Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan çok teşekkürler verdiğiniz bilgi için 23 Ekime kadar beklemeye devam ediyoruz vardır bunda da bir hayr

• ⭐⭐⭐⭐⭐

mülakat ertelemeleri ile alakalı genel bilgilendirme!

arkadaşlar merhaba,

malumunuz ankara'dan mülakatların ertelendiği hakkında bilgiler gelmekte.

öncelikle, mülakatı ertelenen arkadaşların takip etmesi gereken nokta kendilerine son gelen / güncellenmiş tarihtir.
    sürekli maillerinizi (sapm dahil) takip etmeye kontrol edin.
    mülakat tarihinizi teyit etmek için [email protected] adresine mail atıp cevap bekleyin.

lütfen; pasaportunuza doğru şekilde basılmış vizeleriniz elinize geçene kadar planlarınızı bu tarihe göre yapın ve öncesinde abd'ye seyahat için hiçbir şekilde uçak bileti vs almayın.
    geçmiş deneyimlerden biliyoruz ki, pasaportlardaki vizelerde türkiye doğumlu bazı arkadaşlarımızı türkmenistan, erkek olanları kadın, doğum tarihlerini yanlış yazdılar.

gelelim bu ertelemenin olası nedenlerine;
    daha önce konsolosluğun güvenlik önemleri ile ilgili ihbar ve endişelerden dolayı ya da covid dönemindeki salgın hastalık(lar) sebebiyle kaldığına çokça şahit olduk.
    bu durum bazen 5, bazen 15, bazen de aylarca sürdü. DV2020 ve DV2021 talihlilerinin (mesela ben) vize alamamasının en büyük sebeblerinden biri de bu.

konsoloslukların mücbir sebep göstererek veyahut göstermeyerek (evet keyfi) ilgili mülakatları diledikleri kadar erteleme, iptal etme hakkı vardır.
    bunun için hiçbir kuruma açıklama yapma gereği de duymazlar ve yapmazlar da.

bu ertelemenin nedenleri arasında şu an ortadoğu'daki malum gerilimi gösterebiliriz.
    yakın takip ettiğim (içeride adamım yok) için biliyorum ki; bir çok vize türünde mülakatlar ileri tarihlere ertelendi.

burada önemli olan bu erteleme ve kapanmaların uzun soluklu ve peşpeşe olmaması.
    her fırsatta dediğim, "ankara'ya güvenmeyin" sözünün altında yatan sebeplerden biri de bu.
    karmaşa, savaş, huzursuzluk ve belirsizliğin başkenti bu coğrafya, her zaman böyle durumlara gebe.

bu yüzden kimse cnsi küçük diye güvenmesin, ondan büyük bir ankara var..

herkese sorunsuz, sancısız ve devamı olan mülakatlar diliyorum.

ışık sizinle olsun
    namaste!

• Herkese selamlar dv2025 tahlilisiyim ailem bana sponsor olabilir mi para gösterme konusunda örnek babam ? yaşım 24 banka hesabı olarak babamın banka hesabını göstermeyi planlıyorum , case numaram 26 binlerde dosya taşıma yaptım sıramı bekliyorum askerliğim temmuz ayında olucak gibi görüniyor acaba tecili bozup bedelli yapsam mı yoksa bedelli parasını haziran gibi ödeyip askerliğimi ocak 2026 gibi göstersem amerika da muaf olarak mı yapsam burada ödediğim bedelli parası amerikada geçerli olur mu muaf olmak için bilginiz var mı ? büyük ihtimal current haziran ayı gibi olacağım sizce ortalama hangi ayda current olabilirim

• @hakan4259 size yakın zamanda Ankara'dan randevu gelebilir

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Erdem-Yıldız sponsorluk dediğiniz konu bambaşka bir şey.
    birinin size sponsor olabilmesi için ya green card sahibi ya da abd vatandaşı olması lazım.

• @gucarslan bilgilendirme ve yol göstericiliğiniz için size ne kadar teşekkür etsek azdır. Saygılar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cemal1153 e gelmiş zaten..
    tarihi güncellenmiş mülakatın.

• @ahmet-buğra-ulubay Selam, bu mail otomatik olarak atılmış, yani dosyan aktarılmamış, telaş yapma mail atmaya devam et ve çok fazla yazı ile doldurma gönderdiğin maili.

• ⭐⭐⭐⭐

@Cemal-Sefa-ÖZCAN arama butonunu kullanırsanız 2024 DV Mülakat deneyimlerinde bulabilirsiniz sorunuzun cevabını. Bol şans

• @gucarslan üstad, Tarih değişikliği için mail geldiğinde mülakat için Ankara'ya henüz gelmiştik, Büyükelçiliğe gidip durumu onlara sormak istedim, onlar da sizin paylaştığınız mail adresine mail atmamızı önerdi, buraya atılan maillere otomatik yanıt dönüyor ve navigatör kullanılması öneriyor, bu konu özelinde navigatörü kullanmamızın bir sakıncası olur mu sizce ? Ya da otomatik mailde dönüş yapmayacaklarını söylemiş olsalar bile dönüş yaparlar mı ?

Navigatörde;
    " Randevum ile ilgili bir sorum var " ve sonrasında " Randevu tarihini değiştirmek istiyorum " seçenekleri geliyor Daha fazla ilerlemedim, önerine göre ilerleyeceğim, ya buradayken bana daha erkene bir randevu vermelerini rica edip sonrasında olumlu cevap umut edeceğim ya da evimize dönüp 23ünde tekrar buraya geleceğiz. 4 kişilik bir aile olduğumuzdan okula devamsızlık yıllık izin vs. durumları biraz sorun oldu.

• @gucarslan peki babamın banka hesabını gösterebilir miyim babam ben ekonomik olarak ona yardımcı olacağım diyebilir mi bunu vize görüşmesinde gösterebilir miyim

• @Erdem-Yıldız Reşit bir birey olarak kendi adınıza olmayan bir hesabı kanıt olarak göstermenizin size bir faydası olacağını sanmıyorum. Belirlediğiniz miktarı kendi adınıza bir hesaba aktarıp bu paranın babanız tarafından size hibe edildiğini söyleyebilirsiniz ama bu noktada da konsolosluğun tutumunun ne olacağına dair bilgim yok.

• Merhaba,Lise diplomamın mezun olduğum Üniversitede olduğunu öğrendim,fotokopisini aslı gibidir yapıp postalayacaklar(Kanada'ya).Bu belge geçerli olur değil mi?

• @gizemctr ben amerika da yaşadım daha önce ve abd vatandaşı arkadaslsrım var onları sponsor göstersem faydası olur mu ve nasıl gösterebilirim teşekkürler

• @Erdem-Yıldız Loto ile kazanılan greencard için sponsor göstermek diye bir ihtiyacınız yok. Neden sponsor göstermeye çalışıyorsunuz?

• @gizemctr anladımm bilmiyordum bunu bilgiler için teşekkür ederim

• @Erdem-Yıldız Bu başlığın altını en başından okumanızı tavsiye ederim. İhtiyacınız olduğundan haberiniz bile olmayan bir çok bilgiyi edineceksiniz.

• An itibariyle kcc den dosmayı hong kong a taşıdığına dair mail geldi 🙂 bir kaç aklıma takılan durum var bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi lütfen

1- DS-260 formunda eşimin formu doldururken benim isim ve soyisim kısmında (asıl talihli benim) soyismimi evlendikten sonrakini yazdım. Bekarlıktaki soyismimi yazmam gerekiyordu?

2- kcc dosya taşıma için mail atarken ilk başta evlendikten sonraki soyisimimi yazdım ve yanlış bilgi verdiğimi söylediler. Sonrasında bekarlıktaki soyismimle düzeltip tekrar gönderdiğimde kabul ettiler. Zaten DS-260 sayfasına giriş yaparkende bekarlıktaki soyismimle giriş yapabiliyorum ( bu arada green card çıktıktan sonra evlendik)

• @Erdem-Yıldız
    Sponsor gostermek sandiginiz kadar kolay bir islem degil maalesef, birinin size sponsor olmasi icin belirli kriterleri karsilamalari gerekmektedir, ornegin yillik geliri belirli bir miktarin uzerinde olmali, evli ise ciftlerin ikisinin de sponsorluk icin onay vermesi vb. gibi gereklilikler soz kunusudur.
    Daha detayliyi bilgiye ise bu basliktan ulasabilirsiniz. Diger arkadasin dedigi gibi babanizin banka hesabini gosteremezsiniz ancak sizin banka hesabiniza mulakatinizdan once para transferi yapabilir, mulakatiniz sirasinda ise konsolos kaynagini sorarsa, “Amerika’da ki hayatimi kurmak icin ailem destek oldu” dersiniz, bu sekilde vizesini alan bircok kisi oldu. Maddi kaynaklariniz yeterli bulunmazsa eger sizden sponsor isteyeceklerdir, o zaman gereken arastirmalara baslayabilirsiniz. Bol sanslar.

• @gizemctr
    Selamlar, talihlinin sundugu maddi kanitlarin yeterli bulunmadigi durumlarda konsolos sponsor bulmasini talep edebilir. Ankara ozelinde bu konuda cok fazla ornek mevcut, gerekli anahtar kelimelerle forumda arama yaparak bu deneyimlere ulasabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |