Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @cemal1153 hong kong antikor sonucunun çıktısını imzalı kaşeli kabul ediyor diye biliyorum. Vurunduğunuz eksik aşılar için aşı kartını imzalı kaşeli almanızda fayda var ben öyle yapacağım (tabi tüm belgeler tercüme edilmeli).

• @10urdmn ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.

• @gizemctr, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur Ben de öyle düşündüm ama formül a belgesinde versiyon yok maalesef tek belge veriyor.
    Vukuatlı olanı iki versiyon alabiliyorum.

Biz nüfus müdürlüğünden formül a için her iki versiyonunu da aldık aslında 🙄

• Selamlar,

Bir konuda kafam karıştı. Farzedelim TR'de covid aşımı yaptırdım ve aşı kartımı götürdüm.

Aşı kartı yeterli olmuyor mu?
    Antikor testini de alıp götürmem mi gerekiyor?
    Antikor testini götürmediysem orada antikor testini zorunlu yapıyorlar mı?
    Antikor testi olmadan sağlık raporuna onay vermiyorlar mı?

• Merhaba. Geçen yıllara istinaden konsoloslukların performansına baktığım da aşağıda ki gibi bir tablo oluşuyor sanırım. Vize sayıları olarak. Buna katılanlar??

Nairobi 3508
    Kathmandu 3135
    Tashkent 2583
    Algiers 2556
    Cairo 2511
    Casablanca 2430
    Yaounde 2266
    Warsaw 2251
    Tbilisi 1759
    Bishkek 1637
    Dushanbe 1391
    Yerevan 1301
    Addis Ababa 1173
    Ankara 1116
    Havana 1112
    Tirana 1075
    Islamabad 930
    Almaty 903
    Lome 892
    Suva 690
    Abu Dhabi 624
    Riyadh 579
    Frankfurt 570
    Amman 497
    Monrovia 489
    Djibouti 445
    Freetown 418
    Cotonou 402
    Kinshasa 401

image.png

• @dkerim Bu tabloya göre Ankara ortalama bir değere sahip ama bana ve birçoğumuza göre oldukça kötü performansta. O yüzden vize sayısı değil de Vize yüzdesi olarak görüp değerlendirmek lazım.

• @Yıldıray81 evet haklısın. Ankaranın case leri berbat elim yazmaya el vermedi :)) ortalama bir düşünce sunar sanırım

• @Yıldıray81 Mesela Tiran DV2024 kazanan sayısı 2,667. Vize sayısı 1075. ANK kazanan sayısı 3,684. vize sayısı ? toplam. DV CHARTS a göre 723 EU vizesi ama. Toplamda 1079 EU vizesi. Arada ki fark yurt dışı konsolosluklardan vize alan Türkler mi bilmiyorum.
    ANK EU
    2023 Ekim: 22
    2023 Kasım: 5
    2023 Aralık: 93
    2024 Ocak: 108
    2024 Şubat: 79
    2024 Mart: 78
    2024 Nisan: 105
    2024 Mayıs: 78
    2024 Haziran: 79
    2024 Temmuz: 120
    2024 Ağustos: 150
    2024 Eylül: 162

• Selamlar benim doğduğumdaki soyadım ben 3 yaşımda annem başka biriyle evlenince beni evlat ediniyor onun soy adını alıyorum, ayrıca Nisan 2025'te de evleneceğim soyadım yine değişecek Formul A evrağo hazırlarken soyadı değişikliklerini göstermek için nasıl yol izleyebilirim sorun olur mu ?

• ⭐⭐⭐

@dkerim Aylık verileri önceki yazımda paylaşmıştım..Resmi bilgilerdir, katılmamak olmaz...Varmak istediğiniz nokta nedir?

• @zekiye-kahveci vukuatlı aile nüfus örneğinde gözükmesi gerekiyor diye biliyorum, o belgeyi de sunabilirsiniz.

• @berkeesezerr Ds260 formunda hata yapıldıysa mülakat alana kadar genelde açılmaması tavsiye ediliyor çünkü reopen yapıp submitlediğinizde ilk defa göndermiş gibi oluyorsunuz ds260 formunu yolladığınız tarih değişiyor. Eğer yine de açmak istiyorsanız forumdan ilgili cümleleri yazarak aratabilirsiniz. Site için ise @gucarslan beyin de kurucusu olduğu savediversityvisa sitesine bakabilirsiniz. Ayrıca dosya numaranızı göz önünde bulundurarak kendinize bir yol çizmenizi tavsiye ediyorum.

• @sarvavasa evet yapabilirsiniz bir problem oluşturmuyor.

• @sarvavasa yüksek ihtimalle Ankara da size sıra gelmeyecek, dosya taşımayı düşünmelisiniz.

• @10urdmn mahkeme kararıyla ismimi değiştirmiştim, doğum belgesi formül A belgesinde de ismim değişti. Sadece lise mezuniyet belgem ve transkriptim de değişmedi bunun sebebi de diplomamın basılmış olmasıydı.

• Merhabalar,Kanada'dan yazıyorum.12Kasim'da mülakatımız,30Ekim'de de sağlık kontrollerimiz vardi.Anlaşmalı kurum bizden 8saat uzaklikta(Montreal'de).Akşam 22.30'da sabah 09.00 randevumuz için kiralik araçla yola çiktik.Eşim,ben ve 2 çocuğumuz..100km sonra önümüze çıkan oldukça büyuk bir geyiğe çarparak kaza yaptik.Araba pert oldu,polis,ambulans,itfaiye geldi.Çekici ile arabayı çektirdik.Ve Montreal randevumuza gidemedik tabi.Bizi polisler en yakın otele yerleştirdi.Sabah saglık merkezini aradık,durumu anlattık.En yakın randevuyu 6Kasım'a verebileceğini ve 12Kasım'a yetişmesinin çok zor olduğunu söyledi.Bu arada Toronto'daki merkezi aradık ama randevu alamadik.Şimdi 6Kasım'a alınmış yeni randevumuz var..Her gün tekrar arayacağız,randevuyu daha erkene çekebilmek için.

• Öncelikle çok ama çok geçmiş olsun, umarım hepiniz iyisinizdir. Durumu konsolosluğa açıklayan bir mail atarak sağlık raporu sonucunu mülakat sonrasında vermenizin bir problem yaratıp yaratmayacağını sordunuz mu ?

• @olowen Yanıtınız için minnettarım. DS-260 formunu yeniden göndermenin olası sonuçları hakkında bilgi almak istiyorum. Anladığım kadarıyla, başvuru tarihi çok önemli bir unsur, ancak case numarası birincil faktör diye biliyordum yani ben ne kadar geç dahi doldursam case numberı benden yüksek ama önce dolduran biri yinede benim arkama düşmez mi? Lütfen bunu açıklığa kavuşturabilir misiniz? Bir görüşme planlanana kadar dosyanın açılmamasını tavsiye ettiniz. Bunu görüşme onay e-postasına atıfta bulunuyorsunuz olarak kabul ediyorum. Eğer doğru anladıysam, dosyamız planlanan mülakattan bir gün öncesine kadar konsolosluğa iletilmiyor.

• @olowen Çok teşekkür ederim.Hepimiz iyiyiz ama buyuk bir şok yaşadik,bütün airbag ler açıldı,gecenin bir yarısı,soğuk,ıssız..Neyse ki şükürler olsun iyiyiz ve eve 1 saat önce geldik.Sağlık merkezini aradık ama konsolosluğa yazmadık..

• @Senem-Yukselen çok geçmiş olsun

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |