Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tufank Çok teşekkür ederim Tufan bey açıklma için. Aslında bizim sıkıntımız biraz özel bir durumdan kaynaklanıyor. Oğlum Amerika da lise okuyor. Muayene ve randevu için dün Türkiye ye geldi. Vize süreci uzarsa okulundan uzak kalacak diye kaygılanıyoruz. Çünkü pasaportu alıkonulacak vize basılana kadar. Biz normalde 1 hafta içinde süreç sonuçlanır hep beraber gideriz diye düşünmüştük. Artık hayırlısı.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Tracy Sizin için vize numarası ayrılmışsa ve kota konusunda sorun yoksa vizeniz o gün basılır. Umarım öyle olur. hayırlısı olsun, kolaylıklar ve bol şans diliyorum.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   B begumm 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   C chemistontheroad 

  • Herkese selam,

    Perm 2023
    Eb3 others.

    Avukatı 2019 yılında perm yapmış fakat I-140 file edilmemiş. Aradan geçen bu süre zarfında tekrar file yapıldı Ekim 2023’de.

    şu anda amerikadayım.
    2026 Ekim’e kadar vizem var.

    4 yıldır Türkiye’ye girmiyorum.
    Aramızda belki deneyimli olanlar vardır sizce Consular process mi AOS’mu?

    Pls help.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Adana-İletisim CP / AOS seçimi kişiye ve şartlara göre değişir. Sizin durumunuzda AOS filing için statünüzü en azından 2 sene veya daha fazla korumanız gerekebilir. ( bültene bağlı). TR'ye belkide 3-4 sene gelememe durumunuz olabilir. Seyahat izni onayı veya green card alma durumuna bağlı olarak. ABD'de statü korumak ve çalışma iznine sahip olmadan beklemek zorlu olabilir. Dosyanızı erkenden içeri verme fırsatı yakalasanız bile green card almak için yeterli kota olmadığı için sponsorda 1 yılınızı doldurmuş olmanıza rağmen çalışmaya devam etmeniz gerekebilir. Tercih sizin.


  • Arkadaşlar Merhaba,

    hem bu thread hem de NIW thread'ini baştan sona taradım gibi. Mülakat tarihleri ile ilgili bazı tam anlaşılamayan konular var. DQ'dan sonra XX ay bekledim gibi söylemler maalesef çok yanıltıcı olabiliyor. XX aydır bekliyorum diyen arkadaşların çoğunun PD (final action date) current olmamış. Önemli olan hem "current" olup hem de DQ olmuş olmak. son 1 yıldır randevu alanlara baktığımda PD'leri current olduktan sonra ortalama 2-3, max 6 ayda randevu alınmış gibi. Yalnız tabi ki edge case'ler de mevcut. Current ve DQ olup 12-18 ay bulan caseler de olmamış değil ama azınlıkta. Yalnız şöyle birşey de var, bu forumdaki çoğu kişi NIW olduğundan, "current" olunduğunda zaten ortalama en az 1 yıl DQ olarak beklenmiş oluyor. Maalesef EB1 gibi anında "current" olan vize tipleri için örnekler az. geçmişte problemli olanlar da var ve en son 6 ayda randevu alanlar da var.

    Özetle, "PD current + DQ" olduktan sonra kesinlikle 1 seneden önce randevu gelmez diyen var mı? 🙂 NIW bekleyenler current olduktan sonra bana 1-2 ayda randevu kesin gelir gibi geliyor. ama EB1'ler için yorum yapacak kadar geniş bir istatistiki veri çıkartamadım.

    yorumlarınızı bekliyorum.


  • @pointcloud Merhaba, bende EB-3 Kategorisinde basvuru yaptim ve benim PD 05/2023. DQ icin bir dosyami yeniden talep ettiler ve kabul edilmesini bekliyorum. Dediginiz gibi Current olduktan sonra Ankara dan ne kadar surede Vize ve saglik gorusmesi icin cagiiriyorlar bunun ile ilgili bilgi bulamadim. Varsa da yazarsa super olacak.


  • Bu arada merak edenler için her ay verilen randevular ile bilgiler aşağıdaki linkte var:

    Buradan gördüğümüz kadarı ile Ankara özellikle DV, IR1, CR1 gibi vizelerle meşgul. E1/E2/E3 çok fazla issue edilen vize tipleri değil. Bazı aylar 1 tane verilirken bazı aylar 50 tane verilmiş.

    Yalnız bu istatistikler bize ne kadar bekleyen kişi var bilgisini vermiyor.

    Bu arada tam olarak şunu da bilmiyoruz; employment based ve family based vize tipleri aynı sırada mı? farklı olduğunu iddia edenler de var bir olduğunu iddia edenler de var. bilgisi olan varsa yazsın. Bu şu yüzden önemli; eğer ayrı ise bu employment based'deki sıra o kadar uzun olmamalı demek gibime geliyor.


  • image.png

    Bu arada zamanında şöyle birşey de sızmış. Ankara'da yaklaşık 214 iş günü backlog gözüküyormuş 2023 başında.

    Toplam randevu bekleyenler ile ilgili ise maalesef consular bazlı değil ama toplamı yansıtan bi rapor ise şöyle var:


  • Şöyle birşey daha buldum.
    https://www.documentcloud.org/documents/23782689-nvc-manual_-scheduling-manual_reupload

    Burada consular ve NVC'nin nasıl interview schedule etmesi gerektiği yazıyor. Buradan anladığım kadarı ile her consular Preference based (E1-4 ve F1-4) ,immediate relative (IR1-4), Special IV ve diversity visa için ayrı kota ve slotlar ayırıyor diye anladım. bu durumda F1-4 vize bekleyenler ile aynı sıraya giriyor gibiyiz. Bu durum hoşuma gitmedi 😞 . daha da fazla bilgi bulursam paylaşacağım 😃 . umarım faydalı oluyordur gönderdiğim bilgiler.


  • Merhabalar, 4 Aralık için randevu maili geldi.


  • @Ceycey-0 bol şans.... İş buldunuz mu orada? mülakatta soruluyor galiba bu konuda neler paylaşacaksınız?


  • Herkese merhaba, Tabi herkesin CASE durumu farkli. EB3 profesionel kategorisi icin Merak ettigim bir konu var yardimci olabilirseniz cok sevinecegim. NVC den DQ onaylanip hala bekleyen cok mu ? Yani DQ 2021, 2022, 2023 ve 2024 onaylanip hala ANKARA konsoloslugu icin randevu bekleyen var mi ?


  • @begumm Bildiğim kadarıyla EB1A için sorulmuyor. Genel olarak kendi işimi yapacağım diyebiliyorsunuz.


  • @Ceycey-0 bu konudan bağımsız birşey soracağım: sizce Trump'ın seçilmesi bizi etkiler mi ? kota düşmesi vs anlamında?? hepimiz mükakatı bekliyoruz bence bizi etkilemez diye düşünüyorum..


  • @Ceycey-0 Merhaba Ceycey, sizin kategoriniz EB-1 dogru mu? Ayrica DQ Agustos 2023 te olduktan 16 ay sonra mi interview e cagirildiniz ?


  • @begumm Bence de etkilemez. Belki Meksika'dan geçişler için bir şeyler değişir.


  • @ersinbicil Evet EB1 ve evet 16 ay sürdü. Bunda sisteme onlar tarafından doğum tarihimin yanlış girilmesinin etkili olduğunu düşünüyorum. Bu durumu 3 ay kadar önce öğrendim ve düzelttirdim.


  • @Ceycey-0 Ceycey, dogum gununun yanlis girildigini nasil fark ettiniz. Eger yanlis girilmeseydi sizce daha erken bir zaman da mi interview olurdu ? Ayrica EB1 her zaman current olan bir kategori. Sizde boyle ise bizim gibi EB3rd olanlar |Ankara da interview icin kac yil beklerler dusunemiyorum.


  • @ersinbicil Sanırım Ağustos ayında artık bir gariplik olduğunu düşünüp NVC'ye her gün mail attım. "Doğum tarihiniz yanlış" diye bir dönüş aldım. Bu yanlışlık olmasaydı bence en geç 4-5 ayda bence randevu gelirdi.


  • Herkese Merhaba, DS-260 formunda Cocugun cinsiyeti yanlis yazilirsa, bir problem olur mu? bilgisi olan var mi ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum