Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @onuru teşekkür ediyorum yanıtınız için

• Arkadaşlar biri derdime derman olabilir mi lütfen:( ? 6 bin içerisindeyim, mail gelmedi ve siteye girdiğimde daha açıklanmadı mülakat tarihi. Neden mülakat tarihi açıklanmadı ? Ortalama ne zaman için mülakat tarihi alabilirim ? Mülakata yakın bir tarihte mi mail Alicam ? Lütfen net cevap verebilir misiniz? :((

• @muammerkrgvs Merhaba hangi konsolosluktan mülakat bekliyorsunuz? İlk 6000 içinde iseniz dosyanız Current durumda ama bu size mülakat sırası geleceğini garantilemez. Geçen senenin verilerine bakıldığında size en erken sıra 2025 temmuz ağustosta gelebilir. Ama sürekli forumda her sene daha kötü bir performans sergileyen Ankara konsolosluğundan bahsediyoruz yani size sıra geleceğinin de bir garantisi yok. Özet olarak eğer greencard hakkınızı kesinlikle kullanabilmek ve bunun için gerekenleri yapmaya hazırsanız bu başlığın altını 1. sayfadan başlayarak okuyunuz. Sürecinizin güzel geçmesini dilerim.

• @gizemctr Çok teşekkür ederim, sürecin uzaması bizim için daha iyi açıkçası, anladığım kadarıyla 2025 yaz aylarinda muhtemel tarih olacağından mail o tarihlerde yakin bir zamanda gelicektir. Türkiye'de dinamiklerim kotu değil, gemileri yakarak gitmek istemiyoruz. Kesinlik söz konusu degil, değerlendirmek lüksüne sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Bakalım hayirlisi, sonuç olarak maili mülakat tarihine yakın bir zaman diliminde alicam sanırım ve bu da 2025 yaz ayları civarı anladığım kadarıyla.

• @ugurbocegi ben de enpara kullanıyorum daha önce almanyadan turist vizesi almaya çalışırken hesap dökümü için finansbanka gittiğimde enpara işlemlerinin tamamını online üzerinden e imzalı verdiklerini bankadan herhangi bir kaşe imza yapmadıklarını belirtmişlerdi. Size bu belgeleri imza kaşe yaptılar mı?

• @muammerkrgvs Size kimse bu durumla ilgili bir kesinlik veremez. Ankara'dan yaz aylarında mail alamama ihtimaliniz olduğunu da unutmayın.

• @aysenurayvz
    Selamlar, ds-260 formunuzu soylediginiz sekilde doldurup ilerleyebilirsiniz, surec baslarinda ayni sizin gibi ilerleyen bircok talihli oldu. DS-260 formunuzu mumkun olan en kisa surede doldurmaniz daha iyi olur, sureciniz baslamis olur. Iletinize yorum yapan diger kisinin dedigi gibi bir son tarih soz konusu degildir, son tarihiniz mali yilinizin bitis tarihi olan 1 ekimdir. Bu tarih gectikten sonra isteseniz de herhangi bir islem yapamazsiniz, bol sanslar.

• @muammerkrgvs Ben de aslında sizin gibiyim hocam. Tr'deki şartlarımı ABD'deki mühendisler kazanamıyor ama gitme niyetim farklı. Herkes para için gitmiyor. O açıdan biraz geç olsa daha iyi olur diyorum 🙂

• @ATS16 Teşekkürler. Araştıracağım

• Merhabalar,
    DS260 formumu kontrol ederken son 5 yılda gittiğim ülkeleri yazdığım halde ne ‘yes’ ne de ‘no’ seçeneğinin işaretlenmemiş olduğunu farkettim seçenekler pasif durumda sonra eşimin formuna da giriş yaptım onda yazıyor. Bunun için form açtırmaya gerek var mı?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Arya bu formun teknik bir sorunu, sizinle alakalı değil.
    merak etmeyin, YES olarak işaretlenmiş olarak görünecek mülakatta.

• Teşekkürle, Sayın @gucarslan

• @blueboy21 hocam sizin 21000 ile Ankara'dan mülakat alma imkanınız %0, bakın %0,1 bile değil direk olarak 0. Diğer arkadaşın 5900 ile en azından şansı var. Siz başka bir ülkeye taşıma planınızı yapmadıysanız fazla vakit kaybetmeyin derim

• @cemciftcioglu Hocam ben Hong Kong'a taşıdım zaten. Uyarın için teşekkürler. Kastettiğim şey başka bir şey. ABD bana bugün vizeyi verse bile gitmem zor olacaktı, 1 sene sonrası olması daha iyi olacak, burada da toparlanması gereken işler var. Bazı şeylerin netleşmesi gerekecek vs. Belki de 21K'larda olmasının bir hayrı vardır diye düşünüyorum. Seneye bu zamanlar gitmek çok daha güzel olurdu. Bunu kastettim aslında. Teşekkürler:)

• @blueboy21, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cemciftcioglu Hocam ben Hong Kong'a taşıdım zaten. Uyarın için teşekkürler. Kastettiğim şey başka bir şey. ABD bana bugün vizeyi verse bile gitmem zor olacaktı, 1 sene sonrası olması daha iyi olacak, burada da toparlanması gereken işler var. Bazı şeylerin netleşmesi gerekecek vs. Belki de 21K'larda olmasının bir hayrı vardır diye düşünüyorum. Seneye bu zamanlar gitmek çok daha güzel olurdu. Bunu kastettim aslında. Teşekkürler:)

Bu arada vizeyi aldıktan sonra 6 ay içinde Amerikaya giriş yapmanız gerekiyor, o süreyi kullanabilirsiniz 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Ben-Batur @blueboy21

Vizeyi aldıktan sonra değil, Saglik Muayenesi tarihini takiben en geç 6 ay içerisinde giriş yapmanız gerekiyor hakkınızın yanmaması için. Buna ilave olarak, maddi ve manevi durumunuz uygunsa bizim yaptığımız gibi işlerinizi yoluna sokuncaya kadar tavsiye edilen süreleri aşmadan ABD'ye giriş & çıkış yaparak sürecinizi uzatabilirsiniz. Giriş & çıkış yaparken CBP memurlarının olası sorularına da hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim 😉

Saglik Muayenesi: 22.12.2023
    Vize Mulakati: 10.01.2024 (ANK)
    Pasaport Teslimi: 12.01.2024
    ABD Ilk Giris: 03.04.2024 (LAX)
    ABD Ilk Çıkış: 11.04.2024
    GC & SSN Teslim Tarihi: Nisan, 2024 (IL)
    ABD Ikinci Giris: 01.08.24 (ORD)
    ABD Ikinci Çıkış: 10.08.24
    ABD Planlanan Kesin Goc: Aralık, 2024

• Merhabalar. Erkek arkadaşımla evlendik. Bugün onu benim formuma ekleyeceğiz. Benim formumu mülakat tarihi aldıktan sonra güncelleyeceğiz. Dosyamız Hong Kong'da bu arada.
    Kendi formumu doldururken yaptığımdan farklı yapmam gereken bir şey yok değil mi. Bir tavsiyesi olan var mı?
    Şimdiden teşekkürler.

• DS260 formumu doldururken adres için tek bir adres belirttim. E-devlette de sadece bu adres görünüyor. Üniversiteyi şehir dışında okudum ve bu süreçte yurtta kaldığımdan ikamet taşıması yapmadım ama mantık olarak bakıldığında her gün ikamet adresimden okula gitmem mümkün değil. Bu yurt adresini göstermek için bir güncelleme yapmalı mıyım sizce?

• ⭐⭐⭐⭐

@gizemctr Öncelikle tebrikler ve mutluluklar.

Evlendikten sonra eşiniz beyefendinin kimlik bilgilerinde değişiklik yok ancak sizin kimlik bilgilerinizde değişiklik olacak. Eşiniz beyefendinin formunu doldururken eş bilgilerini girerken sizin yeni kimlik bilgilerinize (soyad vb, pasaport numarası isteniyor muydu hatırlayamadım) göre formu doldurmanız gerekiyor. Mülakat tarihi aldıktan sonra formu açtırarak sizin yeni kimlik bilgilerinizi, medeni durumunuzu ve eşinizin kimlik bilgilerini girmeniz/güncellemeniz gerekecek. Siz yeni kimlik işlemlerinizi bitirdiniz mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gizemctr defalarca cevaplanmış soruları tekrar sormanıza gerek yok, lütfen forumun arama özelliğini kullanarak aynı soruya verilmiş cevapları kontrol edin.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |