DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@emirhankd Hong kongtan direk geçtim sıkıntı yok Almanya aktarmalı olarak Hong kongta basılan vizeyi göstermeniz yeterli tek bir yerden alın biletleri ayrı ayrı almayın valizleri uçularla bağlatın nerde teslim alacağınızı sorun Amerika’da tekrar aktarma yapılacaksa valizi alıp tekrar vermeniz gerekecek hatta air tag varsa içine koyun derim aktarma saatleri çok yakın saatlerde olduğundan biraz koşuşturmanız lazım ve Uzun bir yolculuk sizi bekliyor
-
@mehmetizmirli Air canadanın hong kong -> vancouver -> Texas uçuşu var onu düşünüyorum. Kanada aktarmasında vize problemi falan çıkmaz umarım.
-
merhaba arkadaşlar aranızdan bangkok konsolosluğuna mail atan oldumu. Dosyamızı taşırsak mülakat verecek misiniz tarzında.
-
@emirhankd Greencard elinizde olsa sıkıntı yok ama bu konuyu araştırın derim daha önceden Kanada üzerinden giren duymadım forumda araştırın chat gpt sorun riske gerek varmı onu düşünün
-
@rezanclz vizeniz hayırlı olsun, ancak gerçekten dil okuluna yazılmadıysanız böyle bir yanıt vermemelisiniz. Ayrıca birçok kişi dil okulu için geldiğini söylerse bir noktada anlaşılır öyle olmadığı. En basitinden hangi dil okuluna yazıldın, ne zaman başlıyorsun gibi sorular sorabilirler, asla yalan beyanda bulunmamalısınız konu önemsizmiş gibi görünüyor olsa bile. Başka arkadaşlar da etkinlik için falan taşıdığımızı söyleyelim demişler, sırf bir etkinliğe (ne kadar önemli olursa olsun) katılmak için komşu ülkeye bile olsa DV vizesine gireceğim güne denk geliyorsa o etkinliğe katılmam, dolayısıyla muhtemelen görevlilere de inandırıcı gelmeyecektir. Sizlerin vereceği yanıtlar sizden sonra orada randevuya girecekleri de etkileyebilir, görüşme öncesi sorulacağını tahmin ettiğiniz soruları ve vereceğiniz yanıtları iyi düşünün, yalan beyanda bulunup vizenizi riske atmak istemezsiniz.
-
@emirhankd bu şelilde chat gpt yazıyor ama teyit etmekde fayda var
Eğer pasaportunuzda I-551 damgası varsa, bu ABD’de Daimi İkamet İzni (Green Card) sahibi olduğunuzu gösterir ve genellikle Green Card’ın yerine geçer. Kanada’ya aktarmalı uçuşlarda I-551 damgalı pasaport genellikle aynı şekilde kabul edilir ve Transit Without Visa (TWOV) programından yararlanabilirsiniz.
Ancak yine de, Kanada’nın transit vize gereksinimleri konusunda kesin bilgi almak için seyahat etmeden önce havayolu firması (Air Canada) veya Kanada konsolosluğu ile teyit etmeniz önemlidir.
-
@mehmetizmirli anlıyorum umarım bi problem çıkmaz yoksa direkt uçuş olan bi eyalete gidicem.
-
@salih-atilla rica ederim.
-
@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@rezanclz vizeniz hayırlı olsun, ancak gerçekten dil okuluna yazılmadıysanız böyle bir yanıt vermemelisiniz. Ayrıca birçok kişi dil okulu için geldiğini söylerse bir noktada anlaşılır öyle olmadığı. En basitinden hangi dil okuluna yazıldın, ne zaman başlıyorsun gibi sorular sorabilirler, asla yalan beyanda bulunmamalısınız konu önemsizmiş gibi görünüyor olsa bile. Başka arkadaşlar da etkinlik için falan taşıdığımızı söyleyelim demişler, sırf bir etkinliğe (ne kadar önemli olursa olsun) katılmak için komşu ülkeye bile olsa DV vizesine gireceğim güne denk geliyorsa o etkinliğe katılmam, dolayısıyla muhtemelen görevlilere de inandırıcı gelmeyecektir. Sizlerin vereceği yanıtlar sizden sonra orada randevuya girecekleri de etkileyebilir, görüşme öncesi sorulacağını tahmin ettiğiniz soruları ve vereceğiniz yanıtları iyi düşünün, yalan beyanda bulunup vizenizi riske atmak istemezsiniz.
zaten bu soru soruldugunda cümleye ”i was planning“ ile basladim hicbir sekilde kesin bir tabir kullanmadim dolayisiyla ortada yalan beyan yok, ayrica cümlemde “herkes böyle bir soru soruldugunda dil okulundan bahsetsin“ diye bir tabir de yok iletmek istedigin asil konu ”sorgulanmaya hazir olun“ idi ve bir sonraki mesajlarima bakarsaniz gezi planindan da bahsedebilirsiniz diye de belirtmisim. hangi dil okulu diye sorgulayacaklarini pek sanmiyorum amaclari yokusa sürmek olsa mülakatta keyfi apye birakirlar. benim söyledigim cevaplar baska talihlileri etkileyecegi cümlenize de pek katilmiyorum ben sadece olasi bir soru gelebileceginden bahsettim yalnizca kendisini düsünen biri olsam bu sorulan soru hakkinda bahsetmezdim bile herkes kendi sürecini kendi yürütüyor herkesin riski kendine :) ayrica bu soruyu mülakati yapan görevli degil belgeleri alan görevli sordu yani herhangi bir yere not almadi.
-
Dosya taşıyan arkadaşlar maillerinizi kontrol ediyor musunuz? Dün Varşova aralık ayı için 5k ya kadar 2nl göndermiş
-
dosyam şuan bangkokta ancak daha önceden bilgi almak için yazdığım viyana'dan şöyle bir mail geldi. We will accept your DV case to be processed at the U.S. Consulate in Vienna and KCC will transfer your case to our office. KCC'yle görüşmeden veya onayımı almadan dosyamı nasıl taşıyacaklar
-
Merhaba. Yok mu aralık ayı Ankara için mail alan ya da durum kontrolü yapan?
-
@rezanclz Bu anlatımından işgüzar yada meraklı bir çalışanın sormuş olduğu bir soru olduğu kanısına varmaktayım. Sürecini de olumsuz etkilememiş olması ile birlikte, dikkate alınmalı ancak heyecan ve telaş yapılmaması gerektiği sonucunu çıkardım.
Bilgi paylaşımın için teşekkürler...🤝 -
@rezanclz siz kötü niyetlisiniz demiyorum, ben anladım sizi. Ancak varsayın konsolosluk bir karar aldı ve herkese dosya taşıma gerekçesini sormak istedi, bu kez herkesin dil okuluyla bir alakası olmamasına rağmen "dil okuluna geldim" dediğini düşünün :) Ayrıca, "herkes gelecekte dil okuluna yazılma gerekçesiyle geliyor, bir kere de aktif dil okulu öğrencisi olup da geleni görmedik" diye de düşünebilirler. Siz "were planning" olabilirsiniz ancak zincirleme şekilde birilerinin yalan beyan vererek "studying" demesinin önüne geçemezsiniz, keza bunu bilinçsiz şekilde de yapabilirler.
-
@Flight101 ben de ayni fikirdeyim fakat asil takildigim nokta ”beyaniniz sizden sonrakileri riske atabilir“ kismiydi ondan dolayi aciklama yaptim
-
@ugurbocegi haklisiniz fakat dedigim gibi herkesin riski kendine, isteyen istedigi beyani verebilir bunlari düsünüp ona göre beyan vermeli herkes.
-
@mehmetgreen Viyana ya taşınmasını istemiyorsanız bunu onlara yazmalısınız yoksa onlar siz aktif olduğunuzda kcc den isteyebilirler dosyanizi
-
@Uzuzi viyanaya mı yazayım KCC'Ye mi
-
@mehmetgreen Viyana ya yazın size attıkları maile cevap olarak
-
@Uzuzi cevap verdiler. we will NOT request a case transfer of your DV file to Vienna. teşekkürler ilginiz için. Durduk yere ordan oraya gidiyordu dosya :))
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum