı? Eşi talihli olup da mülakatta kendi banka hesap dökümünü gösteren oldu mu? Teşekkürler.

    eslerden herhangi birine ait olabilir, sorun degil.


  • @crazycells teşekkürler.


  • Arkadaslar, 12 Subattaki mulakat detaylarini kendimce ozetledim, bilgisayar problemim nedeni ile cok fazla foruma giremesemde destekleriniz ve ozelliklede sn crazycell destkleri icin tesekkur ederiz.Darisi bekleyenlerin basina Insaallah.
    Bugun sabah 07:45 de olan mülakatımız ıcın sabah 7:25 de elçilik önünde hazır beklemeye başladık.7:30 randevusu ve peşinden bizi sırayla güvenlik kontrolünden sonra içeriye aldılar.7:45 gibi içeride idik ve saat 08:00 kadar personellerin gelmelerini bekledik.Saat tam 08:00 koridorun sonunda 12 numarada evrak teslimi için numaramız yandi ve görevli önce talihli sonrasında eş ve çocukların evraklarını sırasıyla istedi.

    Önce eşimin , diploma, savcılık belgeleri, evlilik cüzdanı, doğum belgeleri, banka ve finansal bilgileri ile ben ve çocuklara ait belgeler ve en sonunda doktor raporlarını aldı.Bu belgelerin teslimi yaklaşık 10 dk kadar sürdü.Finanslal belgelerde şöyle bir diyalog geçti görevli ile banka hesabımızın dışında sponsor belgemiz ve kendi kaynaklarımız var hangisini tercih edersiniz dedim, tapuları verin sponsor belgesine gerek yok isterlerse verirsiniz dedi, tapuların fotokopilerini almakla yetindi.Bu işlemin ardından sanırım 15-20 dk arası bir bekleme sürecinden sonra, diğer gişe de (numarasını hatırlayamadım) vize ödemesini gerçekleştirdik.Yine yaklaşık 10 dakikadan kısa bir süre daha bekledikten sonra, 5 nolu bankoda numaramız yandı ve eşime herkese sorulan klasik nereye gideceksiniz? Tanıdığınız varmı orada?ne iş Yapacaksınız gibi sorularla birlikte eşim ve benim parmak izlerimi aldı.Vizemizin onaylandığını yeni hayatımızda başarılar dileyerek nazik bir şekilde bizi uğurladı.

    İşlemlerin bitmesi ile birlikte saat 9:00 da randevuya girecek olan Mustafa bey ve ailesi ile dışarıda kısa bir sohbet ardından, onların çıkmasını bekledik. 1 saatın sonunda onları da güler yüzle karşıladık.Bir müddet sohbet muhabbetin ardından evden içeri adım attığımızda elçilikten aradıklarını söyleyen bir telefon aldık ve eksik parmak izi için tekrar elçiliğe gelmemiz gerektiğini ve kapıya adımızı yazdıracağını söylediler.

    Saat tam 13:00 de oradaydık ve ilk önce içeri bizi aldılar ve salonda beklemeye başladık fakat bu bekleyiş tam 1,5 saati buldu çok yoğun olmamakla birlikte bir şekilde herkes işini bitirip gitmesine rağmen, güvenlik görevlileri beklemekten başka yapacak bir şey yok diyerek olayı biraz daha gizemli hale getirdiler.Sonunda sabah ki görevli bize seslendi ve özürlerini ilettikten sonra eşimden çocuklar için tekrar parmak izi aldı.Ardından lütfen 2 dk oturun, eğer mümkün olabilecekse size vizelerinizi basılı bir şekilde vereyim tekrar uğraşmayın dedi.Kısa bir süre sonra tekrar bizi çağırdı ve maalesef mümkün olamadığını işlemlerinizde bir aksilik yok, 3 – 5gün içinde pasaportlarınız adresinize gönderilecektir ve iyi dilekleri ile bizi tekrar uğurladı.Bugün elçiliğin havasını iyice bir solumuş olduk.

    Bu mülakat ile ilgili olarak özelikle dikkat çekecek bir iki husus, eşim çift vatandaş olduğu için buradan ve Bulgaristandan evrakları hazırlamıştık.Görevli sanki Bulgaristan evraklarını biz vermesek hiç istemeyecekmiş gibi davrandı.Bazı evrakların tercümelerinin asıllarını ikaz etmeme rağmen geri verdi, bazılarının asıllarını aldı.


  • Merhabalar, Ankara konsolosluktan gelen randevu mailinde evlilik cüzdanı ve diplomanın İngilizce tercümeleride istiyorlar

    Documents and/or Actions Required:
    Marriage Certificate (Original and English translation with copy).
    High school or University Diploma (Original and English translation with copy).
    Açıkçası kafamıza takıldı sormak istedim Türk vatandaşlardan istenilen evraklarda dava dosyaları dışında çevirili evrak istenmiyor.Nasıl bir yol izlemeliyiz bilgisi olan var mı?

  • Yasaklı

    @dılekalkoc aynı mail içinde Türkçe evraklar için çeviri gerekmediği de yazıyor olmalı şöyle ki

    For Turkish Applicants:

    Please note that English translations are not required for the documents in Turkish, except for the court documents excluding the divorce decree. Please bring the original and one copy for each applican


  • @dılekalkoc Turk olan katilimcilardan mahkeme ve bosanma evraklari disinda ingilizce belge istenmiyor.Diplomaniz da yurtdisinda ingilizce dili disinda ise onu tercume yaptirmaniz gerekli.Burada yada whatsapp grubunda mi okudum emin olamadim, mulakata giderken yaninizda e devletten mezuniyet sorgulama dan alacaginiz evragida goturmenizi tavsiye ederim.Mulakattan sonra mail ile istenen bir kisi olmustu.


  • @dılekalkoc ingilizce tercümesine gerek yok. mailin o kısmu standart bir ifadedir. Ben dün mülakat yaptım evlilik cuzdanının iki fotokopisi ve diplomamın fotokopisini verdim. Yani tercüme falan vermedim bir problem olmadı.


  • @uda4a @uda4a e devletten mezuniyet sorgulama dan alacaginiz evragida goturmenizi tavsiye ederim bu doğru bir harekettir. ben de diplomamın fotokopisinin yanına bunu da verdim. Cunku şimdiye kadar bildiğim sadece bir arkadaştan istemişlerdi. Benden istemeden ben kendim ilave ederek verdim.


  • Currentımızın eli kulağında 🙂 Geçen ay bu günlerde yeni cut off belli olmuştu diye hatırlıyorum. Henüz bir haber yok değil mi? Hiç mevzusu geçmediğine göre.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum