Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ben-Batur Haklısınız, Hong Kong'a taşıma konusunu araştırıyorum, forumdaki yorumlara bakarak, Ankara'nın performansını görmek için aralık-ocak ayını beklemek mantıklı olacak gibi bir yorum çıkardım, bu konuda görüşünüzü merak ediyorum

• Bu ileti silindi!

• @sarvavasa, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur Haklısınız, Hong Kong'a taşıma konusunu araştırıyorum, forumdaki yorumlara bakarak, Ankara'nın performansını görmek için aralık-ocak ayını beklemek mantıklı olacak gibi bir yorum çıkardım, bu konuda görüşünüzü merak ediyorum

Özellikle herhangi bi konsolosluk için kesin bir yorum yapamam tabii ki ama Current olmadan KCC ile taşımanız en güzeli olacaktır 🙂 Hong Kongta mülakata girip vizesini alan ni arkadaşımız var, mülakat deneyimleri başlığından aürecini okuyun isterseniz 🙏🏼

• @sarvavasa Ankara'nın performansını beklemek sadece zaman kaybı olur diye düşünüyorum. Son yıllara ait veriler ortada.. Bence dosyanızı direk taşımaya odaklanın.

• @sarvavasa, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur Haklısınız, Hong Kong'a taşıma konusunu araştırıyorum, forumdaki yorumlara bakarak, Ankara'nın performansını görmek için aralık-ocak ayını beklemek mantıklı olacak gibi bir yorum çıkardım, bu konuda görüşünüzü merak ediyorum

Ankara konusuna hiç girmedim bile. Bakım benim dosya numaram 4400’lerde ve dosyamı daha Temmuz ayında başka bi konsolosluğa taşıdım bile. Ankara fikrininin üzerine hiç düşünmeyin bile bu dosya numarasıyla. Bütçenizi planlayıp bir an önce dosyanızı taşımanızda fayda var 🙏🏼

• @gucarslan oldu sanıyorum
    süreçle ilgili bilgi alabilir miyim
    formu doldururken direkt olarak görüşme yapmak istediğim yer olarak frankfurt secmem yeterli midir

• @sarvavasa 6 bin current iken Ankara'nın durumunu görüyoruz, yavaşlar bence. Bu durum neden aralık, ocak aylarında hızlansın. Dv25 için 4 bin üzeri caselerin dosya taşıması gerekli bence. Sizin numaranızda 18 binde, bu sıra ile size bu sene Ankara da sıra gelmeyecek. Geç kalmadan (aktif olmadan) dosya taşımanızda fayda var.

• @gucarslan bahsettiğim Viyana konsolosluğu ancak henüz bir mülakat tarihi almadım,mail attım bekliyorum mülakat ertelemesi talep ettim.
    ''Step 1: Register online for passport return service'' kısmını nasıl yapmam gerekiyor ? mülakata girerken mi yoksa şimdi mi ? şimdiyse nasıl doldurmalıyım kafam karıştı. Teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@alparslan34 Selamlar..Daha önceki iletilerinizi takip ettiğim için birkaç gün önce size mülakat durumunuzu sormuştum.. Aslında şu an yaşadığınız durum ben dahil birçok kişinin başına gelebilecek özelliğe sahip. Schengen alarak Viyana'ya ulaşacak kişiler olarak yaşadıklarınızı detaylı olarak paylaşmanız foruma büyük katkı sağlaycaktır. Sürecinizde başarılar...🍀

• Merhabalar,

Bugün aşılarımı tamamladım. Aşağıda bulunan aşılar için antikor testi yaptırmıştım ve hepsinde yeterli antikorun bulunduğuna dair belgeyi kaşe imzalı halde aldım. Antalyada bulunan arkadaşlar Akdeniz Üniversitesi hastanesindeki Enfeksiyon biriminden randevu alıp antikor testi talep edebilir.

Kızamık
    Kabakulak
    Kızamıkçık
    Hepatit B
    Su Çiçeği

Geriye kalan Tdap/Td, Çocuk Felci ve Influenza aşılarımı bugün oldum ve onlarında aşı belgesini temin ettim. Çocuk felci aşısını aile sağlığı merkezleri sağlıyor. Tetanoz ve Influenzayı ise eczaneden alarak aile sağlığı merkezinde oldum. Sisteme işlettim.

Kafama takılan iki husus var. İlki Tdap/Td aşısı. Tdap ve Td ayrı aşılar ben sadece Td olan aşıyı oldum. Listede aşıların arasına / koyulduğu için doktorum ikisinden birini olman yeterli dedi. Hangisini olacağıma dair bir bilgi bulamadığımdan bulduğum aşıyı oldum.
    İkinci olarakta polio aşısının sadece ağızdan damla şeklinde uygulanan şekli vardı. Bu uygulandı. Bu bir sorun olur mu?
    Bu konularla alakalı detay bilen arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim.

@Senem-Yukselen Size de çok geçmiş olsun, yaşanan bu aksilik sürecinizi etkilemeden sonuca ulaşırsınız umarım.

• Bu ileti silindi!

• @10urdmn bu eksik aşıları hemen yapmalımıyız yoksa 2nl mailini mi beklemeliyiz ? Case no 18k larda tahminimce yaza doğru mülakat alacağım

• Bu arada konulardan bağımsız aklıma bir şey daha geldi. Muhakkak doğru yanıtı verecek değerli insanlar vardır. Bu sene muhtemelen çok üst sıralarda olduğumuz için mülakat sırası gelmeyecektir biz yine de ne olur ne olmaz yeniden bir başvuru yapsak green card başvuru süresi dolmadan, bununla ilgili herhangi bir yaptırım ya da engelle karşılaşır mıyız yoksa yeniden başvuru hakkımız var mı halı hazırda talihli olsak dahi?! Yanıt için şimdiden çok teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@Lamineure Süreciniz devam ederken bir sonraki DV ye katılım sağlayabilirsiniz..

• @Lamineure Merhabalar. Evet kazanmış biri de olsanız yeniden başvuru yapabilirsiniz. Ama benim naçizane tavsiyem sizin bu kazandığınız hak boşa gitmiş olmasın. Malum internette verilen bilgilere göre green card çıkma olasılığı %1 ila %3 arasındaymış. Benim de tanıdıklarım yaklaşık 10 senedir başvuruyor ama çıkmıyor. İsterseniz bu başlığın ilk iletisinden itibaren okuyup sıralamanız 24 bin olmasına rağmen nasıl dosya taşıma ile green card alabilirsiniz bunu araştırın derim. İyi akşamlar.

• @fatih-donmez yandığınız için çok teşekkür ederim. Evet birçoğunu okudum birçok bu konuda bilgi sahibi edindiğim ilgili arkadaşlarla tanıştım sizin gibi eksik olmayın. 🙏 Fakat bu dosya taşıma olayları maddi ve manevi olarak bizi zorlayabilir yine de bu konuda hala araştırma yapmaya devam etmekle beraber kendi ülkemde böyle bir kazanılmış hakkı kullanamamak ayrıca beni çok üzüyor. Başka ülkeler için misal Avrupa falan o süreci şu an düşünmek bile istemiyorum. Elbette armut piş ağzıma düş mantığıyla hareket etmiyorum böyle bir fırsatı yakalamışım ama bir servet de harcayamam onun için malum şu an Türkiye şartları döviz durumları....

• @Lamineure Bende sizin gibi düşünüyorum fakat bu alacağınız riskler sizin ne kadar gitmek istemenizle alakalı. Ben bir dünya borç alıp gideceğim Hong Kong'a mesela. Umarım sizin süreciniz istediğiniz gibi ilerler. Kolay gelsin bol şans!

• @fatih-donmez Hong Kong meselesini yeni gördüm bununla ilgili bütçe ne patlar bize iki kişi için muhakkak bir hesap yapmışsınızdır.

• @Flight101 Selam, nerden sordunuz mesaj olarak mı ? çünkü gelmedi bana görmedim. Henüz bir aşamaya geçemedim geçince ilk işim dediğiniz gibi buraya yazmak olucak. teşekkür ederim

• ⭐⭐

@Lamineure Merhaba sorunuzla ilgili bir arkadaşımız paylaşmışdı detayları bulamadım ama biraz geri gidersen okursanız bulursunuz konu başlığı zamanında kendim için bütçe çıkarmıştım dv25 olurda kazanırsam diye en az 5k usd ayrılması gerekiyor

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |