ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
-
@MySea, içinde söyledi: ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
@AE123 320i idi. Mannheim'daydik.
Araba harika gozukuyor eminim su an bile cok keyif verecektir, Amerikada temizini bulsam almak isterim ama E30 kasalar icin Amerikadaki modellerde bir takim gorsel kozmetik farkliliklari var Euro versiyonlara gore.
Basligin konusu farkli ama kisaca Almanya - Amerika kiyaslamasi yapsaniz neler arti eksi oldu sizin gozunuzde iki ulke acisindan?
-
@MySea, sağolun hocam.
Benim burada dikkat çekmek istediğim şu aslında;
Diyelim ki hesabınızda $50K var ve başka hiç bir varlığınız yok. Bu durumda sahip olduğunuz equity=personal worth oluyor ve o da $50K.
Bir bayiye gittiniz ve $36K msrp si olan nissan rogue u peşin ve boş paket alacağım dediniz.
Teksas’ta bunu yaparsanız, %7.25 sales tax ve doc+dealer fee ler ile ~$3.5K para vereceksiniz. Elinizdeki para kalır $10.5K.
Arabanızın değeri siz imzayı attığınız anda en az $1K değer kaybeder çünkü artık siz satmak istediğinizde ödeme seçeneği olarak alıcıya sadece cash-only sunuyorsunuz. Müşteri kitleniz bu ülkede çok azaldı.
Daha dealershipten çıkmadan $10.5K+$(36-1)K=$45.5K yani $4500 lık bir equity kaybınız (personal worth düşüşünüz) oldu. Anlık bir kayıp.
Sıfır araba tabiki alınabilir, sadece mantıklı ise; 0 down 0apr vb. -
@Not_Born_Yesterday Ve tabii ki alip hemen satmayacaksaniz. Sifir araba alinca, bence en az 3-4 yil kullanmak daha mantikli.
-
Bana gore, ABD ekonomi, imkanlar ve firsatlar acisindan cok daha iyi.
Almanya toprak ve nufus orani bakimindan cok kalabalik. Sinirlar yok, o yuzden cok yabanci var. Gerci ABD'nin de guney siniri son 4 yildir acik :)
Almanya da halk cok irkci ve milliyetci, ve bunu da yabancilara karsi acikca belli ediyorlar. Siz bakmayin oradaki gurbetcilerin havalarina, ben ikinci sinifa konulduklarina orada cok sahit oldum. ABD'dede oradaki kadar cok olmasa da bazen irkcilik var ama gizliden :)
Gezip tozma, eglence acisindan bence Almanya daha iyiydi. Yeme icme acisindan ABD daha iyi.
Evler ABD de daha buyuk ve genis. Almanya da odalar, mutfak alani falan cok daha kucuk. Ustelik kiralar cok daha pahaliydi. Ucretler de daha dusuktu biz oradayken.
Ve tabii ki Almanya'da arabasiz rahat rahat yasayabilirsiniz, toplu tasima cok gelismis ve cok kullaniliyor. ABD de arabasiz yasayamazsiniz, NYC haric.
Almanya'da Turkler cok oldugu icin sokakta yabancilik cekmezsiniz. Heryerde mutlaka Turk'e rastlarsiniz. Yine her turlu Turk urunune aninda ulasabilirsiniz. Turk market, restaurant, isyerleri heryerde.
Biz Almanya'da 4 yil hic Almanca ogrenmeden rahat rahat yasadik. Inglizce ve Turkce ile herseyi hallettik. Zaten Amerikalilarla beraber calistik ve yasadik. O yuzden, Almancaya ihtiyac duymadik. ABD'de Ingilizcesiz olmaz! :)
Simdilik aklima gelenler bunlar.
-
@MySea, kesinlikle.
Yukarıda bahsedilen gibi alınca (iyi çıkarsa ve giderse) gittiği yere kadar (20-25 yıl) kullanmak kaybı en aza indirmenin en iyi yolu.
Sıfır alıp 1-2 yıl içinde satmak da para kaybetmenin en güzel yolu olur. Hele bir de >%5 APR ile alırsanız :) mis gibi finansal kayıp vakası olur. -
@MySea benim camlar da kolla aciliyor :) motor icin chip var ama ECU da
-
-
@baran-bozdogan Zaman ayırıp yanıtladığınız için çok teşekkürler... Allah kaza bela göstermesin... Umarım gelecekte re-finansman yaparsınız ve faiz oranını düşürürsünüz. Eğer onu da yaparsanız yazarsanız süper olur... Syg.
-
Credit score olmadan kredili araba alınır mı?
Yüzde kaç faiz olur örnek verebilir misiniz. Örneğin 15.000 $ araba 18.000$ gelir gibi.
-
@emirhankd Alınır ama önden peşin miktarını fazla isterler, peşin ne kadar vereceksiniz o da önemli ama faiz yüksek cıkıyor her türlü benim kredi skorum 730 du gayet iyiydi ona ragmen sabit w2 işi istediklerinden ve kredi geçmişim az oldugundan yüksek faiz cıktı. Şimdi sabit iş buldum 3 aylık maaşı gösteriip bankadan yapılandırma yapıcam.
-
@emirhankd, içinde söyledi: ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Credit score olmadan kredili araba alınır mı?
Yüzde kaç faiz olur örnek verebilir misiniz. Örneğin 15.000 $ araba 18.000$ gelir gibi.
Sadece kredi skoru degil ama duzenli aylik bir gelir de onemli bir faktor. Dealer'dan arac alirken, hem kredi skor check yaparlar hemde aylik gelir ve is bilgisini yani gelirin kaynagini sorarlar.
-
@MySea özellikle o iş 1099 olmasın orada sıkıntı cıkıyor hep.
-
merhabalar herkese.... Florida Miami'ye taşınmayı planlıyorum. vizemi alabilirsem tabi :) bana önerebileceğiniz dealer'lar var mı ? güvenilir... bildiğiniz...
-
@baran-bozdogan Başlangıçta araba almak çok zor olacak gibi ozaman.
-
@emirhankd Sıfır araba zor evet
-
@emirhankd temiz Camry alip gecin nakit ile.
-
@charon Camry fiyatlarına bakıyorum ikinci el 2008-2015 model arasına baktım ortalama fiyat 9 bin 10bin civarında gözüküyor. Galerilerden taksitli alma şansım var mı?
-
@emirhankd 2011 camry's 7500e aldim subatta.
Daha eski modellere bakin.
Arabadan az buz anliyorsaniz Facebook marketplace'e bakabilirsiniz. -
@charon facebookta nasıl bulacağımı pek bilmiyorum edmunds.comdan bakıyordum ben.
-
Bu arada down payment verirken kredi kartından da verebilirsiniz, ben öyle yaptım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum