Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum
https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@btek14
Eski iletilere bir bakalım, yanlış bir ifade ya da yönlendirme olmuşsa düzeltilmesi gerekir. Ben yaşamış olduğum tecrübeye binaen arkadaşımıza fikir verdim, kendisi isterse hepsini No işaretlesin, o onu bağlar
Demekki fikirler değişiyormuş. Kimlerin fikirleri değişmiyor ki, Türkiye gündemini takip ediyorsanız şayet 
-
@erenotti
degisir degisir. ben duygularimi dusuncelerimi yaziya dokerken pek anlasilir olamiyorum ondan bazen sikinti olabiliyor. AOS yapanlar gorece az oldugu icin yanlis anlasilir konular olabiliyor. kisiler yaptikca ogreniyoruz formlar degistikce de ogrenecegiz.
gundem hakkinda konusmayayim dedigim gibi yaziya dokerken fazla sovebilirim. umarim guzel olur her sey.
Amerika'daki yasaminizda basarilar. -
@alperen-nihatcan-karasu Merhaba,Askerlik ile ilgili sorulara eşim için Part8 1 ‘e askerlik yaptığı yerin bilgilerini yazıp 49. Ve 55.sorulara Yes cevabını verdik.Arka sayfada additional part kısmına açıklama olarak da Türkiye’de zorunlu askerlik olduğunu belirttik.
Ancak sorulara Yes dediğimiz ve yazıyı yeterli görmedikleri için RFE ile karşılaştık .Sürecinizin uzamaması için Additional part kısmına askerlik durumunuzu detaylı bir şekilde açıklamanızı öneririm.
Sürecinizde başarılar dilerim.Hayallerinize bir an önce kavuşmanız dileğiyle. -
@Map cevabınız için çok teşekkür ederim. Detaylı bir açıklamadan kastınız nedir acaba. Siz neler yazdınız oraya. Paylaşırsanız ben ve diğer arkadaşlarda faydalanabilir bu durumdan.
-
Gelen Rfe’de askerliği,silah eğitimi ,kullanılan silah tipleri,active combat olunup olmadığı ile ilgili açıklamalar istenildi.
Bu soruların cevaplanması istenildiği için eşimin askerlik sürecini anlatarak cevap yazıp gönderdik.
Sadece zorunlu askerlik yazmamız yeterli olmadı. -
@Map Çok teşekkürler açıklamamı bu şekilde yapıyorum ben de .
-
@alperen-nihatcan-karasu @Map
Yorumların hepsi doğru, RFE alıp almamanız biraz sizin şansınıza kalmış. AOS süreci ofisten ofise memurdan memura değişiyor. Kolay gelsin. -
Sevgili @btek14 , eski iletilere tekrar baktım. Öyle bir gerilim de olmamış gerçi. Siz yes denilmesi gerek demişsiniz, ben no denilmesi gerekiyor demişim. Ben formda no demişim, sonra beni mülakat yapan memur yes diye formumu düzeltti
@Map kardeşimizin dediğine göre de o kadar detay yazmalarına rağmen, ofisleri gene de olayı anlayamamış ve rfe yollamış.
Özetle bu askerlik sorusuna kimse kimseyi etkilemeden isteyen istediği cevabı versin diyoruz
Zaten ofis veya memur nasıl anlamak istiyorsa öyle anlıyor AOS sürecinde. -
@erenotti
anin heyecani ile hararetli okunmus/yazinmis eski iletiler sorun yok hocam olur oyle. yukaridaki zorunlu askerlik aciklamasi gibi ofisten ofise kisiden kisiye degisebiliyor yorumlar.
3 ay sonra hepsine yes dedigi icin sorun yasayan biri cikar bize satasir belli olmaz. -
Merhaba arkadaslar, I-485 Formu doldururken Part 8 de Public Charge sorusuna illaki Yes mi dememiz gerekiyor? No isaretleyip dosyamiza paystubs ve employment letter eklesek dogru olur mu? Lottery kazanip AOS yapanlardan affidavit of support istenmiyormus, bunun bir ilgisi var midir public charge ile? Simdiden tesekkurler
-
@mustafauzun447 Oncelikle Tebrikler . Ben katildigim iki mulakattada bu soruyu Officer a sordum . Ikiside YES denmesi yonunde cevapladi . Ilave evrak koymaniza gerek yok . YES dedikten sonraki sorulari cevplamaniz yeterli . Bu arada imzanizdan gordugum kadari ile 4 hafta gecmis olmasina ragmen DV Fee Receipt gelmemis ise bunun pesine dusmenizde payda var . Bol Sans
-
Chen AOS başvurusunda askerlik sorularının hepsine YES dedirtip ekstra evraklar ekletti. Nedir diye sorarsanız askerlik yapıldığına dair e devletten döküman, onun çevirisi, askerliği açıklayan kısa bir affidavit ve bunun notarized hali, yani noter huzurunda imzaladığınız orijinali. Bunları göz önünde bulundurun derim, RFE tatsız olabilir.
-
@Figen Merhaba Figen Hanim, cevabiniz icin cok tesekkur ederim, dv fee receipt geldi fakat guncellememisim onuda yazayim.
Dosyamizi hazirladik sayilir. Bir tek su income, public charge olaylari beni geriyor
-
Herkese merhabalar,
Ben suan H1B vizesi ile Amerika'da bulunmaktayim. I-485 basvurusu yapacagim ve birth certificate olarak e-devletten alinmis "Vukuatli Nufus Kayit Ornegi" dokumaninin noter tarafindan ingilizceye cevrilmis halini gondermeyi planliyorum.
-
e-devletten alinan dokuman 1 ay kadar gecerlidir yaziyor. USCIS'e ulastiginda gecerliligi bitmis olacak. Bu sorun yaratir mi? Bunu deneyimlemis olan var mi?
-
Noter tarafindan ingilizceye cevrilip imzalanan dokumanin taranmis halinin ciktisi kullanilir mi yoksa orijinal dokumanin postalanmasi mi gerekiyor?
-
Noterden sonra Apostil gerekli midir?
Cevaplar icin simdiden tesekkurler.
-
-
@ultrazman Daha yeni yaptım, bildiklerimi şöyle özetleyeyim.
Konsolosluktan almama rağmen Chen Türk konsolosluğundan alınan doğum sertifikaları (nüfus kayıt örnekleri) için çok fazla RFE alıyoruz diyerek E-devlet üzerinden anne baba bilgilerini içerecek şekilde vukuatlı nüfus kayıt örneği istedi. Bunu tercümesiyle beraber gönderdik. Teslim olduğu tarih itibariyle düşünülüyor sanırım, süreyle ilgili bir talep olmadı. Employer letter için ise son 2 ayda alınmış olsun denilmişti, yani birth certificate için bir sorun yok.
Orijinal konusuna gelince, tercümeyi online yaptırdığım için e-devlet çıktısının mühürlü ve kaşe-imzalı halini renkli çıktı alarak yolladım, orijinal belgeyi talep ederlerse Türkiyeden talep edeceğim ancak bununla ilgili bir konu geçmedi. Teşekkürler.
-
@Figen Merhaba Figen Hanım size bir sorum olacaktı. 20 Haziran’da Green Card ve çalışma izni için başvurumuz sistemde alındı olarak güncellendi ve 14 Ağustos’ta parmak izi randevum vardı, o da sistemde güncellendi alındı olarak 23 Ağustos’ta. Teksas’tan başvurumuzu yaptık. Sisteme girdiğimde hala my progress kısmı gözükmüyor ve herhangi bir yeni güncelleme almadık. 2 ay oldu siz 4 aya yakın sürebileceğini söylemiştiniz çalışma izni için zaten ama merak ettiğim şey hala my progress kısmını göremiyor oluşumuz dosyamızın açılmamış olması mı sizce?
-
Arkadaslar selamlar, haftaya AOS başvurumu yollayacağım gecen hafta evlendik ve Original copy of Marriage Certificate i ayni gun aldik. Ne olur ne olmaz diyede 4 adet aldık. Sorum su: AOS başvurusunu gönderirken bu belgenin ben birdaha fotokopisinimi çekmem gerekiyor. Yani orijinal kopyanın fotokopisinimi yollamam gerekli. Bu sekilde evlilik bürosundan aldigim sekilde göndersem bir sorun olur mu?
-
Merhabalar, EB1A üzerinden sürecimi CP olarak devam ettiriyordum. Ancak bir türlü gelmeyen randevu tarihi sebebiyle AOS'ye geçmeye karar verdim. Genelde okuduğum bilgilendirmeler DV lotary sonrası AOS hakkında. Muhtemelen birçok noktası da zaten aynıdır diye tahmin ediyorum. Ancak, sorularımla teyit etmek istedim:
-
EB1 için doldurmam gereken formlar: i485, i765 (çalışma izni), I693 (Sağlık belgesi), G1450 (kredi kartıyla ödeme), I131 (yurtdşına çıkış izni), g1145, i94.
EB1A için bu formlarda eksik ya da fazla var mıdır?
Bu formların hepsini eşim için de dolduracağım doğru mudur? -
bazı formların ücretleri, mesela i765, elektronik ya da matbu (paper) olarak farklılık gösteriyor. elektronik seçecek olsam elektronik haline nereden ulaşıp dolduracağım?
-
Teslim etmem gereken belgeler: 2 tane fotograf, doğum belgesi (vukuatlı nüfus kayıt), Evlilik cüzdanı.
Atladığım başka bir belge var mıdır? Evlilik durumu vukuatlı nüfus belgesinde zaten görünüyor. yine de evlilik cüzdanına gerek var mı? -
Bütün bu belgeleri ve formları eşim için de dolduracağım doğru mudur?
-
CP'den AOS'a nasıl çevirebilirim. Belgelerimi AOS için gönderdiğimde otomatik dönmüş olacak mı? yapmam gereken farklı bir şey var mı?
Bu vesileyle EB1 için daha sonra araştırma yapacak olanlar için de bir özet olmuş olacak cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
-
-
Merhaba, evlilik yolu ile AOS sürecim devam ediyor. 1 ay önce I-485 için biometric randevum vardı; şimdi de I-765 (workpermit) için yeni bir biometric randevusu oluşturmuş USCIS. Birbirine bağlı süreçler olmasına rağmen neden iki kere biometric vermem gerekiyor anlamadım; USCIS agent ile görüştüm normal process bu dedi. Randevuya hemen hemen bir ay var; I-485 için tamamladığım biometric bilgilerini kullanmaları için bir şey yapabilir miyim? Amacım belki süreç hızlanır ve 1 ay randevu beklemeden eldeki bilgiler ile casei incelemeye devam edebilirler. Ofis ile görüşmek veya bir dilekçe sunmak işe yarar mı? Biometric konusunda benzer tecrübesi olan arkadaşlar ve/veya bilgi sahibi olan arkadaşlar deneyimlerini aktarabilir ise çok sevinirim.
Cevaplar ve desteğiniz için şimdiden teşekkürler.
-
@Ceycey-0 Bildigim bazi cevaplari yazayim .
1 - Belirtmis oldugunuz Formlar dogru ve evet Basvuru yapacak her kisi icin ayri doldurulacak .
2-I-485 Ucretinin icinde I-765 ve I-131 var . Bunlar icin ayrica bir odeme yapmayacaksiniz .
3 - Evet Evlilik Cuzdanina ( Ingilizceye tercume edilmis olarak var )
Bol Sans dilerim .
Benzer Başlıklar
119
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k