Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16 Evet pasaport ve kimlik için başvurularımda bulundum. Kargo mesajını da aldım bugün teslim edilecek sanırım.

• Merhabalar. Öncelikle aynı durumda olanlar var mı diye arama kısmından baktım fakat bulamadım. O yüzden buradan yazıyorum, umarım tekrar tekrar soruyor gibi gözükmem. Öncelikle henüz DS-260 doldurmadım. H2B vizesiyle Amerika'daydım ve vize yenilemek için Türkiye'ye dönmem gerekiyordu. Dolayısıyla AoS yapamadım. Tekrar Amerika'ya dönüp yapmayı düşünüyordum. Ve bu günlerde iş teklifi alıp H2B vize randevusu alacağım diye bekliyorum ama henüz gelen giden bir şey yok. Case Number 2025EU00016XXX bu ve şu an current olup olmadığımı da bilmiyorum. DS formu doldurmadan çok büyük bir risk alıyor muyum? Amerikaya H2B ile gidemezsem hakkım ölmüş oluyor mu? DS formu için herkes farklı bir şey söylüyor. Doldurmam için son gün 1 Ekim mi? Yoksa böyle bir deadline yok mu? Ve eğer H2B vizesi ile Amerika'ya gidemeyecek olursam kesinlikle dosyamı başka ülkeye taşımalı mıyım? Bunun için geç kalıp kalmadığımı da bilmiyorum. Tavsiyelerinize ve desteğinize ihtiyacım var. Çok teşekkürler şimdiden.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@FatihN merhaba,

DS formu için herkes farklı bir şey söylüyor.

demişsiniz, nerede söylüyorlar tam olarak?

• @gucarslan Farklı mecralarda ve buradaki iletilerde de. Doğrusu nedir tam olarak?

• @ATS16 bu arada ek bilgi, tahlil sonuçları ingilizce almanca çıktı alınabiliyor sistemden. Qr kod da var doğrulama için(denemedim gerçi okutmayı)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@FatihN buradaki iletilerde verilen farklı bilgileri paylaşır mısınız lütfen?
    kontrol edelim hemen.
    çünkü forumda DS formunıun doldurulması ile alakalı verilen bilgi her zaman aynıdır.

farklı mecralardan kastınız nedir bilmiyorum ama; bu forumda alacağınız bilgi her zaman aynıdır.

• herkese merhabalar,

sitesinde confirmation number ım hata veriyor. bunun nedenini bilen var mıdır ?

case numberım 97XXlerde acaba daha current olmadığı için olabilir mi ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• @gucarslan Bu sabahki iletiler ve cevaplarında görebilirsiniz. 30 Eylül son diyen var 1 Ekim son diyen var, bunlar yanlış bundan sonra da DS gönderilebilir diyen var. Peki sonuç olarak doğrusu nedir bu işin. Ve sorduğum diğer sorular için yardımcı olabilir misiniz?

• e devletten formül a nasıl bir şeye benziyor bi bakayım dediğim için haziran ayında çıkarttırmıştım fakat sadece 1 kere çıkartılabiliyormuş mülakatta 4 aylık evrak sunarsam sorun yaşayıp yaşamayacağı hakkında bir fikrim yok o yüzden kendimi sağlama almak için birazdan il nüfusa gidip ıslak imzalı şekilde yeni belge alacağım bunu araştırdığımda doğum bilgileri değişmeyeceği için eski belgede sorun olmaz deniliyor fakat riske atmayacağım kendimi benimle aynı hataya düşenler için bildiriyorum bunu umarım sorunsuz şekilde direkt verirler belgeyi

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@FatihN ilgili ileti için zaten hemen düzeltme ve doğru cevap verilmiş, buradan görebilirsiniz.
    dediğim gibi, bu forumda bir ileti hatalı yazılmış olsa dahi hemen doğrusu ile güncellenir.

öncelikle, içinde bulunuduğunuz sürecin detaylarına bakmalısınız.
    bunu da özellikle bu başlığın ilk iletisinde, ve bu başlığın iletisine bakarak yapmalısınız.

DS260 formunu dilerseniz DV2025'in son günü olan 30 eylül 2025'de doldurun, karar sizin.
    ama mülakat almak istiyorsanız yapmanız gereken bunu sonuçlar açıklandığı günün sonraki 7 ~10 gün arasında doldurup submit etmenizdi, ziyadesiyle geç kalmışsınız.

şuan yapmanız gereken, ivedi şekilde formunuzu doldurmanız.

Case Number 2025EU00016XXX bu ve şu an current olup olmadığımı da bilmiyorum.

demişsiniz, yukarda verdiğim bu linkten cut-off/ current bilgilerini öğrenebilirsiniz.

bu cn ile ankara'dan mülakat alamazsınız, eğer dv vizesi almak istiyorsanız ya aos ya da dosya taşıma seçeneklerini değerlendirin.
    sürecinizde bol şans.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@rezanclz yalnız alacağınız evrağın karekodlu olmasına dikkat edin.
    konsolosluk onu o şekilde kontrol ediyor çünkü.

siz yine de önce karakodlu olanı verin, sonra da ıslak imzalı olanını verirsiniz peşine.

• @gucarslan nüfustan alacağım belgeyi bir nevi e devletteki belgeyi kanıtlar niteliğinde almayı düşünüyordum mülakat günü 2 belgeyi de götüreceğim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@rezanclz QR kodlu belgeyi kanıtlamanıza gerek yok ama yine de garantiye almanız iyi bir şey.

• @rezanclz benim Formül A e-devletten çıkmıyordu kütük taşıması yapıldığı için nüfus müdürlüğünden ıslak imzalı aldım ne olur olmaz diye apostil de yaptırdım.

• Viyada mülakata girecek arkadaşlar ben drei diye telekominikasyon firmasının 10€ ya bir ön ödemeli tarifesini buldum. Sizin araştırıp bulduğunuz tarifeler neler?IMG_5001.png

• @mrt01 Merhabalar hocam, ben yurtdışında e-sim Sparks uygulamasını kullanıyorum, Avusturya'da 45 günlük 10 GB 14.20 USD, 15 GB 21 USD gibi bir çok paket var. Ön ödemeye ihtiyaç yok. Bilginiz olsun

• @ahmetgokaya teşeklürler hocam. Bende e-sim olarak kullanıcam. Senin tavsiye ettiğin pakete de bir bakayım

• @mrt01 Ben çokca kullandım hocam, tavsiye ederim. Daha ucuzunu bulursanız adını söylersiniz 🙂

• @ATS16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur @blueboy21

Vizeyi aldıktan sonra değil, Saglik Muayenesi tarihini takiben en geç 6 ay içerisinde giriş yapmanız gerekiyor hakkınızın yanmaması için. Buna ilave olarak, maddi ve manevi durumunuz uygunsa bizim yaptığımız gibi işlerinizi yoluna sokuncaya kadar tavsiye edilen süreleri aşmadan ABD'ye giriş & çıkış yaparak sürecinizi uzatabilirsiniz. Giriş & çıkış yaparken CBP memurlarının olası sorularına da hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim 😉

Saglik Muayenesi: 22.12.2023
    Vize Mulakati: 10.01.2024 (ANK)
    Pasaport Teslimi: 12.01.2024
    ABD Ilk Giris: 03.04.2024 (LAX)
    ABD Ilk Çıkış: 11.04.2024
    GC & SSN Teslim Tarihi: Nisan, 2024 (IL)
    ABD Ikinci Giris: 01.08.24 (ORD)
    ABD Ikinci Çıkış: 10.08.24
    ABD Planlanan Kesin Goc: Aralık, 2024

CBP memuru soruları dediniz de aklıma şöyle bi dialog geldi. Green Card kazanıp Türkiyedeki hayatını tam olarak kapatamamış bi çift vardı, yıl içerisinde 3-4 defa Türkiyeye gidip dönmüşler, memur sebebini sorduğunda da “Ülkemize gidip oradaki işlerimizi hallediyoruz” dediklerinde memur haklı olarak “Artık ülkeniz burası, bu da turist vizesi değil” diye azarlar gibi konuşmuş 🙂

Benzer Başlıklar

• 1917
  • 153
  • 2688
  • 57
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |