DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@ahmet-buğra-ulubay Selam, bu mail otomatik olarak atılmış, yani dosyan aktarılmamış, telaş yapma mail atmaya devam et ve çok fazla yazı ile doldurma gönderdiğin maili.
-
@Cemal-Sefa-ÖZCAN arama butonunu kullanırsanız 2024 DV Mülakat deneyimlerinde bulabilirsiniz sorunuzun cevabını. Bol şans
-
@gucarslan üstad, Tarih değişikliği için mail geldiğinde mülakat için Ankara'ya henüz gelmiştik, Büyükelçiliğe gidip durumu onlara sormak istedim, onlar da sizin paylaştığınız mail adresine mail atmamızı önerdi, buraya atılan maillere otomatik yanıt dönüyor ve navigatör kullanılması öneriyor, bu konu özelinde navigatörü kullanmamızın bir sakıncası olur mu sizce ? Ya da otomatik mailde dönüş yapmayacaklarını söylemiş olsalar bile dönüş yaparlar mı ?
Navigatörde;
" Randevum ile ilgili bir sorum var " ve sonrasında " Randevu tarihini değiştirmek istiyorum " seçenekleri geliyor Daha fazla ilerlemedim, önerine göre ilerleyeceğim, ya buradayken bana daha erkene bir randevu vermelerini rica edip sonrasında olumlu cevap umut edeceğim ya da evimize dönüp 23ünde tekrar buraya geleceğiz. 4 kişilik bir aile olduğumuzdan okula devamsızlık yıllık izin vs. durumları biraz sorun oldu. -
@gucarslan peki babamın banka hesabını gösterebilir miyim babam ben ekonomik olarak ona yardımcı olacağım diyebilir mi bunu vize görüşmesinde gösterebilir miyim
-
@Erdem-Yıldız Reşit bir birey olarak kendi adınıza olmayan bir hesabı kanıt olarak göstermenizin size bir faydası olacağını sanmıyorum. Belirlediğiniz miktarı kendi adınıza bir hesaba aktarıp bu paranın babanız tarafından size hibe edildiğini söyleyebilirsiniz ama bu noktada da konsolosluğun tutumunun ne olacağına dair bilgim yok.
-
Merhaba,Lise diplomamın mezun olduğum Üniversitede olduğunu öğrendim,fotokopisini aslı gibidir yapıp postalayacaklar(Kanada'ya).Bu belge geçerli olur değil mi?
-
@gizemctr ben amerika da yaşadım daha önce ve abd vatandaşı arkadaslsrım var onları sponsor göstersem faydası olur mu ve nasıl gösterebilirim teşekkürler
-
@Erdem-Yıldız Loto ile kazanılan greencard için sponsor göstermek diye bir ihtiyacınız yok. Neden sponsor göstermeye çalışıyorsunuz?
-
@gizemctr anladımm bilmiyordum bunu bilgiler için teşekkür ederim
-
@Erdem-Yıldız Bu başlığın altını en başından okumanızı tavsiye ederim. İhtiyacınız olduğundan haberiniz bile olmayan bir çok bilgiyi edineceksiniz.
-
An itibariyle kcc den dosmayı hong kong a taşıdığına dair mail geldi :) bir kaç aklıma takılan durum var bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi lütfen
1- DS-260 formunda eşimin formu doldururken benim isim ve soyisim kısmında (asıl talihli benim) soyismimi evlendikten sonrakini yazdım. Bekarlıktaki soyismimi yazmam gerekiyordu?
2- kcc dosya taşıma için mail atarken ilk başta evlendikten sonraki soyisimimi yazdım ve yanlış bilgi verdiğimi söylediler. Sonrasında bekarlıktaki soyismimle düzeltip tekrar gönderdiğimde kabul ettiler. Zaten DS-260 sayfasına giriş yaparkende bekarlıktaki soyismimle giriş yapabiliyorum ( bu arada green card çıktıktan sonra evlendik)
-
@Erdem-Yıldız
Sponsor gostermek sandiginiz kadar kolay bir islem degil maalesef, birinin size sponsor olmasi icin belirli kriterleri karsilamalari gerekmektedir, ornegin yillik geliri belirli bir miktarin uzerinde olmali, evli ise ciftlerin ikisinin de sponsorluk icin onay vermesi vb. gibi gereklilikler soz kunusudur.
Daha detayliyi bilgiye ise bu basliktan ulasabilirsiniz. Diger arkadasin dedigi gibi babanizin banka hesabini gosteremezsiniz ancak sizin banka hesabiniza mulakatinizdan once para transferi yapabilir, mulakatiniz sirasinda ise konsolos kaynagini sorarsa, “Amerika’da ki hayatimi kurmak icin ailem destek oldu” dersiniz, bu sekilde vizesini alan bircok kisi oldu. Maddi kaynaklariniz yeterli bulunmazsa eger sizden sponsor isteyeceklerdir, o zaman gereken arastirmalara baslayabilirsiniz. Bol sanslar. -
@gizemctr
Selamlar, talihlinin sundugu maddi kanitlarin yeterli bulunmadigi durumlarda konsolos sponsor bulmasini talep edebilir. Ankara ozelinde bu konuda cok fazla ornek mevcut, gerekli anahtar kelimelerle forumda arama yaparak bu deneyimlere ulasabilirsiniz. -
@dogan28 Tamamdır teşekkür ederim. Fakat bundan öncede "mailini aldık tekrar tekrar atmana gerek yok" tarzında bir mail attılar. Ara ara mail atmaya devam etmemi mi öneriyorsun?
-
@ugursway Teşekkür ederim. Yanlış anlaşılma olmaması adına tekrar düzeltmek isterim. Erdem bey para sorununu halledebildiği halde zorunlu olduğunu düşündüğü için sponsor göstermeye çalıştığını anladım. Bu sebep için sponsor göstermek gibi bir zorunluluğu olmadığını belirttim.
-
Arkadaşlar dikkat !
Bana bugün mail geldi ve mülakat tarihlerimizi 14 gün ileriye atmışlar 23 Ekim’e aktarmışlar. Mülakat tarihi belli olanlar maillerini kontrol edebilir mi sizin tarihler de değişti mi. Ankara’da günlerdir mülakatı bekliyorum tüm planları ona göre yaptım uçak biletleri vs hepsi bozuldu
-
@Olurya35 Bugün paylaşılan iletileri okuyabilirsiniz. @gucarslan bey açıklayıcı bir ileti de paylaştı.
-
@okiti evet, oradan sorabilirsiniz.
-
@Erdem-Yıldız ilgili miktarı babanızın sizin hesabınıza atması ve o şekilde göstermeniz lazım.
diğer türlü gösteremezsiniz. -
@Senem-Yukselen neden lise diploması almaya uğraşıyorsunuz ki, üniversite mezunu değil misiniz?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum