Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

Bankacılık
997 195 215.8k 189

• Herkese merhaba.Aralik ayında ailemle Houston a yerleşme planımiz var. TR deki emekli maaşımı her ay düzenli olarak ABD deki hesaplarima aktarabilecegim ABD ile TR arası en az komisyon ve sorunsuz banka tavsiyesi verebilirmisiniz acaba ona göre gelmeden emekli maaşımızı ilgili bankaya transfer edelim(bu arada Bofa da hesabım mevcut).şimdiden teşekkür ederim.

• @Emre-Kurtulmuş ben DCU kullanıyorum 3 ay sonra gel dediler yapılandırma için

• @kenankulll yakınlarda başka bir tecrübe aktarıldı mı bilmemekle beraber (Başka bir banka) şuana kadar para transferlerinde ne ucuz TEB . CepteTeb ile swift transfer ile gönderdiğinizde TEB çok düşük bir tutar kesiyor. Aşağıdaki başlığa bakarsanız eğer tecrübeleri göreceksiniz. Ayrıca TEB ile BOFA'nın anlaşması var. TR'deki günlük para çekme limitiniz kadar tutarın USD karşılığını TEB Banka kartı ile ücretsiz çekebiliyorsunuz. TR'de iken günlük para çekme limitinizi maksimum tutara çıkarın. Ayrıca bankaya muafakatname vermeniz gerekecek. Ayrıca yine karta bağlı hesaplardan USD hesabını fawori hesap seçin. (Buna gerek varmıydı pek hatırlamıyorum.) Bu durum ile ilgili tecrübeleri aşağıdaki başlıkla okuyabilirsiniz.

Başlık Adı:
    ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

• ⭐⭐

@Redbeard doğru yazmışsınız lakin standart TEB hesaplarından yüksek miktar kesiliyor.
    SADECE cepteteb hesapları ucuz.

• @charon CepteTEB yazmıştım ama vurgulamamışım ya, kusura bakmayın... Ben geçen sene yalan söylemeyeyim 107 TL gibi bir şey ödemiştim. Chase bank da 15 USD kesmişti. Transfer çok kısa sürede gerçekleşmişti. Transferi yaparken TR mesai saati içerisine denk getirmiştim. Başka bir bedel ödememiştim. Sanırım bu sene forumda 150 (Küsür) TL falan gibi bir şeyler okumuştum... Beyfendi ilgili başlığı okursa zaten her şey yazıyor orada...

Not: Parayı CepteTEB mobil uygulamasından değil TEB internet bankacılığından göndermiştim. Mobil uygulama da Swift ile yanlış hatırlamıyorsam para gönderilmiyor...

• @Redbeard sıkı bir hazırlanma sürecine girdim zamanla ilgili sıkıntıdan dolayı forumdaki yazıları ayrıntılı okuyamadim bu benim hatam.haklisiniz forumda her konuyla ilgili mutlaka bir cevap var.bundan sonra daha fazla vakit ayırmaya calisacagim.cok çok değerli bilgiler verdiniz.cok teşekkür ediyorum tüm yardımcı olan herkese.

• ⭐⭐⭐⭐

En taze bilgiyi vereyim.
    Dun CepteTEB web sayfasindan BofA'daki hesabima swift yaptim.
    Ayni gun icinde hesaba gecti.

CepteTEB 176 TL (yaklasik 5 dolar)
    BofA 15 dolar komisyon kesti.

Oncesinde CepteTEB'i arayip BofA ATM'lerinden ucretsiz cekim icin 1 yil daha muafiyet talep edip tanimlattim.
    Gunluk limitim 24 bin TL karsiligi doviz cekimi. 2 yil once geldigimde de 24 bindi, hala ayni. Su andaki kurla gunluk 700 dolar civarinda cekim hakki demek bu.

Sonra gidip denemek amaciyla BofA ATM'den CepteTEB atm kartiyla bir miktar cektim. Herhangi bir komisyon kesmedi. Gunlerce 700, 700 cekmekle ugrasamayacagimdan sonrasinda swift emri verdim.

