22 yaşındayım. Öğrenci pasaportu ile green card'a başvurabilir miyim?
-
-
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak? -
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
-
-
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
-
-
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
-
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
-
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
-
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
-
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
-
@TTKvY, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
@crazycells o sizin dediğiniz 600x600 - 1200x1200 arasında olması durumu vize fotoğrafları için geçerli değil mi? Greencard için 600x600 yazmıyor mu?
Bakın aşağıda bağlantısını attığım sayfanın ortasında yer alan "Additional Requirements for the Diversity Visa (DV) Program" (Çeşitlilik Vizesi (DV) Programı için Ek Gereklilikler) başlığının hemen altındaki "Diversity Visa Program Entrants" (Çeşitlilik Vize Programı Katılımcıları) başlığı altında fotoğraf boyutu için 600x600 piksel denmiş;
hayir, elektronik sekilde yollanilan tum fotolar icin gecerli:
-
Arkadaşlar kafama takılan bi Durum var fotoğrafçıdan mail üzerinde fotoğraf dosyamı aldım herşey standardına uygundu sonra telefonuma indirdim başvurumu yaptıktan sonra fotoğrafın özellikleri şöyleydi 600x600 61KB 72DPSİ bu sorun teşkil eder mi
-
@crazycells ve @beceke sanırım dediğiniz gibi. Yukarıda bahsettiğim bölümü düzeltmeli ABD yetkilileri. Yanlış anlamaya neden oluyorlar. Sağ olun.
-
Merhaba, ben de bu yıl seçildim. Entry fotoğrafı ile ilgili bir sorunum var, arka planı beyaz yaptığım için yakınlaştırdığımda fotoğrafımın düzenlenmiş görünmesi sorununu yaşıyorum. Bazı beyaz pikseller boynumun içine giriyor, sorum şu ki giriş fotoğrafı mülakatta ne kadar büyük görünüyor? Hatayı sadece yakınlaştırırsanız veya resmi tam ekran açarsanız görebilirsiniz. Maalesef ben de çok geç fark ettim.
-
@sparta, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
Arkadaşlar kafama takılan bi Durum var fotoğrafçıdan mail üzerinde fotoğraf dosyamı aldım herşey standardına uygundu sonra telefonuma indirdim başvurumu yaptıktan sonra fotoğrafın özellikleri şöyleydi 600x600 61KB 72DPSİ bu sorun teşkil eder mi
sorun olmaz. bu fotoyu kullanabilirsiniz.
-
@ilkan61, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
Merhaba, ben de bu yıl seçildim. Entry fotoğrafı ile ilgili bir sorunum var, arka planı beyaz yaptığım için yakınlaştırdığımda fotoğrafımın düzenlenmiş görünmesi sorununu yaşıyorum. Bazı beyaz pikseller boynumun içine giriyor, sorum şu ki giriş fotoğrafı mülakatta ne kadar büyük görünüyor? Hatayı sadece yakınlaştırırsanız veya resmi tam ekran açarsanız görebilirsiniz. Maalesef ben de çok geç fark ettim.
bu dediginizi problem olarak gormuyorlar, fotograftan taniniyorsaniz bir problem yasamazsiniz.
-
herkese merhabalar elimde bu resim var merak ediyorum sizce saclarimin kafamin resminin dis bolumunde oynama yapmismi fotorafci? baska bir resme ihtiyacim olurmu? yuzumu kestim bu arada ona takilmayin lutfen.!
-
Arkadaşlar green card fotoğrafını ayarladım fotoğraf 600x600, 300 dpi, 24 bit ce fotoğraf boyutu 46 kb. Bir sitede fotoğrafın ygunluğunu kontrol ettiriyorum fotoğraf boyutu en az 54 kb olmalı hatası alıyorum. Sizce fotoğraf bouytu düşük mü acaba?
-
@crazycells Yanlış fotoğrafın reddedilmenin en yaygın nedenlerinden biri olduğunu duydum, bu yüzden gerçekten endişelendim. Mülakatta her zaman reddedilen birkaç kişi oluyor, neden?
-
@crazycells hocam bir sorum olacaktı kaba bir kirli sakallı vesikalık fotoğrafım var yüz hatlarım belli olmuyor haliyle bu sorun olur mu başvuruda?
-
Bu kadar derince araştırmanıza gerek yok. Fotoğrafçıya 200TL verin halleder.
-
İyi akşamlar herkese. Yine her sene çektirdiğimiz fotoğrafçıdan fotoğraflarımızı çektirdik ama bu kez arkdaşlarımız için de başvuru yapacağım için içime şüphe düştü. Başvurmadan önce bu kez bilenlere sormak istedim. Fotoğrafçı ham halini vermedi, photoshopla arka planı beyazlattı her zamanki gibi fakat bunu yaparken fotoğrafın kenarlarını kırpa kırpa seçti yine, yüzümüzde bir oynama yok ama arka planla birleşme yerlerine bakınca anlaşılıyor, hep sorun olmaz deniyor arka planın rengiyle oynaması ama emin olamadım. Ayrıca https://www.greencardphotocheck.com/tr/ sitesinden genel olarak kontrol ettiğimde gözler de boyutlar da tutuyor gibi, bir tek bebeğimizin fotoğrafında göz ve çene tam tutmuyor gibi onu de ne yaparsam yapayım oturtamadım. 1200 x1200 olarak gönderiyor her seferinde fotoğrafçı ve en yüksek boyutlusu 232 kb bu kez. Bu şekilde başvursam sorun olur mu, fotoğrafları göndersem uygun mu değil mi yardımcı olabilecek olan var mı acaba?
-
@K-ardenadam Bu siteye göre İphone'da arka fonu beyaz olan fotoğrafı bile kabul etmiyor beyaz değil diye. O kadar hassas olmamalı bence..
-
@Yıldıray81 bu siteye attığımda kabul ediyor aslında arka planı ama tabi fotoğrafçı rengiyle oynadı ve kesilmiş haliyle paylaştığı için işlenmiş halini 1200x1200 iken https://tsg.phototool.state.gov/photo den kontrol ettiğimde 600x600 yapmak için kırpıyor bu kez de gözler çene template e oturmuyor. Ham halini istedim ve https://www.idphoto4you.com/ kendim videodaki gibi rengi açarak ayarlamaya çalıştım bu kez bir miktar gölge kalıyor saçların arkasında. Bu haliyle de https://www.greencardphotocheck.com/tr/ sitesinden tekrar kontrol ettiğimde arka plan beyaz değil diyor maalesef. Şimdiye kadar çıkmaması belki de fotoğraf hatalıydı ondandı diye düşünüyorum ister istemez, bu kez fazla detaylı bakınca da işin içinden çıkamadım ne yapacağımı şaşırdım.
-
Bu ileti silindi! -
@K-ardenadam O siteye pek güvenmiyorum ben, fotoğrafçılar arkaya photoshop yaptıklarını içi evde çektirdim ve arkasına çarşaf gererek beyazlattım ama bu site beyaz hafif kirli beyaz olmasına rağmen X işareti veriyor. Çok kafanıza takmayın fotoğrafta kafa kısmı çok yakın veya uzak değilse gözlük ya da küpe gülümseme yoksa problem olmayacağını düşünüyorum.
-
-
Benim evde kendim ayarladığım fotoğrafım da buna çok yakın. Sizde sadece beyaz photoshop biraz belirgin. Benim arka fon hafif kirli beyaz.
-
gecen sene kullandigim resmi kullanabilirmiyim sizce cian biri varmi ayni resmi kullanip?
-
evde fotoğraf çekilirken herkesin dikkatli olmasını tavsiye ederim. çünkü bir arkadaşım evde çektirdiği fotoğrafla çekilişi kazandı. mülakatta vize için götürdüğü fotoğrafla çekilişi kazanırken sisteme yüklediği fotoğrafın birbiriyle eşleşmediği söylenerek red aldı. aşağıda da görebilirsiniz

Benzer Başlıklar
155
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k