Merhaba, dv2025 kazananıyım.
16 ocak 2026 ta Amerika giriş yaptım ve 1 martta Tr ye döndüm. Eşim ve çocuklarım da 21 ocakta giriş yaptılar ve 1 şubatta Tr ye döndüler. Tekrar giriş yapmadık. Green cardlarımız elimizde. Burada sormak istediğim şu benim ve ailemin 2. giriş için süresi 1 yıl mı? 6 ay mı? 2. giriş toparlanma süreci olarak kabul edilip Abd nin dışında kalmaya izin verme süresi daha uzun diye birkaç yerde duydum. 3. ve sonraki girişlerde 6 ayda bir olması gerekliliği hususu kesin. 1. durum buydu
durum : eşim devlet memuru ve Amerikada yaşamayı şu an için pek uygun görmüyor. Orada şöyle bir taktik yapabilir miyim diye düşünüyorum. Eşim ve çocuklar Abd ye gelmese, yani green cardlar bir süre sonra yansa, ben Amerikada yaşadığım için 5 yılın sonunda Abd vatandaşı olsam, vatandaşlığı aldıktan sonra çocuklar ve eşim için green card sürecini tekrar başlatabilir miyim? Onların daha önceden green carda sahip olması ve bu kartların yanması bu süreci başlatmada engel mi? ve orada green cardın kazanılması 1 yıl kadar süre alıyor diyorlar, doğru mudur?
durum : ben vatandaş olduktan sonra eşim ve çocuklar için green card süreci başlatabiliyorsam yani 2. durum olabiliyorsa, büyük çocuğum oğlum şu an 12 yaşında benim vatandaşlık süreci en az 5 yıl alacağı için, oydu buydu derken oğlum 18 yaşını aşmış oluyor. 18 yaşın üstünde olmak babanın vatandaş olması dolayısıyla sağlanan green carda başvurmayı/almayı engeller mi? Orada bir yaş sınır var mı?
Yardımcı olan, cevap veren bütün arkadaşlara teşekkürler 🙂
Visa Bulletin For July 2026

Demekki fikirler değişiyormuş. Kimlerin fikirleri değişmiyor ki, Türkiye gündemini takip ediyorsanız şayet