• ⭐⭐⭐⭐

@kenankulll, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

Herkese merhaba.Aralik ayında ailemle Houston a yerleşme planımiz var. TR deki emekli maaşımı her ay düzenli olarak ABD deki hesaplarima aktarabilecegim ABD ile TR arası en az komisyon ve sorunsuz banka tavsiyesi verebilirmisiniz acaba ona göre gelmeden emekli maaşımızı ilgili bankaya transfer edelim(bu arada Bofa da hesabım mevcut).şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba. İşinize gelirse bir önerim olacak.

ABD kredi kartını kullanıp kredi skoru sağlamak gibi bir kaygınız yoksa, emekli maaşınızı her ay ABD'ye aktarmayıp şöyle yapabilirsiniz:
    Maaşınızın yattığı bankaya ait kredi kartınız vardır, yoksa da alın.
    Kredi kartınıza dolar ekstresi ekletin.
    Maaşınız yattığında bankanın cep uygulamasından dolar alın.
    Harcamalarınızı bu kartla yapın.
    Yaptığınız harcamalar dolar ekstresine yansıyacak.
    Günü geldiğinde borcunuzu vadesiz dolar hesabından ödeyin.

Böylece her ay Swift masrafı yapmanıza gerek kalmaz.

• @Serapp Önerinizi degerlendirecegim ama sizinde belirttiğiniz gibi kredi skoru oluşturmak ABD de olmazsa olmaz gibi birşey.oranin kredi kartını kullanmak daha mantıklı gibi.yinede bilgilendirme için çok teşekkür ederim...

• ⭐⭐⭐⭐

@kenankulll, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

@Serapp Önerinizi degerlendirecegim ama sizinde belirttiğiniz gibi kredi skoru oluşturmak ABD de olmazsa olmaz gibi birşey.oranin kredi kartını kullanmak daha mantıklı gibi.yinede bilgilendirme için çok teşekkür ederim...

Aslında zaten TR'den aldığınız emekli maaşı yeterli gelmeyecektir. Emekli maaşınızı aktarmayıp dediğim şekilde kullanırsınız.
    Orada kazandığınız gelir ile de ABD bankasından alacağınız kredi kartını kullanır yine de skor oluşturursunuz.

• @Serapp çok teşekkür ederim bilgilendirme için...

• Merhaba,
    Biz 2 yaşında oğlumuzla beraber 3 kişilik bir aile olarak tecrübelerimi aktarmak istiyoruz. Öncelikle yazacaklarım daha çok bizim gibi sadece süreci başlatmak için ABD’ye Newyorktan girdi çıktı yapan, otelde veya bir tanıdıklarının yanında kalanları ilgilendirmektedir. Yolculuğumuz 15 kasım 2025 thy uçuşuyla İstanbul havaalanından direk JFK ye yaklaşık 10 saat sürdü.Hem burada hemde JFK de olsun çocuklu olmanın heryerde avantajını çok yaşadık. Kontuarda, uçağa binip inişlerde, pasaport kontrollerinde her zaman öncelikli oluyorsunuz. Sizi göremeselerde çocuklu olduğunuzu söyleyin mutlaka yardımcı oluyorlar. JFK ye indiğimizde siyahi polis abimiz halimize acımış olacaktı ki 250 kişilik pasaport kontrolünden bizi çıkarttı direk kendi yönlendirdi ve en öne alıp işlemlerimizi öyle hızlı tamamladı ki sanki bir şeyler yanlış kapılmış hissine kapıldık.Pasaportlarımızı kontrol etti zarflarımızı teslim ettik işleminiz bu kadar “Welcome to Newyork” dedi. Biz bakakaldık. Çünkü daha önceden giriş yapanların tecrübelerini çok fazla okumuştuk. Sorguydu, kaç paranız vardı, ne bir arama ne bir tarama hiçbir şeyle karşılaşmadan valizlerimizi de aldık doğru otelin yolunu tuttuk. Amacımız sadece süreci başlatmak için zarfları teslim etmek ve Newyorkta kalacağımız 10 günlük süreç içerisinde hızlı bir şekilde bankadan secured kart ve banka hesabı açabilmekti. Bu yüzden uçaktan indiğimiz gecenin sabahında direk daha önceden randevular aldığım Bank of America şubelerine saldırmaya başladım. Çoğu şubesi cumartesi öğlen 14:00 ye kadar çalışıyor bu arada. Randevu almadan da gidebiliyorsunuz erken gelenleri her zaman önemsiyorlar ama ben biraz garanticiyim.Bir bankanın reddetme ihtimaline karşılık harita üzerinde Manhattan’da metro güzergahında bulunan tüm BOFA şubelerini taradım ve toplam 6 tanesine aynı güne yarım saat aralıklarla randevumuzu almıştık. Randevu almanız gereken linki aşağı bırakıyorum.
    https://locators.bankofamerica.com/ny/newyork/
    Öncelikle adres proof isteyeceklerini tahmin ettiğimden kendimi 3 farklı şekilde garanti altına aldım.

1. Amazon üzerinden bir ürün satın alıp adres proof olarak göstereceğim arkadaşın evine fatura kestirdim.
    2. Gitmeden 1 ay öncesinden (Posta yolu PTT ile uzun sürebiliyor) kendi adıma newyorktaki adresime mektup postaladım.
    3. Daha önce forumda okuduğum tecrübelere dayanarak kalacağım adrese rental insurance; yani herhangi bir sigorta türü yaptırdım. Bunun için ne ev sahibine ne bir başkasına ihtiyacınız var en güzel yönü bu. Sadece online olarak adresinizi yazıyorsunuz ve poliçeniz elinizde. Kullanmış olduğumuz iki sigorta linkini bırakıyorum. Beni kurtaran bunlar oldu. Fiyatları bir tanesi aylık 5$ ve 7$ olarak değişiyor.Hesabı açar açmazda iptal edebilirsiniz.
      https://www.gettoggle.com/
      https://www.lemonade.com/renters
      Hepsinin çıktısını alıp düştük Bank of America yollarına.Bankalarında hiç kalabalık yok. İlk durağımız “988 3rd Ave, New York, NY 10022” şubesi oldu. Ve nasıl denk geldiyse ilk randevumda SSN olmadan 10 dakika içerisinde hem banka hesabı hemde secured kartımı açtırabildim. İlk 2 belgemi göstermeden direk bir tane sigorta poliçesini verdim adres proof istendiğinde.Ve bir tane de pasaport harici ekstra kimlik istendi. Bunun için ehliyetimi göstermem yeterli oldu arkadaşlar. Buraya yolu düşen arkadaşlar olursa benim ile ilgilenen bankacının adı Maria Luna. Randevu alırken spesifik olarak görüşmek istediğiniz biri varmı diye seçenek çıkıyor. Orada bu bayanın ismini seçebilirsiniz. Çok güzel yardımcı oldu. Kartlarımız fiziki olarak adresimize daha ulaşmadan dönüşümüz geldi. Zaten amacım secured kredi kartımı orada arkadaşa teslim edip düzenli bir şekilde aylık harcama yapmasını sağlamak ki bank history oluşsun.Bütün işlerimi halletmenin verdiği sevinçle 10 gün boyunca stressiz bir şekilde newyorku doya doya gezdik.Dün itibariyle ülkemize geri dönmüş bulunuyoruz. Umarım yazdıklarım bizim gibi süreci başlatmak için giriş-çıkış yapacak arkadaşlara yardımcı olur.Herkese işlerinde kolaylıklar dilerim.

• Arkadaşlar merhaba, bugun banka hesabı ve kredi kartı için Bank of America şubesine SSN ve vize basılı pasaportumla gittim. Yalnız ilgili kişi fiziki olarak greencard'ım olmadıgından proof of adress için fatura ya da kira sözleşmesi gibi beyan istedi. Kendisine kart fiziki olarak gelene kadar vizenin kart ile aynı statüde oldugunu belirttim fakat ekranını gösterip vize türü olarak DV1'ın sistemlerinde olmadıgını gösterdi. Daha sonra farklı bir şubeye giderek durumu tekrardan izah ettim. Adres, SSN, pasaport ve Türkiye'den aldıgım ehliyet ile randevuya geldigimde hesap açılabilecegini aktardı. Sanırım randevuda vakit kazanmak icin pasaportumdaki bazı bilgileri ve yakınımın adresini sisteme işledi telefon numaramla birlikte. Randevu günü adresi resmi bir dokümanda görmek isterlerse tekrardan önerebileceginiz şeyler var mıdır? Aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.

• @kkaya en basiti o adrese erişiminiz varsa amazon üzerinden ufak bir sipariş vermeniz ihtiyacınız olmayan bir ürün bile olsa aynı gün yada ertesi gün delivery olan bir ürün seçerseniz hızlıca çözebilirsiniz. Gerekirse ürün geldikten sonra iadede edebilirsiniz

• Merhaba, Türkiye'den Florida'daki eşime para göndereceğim ama bankalarda yüksek komisyon var en mantıklısı kripto gibi gözüküyor. Western union ve swift ücretleri çok yüksek gözüküyor. Kripto dışında hızlı ve düşük komisyonlu gönderebileceğim bir sistem var mıdır?

• Houston'da Banka Hesabı Açmak ve Türkiye'den Para Transferi;
    Herkese selamlar. Geçtiğimiz hafta yerleştiğim Houston'da Bank of America'da açtırdığım banka hesabı ve Para Transferi hakkında bilgi vereceğim. Houston'da herkesin çok sevdiği Özlem hanımla tanışmak ve hesap açmak için gittiğim Bank of America Galleria şubesinde bir sürprizle karşılaştım. Özlem hanım hastaymış ve o gün gelmeyecekmiş :/ Bende başka bir memurlar görüşmek istedim ve Guisella isminde sarışın bir hanımefendiye yönlendirdiler. Kendisine banka hesabı açmak istediğimi söyledim ve gerekli işlemler için Pasaport ve Türk Ehliyetimi istedi. Tabi Green Card ile geldiğimi de kendisine bildirdim. Tam işlemler başlamışken benden adres kanıtı istedi. Bunun için bir fatura (elektrik, su, internet vs / TELEFON OLMUYOR) yada kira sözleşmesi talep etti. Ülkeye yeni geldiğimi ve bunlara sahip olmadığımı, eğer hesap açarsak bunlar için başvuruda bulunacağımı söyledim ancak bana ekranını çevirip bunlardan birinin zorunlu olduğunu anlattı. Bende durumu çok uzatmadan teşekkür ettim kendisine. Bu sırada benimle bankada olan ve 2 gün önce bunlar olmadan banka hesabı açan Ömer abi ve eşi durumu anlatsa da yine de ikna edemedik. Ömer abi ve eşi Gülşah kredi kartı başvurusunda bulunurken bende kendileri ile oturdum. Banka menajerinin 11 de geleceğini ve tekrardan gelmeleri gerektiğini de söyleyince beraber birer kahve içmeye gittik ve 11 de tekrar bankaya geldik. Menajer Ömer abiler için kredi kartlarının onayını verdi ve bende bu sırada kendisine durumumu açıkladım. Banka müdürü Moutaz bey durumu gayet iyi anladığını söyledi ve Guisella'ya benim için banka hesabı açma işlemlerini yapmasını söyledi :D Burada kendilerine tekrardan teşekkür ediyorum.
    Yani arkadaşlar herhangi bir adres kanıtı olmadan da banka hesabı açabilirsiniz. Sadece durumunuzu iyi açıklamanız yeterli oluyor :)
    Para Transferi
    Ben yanımda getirdiğim 1500 doları banka hesabı açılışında hesaba yatırdım. Ardından Türkiye'deki EnPara hesabımda bulunan dolar bakiyesini transfer ettim. EnPara yurtdışı transferinde 339,52 TL lik bir kesinti yaptı arkadaşlar ve para bir kaç saat içerisinde BofA hesabıma geldi :) BofA ise gelen transferden 1 cent bile kesinti yapmadı :)

• Selamlar herkese. Bank of Americadaki gorevli ile konustum. Kredi kartinin limitinin yuzde 30u civarlari due date geldiginde max kullanilmis olmasi gerekiyor iyi bir kredi skoru icin dedi. Benim limitim 500 dolar due date ayin 1i. Yuzde 30u 165 dolar civarlarina geliyor. Ben harcadigim tutarlari duzenli oduyorum harcama yaptikca ay sonuan dogru da odeyerek sifirlamistim karti ama automatic paymentlar geldi iki tane hopp yuzde 30una ulasti kartin. Bunu nasil ayarlayabiliriz ne yapabiliriz cunku her ayin 1inde birkac tane otomatik odeme var faturalar vs. Bilgisi olan var midir?

• @misha90 merhaba, due date tarihini istediğiniz bir tarihe, nasıl tercih ederseniz değiştirebilirsiniz.

• @pulcet mart ayinda degistirmeme izin veriyor maalesef

Benzer Başlıklar

• Göçmen Olmayan Vize Türüyle Banka Hesabı Açma/Kredi kartı Almak

Bankacılık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    337 Bakış
    Onur KürekçiO
    @Ceycey-0 teşekkürler
  • EFT ve HAVALE sistemi

Bankacılık
    4
    1 Oy
    4 İleti
    349 Bakış
    knnrnK
    @kirik Swift işlemini online yapabilirsiniz, ancak bankalar çok yüksek komisyonlar alıyorlar. Çok büyük miktarda para transferi için mantıklı olabilir. Ancak küçük miktarlar için Wise gibi bir yöntem öneririm.
  • 5 Oy
    6 İleti
    857 Bakış
    DewRMD
    Lufthansa'dan 12.800 TL'lik uçak bileti için Yapı Kredi 13.500 TL çekti. İade talebi yaptım. İlgileneceklerini ve iadenin gerçekleşeceğini söylediler.
  • Serbest Meslek Sahiplerine Özel Banka Hesapları (Bank Accounts for Freelancers)

Taşındı Bankacılık
    3
    1 Oy
    3 İleti
    829 Bakış
    crazycellsC
    Oxygen bank da freelancer odakli, kredi ve diger banka hizmetleri saglama amacli kurulmus bir banka. Su an icin hem personal hem de business account acabiliyorsunuz. Benim app'i indirdikten sonra bireysel bir banka hesabi olusturmam 1 dakikadan kisa surdu :) ama tabii ABD'de gecmisiniz yoksa, ehliyet veya baska bir kimlik yuklemenizi isteyebilirler. Hesabi olusturduktan hemen sonra hesaba bagli debit card size gonderiliyor. Diger checking hesaplarinizi da hesaba baglayin, bu sayede banka paralarin giris-cikislarini takip edebiliyor, ozellikle de eger ilerde freelance isiniz icin kredi cekmeyi planliyorsaniz bankaya guven vermek acisindan onemli. En azindan bankanin kurulus amaci bu :) Su an icin Oxygen debit pek cok alanda %5 cash back veriyor, yani pek cok kredi kartindan daha iyi bir geri donus miktari var; ayrica "Food and Coffee" kategorisinde ise $1 geri veriyor. "Cash back" sevenler icin guzel bir kart :) Dunkin Donuts'tan veya Starbucks'tan cay veya kahve alacaksam surekli bu kartimi kullaniyorum, simdiye kadar bu sayede 41 dolar geri gelmis. Bankanin adresi surada: https://oxygen.us/ Fakat app'i indirip kayit yaptirmaniz gerekiyor. Referansli link: https://oxygenbank.onelink.me/vjPj/687cc6b3 (Bu link ile kayit olup hesaba minimum 200 dolar yukleyip, 2 ay icerisinde karti en az 5 defa kullanirsaniz hem size hem bana 25 dolar veriyor) Bu da app'in cashback kismindan ekran goruntusu, ben [image: 1614048996037-screen-shot-2021-02-22-at-9.55.46-pm.png]
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k