Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @muratyat Merhaba forumda yeni olduğunuz için mesajınız gerilerde kaldı ve görünmesi zorlaştı. Sorularınıza daha rahat cevap verebilmek için öncelikle sürecinizi imzanıza taşımanız gerekiyor. Forumun arama butonunu kullanarak bunu rahatça yapabilirsiniz. CN nizi bilmeden sorularınıza cevap vermek zor ve belki de anlamsız olabilir. Özellikle taşımayla ilgili sorulanız için insanların CN nizin bir kısmını biliyor olması lazım (İlk 3000-5000 yada 15000 -157**- gibi)
    Evliliğiniz hayırlı olsun. Bunu https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx sayfasındaki Add Aplicant ile yapabilirsiniz. Ama ayrıca dosyanızı da açtırıp kazanan kişinin de bazı bilgilerini değiştirmesi gerekir. Ancak mülakat almadan dosyanızı açtırmamanız yararınıza olur.
    Taşıma için KCC yada Elçilik ile iletişime geçiliyor. Bu numaranızın aktif olup olmamasına bağlı. İlk 6000 aktif olduğu için şuan sadece elçilik iletişimi ile taşınabiliyor.
    Almanya için forumdaki deneyimleri okumanız faydalı olur. Bildiğim ve hatırladığım kadarıyla Almanya bizden gelen dosya taşımaları kabul etmiyor (Ancak siz orada yaşadığınız için durum farklı olabilir. Bu yüzden forumu biraz daha kurcalayıp, imzanızı da ekledikten sonra sorularınıza daha iyi cevaplar alabilirsiniz.


  • @mehmetgreen yazdım çok kez fakat daha erken dosyanız aktif değil tarzında cevaplar aldım.


  • Excel tablosunda kaydım silinmiş. Başkası tarafından mı yapıldı tablo bugta mı kaldı bilgi verir misiniz.


  • @emirhankd tablo bozulmuş görünüyo


  • @cngzdmr54 tam olarak ne dediler acaba DV 2025 applications has not commenced yet gibi bir şey mi


  • @gouryella senle aynı durumdayım ve ben yurtdışında yaşıyorum. Numaram current olduğunda bedelli askerliğe başvuracağım, paran devlete yatar yatmaz askerliğin tecil oluyor belgeni de tecil şeklinde alıyorsun. Bakaya kaldığın süre boyunca ceza parası ödüyorsun bunuda bilmelisin


  • Günaydın Kasım ayı için mülakat alan yok mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Flight101 neden merak ediyorsunuz bunu?
    derdiniz bunlar değil mülakat almak olsun bence.

    konsolosluk memurları, dilediği dosyanın geçmişini bütün detayları ile görebilir ama bunun için zaman ve çaba harçayacaklarını zannemiyorum.
    dosyanızı kabul eden bir konsolosluk, size vize vermek için elinden geleni yapar merak etmeyin.

  • ⭐⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Flight101 neden merak ediyorsunuz bunu?
    derdiniz bunlar değil mülakat almak olsun bence.

    konsolosluk memurları, dilediği dosyanın geçmişini bütün detayları ile görebilir ama bunun için zaman ve çaba harçayacaklarını zannemiyorum.
    dosyanızı kabul eden bir konsolosluk, size vize vermek için elinden geleni yapar merak etmeyin.

    Selamlar, orada konu akışı içinde herhangi bir
    konsolosluğun taşınan dosya sayısını önceden görüp sonraki mülakatların tehlikeye girmesiyle ilgili bir anksiyete oluşmuştu onun için bu soruyu sordum.
    Tabiki de en önemli konu mülakat almak, ondan sonrası sizin de daha önceki iletilerinizde söylediğiniz gibi kolay geçecek bir mülakat olacaktır.
    Teşekkürler..🤝


  • @mehmetgreen Resmi belgelerde belirli bir miktar belirtilmiyor. Konsolosluğun aradığı şey talihlilerin ABD'deki yaşamlarına başlayabilecek, sosyal desteğe muhtaç kalmadan hayatını devam ettirecek kadar yeterli kaynağa sahip olunması. Şu ana kadar okuduğum deneyimlerde bu konu başlığının ilk iletisinde Yeşilkartforum tarafından önerilen tutara sahip olduğunu belirtip de sorun yaşayan birisinin deneyimine denk gelmedim. Tabiki gösterebileceğiniz maksimum tutarı tavsiye ediyor tecrübeli talihliler, çünkü eğer yetersiz bulunursa talihliden sponsor bulunması istenebilir, bu da apayrı bir süreç demek oluyor. Mantıken, talihli bekar biri olursa hayatını devam ettirmesi için gereken tutar, 4 kişilik bir ailenin ihtiyacı olan tutardan çok daha az olacaktır, bu yüzden mülakatı yapan konsolosluk görevlisi bu tarz kriterleri göz önünde bulundurarak karar veriyor olabilir.


  • @Mehmet-ynd Kasım ayı Ankara için boş geçildi. Aralık ayı için dağıtımın yakın zamanda olmasını umuyoruz.


  • @ogo süpermiş bende varşova da giricem mülakata. bu bilgiye nereden ulaştınız


  • Arkadaşlar merhaba, Ummandan güncelleme bekleyenler için sağlık muayenesi deneyimimi yazacağım 1-2 güne ama özetle bir sorun olmadan tertemiz hızlıca hallettik 🙏🏼


  • @cagrii, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gouryella senle aynı durumdayım ve ben yurtdışında yaşıyorum. Numaram current olduğunda bedelli askerliğe başvuracağım, paran devlete yatar yatmaz askerliğin tecil oluyor belgeni de tecil şeklinde alıyorsun. Bakaya kaldığın süre boyunca ceza parası ödüyorsun bunuda bilmelisin

    Konsoloslukların sitesinde "istenen belgeler" kısmında askerlik durum belgesi hep "Orduda hizmet vermiş olanlar" şeklinde belirtilmiş. Bu durumda benim gibi askerliğini yapmamış olanlardan bu belge istenmiyor şeklinde anladım ben. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar ne diyor o önemli tabi de, bu konu bir araştırılmalı bence 🙂


  • @Ben-Batur Sürecinizde başarılar diliyorum. Vizenizin onaylanmasını kalben temenni ediyorum.


  • Merhaba 2019 yılında ders çalışma verimimi arttırmak için kırmızı reçeteli concerta adında ilaç kullandım. 25/01/2019 başlangıç, 25/06/2019 son tarihli olarak e devletimde gözüküyor ilacı belirtilen süre kadar kulkanmadim 2 ay kullanmıştım diye hatırlıyorum ama bu önemli bir detay değil belirtilen tarih belli. Bu mülakatta bana bir sorun yaşatır mi belirtmeye gerek var mı . ( 2019 yılında bu sorunun aynisi sorulmuş fakat cevap yoktu . 2020 yılında tekrar sorulmuş ve @crazycells sagolsun cevaplamış ama ben tekrar sormak istedim .) Teşekkür ederim şimdiden


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sılassingec-12 ilacın aynı zamanda yasadışı ticaretini yapmadıysanız sorun olmaz merak etmeyin.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @sılassingec-12, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba 2019 yılında ders çalışma verimimi arttırmak için kırmızı reçeteli concerta adında ilaç kullandım. 25/01/2019 başlangıç, 25/06/2019 son tarihli olarak e devletimde gözüküyor ilacı belirtilen süre kadar kulkanmadim 2 ay kullanmıştım diye hatırlıyorum ama bu önemli bir detay değil belirtilen tarih belli. Bu mülakatta bana bir sorun yaşatır mi belirtmeye gerek var mı . ( 2019 yılında bu sorunun aynisi sorulmuş fakat cevap yoktu . 2020 yılında tekrar sorulmuş ve @crazycells sagolsun cevaplamış ama ben tekrar sormak istedim .) Teşekkür ederim şimdiden

    DEHB için kırmızı reçete ile yazılan bu ilacı ders çalışmak için size yazan doktoru şikayet etmek lazım.
    Her neyse bu ilacı içtiniz üzerinden bir hayli zaman da geçmiş. Sürekli kullanılan ilaçlar sağlık muayenesinde belirtiliyor ama bu sürekli kullandığınız bir ilaç değil. Mülakatta ise böyle bir konu gündeme dahi gelmez. Nereye gideceksiniz ne iş yapıyorsunuz vs gibi üç beş klasik soru sorulur. Endişe etmeyin.


  • @orangegreen anladım teşekkür ederim cevabınız için


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum