Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Kasım 2024 bülteni açıklandı sabit 6000.

• Kasım bülteni açıklanmıs sabit kalmıs 6k da avrupa bende bu sene yeniden takip ediyorum bir kaç arkadas için umarım hızlanırlar.

• Kasım bülteni içinde aralık için de veri belirtilmiş benim anladığım kadarıyla. Aralık ayinda da 6000 de sabit kalacak mı? Bilgisi olan var mı?

• @kinghaze35, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

Kasım bülteni içinde aralık için de veri belirtilmiş benim anladığım kadarıyla. Aralık ayinda da 6000 de sabit kalacak mı? Bilgisi olan var mı?

Bilgilik bi durum yok hocam, EU 6000'e kadar Current dediğiniz gibi, geçtiğimiz yıllarda da benzer ortalama sayılar buralardaymış ama garip bi durum yok yani

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kinghaze35 bülten konusunu net olarak anladığınızı düşünmüyorum, lütfen bu konunun ilk iletisindeki detaylı açıklamamı okuyunuz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

DV2025 kasım (aralık için) bülteni açıklandı.
    EU bölgesi, bir önceki ay gibi yine 6000 olarak sabit kaldı!

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

• @minnesota, içinde söyledi: Sayılarla DV2024

@gucarslan X sınırından yasal olmayan geçişler yapan TR vatandaşlarının sayısının patlama yapması sonucu, legal süreçlerde olanlar için ANK nın frene basmasına neden oluyor mu sizce?

Benim aklıma iki neden geliyor.
    1-Sınırdan geçen illegal Türk göçmenlerle yasal greencard kazanmış kişileri ödeştiriyorlar. Greencard yasasına uygun görünüyormuş gibi olsa da her kim bunu yapıyorsa net geri zekalıdır veya açık bir Türk düşmanıdır.

2- Amerika İsrail-Filistin savaşından dolayı Türklerden çekiniyor veya Türkiyeye gelecekte bir savaş planı olabilir. Bu olasılığı biraz zayıf görüyorum ama hiç yok saymıyorum.

sn. Güçarslanın bu iş tamamen politik tespitine katılıyorum iş yükü filan bahane ülke ülke gezdirip Türkleri bezdiriyorlar. CEAC raporlarını incelerseniz size hiç yanıt vermeyen elçiliklerin farklı ülkeleri kabul ettiğini görebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@minnesota bu yasal olmayan geçişlerin sayısı bu hızla artmaya devam ederse, dv çekilişinden türkiye'nin çıkarılması yakındır.

• arkadaşlar umut var mı dosyayı ankaradan taşımaya çalışayım mı 2025 CN 108XX

• @mehmetgreen Umut her zaman vardır. 1 Ocak a kadar 6000 üzerine mülakat verilmeyecek. Geçen yıl 7100 den üstü mülakat alamadı. her yılın dinamiği farklı olur. Çokça kişi Hong Kong ve Viyana gibi yerlere şimdiden taşıdı. Current olmadan önce KCC ile taşıyabilirsiniz. Ben olsam Aralık 15-20 e kadar bekler, verilen mülakatlara bakar karar verirdim.

• @minnesota açıkçası ankaraya güvenmediğim için şimdiden taşımak için seçeneklere bakıyorum

• @mehmetgreen mantikli.

• Bu tablodan anlamlı bir pattern çıkar mı sizce, 27binlerin current zamanı için @gucarslan bir yorumunuz olur mu?

image.png

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@eciskoec ilk olarak current ve cut-off kavramlarını netleştirmek lazım.
    bu iletimde iki terimin arasındaki farkı anlatmıştım.

gelelim sorunuza, son iki mali yıldır, current olmayan bir bültenle karşı karşıyayız.
    ancak, buna karşılık mevcut vizelerin neredeyse tamamının basıldığı bir veri var elimizde.
    bu da demek oluyor ki, DOS ve konsolosluklar vize basabilecek talihli aramakta güçlük çekmiyor.
    elbette bu böyle devam eder mi bilinmez ancak; 25K üzeri cnlerin vize alabilmek olasılığı gittikçe azalıyor EU bölgesi için.
    sebebi, EU'da evrak sağlayabilme olasılığı AS ve AF'ye göre oldukça yüksek. bu da gelen her dosyanın muhtemel vize sahibi olmasına sebep oluyor.

AF ve AS'de ise bu durum daha az ve AP / red oranı ziyadesiyle yüksek.
    DOS, konsolosluklara vize mülakatı sağlayabilmek için bülteni yükseltmek zorunda kalıyor. bu dv tarihi boyunca hep böyle oldu, böyle de devam edecek.

geçmiş yılların veriler, hangi cn'nin ne zaman cut-off içinde olacağını ya da bültenin current olacağını az çok ifade eder ama net bilgiyi kimse veremez elbette.
    DV2021 ve DV2022'de, DOS'un bülten açıklayan yetkilisi youtube yayını yapıp o yılki bültenin current olup olmayacağını söylerdi aylar öncesinde.
    ama artık yapmıyor bunu bildiğim kadarıyla..

ez cümle, bülten EU için riskli ilerler bu kesin, 3 aydır 6000'de kalması da bunun göstergesi.
    basılan vize sayısını 1 ocak'ta görünce zaten anlayacağız nasıl bir ilerleme olacağını az çok.
    bu durum elbette dosya taşımanızı ya da aos yapmanızı engellemesin ama elbette temkinli olmakta fayda var.
    geçen yıllarda yüksek cnlerin aos için abd'ye gidip, bültende cutoff olmadıkları için eli boş döndüğüne şahit olduk.

işte bunlarda hep bilgi 😉

• ⭐⭐

@gucarslan o kadar iyi anladım ki daha önceden bu tabloyu okuyamıyordum b1b2 başvuru yapmamın en büyük sebebi ilerde çıkarsa avrupa vizesi konsolosluk bulmakla uraşmak yerine amerika içi avukat tutup aos yapmaktı şimdi sizin yazınızda anladığım kadarıyla amerika içinde olsan bile sıra numaran aktif değilse avcunu yalarsın oldu 🙂

• @ismail-Tardu herkes bir tahmin söylemiş bende söyleyeyim, Ankara'nın bu gidişatına ve saçma bir oran orantı ile size Ankara da mülakat gelmiyor. Ankaraya güvenmeyin, süreci iyi takip edip dosya taşıma konusunda karar vermelisiniz bence.

• ⭐⭐⭐⭐

@mehmetgreen

2025EU58XX vizesini aldı bile HKN'den. Her zaman bir umut ve seçenek var mutlu sona ulaşmak için, bol şans...

• @gucarslan Dosyayı taşıdık, konsolosluk göz kırptı, şimdi gözümüz bültende. Umarım 2023 olduğu gibi erken bir tarihte içimize su serpilir. Temkinli nasıl olabiliriz bilmiyorum ama endişeli olduğumuz kesin. Çok teşekkür ediyorum açıklama için 🙂

• @ATS16 hong konga taşıdık dosyamızı umarım alırız vizemizi teşekkür ederim dilekleriniz için. Tahmini ne zaman çağırırlar acaba mülakata

• @10urdmn 2 ay sonra bu soruya cevap vermeniz gereksizdi ayrıca 3200 lerde ankarada rahatlıkla Mulakat alabileceğimi düşünüyorum ve ben zaten gerekli dosya taşıma işlemlerini başlattım yinede cevabınız için teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

112

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |